Jump to content

Академик се одриче Косова

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 22 минута, cloudking рече

Imam ja tacniju analogiju- kao kad imas zenu koju ne postujes, ne obracas paznju na nju, ne zanima te, ne poklanjas joj paznju ni ljubav, maltretiras je, ponizavas i zlostavljas... a onda se pojavi neki drugi lik koji se zaljubi u nju. I ona se zaljubi u njega i rese da im je lepse kad su zajedno i zena te ostavi.

Ti se TEK TAD setis koliko je  u stvari volis, koliko ti znaci i koliko ne mozes bez nje a ovog tipa mrzis zato sto ubedis sebe da je ON kriv sto je vise nemas...

Kosovo je uvek bilo bolna tačka, uvek se vodilo računa o njemu i pomagalo, mojim roditeljima na primer se skidao sa plate procenat za pomoć Kosovu i to još 80ih....tako da ne bih se složila da je tačnija, to je samo tvoja analogija, i npr. Srbi iz Hrvatske su morali da odu, džaba ljubav, zaljubljivanje, i to što su bile njihove i ovce i planina...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 254
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 3 минута, cloudking рече

To svaki nasilnik kaze :D:D:D 

A, pa bila ova nasa zena ipak neka prgava  i naprasita i ipak nas ona puno maltretirala i gundjala u braku, od 19, 20, i sada 21 veka..... 

....i koketirala sa svima, razni momci tu bili, ....od Turaka, do Tita i ujka Sema...

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Bokisd рече

A, pa bila ova nasa zena ipak neka prgava  i naprasita i ipak nas ona puno maltretirala i gundjala u braku, od 19, 20, i sada 21 veka..... 

....i koketirala sa svima, razni momci tu bili, ....od Turaka, do Tita i ujka Sema...

Pa tako reci odma jasno i glasno- "zasluzila je" sve sto joj se desavalo pre razvoda ;)

Svi nasilnici koji biju zene su cvrsto ubedjeni da cine dobru stvar jer je zena to zasluzila... posle kad ih zena napusti oni nemaju pojma sta ih snaslo i pokusavaju da nadju krivca jer nisu u emotivnoj snazi da skapiraju da ih deo krivice gleda iz ogledala.

Naravno taj patriJotski diskurs ima ozbijne klinicke probleme kad treba da se prizna bilo kakva slabost ili odgovornost... o kritici da ne pricamo...

jake, jake frustracije... zato ja i sirim to uverenje da takve ljjude treba zaobilaziti jer imaju nacine da svojom toksicnoscu zarazavaju druge ljude.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, cloudking рече

Ti zivis  u nekoj cudnoj dimenziji koja ne postoji u realnosti tako da se  i ne osecam pozvanim da komentarisem tvoje postove jer osecam da prvo treba da naucim celu tu mitologiju da bih uopste mogao da pocnem da pretpostavljam na koju foru radi tvoj mozak...

Smatram da ljudi poput tebe treba da nose neku karkaterisrticnu odecu kako bi se lakse prepoznavali u javnosti da ljudi mogu da vas efikasno izbegavaju i prelaze ulicu kad vas vide.

A sto se samog komentara tice- ti ne zelis pravdu nego osudu, i ne nudis mir nego osvetu.

...izem te hriscanina...

Prvo, realizam znači po definiciji trenutno, aktualno stanje. To stanje ne mora biti niti će da ostane navek (inače bi dan danas živeli u pećinama jeste tad ovo bila realnost - budi realista i pra-čovek^^). Dakle, realnost se menja. I najviše je menjaju oni koji su voljni da je menjaju. Dakle, ovako nerealisti poput mene ;)

Lep rpimer: U 1990-ima su jedan Bill Gates i Steve Jobs govorili da internet jeste gluposti i da neće nikad da se probije. To je vreme kada gledamo Šindlerovu listu ili Ratovi zvezda — epizodu I: Fantomsku pretnju, ono malog Anakina. Par godina kasnije svi smo na internetu, dok ovo danas je prava bolest koliko su ljudi zavisni od interneta, kao da pre 2000 ili jošta 2010 nismo egzistirali.

Dok kad smo uživali u ovome, realnost i realizam su bili da je internet sran*e koje niko neće:

Apsurdno, zar ne...

