Jump to content

Papin najvažniji suradnik: Bez Srpske pravoslavne crkve ništa od kanonizacije Alojzija Stepinca

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 51 минута, Дејан рече

Ма пусти га, видиш да влада полуинформацијама и да нема реалну слику. У Грчкој се осећам као у својој кући, управо због срдачности Грчког народа.

Што каже Драган Јове Торбица "Неб да си тица она небеска што лети стигао...." Е тако неће до њега неке ствари никада стићи да их носи тица небеска на златним крилима.

Него ђе нађе тебе да поткачи са Вучићем, мукица неискусан. :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Вилер Текс рече

Што каже Драган Јове Торбица "Неб да си тица она небеска што лети стигао...." Е тако неће до њега неке ствари никада стићи да их носи тица небеска на златним крилима.

Него ђе нађе тебе да поткачи са Вучићем, мукица неискусан. :smeh1:

Da, i još hvali Tadića :D

To ti je jasan znak da pada na mnogoglagoljive nefunkcionalne priče.

Подели на овим сајтовима

@SrbinKatolik

Није ми јасно какав треба бити човек и каквог образа, па своју отаџбину упоредити са усташком НДХ. Пљувати сопствени народ, па се онда још и потписати и звати Србином. Само нек нас Хрвати и остале ''добронамерне'' комшије пљују, ту се не бринем. Забринућу се кад нас такви почну хвалити. Има нас доста којима је неко од ђедова и бака стигао да исприча о ратовима и страдању, па не морамо чекати да ли ће РТС да помене.

У животу ме ни један једини пут није било срамота рећи да сам Србин. Прецима се могу само поносити и свим силама се трудити да живим на начин на који су ме учили и васпитавали, да се они мене пред Богом не постиде. Ја се стидим само оних који се представљају Србима, а пљују по отаџбини, брукају народ и претке, славе и правдају крвнике и увек им је туђе лепше и боље, а наше им никако не ваља. Власт не правдам ни ову садашњу ни прошлу, али они такви какви су, сигурно неће учинити да ја замрзим свој народ и да га се стидим.

Што се тиче Степинца, нека га прогласе блаженим о томе не вреди више ни расправљати. После њега могу и фра Мирослава Филиповића, Звонка Брекала, Срећка Перића, надбискупа Ивана Шарића и још гомилу истакнутих усташа из редова римокатоличког свештенства.

То ће бити њихови блаженици и светитељи, а наши светитељи ће и даље бити и остати Свети Симеон и Сава, свети краљ Дечански, Свети Петар Цетињски, Свети Василије Острошки, Свети ђакон Авакум, Свети Јустин Ћелијски, Свети Владика Николај и још небројено светитеља да их можемо набрајати данима и месецима. Хвала Богу те их нама и целом Православном роду даде!

'' Чашу меда јошт нико не попи што је чашом жучи не загрчи,
чаша жучи иште чашу меда, смијешане најлакше се пију. ''  
Петар II Петровић Његош

Подели на овим сајтовима

....slavite vi i popa Macu...

Izvor: Wikipedia

"Milorad Vukojičić (1917-1945), zvani pop Maca (deminutiv od “macola”[1]) ili pop Koljač, je bio crnogorski sveštenik SPC, vođa četničke crne trojke u drugom svetskom ratu. Nakon rata je osuđen na smrt i pogubljen. Proglašen je za sveca Srpske pravoslavne crkve 2005. godine."

Šta mene briga za Hrvate ja volim svoju katoličku crkvu i svoju zemlju i nadam se da će ovi na vlasti takvi kakvi su i sa nacionalističkom prošlošću ipak nastaviti Srbiju da vode od Rusije a putem zapada i da ćemo se vezati svim srcem za Nemačku i Ameriku posebno i da nam se nikada više ne desi da nas se bombraduje i ruši zbog zlikovca na vlasti a SPC je SPC takva je kakva je njihov nacionalizam meni kao Srbinu ne smeta dok god se drže crkve a kada se odluče baviti državnim poslovima to treba saseći u korenu.

Još pre 30 godina odlučeno je da će Srbija biti geopolitički na Zapadu i da će voditi prozapadnu politiku, učlaniti se u Evropsku zajednicu danasnju EU i jedino će učlanjenje u NATO malo da pričeka ali to dolazi neminovno za one koji znaju da čitaju neka vide da je Srbija daleko odmakla od Partnerstva za mir i ima praktično više sporazuma sa NATO i od neke manje članice tog saveza računam da smo za oko 7 godina u NATO-u nema govora da bude drugačije inače gubimo i Vojvodinu i sve od do djavola.

