Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darivao, nego prodao. (Dostojevski)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

„Kad sudiš... ti obuj moje cipele i prođi gradove...
svaku dolinu i svaki breg gde su moje noge kročile...
Ne zaobilazi prepreke... ne preskači kamenje,
već svaki oseti, na svaki stani i ne zaboravi -
u svaki džep ponesi po jedan... i ne odustaj...
Koračaj ako te zateknu kiše, ne mari...
stresi kapi s trepavica, udahni i nastavi...
Raduj se radostima, ali i tuguj tugama –
sve su one moje i podjednako imaju težinu.
Pazi da sve poneseš sa sobom, jer sve je to moje – deo mene...
a kad se umoriš pod teretom puta i poželis zbaciti sve sa sebe -
stani, uspravi se i onda sudi o meni... "

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ti se bojiš smrti; ali, zamisli šta bi bilo s tobom kad bi morao vječito da živiš onakav kakav jesi? (Tolstoj)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Toliki ljudi imaju besmislene zivote. Kao da su u nekom polusnu, cak i onda kada rade nesto za sta misle da im je vazno. To je zbog toga sto jure pogresne stvari. Jedini nacin na koji mozes uneti smisao u zivot jeste posvetiti se ljubavi prema bliznjem, posvetiti se zajednici koja te okruzuje, stvaranju necega sto ce tvom zivotu dati svrhu i smisao."

Mitch Albom

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Присиљавати се да останемо верни ономе кога не волимо, исто је што и починити неверство.

— Ла Роцхефоуцаулд

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Нећеш бити кажњен због своје љутње, бићеш кажњен од своје љутње.

Подели на овим сајтовима

Najlepši su oni ljudi koji su osetili šta je poraz, patnja, borba i gubitak i ipak su pronašli svoj put.

Oni poseduju zahvalnost, osećajnost i razumevanje života koje ih ispunjava saosećanjem, blagošću i dubokom brižnom ljubavlju.

Najlepši ljudi nisu postali najlepši tek tako!

Elisabeth Kübler-Ross

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Videh na ulici dete golo, smrznuto i gladno. Bijah ljut i zazvah Gospoda: "Zašto dozvoljavaš tako nešto? Zašto ne uradiš nešto?"

Iste te noći, kad sam najmanje očekivao, Gospod mi je odgovorio: "Uradio sam nešto: stvorio sam tebe".

Diogen

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Људи се стиде да покажу своју срећу. Када је неко овде сретан за њега кажу „Еј, види, овај није нормалан“ или „Еј, види овај се смеје, мора да му је неко у глави“. Наша срећа нас одређује а то многе око нас повређује јер у овој средини ко одудара тај заудара. У овој средини се глупостима аплаудира и човек се стиди да буде срећан. Човек се стиди да буде испуњен. Човек се стиди да буде човек.

Зоран Костић Цане

http://invia33.wordpress.com/2014/07/26/%D0%BC%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%BE-%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B0-21/

Подели на овим сајтовима

Кад човек осети бол - он је жив.
Кад осети туђу бол - он је Човек.

Подели на овим сајтовима

О, несрећно време! О, несрећно стање! О, морална пропасти, неприметна за чулне људе, која си неупоредиво већа од свих вештаствених, громогласних несрећа! О несрећо која започињеш у времену, али се у њему не завршаваш, него прелазиш у вечност! О, несрећо над несрећама, коју разумеју само истински хришћани и истински монаси, а непозната за оне које грабиш и погубљујеш!

св. Игњатије Брјанчанинов

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

Ljudi su kao prozori..dok ne proviris u srce i dusu ..ne znas ni.. sta..ni.. koliko. ni..zasto...ne znas ..nista..mozes samo da slutis ili nagadjas.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Човек који није храбар не може бити ни поштен, јер за поштење су потребне жртве какве кукавица не уме да поднесе, а потребна је и великодушност коју он не може разумети.

-Јован Дучић

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...