Realnost se uvek menja! Ali najmanje će da se menja za one koji neće da je menjaju. Njih ali, opasnost je velika, da ih proguta vreme.

Mi Hrišćani..? Normalno, od šakice ljudi kada se Hristos vazneo na nebesa tri veka kasnije smo preuzeli rimsko carstvo sa stotinu miliona naroda! Sa verom menjamo realnost.

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

On 11.1.2021. at 9:06, Flojd рече

Verujem da je on ovde mislio da Kosovo nije trenutno nase jer je na njemu brojnije Albansko stanovnistvo, i da nemamo tapiju u smislu da nemamo papir na zemljiste jer je mnogo Srba prodalo svonu zemlju dole, a kad se proda zemlja to je prodato. Naravno ima i onih kojima je oteto. 

Tako da, dok nase stanovnistvo ne bude vecinsko dole, tesko je reci da je Kosovo nase.

Bilo je sramota prodati zemlju Šiptarima i to se radilo tek posle silnih zastrašivanja i fizičkih napada. Naravno ima i onih koji su zbog dobre cene prodali imovinu ali to je zanemarljivo u odnosu na one koji su to radili iz nužde. Bilo je i povratnika sve se radilo na tome da Srbi ostanu na svojoj zemlji ali...

Posle rata Srbi prodaju svoje kuće, jer u kolektivnim centrima sigurno ne možeš da živiš godinama, deca rastu treba im pružiti školovanje itd..

Tako da je zemlja oteta iako su Srbi prodali kuće, jer su to učinili iz nužde.

No, i da nema nijednog Srbina tamo, KiM je de jure srpska zemlja sa albanskim stanovništvom, te mogu dobiti autonomiju koja bi garantovala sva prava bilo kom stanovniku pokrajine. Zašto bi se Srbija odricala svojih međunarodnih prava, dok god to pravo stoji na strani Srbije.

Rezolucija 1244 nije doneta zato što na KiM živi većina Srba već zato što je pokrajina u sastavu Srbije, tako da prodate kuće nisu problem.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Dragi рече

kasnije smo preuzeli rimsko carstvo

Cestitam podvig... samo je malo kisela pobeda kad prezumes rimsko carstvo a obecavas nebesko...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, cloudking рече

Pa tako reci odma jasno i glasno- "zasluzila je" sve sto joj se desavalo pre razvoda ;)

Svi nasilnici koji biju zene su cvrsto ubedjeni da cine dobru stvar jer je zena to zasluzila... posle kad ih zena napusti oni nemaju pojma sta ih snaslo i pokusavaju da nadju krivca jer nisu u emotivnoj snazi da skapiraju da ih deo krivice gleda iz ogledala.

Naravno taj patriJotski diskurs ima ozbijne klinicke probleme kad treba da se prizna bilo kakva slabost ili odgovornost... o kritici da ne pricamo...

jake, jake frustracije... zato ja i sirim to uverenje da takve ljjude treba zaobilaziti jer imaju nacine da svojom toksicnoscu zarazavaju druge ljude.

Ma, ne kakav razvod, mi nismo ni bili za razvod, iako nismo mi maltretirali zenu, nego je ona prvo pocela da nas maltretira u braku i na kraju je pocela da bude i previse nasilna i morali smo da se branimo od prevelike agresivnosti.

I, onda ona kao neka uvredjena trazi neka svoja prava u braku iako je prva zapocela probleme i razvod braka. Iako i mi hocemo da ponovo fino i kulturno pricamo o nekom ponovnom sazivotu, ne mora ponovo brak. A, ona i dalje trazi nesto vise sto mi ne mozemo da joj damo i ne bi joj dao bilo koji drugi muz.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Bilo je sramota prodati zemlju Šiptarima i to se radilo tek posle silnih zastrašivanja i fizičkih napada. Naravno ima i onih koji su zbog dobre cene prodali imovinu ali to je zanemarljivo u odnosu na one koji su to radili iz nužde. Bilo je i povratnika sve se radilo na tome da Srbi ostanu na svojoj zemlji ali...

Posle rata Srbi prodaju svoje kuće, jer u kolektivnim centrima sigurno ne možeš da živiš godinama, deca rastu treba im pružiti školovanje itd..

Tako da je zemlja oteta iako su Srbi prodali kuće, jer su to učinili iz nužde.