Подели на овим сајтовима

Papa Franjo u novoj enikclici "Tutti Fratelli" po običaju iznosi i izjave biskupa, pa je tako iz crkve u Hrvata papa Franjo uneo u novu encikliku i izjavu hrvatskih biskupa KC iz vremena operacije Bljesak 1995.  !

Bravo Hrvati sram te bilo Dačiću nesposobni krkane sa tompusom u glavi !

Biće Stepinac svetac i pre nego što sam se nadao, mislio sam ne bar 5 godina, ali vraga bice to brzo.

Подели на овим сајтовима

Ваљда су људи, светитељи које сам поменуо и из твог народа, ако си Србин? Можда Свети Сава није твој зато што није био римокатолик?

Готово да сам знао кога ћеш поменути, то је класична жвака Хрвата, комуниста и нових монтенегрина, који наведу јак историјски доказ звани википедија (где свако пише и лупета шта му је воља и може све уколико се тражена форма испоштује), сведочења чланова партије и хвалоспеве како је праведна комунистичка власт стрељала домаће издајнике - то су докази који се узимају у обзир.

Иста она власт која је примила на хиљаде усташа и најгорег олоша у своје редове, доводила лажне сведоке и убијала противнике комунизма. Зар се њиховим ''доказима'' уопште може веровати? Реци ми само, да ли су и други свештеници СПЦ које су комунисти побили (на стотине њих) били кољачи и зликовци? О свештенику Милораду Вукојичићу постоји и тема на форуму, колико се сећам.

Ти си брате један од оних што дан данас мисле да су бомбардовани због Милошевића (убијан је народ и рушени цивилни објекти и држава уназађена јер су нас волели и желели нам добро), то ми је жалосно и коментарисати...Уз то си свим срцем за Немачку и Америку према којима треба да хрлимо, које су само у двадесетом веку толико зла нанеле нама Србима, да би требале посебне теме на форуму да се то све наведе и помене. Не знам шта бих ти рекао...али боље да баталим да не скрећем са теме.

Петар II Петровић Његош

Подели на овим сајтовима

Rastko Nemanjić bio je iz čestite porodice i kao i njegov otac i braća kršteni u pravoj veri u katoličkoj crkvi po katoličkom obredu na prostoru današnje Crne Gore, Ribnica kod Podgorice na žalost pod pritiskom pretpostavljam Grka i nesrećne Vizantije pokrštavaju se i postaju Pravoslavci a svi redom do 13. veka naši vladari sve do jednoga bili su kršteni u Katoličkoj crkvi po zapadnom obredu. To je nešto što smo učili svi u školi ali tek pre nekoliko godina obznanio je tu činjenicu Vojislav Šešelj, meni mrski desničar i ekstremni nacionalista ali izrekao je činjenicu a to je da s svi srpski vladari do 13 veka bili kršteni u katoličkoj veri a ne grčko-pravoslavnoj koja je nametnuta.

Nemanjići su ne slučajno vec znajuci za svoje katoličko poreklo zato i gradili crkve i manastire mešanjem vizantijskog i romanskog stila pa imamo jedinstvene crkve i manastire u srpskim zemljama sa vizantijskim ali i jakim pečatom zapadnog katoličkog stila gradnje crkava. 

Ja poštujem srpske svece katolike a to su Sveta Ozana Kotorska, Sveti Leopold Mandić to su srpski sveci a kao katolik nikada nisam niti bi slavio pravoslavne cvece koje ne priznaje nasa crkva, samo one koje smo slavili zajedno dok se crkve nisu podelile.

Sveti Sava za mene je pre svega drzavnik, princ član vladarske porodice Nemanjica i čovek vazan za prosvetiteljstvo u našem narodu, nikakva svetost i sl.

