Jump to content

Joe Biden, 46. predsednik SAD

Оцени ову тему

Bernard

Препоручена порука

пре 22 часа, Justin Waters рече

Иста ће еволуција елиминисати и англосаксонце и енглески језик, само још увијек не знам какве то везе има са еугеником коју овдје проповједате. 

To sta ce uraditi evolucija ti ne znas.

Подели на овим сајтовима

пре 22 часа, Justin Waters рече

Не знам ниједног просијака из Берлина лично. Знам сам да не могу да генерализујем као ти и да брутално тврдим да су сви просијаци неспособни људи, 

Definitivno su nesposobni da zarade dovoljno za sebe i svoju eventualnu porodicu jer da su sposobni ne bi prosili.

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, haveaniceday рече

ovo su trke, sve.. u poslednjih 20 godina od 100 do 10 000 metara
od 99 pobednika zlatnih, brozanih i srebrnih medalja 79 su crnci africkog porekla,
samo trojica su belci.
ostali su arapi, severnoafrickog porekla.
Dakle od 99 najelitnijih trkaca ikada, 95 su sa jednog kontinenta.. africkog, od cega 79 njih ispod sahare..

A da mu stavis spisak kompozitora, naucnika, lekara odnos bi bio suprotan i samo neko ko zatvara oci pred sstvarnoscu moze tvrditi da razlike ne postoje.

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Bilbija рече

A da mu stavis spisak kompozitora, naucnika, lekara odnos bi bio suprotan i samo neko ko zatvara oci pred sstvarnoscu moze tvrditi da razlike ne postoje.

А да ставиш списак научника, филозофа, изумитеља, доктора, писаца у периоду од 2500 ПНЕ до 1 НЕ, колики би проценат бијелаца био? 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Justin Waters рече

А да ставиш списак научника, филозофа, изумитеља, доктора, писаца у периоду од 2500 ПНЕ до 1 НЕ, колики би проценат бијелаца био? 

A crnaca? 

Pojam Indo arijevci sta ti govori?

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Bilbija рече

I uporedi sa listom inovatora, kompozitora, slikara, knjizevnika, filozofa, pronalazaca lekova, onih koji su otkrili uzroke bolesti i nasli im leka ..

Хехе што је екстра кад свако смисли неки свој критеријум да би доказао нешто :D

Него, колико ти знаш нпр. енглеских композитора? А да не гуглаш? Или америчких сликара и филозофа? Је л' то значи да су Американци и Енглези 'неспособни' по твојим критеријумима? Или у најмању руку много мање способни од рецимо Немаца, Италијана, Шпанаца...?

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, GeniusAtWork рече

Хехе што је екстра кад свако смисли неки свој критеријум да би доказао нешто :D

Него, колико ти знаш нпр. енглеских композитора? А да не гуглаш? Или америчких сликара и филозофа? Је л' то значи да су Американци и Енглези 'неспособни' по твојим критеријумима? Или у најмању руку много мање способни од рецимо Немаца, Италијана, Шпанаца...?

A koliko ti znas crnih kompozitora pa guglaj do mile volje...

Vec sam napisao ranike, Angli i Sasoni su germani. 

A za  @Avocado, ne postoji "bela rasa" ili "crna" kao nesto homogeno, vec imas vise belih rasa i svaka se razlikuje prema sopstvenim sposobnostima. Germani su pre 70 godina vodilom rasnni rtat unutar "bele" rase.

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Bilbija рече

A koliko ti znas crnih kompozitora pa guglaj do mile volje...

Једног знам и без да гуглам.

П.С. На 12:52 му је вероватно најпознатија ствар :) 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, GeniusAtWork рече

Једног знам и без да гуглам.

П.С. На 12:52 му је вероватно најпознатија ствар :) 

Daj jos nekog .... ima ih 800 miliona u Africi...

A mogao bi da das i nekog ko je napravio neki muzicki instrument, kao klavir na primer? DA mu je pòalo na pamet da napravi nestoi lepo, malo muzike, pa da napravi instrument, pa da se seti da smisli i note  , pa da komponije i zapise muziku...

Hajde, proguglaj malo pa mi daj neki primer kreativnosti sa africkog kontinenta...

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, Avocado рече

Od kojih ni jedan nije australijski Aboridžin, ni jedan nije Havajac, Samoanac ili bilo koji polinežanin, ni jedan nije Dravid...

Па шта ако није ни један хавајац, самонац, абориџин или полинежанин? 

То може да буде статистичка грешка, има их мање итд. Ни један није ни из уганде, па ми не аргументујеш на њему..

Цитат

Znam da se služiš instinktom... nego problem je što i kad probaš da razmišljaš ne možeš da smisliš definiciju toga što tvrdiš da definitivno postoji... i ne samo da postoji, nego ko kog se ne slaže sa tobom, taj se pretvara i slično... toliko je očigledno... samo ne može da se definiše? To te ne zabrinjava uopšte? 

Наравно да ме не забрињава, јер тако живимо живот и ја и ти 24 сата. Видимо ствари у које смо више мање сигурни, које су нам више мање очигледне, немамо ни дефиниције нити експерименте, преживели смо тако 80 000 година. 

Што би ме забрињавало коришћење алата који ми је природа дала, онако како је то намеравала?

Цитат

Arapi (koje izgleda smatraš posebnom rasom i u nju ubrajaš i one koji nisu etnički Arapi) su svi iz severne Afrike... ako su Arapi kao grupa genetski u prednosti za te discipline zašto tu nema ni jednog Arapina sa bliskog istoka?

