Jump to content

Да ли сте за црквенословенски језик или за српски на богослужењима и требама?

Да ли сте за црквенословенски језик или за српски на Богослужењима и требама?  

189 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте за црквенословенски језик или за српски на Богослужењима и требама?

• За црквенословенски.
      32
    • За српски.
      87
    • За оба језика.
      66

Препоручена порука

Jesi li sigurna da je kompletan NZ napisan na grčkom?

Ни не рекох да је цео написан на грчком. То сам поменула само да скренем пажњу да није црквенословенски неки неприкословени језик Јевањђеља. 

@Vuksan:

Pa dobro... ali stav da je neki jezik blagodatniji od drugog je po meni mnooogo besmisleniji.

У потпуности се слажем.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 606
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ako zadržimo csl, neće  0212_rolleyes

Све се мења па и језик. Суштина је да сви тежимо узрастању, а не назадовању и пропадању. Амиши су покушали да зауставе промене, вероватно сматрајући да су промене лоше саме по себи, а не бих рекла да су на тај начин нешто постигли. 

Подели на овим сајтовима

Ako zadržimo csl, neće  0212_rolleyes

Све се мења па и језик. Суштина је да сви тежимо узрастању, а не назадовању и пропадању. Амиши су покушали да зауставе промене, вероватно сматрајући да су промене лоше саме по себи, а не бих рекла да су на тај начин нешто постигли.   

Ne znam koliko si upućena u stanje stvari, ali srpski današnji je nazadniji od onog književnog koji je Vuk ukinuo, a ovo što se danas priča na ulici i što će neki novi Vuk jednog dana proglasiti za književni se tek ne zaslužuje nazvati jezikom uopšte.

@Leo:

Evo za početak Molitva Gospodnja na klingonskom xD

http://www.dm.net/~karen/mygifs/klingonlp.jpg

Подели на овим сајтовима

Ја сам за Клингонски...  mense0198626478946378946

mense0198626478946378946  Ето и ви Клингонци се залажете за свој језик. То је за сваку похвалу. Треба и ми Срби да се угледамо на вас.

Подели на овим сајтовима

Ne znam koliko si upućena u stanje stvari, ali srpski današnji je nazadniji od onog književnog koji je Vuk ukinuo, a ovo što se danas priča na ulici i što će neki novi Vuk jednog dana proglasiti za književni se tek ne zaslužuje nazvati jezikom uopšte.

Потпуно си у праву што се тиче говора на улици који на жалост све више узима маха. Ипак, ту је цело друштво заказало, а највише наравно школство и наши доктори наука. Многи су се окитили овом титулом, а васпитање и способност језичког изражавања им је на срамоту. Највише мрзим узречицу "ако море, коме се не свиђа не мора да слуша".

Ипак, то све не значи да треба одустати од свог језика. Ето прилике да се кроз цркву наш језик прочисти и покаже у свој својој лепоти.  0102_laugh

Подели на овим сајтовима

Ako zadržimo csl, neće  0912_sport

Језик је ''жива'' материја, мења се и развија пратећи и остале промене у друштву и заједници и те промене су незаустављиве, хтели ми то да признамо или не. Стара  pravilaa бивају замењена новим  :) , стара знања и теорије  laie_14 уступају место савременим тумачењима... Све иде напред, креће се, мења, расте.... Свака ствар у природи као и свака промена има добрих и лошијих страна, али као таква, била је потребна, јер у супротном - не би се ни десила!  4chsmu1

Подели на овим сајтовима

pa za početak treba poznavati osnovu našeg književnog jezika... kakav je takav je...

mislim da ne znamo ni osnovu

evo,recite mi da li se kaže SVO VREME,CELO VREME ILI SVE VREME.... i budite pošteni... bez guglanja

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest srna u izgubljenom raju

pa za početak treba poznavati osnovu našeg književnog jezika... kakav je takav je...

mislim da ne znamo ni osnovu

evo,recite mi da li se kaže SVO VREME,CELO VREME ILI SVE VREME.... i budite pošteni... bez guglanja

89898989898989 Ovo mi je pianje odnekud poznato.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...