Ali na zalost, malo Srba zna za Srbe katoličke svece i najcesce bili su to ljudi prave vere iskrene vere.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, SrbinKatolik рече

i nadam se da će ovi na vlasti takvi kakvi su i sa nacionalističkom prošlošću ipak nastaviti Srbiju da vode od Rusije a putem zapada

Ako pod "putem zapada" podrazumevaš neokolonijalni status gde se sve rasprodaje strancima šakom i kapom, sklapaju se fantomski ugovori sa stranim firmama, a za vrhunac uspeha se smatra otvaranje debelo subvencionisanih sweatshopova gde ljudi nose pelene i rade za 300 evra mesečno - onda da, idemo na zapad.

i da ćemo se vezati svim srcem za Nemačku i Ameriku

Malo je jezivo kad odrasli ljudi pišu da treba da se "srcem vežemo" u politici za nekoga. Pogotovu za državu koja nas je dva puta u prošlom veku dovela na granicu istrebljenja.

Još pre 30 godina odlučeno je da će Srbija biti geopolitički na Zapadu i da će voditi prozapadnu politiku, učlaniti se u Evropsku zajednicu danasnju EU

Učlanismo li se najzad u tu EU? :) Već 20 godina smo na evropskom putu bez alternative, pa reko čisto da proverim da nisam propustio nešto...

Подели на овим сајтовима

Bežimo od teme. Nemačka mi je puno dala u zivotu, platila mi skolovanje i dalje se usavrsavam njihovim parama i hvala im. 

Da svim srcem za zapad ali to je i nacionalna politika Srbije od 2000. i sloma miloševićevog nacionalističkog režima i povratka Srbije na svetsku scenu pod vodstvom premijera Djindjića , dok pre toga nismo čak bili ni članica UN !

Подели на овим сајтовима

Наметнута грчко-православна вера? Католичко порекло? Ала чоче шта све написа...

Петар II Петровић Његош

Подели на овим сајтовима

Činjenice. Kao i glavno šta god da smo po veri i to kao vatreni katolik tvrdim, ne treba da se molimo ljudima poput Svetog Popa Mace ili Stepinca makar dok se ne razjasni njihova prošlost. Za mene upitna prošlost već i proglašenih svetaca ne mora značiti da su sveti jer svece prihvatam i molim im se ja lično i za to necu pitati ni moju ni bilo koju crkvu ili versku organizaciju a posebno ne onu koju ne osećam niti smatram svojom dakle SPC.

Radi se naravno od katoličkoj Zeti ne mislim da celu Srbiju svakako da tadasnja Raška nije bila katolička, ali mnogi delovi Raške jesu. Srbija je u to vreme sa više strana bila okružena zemljama pod jakim katoličkim uticajem što je umnogome uticalo na njeno funkcionisanje a pre svega na političke odluke koje su se ticale vladara i preimućstva na presto. Više je primera da su se vladari prvobitno krštavali u jednoj, a zatim primali drugu veru. I sam Stefan Nemanja začetnik loze Nemanjića i vladar koji se borio za nezavisnost Srbije i njene crkve po rođenju krstio prema rimokatoličkim običajima dakle u Katoličkoj crkvi vladari dobijali krunu od pape a ne od vizantijskog cara i sl koliko ti jos dokaza treba.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, SrbinKatolik рече

....slavite vi i popa Macu...

Izvor: Wikipedia

"Milorad Vukojičić (1917-1945), zvani pop Maca (deminutiv od “macola”[1]) ili pop Koljač, je bio crnogorski sveštenik SPC, vođa četničke crne trojke u drugom svetskom ratu. Nakon rata je osuđen na smrt i pogubljen. Proglašen je za sveca Srpske pravoslavne crkve 2005. godine."

Šta mene briga za Hrvate ja volim svoju katoličku crkvu i svoju zemlju i nadam se da će ovi na vlasti takvi kakvi su i sa nacionalističkom prošlošću ipak nastaviti Srbiju da vode od Rusije a putem zapada i da ćemo se vezati svim srcem za Nemačku i Ameriku posebno i da nam se nikada više ne desi da nas se bombraduje i ruši zbog zlikovca na vlasti a SPC je SPC takva je kakva je njihov nacionalizam meni kao Srbinu ne smeta dok god se drže crkve a kada se odluče baviti državnim poslovima to treba saseći u korenu.

Još pre 30 godina odlučeno je da će Srbija biti geopolitički na Zapadu i da će voditi prozapadnu politiku, učlaniti se u Evropsku zajednicu danasnju EU i jedino će učlanjenje u NATO malo da pričeka ali to dolazi neminovno za one koji znaju da čitaju neka vide da je Srbija daleko odmakla od Partnerstva za mir i ima praktično više sporazuma sa NATO i od neke manje članice tog saveza računam da smo za oko 7 godina u NATO-u nema govora da bude drugačije inače gubimo i Vojvodinu i sve od do djavola.

Ne znam za popa Macu, možda je greška promakla, možda su laži u pitanju, niko ga sigurno nije kanonizovao a da je znao da je imao takva dela. U CG je pobijeno gotovo svo sveštenstvo. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, SrbinKatolik рече

Rastko Nemanjić bio je iz čestite porodice i kao i njegov otac i braća kršteni u pravoj veri u katoličkoj crkvi po katoličkom obredu na prostoru današnje Crne Gore, Ribnica kod Podgorice na žalost pod pritiskom pretpostavljam Grka i nesrećne Vizantije pokrštavaju se i postaju Pravoslavci a svi redom do 13. veka naši vladari sve do jednoga bili su kršteni u Katoličkoj crkvi po zapadnom obredu. To je nešto što smo učili svi u školi ali tek pre nekoliko godina obznanio je tu činjenicu Vojislav Šešelj, meni mrski desničar i ekstremni nacionalista ali izrekao je činjenicu a to je da s svi srpski vladari do 13 veka bili kršteni u katoličkoj veri a ne grčko-pravoslavnoj koja je nametnuta.

Nemanjići su ne slučajno vec znajuci za svoje katoličko poreklo zato i gradili crkve i manastire mešanjem vizantijskog i romanskog stila pa imamo jedinstvene crkve i manastire u srpskim zemljama sa vizantijskim ali i jakim pečatom zapadnog katoličkog stila gradnje crkava. 

Ja poštujem srpske svece katolike a to su Sveta Ozana Kotorska, Sveti Leopold Mandić to su srpski sveci a kao katolik nikada nisam niti bi slavio pravoslavne cvece koje ne priznaje nasa crkva, samo one koje smo slavili zajedno dok se crkve nisu podelile.

Sveti Sava za mene je pre svega drzavnik, princ član vladarske porodice Nemanjica i čovek vazan za prosvetiteljstvo u našem narodu, nikakva svetost i sl.

Ali na zalost, malo Srba zna za Srbe katoličke svece i najcesce bili su to ljudi prave vere iskrene vere.

Nemanjići su oni koji su prekinuli lutanja u veri i odredili pravac istočni kod Srba. 

To je činjenica. Kroz istoriju su se javili mitovi da je bilo i drugo krunisanje od strane Vizantije, ali to nije tačno, bili su i oni koji su otišli korak dalje i negirali da je papski delegat doneo krunu i krunisao Stefana, što je takodje izmišljotina. 

Činjenica je da nakon ovog perioda nije bilo srpskih vladara katolika, ali je bilo princeza , pa je na srpskim dvorovima bilo i katoličkih sveštenika duhovnika. I malo je licemerno biti katolik a spičitavati nasilno nametanje vere drugima. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Дејан рече

Kroz istoriju su se javili mitovi da je bilo i drugo krunisanje od strane Vizantije, ali to nije tačno

Да, тим више што ромејски систем не познаје титулу краља. Краљевске круне је давао искључиво папа.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Дејан рече

Ne znam za popa Macu, možda je greška promakla, možda su laži u pitanju, niko ga sigurno nije kanonizovao a da je znao da je imao takva dela. U CG je pobijeno gotovo svo sveštenstvo. 

Ahahah e sad si srozao diskusiju te priče mi Srbi "nebeski narod" "poštenjaci" i sl kod mene ne piju vodu puno više mrzim domaće fanatike i od Ustaša.

Da, postoje svedočanstva porodica koje su izgubile sestru brata majku.

To je isto kao kada takvi opravdavaju nacistu Nedića kao "Srpskog dobrotvora" a bio je zlikovac i fašista pod čijom vlašću su istrebljeni svi beogradski Jevreji a mogao je i da bude častan i kaže ja to ne želim da radim , ali ne još se kre....n hvalio Hitleru pismom kako smo mi prva "Juden frei" država u Evropi. Pitaće Izraelci kad tad za to šta se tu dogodio i šta je značilo Nedićevo pismo Adolfu Hitleru a na gomili snimaka na netu vide se i sveštenici SPC kako blagosiljaju Ljozićevce. 

Nema tu nevinih naroda ni država. A o ovom poslednjem ratu da ne govorimo tu imamo krivicu 90% mi 10% drugi narodi. Mi smo od 1918 na ovim prostorima vodili glavnu reč, u vojsci policiji sve su bili Srbi uglavnom u najvecem postotku.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...