Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

Тешка времена никада не трају, трају издржљиви људи.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Никад не покушавај да разложно разговараш са људима који мисле да су у праву.

Франк Херберт

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

"Čini se ipak da mit zaista može da stvori osećanje pripitomljavanja bivstvovanja. Kao što je bilo o tome reči, dva su iskustva krajnja, između kojih je nategnuto naše znanje o ravnodušnosti sveta: anticipacija sopstvene smrti, u kojoj feno­men ravnodušnosti otkriva svoj globalni karakter, i iskustvo seksualnog dodira, u kome nam najdalje doveden pokušaj komunikacije sa drugim otkriva prisutnost nepremostivih barijera u uklanjanju fe­nomena ravnodušnosti. Mi t mora biti svestan oba­ju tih iskustava — smrti i libida — ako treba da izvrši funkciju o kojoj je reč: mora odgovoriti na pitanja: zašto u anticipaciji smrti stajem pred lice fenomena ravnodušnosti kao univerzalne odl ike sveta? i zašto u erotskom susretu ne mogu da pre­vladam granicu koja me odvaja od savršenog sje­dinjenja"

L.K.

Sent from my iPad using Tapatalk

Подели на овим сајтовима

Ни једна љубав неће отићи у празно. Нема промашаја у љубави. Ако је енергија искрено послана од нашег бића, па ако и није примљена од оног коме је послана, примиће је Бог и наградиће и више него што мислимо.

Владета Јеротић

• Волим 1

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Немамо домаћег васпитања, немамо радних навика, немамо школе, немамо зуба, немамо укуса...нема шта немамо.

Душко Радовић

Подели на овим сајтовима

Živo se biće nikada ne prilagođava svojoj sredini i svom okolišu, ili pak, prilagodivši se, umire.
Borba za život jest borba za neprilagođenost.
Živeti znači stalno biti različit.
Naši su sopstveni strahovi i osećaji ponekad snažniji od javne opasnosti. Držeći ih u tajnosti, omogućujemo im da nas i dalje progone. Čovek mora biti kadar izložiti na videlo nešto čega se želi rešiti, a da bi to učinio, mora najpre priznati da to nešto postoji.

Azar Nafisi

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

"...да поседујеш само здравље, већ си довољно богат, јер без њега не би ти вредило ништа друго.Оног трена кад помислиш да је теби најтеже.....сети се оних који не могу ходати,који не виде,који се боре са опаким болестима..."

Подели на овим сајтовима

Дражи ми је прекор од хвале, јер ми хвалу изриче онај ко жели нешто од мене, а критикује ме онај ко ми жели добро.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...