Jump to content

Драго Пилсел: "Јутарњи лист" вријеђа папу и СПЦ, те измишља о Степинцу

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 21 часа, kopitar рече

Nemaš ti pojma.

To je isto kao da kažeš Zoran Đurović i v. Maksim su isti jer su obojica za ekumenizam.

Isto tako možemo reći Drago Pilser je dobar jer govori protiv Hrvatskog nacionalizma i on mora da je pravi čovjek i kršćanin.

Ili da ja kažem vladika Grigorije je ikona Srpskog pravoslavlja jer se ispričao za granatiranje Dubrovnika a patrijarh Irinej to nije nikad napravio i on je loš.

Nije isto kad Maksim i Grigorije pričaju o ekumenizmu i kad Zoran Đurović priča o ekumenizmu.

Nije Isto kad Drago Pilser priča o hrvatskom nacionalizmu i kad o tome priča fra Drago Bojić.

А ја немам појма?

Поредити Драгу и Папу са овима  које си импутирао је као небо и земља. 

Драго је изузетан човек, Хришћанин пре свега. 

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, Вукашин рече

Нисам упућен у рад Папе Франциска, али за хрватске националисте се показао као пеницилин.

Хрвати третирају Папу као да је православац. А види, можеш да радиш шта хоћеш, али не можеш докле хоћеш. Како су сејали сада жању, тј., ближи је сада Ватикан са Београдом него са Загребом.

Подели на овим сајтовима

То је оно што често говорим, Ватикан може да буде подао и покварен, али није глуп и блесав. Штета коју су Хрвати направили угледу Католичке цркве на целом српском простору превазилази ону коју су крсташи направили пљачкањем Константинопоља. И то у вековима када РКЦ покушава да амортизује проблеме од 1054. надаље и проблеме са политичким форсирањем Уније.

Није Ватикан блесав. Види да Србија и Срби никакав проблем немају са Италијом, Шпанијом и целом Латинском Америком, а да чак ни повремене историјске несугласице са Аустријанцима и Мађарима нису довели до таквог срозавања угледа и Рима и папе и целог Ватикана колико 4 године постојања НДХ и нејасна улога РКЦ у њој. Био би луд да све акције у будућности не посвети приближавању Србима и дистанцирању од проклетог и болесног хрватског национализма (ја бар за хрватски национализам другог типа не знам).

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Дејан рече

А ја немам појма?

Поредити Драгу и Папу са овима  које си импутирао је као небо и земља. 

Драго је изузетан човек, Хришћанин пре свега. 

Ja  Dragu i papu ne stavljam u istu ravninu samo zato što Drago u 90 posto govori Istinu o ovom slučaju.

Dao sam ti primjer v. Maksima koji u 90 posto stvari govori dobro pa i Patrijarh Bartolomej se čini katolicima kao izuzetno sveta osoba ali zato za one koji bolje poznaju o čemu se radi baš i nije sve tako dobro.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Тражитељ рече

То је оно што често говорим, Ватикан може да буде подао и покварен, али није глуп и блесав. Штета коју су Хрвати направили угледу Католичке цркве на целом српском простору превазилази ону коју су крсташи направили пљачкањем Константинопоља. И то у вековима када РКЦ покушава да амортизује проблеме од 1054. надаље и проблеме са политичким форсирањем Уније.

Није Ватикан блесав. Види да Србија и Срби никакав проблем немају са Италијом, Шпанијом и целом Латинском Америком, а да чак ни повремене историјске несугласице са Аустријанцима и Мађарима нису довели до таквог срозавања угледа и Рима и папе и целог Ватикана колико 4 године постојања НДХ и нејасна улога РКЦ у њој. Био би луд да све акције у будућности не посвети приближавању Србима и дистанцирању од проклетог и болесног хрватског национализма (ја бар за хрватски национализам другог типа не знам).

Slažem se sa ovim za Hrvatski nacionalizam ali zaboravljaš da su Srbi i Hrvati po mentalitetu slični pa tako Vatikan ni vas ni nas ne uspoređuje sa gore navedenim "finim" narodima.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, kopitar рече

Slažem se sa ovim za Hrvatski nacionalizam ali zaboravljaš da su Srbi i Hrvati po mentalitetu slični pa tako Vatikan ni vas ni nas ne uspoređuje sa gore navedenim "finim" narodima.

Али требало би. Да није било толике верске подељености између православаца и католика на подручју где је народ нагао, борбен, агресиван и опасан, ничег овог не би било. Имамо на примеру Војводине више од 100.000 српских конвертита у протестантске цркве и деноминације, па нема верског антагонизма који би прерастао у клање. Имамо и Буњевце који су католици и који једино у Војводини нису део хрватске нације (у свим осталим крајевима, по Далмацији и Херцеговини, Буњевци не постоје као нешто засебно, него су синоним за Хрвате) нити су антагонисани са Србима и православцима.

Ово са Србима и Хрватима је апсурд, да се у истом веку римски папа и васељенски патријарх грле и љубе у образ, а да се Срби и Хрвати мрзе због вере. Цела ствар подсећа на оне Јапанце који су и 20 година након краја рата остајали по шумама и ратовали јер нису прихватали да рата више нема.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...