To nije u skladu sa tvojom tvrdnjom, nego sa mojom... pravilnost koja izvire iz tih podataka je da je grupisanje regionalno, a ne po boji kože... da je po boji kože i da su prosto kako ti kažeš crnci brzi, onda bi imao razne crnce kao šampione... ne bi 90% dugoprugaša bilo iz dve susedne zemlje i 60% sprintera bilo sa Jamajke...

Констатно испушташ једну ствар, боја коже је директно везана са регијом. 
И све ове друге које набрајаш, типа хавајци и шта ја знам кога више, јасно су неке изоловане групе по острвима. 

Кажем ти мени је стварно небитно да ли ћеш то да зовеш раса или како год, јасно ми је да међу људима могу да се направе биолошке поделе као међу вуковима. 

Зашто се то не ради? Па јер се бојите да не звучите као расисти. И тако правите расисте. Ја то све време покушавам да вам објасним.

То што ћеш ти да кажеш "немаш дефиницију" ће вечину људи (просечан ику 100 % ) да изнервира јер из правиш будалама, и онда ће да гледају Џерада Тејлора који их не прави будалама (на прву, већ на другу) и прави армију расиста када их упеца. 

Буквално им гурате људе у загрљај. Тужно ми је како то не разумете... 

Замишљам просечног Србина који је одрастао у мом крају, поред цигана мале, који је упознао 100 рома као и ја, који је видео како ти људи раде, размишљају, који је видео колико краду, колико им је хигијена лоша, колико су насилни ... а поред тога знаш пар нормалних рома који су успели у животу и према којима нити ти, нити ико други није био расиста...

...и онда дође неки лик из нво и објашњава му да су цигани заправо исти као ми али су жртве расизма. 

Како не видите и не разумете те ствари, и колика штета се прави.. мени стварно није јасно. 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, haveaniceday рече

Што би ме забрињавало коришћење алата који ми је природа дала, онако како је то намеравала?

Problem je sto se  neki ne sluze ni ocinjim mvidom te ne vide razliku izmedju crne i bele boje ...

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Bilbija рече

Problem je sto se  neki ne sluze ni ocinjim mvidom te ne vide razliku izmedju crne i bele boje ...

Ма јок, служе се. Сви они живе по уверењима и инстинктима 24 сата. 
да се прошетају кроз црначки гето пун ганстера тресли би гаће чим виде црнца. 

То ме и нервира, неискреност. 

Наука је за лабораторију и када хоћеш да се правиш паметан по форумима. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, haveaniceday рече

Ма јок, служе се. Сви они живе по уверењима и инстинктима 24 сата. 
да се прошетају кроз црначки гето пун ганстера тресли би гаће чим виде црнца. 

Jedan moj poznanik se odselio za SAD pre 2-3 giodine. U Cikago.

Nikada u Srbiji nije srelo crnca. Posle 6 meseci prica kao da je odrastao u Alabami. Vidfeo je uzivo sta su crnci, sta rade, kako  se ponasaju, cime se bave ....

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Bilbija рече

Jedan moj poznanik se odselio za SAD pre 2-3 giodine. U Cikago.

Nikada u Srbiji nije srelo crnca. Posle 6 meseci prica kao da je odrastao u Alabami. Vidfeo je uzivo sta su crnci, sta rade, kako  se ponasaju, cime se bave ....

Pa to je poznato da ljudi kada se odsele tamo gde zive druge rase, obicno postanu "rasisti". 

Jednostavno steknu iskustvo, najlakse je pricati po forumima. 

Ja nikada to nisam iskusio, ali znam gomilu srba koji su otisli u ameriku svi do jednog imaju predrasude prema crncima. 

Imam jednu drugaricu koja je zivela u londonu, otisla tamo kao hipik, liberal, volim svet sve vere i nacije, vratila se nek ibi rekli kao "rasista i ksenofob", ne moze da smisli arape. 

U americi uglavnom znaju da razlikuju "thug crnce" i normalne da kazem. 
Uglavnom po oblacenju. 

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, haveaniceday рече

И тамна кожа се појављује по свим ”расним” групама.. нису у питању особине које се не појављују у другој ”расној групи” очигледно. Не умем  да дефинишем али очигледно постоје неке особине које су код једне групе људи чешће код друге ређе или више или јаче заступљене. 

У принципу када год покушам добронамерно да дефинишем ви се хватате за моје дефиниције и черупате их, не пада ми на памет да се борим око дефиниција са вама, јер да је могуће дефинисати расу и наука би је дефинисала. А не може ни да је дефинише јасно ни у животињском царству једноставно се сложе ово је вук из тундре он је дгуачији од европског вука и то је то. 

Тако да док нема дефниције могу да одређујем расе како оћу сваки аргумент је бесмислен. 

Па да то се кроз ову дискусију стално и провлачи, да сви имају од скоро свега понешто и да ако нека група има неке генетске промјене које су њој јединствене оне су регионалне природе и нису значајне, и поготово не иду по линиј боје коже.

Зашто се онда фрљаш са изјавама да кад видиш црнца у САД јасно је да су му преци дошли 200 година уназад кад то није тачно? Зашто се фрљаш са изјавама да црнци имају нешто што сви остали мање тамни немају, кад то није тачно? Чему показивање да црнци могу да најбрже да трче, када је успјешност и ту расподјељена по регијама? Чему уопште то нагињање да црнце прикажеш другом расом, а и сам си свјестан да расе не постоје нити се иједно понашање било оно добро или лоше не може приписати само црнцима или било којој другој групи, а да нико остали то не чини. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...