Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

Radost je osetljiva kao kap rose: dok se smeje, već umire. Ali je jad jak i žilav.

Rabindranat Tagore

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Velika prava ljubav pokazaće svoju punu snagu samo onda ako uspije da od dvoje ljubavnika, slabih ljudi, načini stvorenja koja se ne boje ni promjena, ni nesreća, ni rastanka, ni bolesti, ni života, ni smrti.
Ivo Andrić

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Cim vidis da neko,u razgovoru,bez potrebe,tumaci postupke,ili reci,
ili cak samo namere i izvodi samovoljne zakljucke i donosi stroge sudove,
koji su u stvari presude – znaj da nije dobar covek ni na dobrom putu.
I kloni ga se kad god mozes.

Andric-Znakovi pored puta

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Немам више стрпљења за неке ствари, не зато што сам постала арогантна,једноставно зато што сам дошла до једне тачке у мом животу да не губим више време на оно што ме растужи или рањава.
Немам више стрпљења за цинизам,претеране критике и захтеве било које врсте. Не посвећујем више нити једну минуту ономе који лаже или жели манипулисати. Одлучила сам да не волим оне који ме не воле и да се не осмехујем онима који се мени не осмехују.Немам више стрпљења за оне који не воле животиње. У пријатељству ми смета недостатак лојалности и издаја и немам више стрпљења за то.
И Нарочито....немам више стрпљења са онима који не заслужују моје стрпљење.

-Мерил Стрип

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Sve je moguce, sve je na dohvat ruke, samo se covek ne
sme predati. Tesko je dok se ne odlucis, tada sve prepreke
izgledaju neprelazne, sve teskoce nesavladive. Ali kad se
otkines od sebe neodlucnog, kad pobedis svoju malodusnost,
otvore se pred tobom nesluceni putevi, i svet vise nije
skucen ni pun pretnji.

M. Selimovic

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Не, није ме срамота да стојим на бувљаку и продајем осећања. Моја су! Важно је да не крадем, а од нечега се мора живети.

-Момо Капор

Подели на овим сајтовима

Вазда има горе од горег,и то горе да некакве снаге за коју и не знаш да је имаш.

Подели на овим сајтовима

Празник је јављање добрих дела, побожно расположење душе и поправка живота. Ако то имаш, онда можеш свагда празновати.~ Свети Јован Златоусти

To što jeste, Božji je dar vama;
Ono što ćete postati, jeste vaš dar Bogu.

Подели на овим сајтовима

...Koliko je teško raščlanjivati ove odnose koji su na samoj površini naših postupaka;jer ljubav je samo nekakav jezik te površine,a pol samo skup stručnih izraza...
Nadahnuće se sastoji u vidjenju dela celine sa delom celine u sebi..
H.Dzubran

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Никада никога не питај да ли је заиста искрен.Искрен човек ће се увредити,а лажљивац ће лагати још више.

Подели на овим сајтовима

Nema niceg uvredljivijeg i neizdrzljivijeg,
nego kad covek strada zbog slucaja
koji je mogao da bude i da ne bude.
Zbog nesrecnog sticaja okolnosti koji su
mogli da prodju mimo coveka kao oblaci.

Dostojevski

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

"Mnogo je lakše shvatiti da ste u zabludi nego otkriti istinu. Zabluda leži na površini i s njom ćemo lako izaći nakraj. Istina počiva u dubini. Tragati za njom nije svačija stvar."... Gete...

• Волим 1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...