Flojd Написано Јануар 21, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2019 пре 5 часа, Natasenka рече mnogo lepo. nisam znala ovu, podseća na grupu vrelo po izvodjenju. samo vrelo je oštriji zvuk. Ovo je nesto etno valjda. Ali je lepa vesela pesmica. Za ljude koji se vole veoma radosna i mislim da govori o velikoj i istinitoj ljubavi. a danas je malo takvih priera.. Natasenka је реаговао/ла на ово 1 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gavrosaurus Написано Јануар 25, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2019 Господи, к Тебе прибегох: научи мя творити волю Твою, яко Ты еси Бог мой, яко у Тебе источник живота. Natasenka, Milica Bajic, AnaLaz and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Јануар 25, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2019 Dominika, Поет and AnaLaz је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dominika Написано Јануар 26, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2019 Himna sv. Nektarija (Agni Parhene) na lituanskom: I svedskom: Просечан србенда је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dominika Написано Фебруар 1, 2019 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2019 Deveta pesma Kanona Sretenja Gospodnjeg (2 februar, na starom kalendaru 15) na spanskom: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Фебруар 5, 2019 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2019 Ово сам чула у Македонији и мало је рећи да сам одушевљена. Треба ми само превод, нешто разумем, али не до краја. Dominika, БанеЛ, Просечан србенда and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Фебруар 5, 2019 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2019 @Anika Никад нисам ово чуо до данас, изузетно је. Избегав од фараонот од ропство в Египет, од Мојсеј бев поведен и до Синај пристигнав. Да се качам на Синај, ох, силно посакувам, на неговиот свет врв топло да се помолам. Овој пат е многу стрмен, Боже дај трпение, сила и издржливост молитва да добијам. Послушание пред сé, Свето Писмо, ќелија и свето молчание за да стекнеш молитва. За да кажеш молитва, ти од умот, најнапред, далеку исфрли ги сите светски помисли. На почетокот молитва усна кажувај, како мине времето ќе се стори разумна. На нејзините зборови многу внимавај, зошто, штом размислуваш, лесно се прелестуваш. На лукавиот му пречи молитвата, ти знај, затоа не плаши се, кога ќе те нападне. Од молитвата се раѓаат слатки плодови, каков мед е тоа, ох, не можеш да замислиш. Како дејствува молитвата не ме прашувај, не можам да искажам Таинство Божествено. Штом ја видиш во тебе, како таа дејствува, тогаш добро чувај ја, со многу смирение. Старче мој почитуван, Мојсее мој разумен, дојди, дај ми благослов, за да стекнам молитва. И Ти, Мајко Христова, тајна Игуманијо, благослови ги монасите, дај им молитва. Да се качам на Синај, ох, силно посакувам, на неговиот свет врв топло да се помолам. Мој превод, за ово подебљано нисам сигуран. Побегао сам од фараона из ропства у Египту, од Мојсија сам поведен и дошао сам на Синај. Да се попнем на Синај, ох, јако желим, на његов свети врх да се топло помолим. Овај пут је веома стрм, Боже дај стрпљење, снагу и издржљивост молитву да добијем. Послушност изнад свега, Свето писмо, ћелија и света тишина, да би се добила молитва. Да добијеш молитву, ти из ума, најпре, избаци све светске мисли. У почетку говори молитву усана, како пролази време постаће разумна. Обрати пажњу на њене речи,зато што се од помисли лако прелестиш. Лукавом смета молитва, знај, зато се немој плашити када те нападне. Од молитве се рађају слатки плодови, какав мед је то, ох, не можеш да замислиш. Не питај ме како делује молитва, не могу да изразим Божанствену тајну. Чим је видиш у себи, како делује, онда је добро чувај, са много смирења. Старче мој поштовани, разумни мој Мојсије, дођи, дај ми благослов, да добијем молитву. И ти, мајко Христова, тајна Игуманијо, благослови монахе, дај им молитву. Да се попнем на Синај, ох, јако желим, на његов свети врх да се топло помолим. AnaLaz, Rašo and Anika је реаговао/ла на ово 2 1 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Фебруар 5, 2019 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2019 Бане, драго ми је да ти се свиђа... и ја сам била одушевљена. Прелепа је. Хвала за превод. "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gavrosaurus Написано Фебруар 5, 2019 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2019 Просечан србенда and Rašo је реаговао/ла на ово 2 Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
AnaLaz Написано Фебруар 9, 2019 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2019 Просечан србенда and Dominika је реаговао/ла на ово 2 Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
AnaLaz Написано Фебруар 9, 2019 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2019 Помилуј ме, Боже, помилуј ме, јер се у Тебе поузда душа моја. Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dominika Написано Фебруар 12, 2019 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2019 'O tebe radujetsja' na arapskom uz pratnju instrumenta oud AnaLaz је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dominika Написано Фебруар 14, 2019 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2019 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dominika Написано Фебруар 22, 2019 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2019 Pravoslavna pesma o brojanicama na spanskom АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dominika Написано Март 3, 2019 Пријави Подели Написано Март 3, 2019 Iz jutrenje danasnje nedelje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука