Jump to content

Слике форумаша

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Prvo perete noge ženama, pa posle da vidimo ko je ko - nije Crkva ništa za Hrista radila niti mu se ikako dokazivala, samo obratno...

Opet, meni u realnom svakodnevnom životu ravnopravnost dovoljna.

Hristos nije prao noge ženama nego one njemu... :coolio:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Opet, meni u realnom svakodnevnom životu ravnopravnost dovoljna

Mislim, da nas je Hristos na to i uputio, jer raznih citiranih delova Pisma ne možeš pronaći onu ljubav ukoliko ih ne sagledavaš u celini i u kontekstu cilja.

Ravnopravnost je u svakom slučajevu Hristov dar i nije za razbijati, jer mislim da je Njemu dragocen što nam dokazuje da smo jedno telo pred Gospodom u svakom slučaju ili u dobru ili u zlu. 

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Само што се нисам сурвао кад сам ово прочитао! 

Pa ko je kome prao noge? Ovi patrijarhalni vole da citiraju Pismo, a sve rade naopako!

Meni, ponavljam, dosta ravnopravnost, i ono što reče +Porfirije - da brak bude "takmičenje u poslušnosti" - ne mora muž da mi pere noge, da trpi moje izdaje, da umre za mene...

• Волим 1

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Pa ko je kome prao noge? Ovi patrijarhalni vole da citiraju Pismo, a sve rade naopako!

Meni, ponavljam, dosta ravnopravnost, i ono što reče +Porfirije - da brak bude "takmičenje u poslušnosti" - ne mora muž da mi pere noge, da trpi moje izdaje, da umre za mene...

Па како бре равноправн... Како бре жена и човек да буду равноправни... Мислим... Како ти бре то није јасно, то је ваљда најнормалнија ствар на свету, то би сви морали да разумеју?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Hristos nije prao noge ženama nego one njemu... :coolio:

Ne, Hristos je prao noge prvoj Crkvi - apostolima. To je odnos koji Pavle nudi kao ideal.

A to što su neke posebne žene razumele ko je On i služile Mu kao što tadašnja Crkva nije znala samo služi na čast ženskom polu.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Данас сам се мало играо, досађивао, слушао музику, па се одлучих да испробавам неке функције у програму за обраду фотографија. Знам шта сам требао још да урадим, али ме је мрзело да гледам туторијал.

12491912_924516690963643_539482050298547

Подели на овим сајтовима

Ovde feministujem javno, u Medija centru. Rapsodija će reći da sam strani plaćenik

:)):)) :)) Па је си ли ? :smeh1:

Сам рекла, па порекла.

Нећу рећи, реци ти. :)

П.С. Која кола возиш, колики су ти приходи, где идеш на летовање а где на зимовање, 12:smeha:  / не бој се нисам запослена у ДБ / :smeh1:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Jedna specijalno za Snesku! :D  :mahmah:

Slucajno je nastala ,al kad sam je videla,setih se tebe :)))

11kxvgw.jpg

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

Jedna specijalno za Snesku! :D  :mahmah:

Slucajno je nastala ,al kad sam je videla,setih se tebe :)))

11kxvgw.jpg

Super Lapili, nisam vidio, jednostavno i lijepo :)

Подели на овим сајтовима

Heh, nedavno sam otkrila da ovo postoji na internetu. Ovde feministujem javno, u Medija centru. Rapsodija će reći da sam strani plaćenik - u stvari sam na naučnom projektu pri svom matičnom fakultetu i ovde predstavljamo zbornik :D

Офтопик само мали:

Не мислиш да су наша вера и феминизам међусобно искључиви? :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...