No, i da nema nijednog Srbina tamo, KiM je de jure srpska zemlja sa albanskim stanovništvom, te mogu dobiti autonomiju koja bi garantovala sva prava bilo kom stanovniku pokrajine. Zašto bi se Srbija odricala svojih međunarodnih prava, dok god to pravo stoji na strani Srbije.

Rezolucija 1244 nije doneta zato što na KiM živi većina Srba već zato što je pokrajina u sastavu Srbije, tako da prodate kuće nisu problem.

Kad bi se verujuci svet brinuo za ljude makar polovinu od onoga koliko se brine za teritorije, danas ne bismo ni imali problem sa teritorijamaa uopste :)

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Ma, ne kakav razvod, mi nismo ni bili za razvod, iako nismo mi maltretirali zenu, nego je ona prvo pocela da nas maltretira u braku i na kraju je pocela da bude i previse nasilna i morali smo da se branimo od prevelike agresivnosti.

I, onda ona kao neka uvredjena trazi neka svoja prava u braku iako je prva zapocela probleme i razvod braka. Iako i mi hocemo da ponovo fino i kulturno pricamo o nekom ponovnom sazivotu, ne mora ponovo brak. A, ona i dalje trazi nesto vise sto mi ne mozemo da joj damo i ne bi joj dao bilo koji drugi muz.

to, to... zena je u stvari kriva

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, cloudking рече

@Dragi

Tolike gluposti pises da cinjenica da ljude vise zanimaju ovakvi emotvni izlivi nego istorijske cinjenice, paradoksalno otkrivaju i najvecu slabost naseg naroda... isfrustriranost kompleksom vise vrednosti.

I'm a dreamer, I'm a singer.. and I drive my car

https://youtu.be/CHz_WmCEl34

Baby, you can drive my car
Yes, I'm gonna be a star
Baby, you can drive my car
And maybe I'll love you
Tralala lala lala lala

Mada izgleda da se cure manje pale na sport... šta'š.

Šta reče voziš ti realista? :D

Da...

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, cloudking рече

Evo ga... mi velike zrtve... tako jadni, dobri, fini, andjeli jedni na zemlji, svi nas mrze tako nevine mačiće jedne male sto ni mrava ne bi zgazili a kamoli sistemstki diskriminisali albansko stanovnistvo na kosovu decenijama...  :D

Postoji tu jedan problem sa tom diskriminacijom i sa tvojim poređenjima sa razvodom... (ne postoji ako pričamo o nekoj kolektivnoj moralnoj odgovornosti ali to je posebna priča i meni bezvezna)

Naime, postoje pravila tj. propisi koji regulišu razvod... da li je dozvoljen, kada je dozvoljen, kako se sprovodi, ko od supružnika ima kakva prava/obaveze u slučaju razvoda, ko o tim pravima/obavezama odlučuje... problem sa tvojom analogijom je što ne postoje takva pravila za secesiju... ne postoje zato što ne postoji saglasnost oko toga među državama, niti volja da se takva pravila uvedu, čak i od strane onih koji priznaju secesiju tj. nezavisnost Kosova i Metohije.

Ja lično ne bih imao ništa protiv takvih pravila, čak i ako su takva da dovode do prava Kosova na secesiju... ako važe za sve.

U današnjoj situaciji, iz ovih razloga, ne možeš da porediš sa razvodom. Adekvatnije poređenje bi bilo da si po snegu vozio automobil bez zimskih guma i onda ti je po Vučićevoj ličnoj naredbi policija oduzela i uništila automobil iako ne postoji ni jedan propis po kojem za taj prekršaj mogu da ti oduzmu i unište automobil i drugi ne trpe istu kaznu za taj prekršaj... a kad se pobuniš protiv toga, drugi ti kažu kako si to zaslužio jer si vozio automobil bez zimskih guma i tako ugrozio druge... i ti si specijalan slučaj u odnosu na ostale, mada se nikad ne kaže šta je specijalno u vezi sa tobom i drugačije u odnosu na druge, osim što je neko moćan hteo da ti tako budeš kažnjen...

Za NATO države koje su priznale nezavisnost Kosova je čak i gore od toga... za razliku od drugih koje su prekršile samo rezoluciju 1244, NATO države su priznanjem nezavisnosti prekršile i mirovni sporazum... uslove mira.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...