Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

"Људи говоре за мене да сам особењак зато што волим самоћу.

Али, да немам своју самоћу, како бих иначе чуо глас Божији?"

Микеланђело

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

''Слава Ти, Боже, за муку дана и мир ноћи, за кратки живот и велику загонетну смрт, нека су благословљене одлуке твоје по којима долазимо на свет и одлазимо с њега пошто смо се нарадовали и намучили. Огромни су и несхватљиви планови Твоји и јасно је да им не можемо догледати ни смера ни сврхе и да их морамо смирено примати;АЛИ ТЕШКО ЈЕ БИТИ ЧОВЕК ГОСПОДЕ!"

Иво Андрић

10426679_670928692985749_494796953540471

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

"I think the big mistake in schools is trying to teach children anything, and by using fear as the basic motivation. Fear of getting failing grades, fear of not staying with your class, etc. Interest can produce learning on a scale compared to fear as a nuclear explosion to a firecracker."

"Be suspicious of people who have, or crave, power."

"Never, ever go near power. Don't become friends with anyone who has real power. It's dangerous."

- Stanley Kubrick

evo pa proberite

http://listverse.com/2014/01/17/10-insane-conspiracy-theories-about-stanley-kubrick/

http://suspiciousdeaths.blogspot.com/2010/09/stanley-kubrick.html

Мудар је Stanley. Richard Strauss, Also sprach Zarathustra...

Подели на овим сајтовима

Jасно је мени да ми није место међу вуковима, мени како ти кажеш слабашном јагњету, али ја сам одлучио да кроз крдо загладнелих и слинавих вукова прођем ограђен својом душом коју нико растргнути не може. И знај да ћу проћи... обећавам.

-Достојевски

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Рећи другоме: "Ја те волим", значи рећи му: "Ти ћеш вечно живети, ти никада нећеш умрети". (Француски писац Габријел Марсел)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

"Тако је говорио Заратустра" је симфонијска поема Рихарда Штрауса ( Richard Strauss - Also sprach Zarathustra ), а између осталог у негдашњој еСеФеРеЈот је била позната и као ТВ шпица за емисију "Кино Око". Додуше, не баш претерано по називу, али се из описа да и наслутити.

"Fairwell to Cheyenne" je iz "Sedam TV dana" a ne znamo muziku iz "Kino oka". Međutim, meni se tu nešto izmešalo što se tiče emisija.

http://www.hi-files.com/forum/index.php?/topic/9840-trazi-se-muzika-iz-tv-spica/
Jel' na Kino Oku isla Ennio Morricone-Farewell to cheyenne? Ovo me malo buni jer pamtim na spici jednu drugu stvar, neki revnosni gudaci ispod kojih ide neki periodicno repetitivni motiv na onakvom filharmoniskom bubnju, kojeg ne bas mogu nazvati klasicnim ritmom. Davno sam gledao i film iz kojeg je ova muzika, crno-beli iz sezdesetih, cini mi se francuski, sa zenskim likom u glavnoj ulozi i neke jurnjave sa automobilima. Ovo celi zivot pokusavam da identifikujem.

http://www.hi-files.com/forum/index.php?/topic/9840-trazi-se-muzika-iz-tv-spica/

Оно што би ту још било мудро мислити, а мени се чини и врло занимљивим, је чињеница да је министар пропаганде нацистичке Немачке Јозеф Гебелс, један од најближих сарадника Адолфа Хитлера, још 1933. године Рихарда Штрауса именовао председником Коморе за музику Рајха рачунајући да ће Штраусов углед  допринети нацистичком у очима светске јавности.

Јел још неком духовито да је шпица ( Ennio Morricone - Fairwell to Cheyenne ) из "Седам ТВ дана", такође емисије програма југословенске комунистичке телевизије, заправо музика из шпагети-вестерна "Било једном на Дивљем западу"?

Подели на овим сајтовима

Erih From : "U pokušaju da izbegnu odgovornost, milioni ljudi svakodnevno pokušavaju da pobegnu od slobode".

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Od novog jada stara bol će proći. (Šekspir)

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

I za hiljadu godina čovjek će isto ovako uzdisati:"Ah, teško je živjeti!" i u isti mah, ovako isto kao i sada bojaće se i neće htjeti da umre. (Čehov)

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Волим 1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...