Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

'Smiješno je možda, bio sam čovjek s onim od juče i hoću da budem čovjek s ovim od danas, drukčijim, možda i suprotnim, ali me to ne buni, jer čovjek je promjena, a zlo je ako ne poslušamo savjest kad se javi'

Mesa Selimovic

Подели на овим сајтовима

"Oduvek sam se čudio onima koji razumeju znake u kalendarima, datume, mesece, vekove, ili stanu pred sat i pročitaju večnost. To mora biti suluda i neobična hrabrost usuditi se komadati i usitnjavati vreme."

Miroslav Mika Antic

Подели на овим сајтовима

"Šta vredi imati mnogo i biti nešto, kad čovek ne može da se oslobodi straha od sirotinje, ni niskosti u mislima, ni grubosti u rečima, ni nesigurnosti u postupcima, kad gorka i neumitna a nevidljiva beda prati čoveka u stopu, a taj lepši, bolji i mirniji život izmiče se kao varljivo priviđenje."

Ivo Andric

Подели на овим сајтовима

За све што си једном замислио а није ти се остварило, захвалићеш се Богу кад тад.

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Čovek podnosi samo sebi slične – zar to nije rasizam ili šovinizam ili verski fanatizam?

Bernhard Šlink – Bekstva od ljubavi

• Волим 1

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

"Ко зна да ли се може назвати образованом једна варошка дама пре него једна стидљива чобаница у планини! Ту се никад неће доћи до сагласности, док год се не вратимо на народни појам образованости, и не кажемо: образован је онај ко има образа. А ко нема образа, није образован, па ма где живео, ма какав положај заузимао и ма колику гомилу знања у глави носио."

Владета Јеротић

I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više..

Подели на овим сајтовима

Не може нас свако увредити... Није свако достојан да на њега обраћамо пажњу.

Достојевски

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

"Ко зна да ли се може назвати образованом једна варошка дама пре него једна стидљива чобаница у планини! Ту се никад неће доћи до сагласности, док год се не вратимо на народни појам образованости, и не кажемо: образован је онај ко има образа. А ко нема образа, није образован, па ма где живео, ма какав положај заузимао и ма колику гомилу знања у глави носио."

Владета Јеротић

није лоше као илустрација ПОШТЕЊА ...  мада ми се чини да ово није Јеротићев стил.  Вероватно је цитирао некога,  рецимо владику Николаја.

Подели на овим сајтовима

Чија год да је добра је.

I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više..

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...