Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

Budi pažljiv prilikom čitanja knjiga o zdravlju. Mogao bi umreti zbog štamparske greške.

Mark Twain

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Nije misao, nego je ceo tekst, ali ja ovo moram da postavim.

,,Slatkice, ovako ćeš naći dečka!

Kada je, prilikom pokušaja guglanja shvatio da ženski časopisi neće njegovu ćerku naučiti kako da nađe čoveka svog života, jedan tata je svojoj ćerkici napisao iskreno pismo. Njegove reči su postale pravi hit na društvenim mrežama, a očevo pismo vam prenosim u celosti. Angelina

Draga Slatkice,
Nedavno smo tvoja mama i ja pretraživali Gugl. Negde na pola kucanja našeg pitanja, Gugl je ponudio listu najpopularnijih pretraga na svetu. Na samom vrhu liste bilo je pitanje "Kako ga držati zainteresovanim?".
To me je trglo. Pregledao sam bezbroj članaka o tome kako biti seksi i seksualan, kada ga voditi na sendvič a kada na pivo, i šta raditi da bi se on osećao pametnije i superiornije. I naljutio sam se.
Mala moja, nije, nije bio i nikada neće biti, tvoj posao da ga "držiš zainteresovanim".
Mala moja, tvoj jedini zadatak je da znaš duboko u sebi – u tom nepoljuljanom mestu koje nije zbunjeno odbijanjem, gubitkom i egom – da si ti vredna interesovanja. (Ako uvek možeš da se setiš da je i svako drugi vredan interesovanja, bitka tvog života će biti najvećim delom osvojena. Ali o tome drugi put.)
Ako možeš da veruješ u sebe na ovaj način, bićeš privlačna u najvažnijem smislu te reči: privući ćeš pažnju dečaka koji je sposoban da sam sebe zainteresuje i koji će želeti da provede svoj život investirajući svoje interesovanje u tebe.
Mala moja, želim da ti pričam o dečaku kog nema potrebe držati zainteresovanim, jer on zna da si ti interesantna.
Nije mi važno ako stavlja laktove na sto dok jede – dok god svoje oči drži na tvom nosiću dok se smeješ. I ne može da prestane da te gleda.
Nije mi važno ako ne može da igra golf sa mnom – dok god može da se igra sa decom koju mu budeš podarila i na sve divne i frustrirajuće načine otkrije da su ista kao ti.
Nije mi važno ako ne prati svoj novčanik – dok god prati svoje srce ono će ga voditi ka tebi.
Nije mi važno da li je jak – dok god ti daje prostora da pokazuješ jačinu koju imaš u tvom srcu.
Uopšte mi nije važno za koga glasa – dok god tebi svakodonevno ukazuje čast i poštovanje u kući i svom srcu.
Nije mi važno koje je boje kože – dok god platno vaših života boji bojama strpljenja, požrtvovanja, ranjivosti i nežnosti.
Nije mi važno ako je odgajan u ovoj ili onoj religiji ili ni u jednoj relgiji – dok god je odgajan da ceni ono što je sveto i da zna da je takav svaki trenutak života i svaki trenutak života sa tobom.
I na kraju, mala moja, ako naiđeš na takvog muškarca i on i ja nemamo ništa drugo zajedničko, biće nam zajednička najvažnija stvar:TI.
Jer, na kraju krajeva, mala moja, jedina stvar koja je potrebna da bi ga "držala zainteresovanim" si ti.
Tvoj večno zainteresovan muškarac, Tata

Ovaj post je, naravno, posvećen mojoj ćerki, mojoj Slatkici. Ali, želim da ga posvetim i šire. Napisao sam ga mojoj ženi, koja je hrabro držala do svojih vrednosti i uvek me smatrala odgovornim da sam ona vrsta "dečaka".
Napisao sam ga za svaku odraslu ženu koju sam upoznao u i van moje ordinacije – žene koje nikada nisu imale glas oca.
Napisao sam ga i za generaciju dečaka koji će biti muškarci i koje treba podsetiti šta je stvarno važno – da bi moja devojčica našla nežnog, životnog saputnika potrebno je da barem jedan od vas shvati ovo što sam napisao''

• Волим 1

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

“Ponekad, nakon razgovora sa nekim ljudima, čovek oseti potrebu da prijateljski pomiluje kamen, osmehne se drvetu i sa puno poštovanja skine šešir pred magarcem.”

"Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."
(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

Kod ljubavi se dešava paradoks da dvoje postaju jedno, ali još uvijek ostaju dvoje.

Erich Fromm

• Волим 1

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Kao što košuta traži potoke, tako duša moja traži tebe, Bože!

Žedna je duša moja Boga, Boga živoga, kad ću doći i pokazati se licu Božijemu?

Suze su mi hljeb dan i noć, kad mi svaki dan govore: gdje je Bog tvoj?

Duša se moja proljeva kad se opominjem kako sam hodio sred mnogoga ljudstva, stupao u dom Božji, a ljudstvo praznujući  pjevaše i podvikivaše.

Što si klonula, dušo moja, i što si žalosna? Uzdaj se u Boga; jer ću ga još slaviti, spasitelja mojega i Boga mojega.

Klonula je u meni duša zato što te pominjem u zemlji Jordanskoj, na Ermonu, na gori maloj.

Bezdana bezdanu dozivlje glasom slapova tvojih; sve vode tvoje i vali tvoji na mene navališe

Danju je javljao Gospod milost svoju, a noću mu je pjesma u mene, molitva Bogu života mojega.

Reći ću Bogu, gradu svojemu: zašto si me zaboravio? zašto idem sjetan od pakosti neprijateljeve?

Koji mi pakoste, prebijajući kosti moje, rugaju mi se govoreći mi svaki dan: gdje ti je Bog?

Što si klonula, dušo moja, i što si žalosna? Uzdaj se u Boga; jer ću ga još slaviti, spasitelja mojega i Boga mojega.

I can't go back to yesterday because I was a different person then.  Alice in Wonderland

Подели на овим сајтовима

Genijalni su ljudi koji su imali hrabrosti ići vlastitim putem ne slušajući što svijet priča. Genijalni su ljudi koji su imali hrabrosti iskopati vlastite talente i s njima graditi i raditi ne pitajući što drugi o njima misle. Jer, doći će tvoji najbliži, koji će ti reći da bi trebao izabrati koje drugo zvanje, a ne ono koje imaš, da bi se trebao drugačije oženiti, da bi trebao drugačije raditi, da ono što ti radiš ne donosi novca ni životnog zadovoljstva. Ali, ti znaš da imaš jednu savjest, i da je samo jedan Bog i da je jedan život na zemlji, ti znaš da ti je taj Bog darovao tvoj talenat i da je tvoja sreća samo u tome da ga uložiš i za sebe izvučeš stostruko. Ti si dragocjenost jer nitko u povijesti čovječanstva nije bio kao ti. I samo zato ti možeš svijetu, domovini i sebi dati što je u tebe stavio Bog.

Tomislav Ivančić - Tako je malo potrebno

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

" Пре се Ја крило у стаду, а сада се у Ја крије стадо".

Misel Fuko

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Prekrasna stvar vezana uz znanje je to što ga niko ne može oduzeti. (B. B.King)

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

"За онога који тежи да постигне унутрашњи мир, ниједна духовна вјежба није кориснија од ћутања."

Свети Серафим Саровски

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Mlad si koliko ti je vjera mlada

Star koliko i tvoje sumnje;

Mlad kao tvoje samopouzdanje

Star kao tvoji strahovi;

Mlad kao nada tvoja

Star kao očaj tvoj.

Godine ti lice naborati mogu,

No dušu će ti naborati 

Samo odustajanje od poleta.

Samuel Ullman

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...