Jump to content

Glavni pljevaljski imam za FOS: Ostao bez teksta zbog incidenata, ljudi su u panici

Оцени ову тему

Препоручена порука

Glavni imam u Pljevljima Samir Kadripašić kaže da je u životu prvi put ostao bez teksta i da ne zna šta da kaže narodu u tom gradu, nakon incidenata i kamenovanja prostorija Islamske zajednice. 

Foto: Twitter/Agencije

Foto: FB

Kako je kazao za FOS, ljudi u Pljevljima su u panici.

"Non stop me zovu, ne znaju kako da se ponašaju ikako da se postave u svemu ovome. Vjerujte mi da sam prvi put ostao u životu bez teksta i da ne znam šta da kažem narodu", dodao je Kadripašić. 

Prostorije IZ u Pljevljima kamenovane su sinoć a ostavljena je i, kako kaže imam, morbidna poruka "da će Pljevlja postati Srebrenica". 

f

"Radi se o pojedinačnim ispadima koji žele sigurno da izdominiraju sa ovim šovinističkim napadima. Vidjećemo šta će dalje biti, a ja nadam se da će policija i tužilaštvo sve riješiti na najbolji način", navodi Kadribašić. 

f

Imam očekuje od države da zaštiti muslimane u Pljevljima. 

"Ne samo nas, nego sve građane Crne Gore treba zaštititi od ovih fašističkih ispada", naveo e Kadribašić. 

Povodom incidenata aktivisti Koalicije za Budućnost su protestovali ispred Centra Bezbjednosti Pljevlja odakle su pozvali načelnika CB Dragana Slavulja i komandira stanice policije Milana Jovića da saopšte imena počinioca ovih činova vandalizma. 

f

Foto: PV Informer

"To je jako bitno i jako ohrabrjujuće. Šta da kažem, osim da sam zahvalan. Cio vijek se ovdje družimo međusobno, komšije smo tako da apsolutno razumijem i taj postupak", naveo je imam. 

Delegacija Ministarstva za ljudska i manjinska prava boravi danas u posjeti Pljevljima. Delegaciju čine Aleksandar Saša Zeković, državni sekretar Ismet Latić, direktor Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama i savjetnica Mirela Ramčilović.

Najavljeno je da će delegacija posjetiti opštinu Pljevlja, Islamsku zajednicu, Centar bezbjednosti a razgovaraće i sa žrtvama nasilja i napada.

U Pljevljima su i reis IZ Rifat Fejzić i više članova Mešihata Islamske zajednice. 

Incidente u Pljevljima osudile su brojne partije u Crnoj Gori, kao i Mitropolija crnogorsko-primorska. 

Подели на овим сајтовима

Дај Боже да је само удбашка прича, да није нешто на  ширем политичком нивоу, у смислу  циљно изазваног инцидента  да се  запале страсти и да Санџак (административно Рашка област ) буде подручје  немира . Следећи је на одстрелу изазивања немира. 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Kad neko spali Kuran to onda ima globalni eho i reakciju po cijelom svijetu od Pakistana do Zanzibara. Isto tako kad neko promjeni Hagia Sofiju i Horu u džamiju, to može takodjer imati globalne posljedice, šta je sad tu toliko k čudjenju? I mnogi hrišćani po cijelom svijetu su ostali takodjer bez teksta radi toga šta se desilo sa Hagia Sofijom i Horom. Samo vrlo naivni ljudi mogu vjerovati da će to ostati bez odaziva. Iza svakog A ide jedno B.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Рапсоди рече

Дај Боже да је само удбашка прича, да није нешто на  ширем политичком нивоу, у смислу  циљно изазваног инцидента  да се  запале страсти и да Санџак (административно Рашка област ) буде подручје  немира . Следећи је на одстрелу изазивања немира. 

Па управо то је удбашка прича.

Подели на овим сајтовима

WWW.KLIX.BA

Dritan tvrdi da je Milovo maslo.....dakle stari udbaški metod.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Evo i zašto su bili incidenti:

Milo je krenuo u napad. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Justin Waters рече

Evo i zašto su bili incidenti:

Milo je krenuo u napad. 

Надам се да неће изаћи на улицу ради одбране Миловог лагодног живота на народној грбачи.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Justin Waters рече
WWW.KLIX.BA

Dritan tvrdi da je Milovo maslo.....dakle stari udbaški metod.

Наравно да јесте. Колико пута је било литија у Пљевљима па нико није ружну реч рекао о муслиманима. Сад одједном каменовање и  кретенске поруке као из филма Шишање. Удба намешта ал неће проћи.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...