Дејан Написано Јануар 22, 2021 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2021 On 22. 1. 2021. at 21:52, Bokisd рече Pa, danas se nepravda i laz i manipulaciju mnogo brze siri i vise je izrazenija po celom svetu jer komukaciona sredstva i tehnika to omogucuju. Ranije je laz i prevara imala manje mogucnosti za sirenje, vise je bila lokalnog ili regionalnog karaktera. Danas je mnogo lakse sakriti laz jer postoje metode medijske i svake druge manipulacije ...itd... Expand Не бих се сложио, данас је образовање на много вишем нивоу као и могућност провере информација. Пре само три или четири века када неки епископ пређе у римокатоличку цркву сами верници то нису ни знали, толика су знања била, то данас није ни у теорији могуће. cloudking је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 22, 2021 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2021 On 22. 1. 2021. at 22:04, Bokisd рече Nesvesno u smislu da nisu znali, prihvatili su slobodnom voljom i zeljom jer su mislili da je dobra stvar jer se tako predstavilo dok je u sustini bilo zlo i laz. Ali je problem sto se nisu pripremili da uoce i vide da je u pitanju laz i prevara, ides da sklopis neki ugovor u banci za kredit i treba da potpises pa zar neces prvo da procitas ugovor i vidis da li nema neka prevara ili nesto sto ti ne odgovara i ako si slobodnom voljom prihvatio ugovor ali nisi procitao uslove i bio si prevaren, sam si kriv sto si 'nesvesno' svojom slobodnom voljom prihvatio los ugovor. Ali je proklamovano da je vakcinacija sloboda izbora, ali se opet neke mere planiraju. Problem moze da bude ako se neka kontrola bude sprovodila, sta mozemo da ocekujemo u buducnosti povodom nekih drugih stvari, da li ce se desiti neka situacija kada moze da bude i mnogo vecih zabrana i kontrola na primer da se ostane bez posla ili prihoda za zivot i slicno. Expand Боки, јеси ти можда разматрао могућност да посетиш неког психолога или психотерапеута? Рапсоди and Bilbija је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 22, 2021 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2021 On 22. 1. 2021. at 22:04, Bokisd рече Problem moze da bude ako se neka kontrola bude sprovodila, sta mozemo da ocekujemo u buducnosti povodom nekih drugih stvari, da li ce se desiti neka situacija kada moze da bude i mnogo vecih zabrana i kontrola na primer da se ostane bez posla ili prihoda za zivot i slicno. Expand Ne znam. Moguce. Moze poslodavac da ti postavi neki uslov da moras da se vakcinises ako zelis da radis ali to on nece raditi zato sto je zao kapitalista, nego zato sto zeli da sacuva svoje radnike i svoj posao od zaraze... Ja bih isto radio. On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Expand Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 22, 2021 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2021 On 22. 1. 2021. at 21:44, cloudking рече Realnost da je u svakom vremenu uvek bilo najvise "lazi i nepravde nego ikada"? Pa to onda znaci da danas nema "najvise lazi nepravde" jer uvek bilo najvise lazi i nepravde Expand Govorimo o grehu i lazi i nepravdi i neistini, na primer bio je blud i ranije ali nije nikada toliko reklamiran da se moze se videtu na TV, novine, knjige i slicno, zene i muskarci su danas slobodniji u oblacenju i ponasanju se mnogo slobodnije nego ranije, ubistva, rat, mrznja, laz, nepravda, sve se to danas mnogo vise propagira nego ranije i to na svetskom nivou,..itd... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 22, 2021 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2021 On 22. 1. 2021. at 21:46, cloudking рече A dali postoje smernice koje zavise od raznih tumacenja kad se radi o homoseksualcima na primer? Ili se za njih tacno, apsolunto i konkretno zna Expand Pa to je jedno od par ekselans pitanja i tumacenja i za njih se tacno i konkretno zna. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 22, 2021 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2021 On 22. 1. 2021. at 22:00, cloudking рече Takodje je lakse nego ikada razotkriti laz, al taj deo spektra se uvek zaboravlja kad se zeli da se navede kako je ovo sad neko "najcrnje vreme". Ma jok. Nije. Bolje se raduj ovom zivotu ko covek ili kao hriscanin svejedno, umesto sto drhtis pred svako iskusenje. Isus te ceka da te voli a ne da ti sudi. Jer ono sto vas je Isus upozoravao da se pazite da vas neko ne prevari? To se bajo moj vec desilo. Tako da ionako nema vise nazad Ako mene pitas, ova crkva nije crkva koju je ustolicio Isus, a kad se tacno odvajanje desilo ko ce ga znati.. pre hiljadu godina... pre 500 godina... pre dve hiljade... pitaj boga Expand Da, deluje takodje da je lakse razotkriti laz, ali ipak je glavni mejnstrim koji bas ne propagira toliko istinu i objektivnost i onda treba da trazimo alterativne izvore i slicno. Ali, evo bas upravo ovih dana pokusavaju da zabrane da se govori negativno i kriticki o vakcinama i kovidu na fejsu i tviter, mislim da se polako radi i revizija istorije kako bi se ispeglale neke stvari koje ne odgovaraju toj mejnstrim agendi, tako da izgleda da necemo u buducnosti bas tako lako da nadjemo odredjene objektivne informacije o stvarima koje nas interesuju. Mora da bude crkva koju je ustolicio Isus jer je On sam rekao da ce ta Njegova crkva postojati do kraja vremena i da je nece nadvladati ni vrata pakla. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 22, 2021 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2021 On 22. 1. 2021. at 22:04, Дејан рече Не бих се сложио, данас је образовање на много вишем нивоу као и могућност провере информација. Пре само три или четири века када неки епископ пређе у римокатоличку цркву сами верници то нису ни знали, толика су знања била, то данас није ни у теорији могуће. Expand Ali su metode manipulacije takodje na mnogo visem nivou, onda glavni tokovi informacija i medija nisu objektivne i nepristrasne, pa nam ostaje da trazimo druge i alterativne izvore kako bi pronasli objektivnu informaciju i to moramo sami da radimo sto je bas vrlo tesko jer treba imati bas veliko obrazovanje i specificno za oblast koju trazimo. Drugo, koliko vidim polako se radi na tome da se kritika smanji i ukine (kovid i vakcinacija) ili cak i sankcionise, na primer u nekim zemljama su i crkvi zabranili da kritikuje homoseksualizam. I to mi sve deluje kao pocetak borbe protiv objektivnosti, ko zna sta nas ocekuje u buducnosti, evo Rusi se bune protiv nekih ideja na Zapadu koje kroje novu reviziju istorije 2.Sv. Rata...itd... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 22, 2021 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2021 On 22. 1. 2021. at 22:06, Дејан рече Боки, јеси ти можда разматрао могућност да посетиш неког психолога или психотерапеута? Expand Kazi mi odakle ti takva ideja ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 22, 2021 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2021 On 22. 1. 2021. at 22:08, cloudking рече Ne znam. Moguce. Moze poslodavac da ti postavi neki uslov da moras da se vakcinises ako zelis da radis ali to on nece raditi zato sto je zao kapitalista, nego zato sto zeli da sacuva svoje radnike i svoj posao od zaraze... Ja bih isto radio. Expand Mislim da govorimo o principima postovanja slobode izbora i o tome da mozemo da izaberemo slobodno da li cemo ili necemo da se vakcinisemo. Ako se budu krsili ti principi postavlja se pitanje sta mozemo da ocekujemo u buducnosti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
fsa Написано Јануар 22, 2021 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2021 Uh... Edmund је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 22, 2021 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2021 https://www.facebook.com/novastv/videos/252786536196346/ fsa је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 22, 2021 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2021 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 22, 2021 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2021 (necu vise..... ) fsa је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 22, 2021 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2021 On 22. 1. 2021. at 22:40, Bokisd рече Mislim da govorimo o principima postovanja slobode izbora i o tome da mozemo da izaberemo slobodno da li cemo ili necemo da se vakcinisemo. Ako se budu krsili ti principi postavlja se pitanje sta mozemo da ocekujemo u buducnosti. Expand To ti je kao da neces da nosis slem ili cipele sa zastitom. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 22, 2021 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2021 On 22. 1. 2021. at 22:36, Bokisd рече Kazi mi odakle ti takva ideja ? Expand Dugo se vec prepisujem i smatram da bi bilo ok prema svima nama na sajtu da nam iskreno kažeš da li te nešto tišti, da li imaš problem sam sa sobom, sa svakodnevnim problemima, paranojom i sl. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука