Jump to content

Избори у Црној Гори 2020

Оцени ову тему

Препоручена порука

WWW.NSPM.RS

„У Никшићу ће осв(ј)ежити, али неће бити Стаљинграда“. Овако је гласио наслов наше последње колумне објављене на овом месту пре нешто више од месец дана. И управо...

Подели на овим сајтовима

WWW.NAPREDNIKLUB.ORG

„Желео бих да обавестим јавност да ћу сутрашњим летом Ер Србије JU 170, тачно у 7 часова и 55 минута...

Подели на овим сајтовима

Па, није то корен од маслачка но од векова и вечности, будале!
Схватате ли да кад ударите о двери манастирске неће пући двери но те шупље главе које као јунад носате (праштајте часна јунади на поређењу)?
Од чега ви то браните Црну Гору кад од вас највише страхује?!
Толико је ваша да јој се свакога дана морате представити, како да вас запамти кад сте себи и преци и потомци?
Толико вам је до ње да је убеђујете како јој је најбоље нестати не би ли постојала…

Михаило МЕДЕНИЦА

Подели на овим сајтовима

Sa FB, by Luka Radonjic   

Preuzmu državne fabrike - ugase ih.
Dobiju državu - uvale je u dug od par milijardi eura.
Organizuju bakljadu - zapale kotorsku tvrđavu.
Krenu sa auto kolonama - izazovu sudare. 
Naprave najveću državnu zastavu - pocijepaju je.

I posle vele "nećemo mi u srpski svet!"
Pa niko vas i ne zove, takvi ne možete ni u svet ni u svijet, ni srpski, ni hrvatski, ni evropski.

Подели на овим сајтовима

By Luka Radonjic

"Moramo da se pomirimo jer imamo samo jedni druge". 

Pomirenje je okej kao univerzalna vrijednost, ali to da "imamo samo jedni druge" nije tačno. Da li je naša država Crna Gora? Da, jeste. Ali naše bratstvo ne završava u njenim granicama. Mi smo Srbi. I pripadamo najbrojnijoj i najstarijoj naciji na Balkanu. Naši sunarodnici su i u Novom Sadu, Čačku, Leskovcu, Trebinju, Banja Luci, Ohridu, ima ih svuda po Balkanu. Dakle, za pomirenje apsolutno ali kroz modele političke i socijalne funkcionalnosti ili kako to NVO sektor zove "suživot". Nikakav problem. Ali cijena toga ne može biti naše udaljavanje od našeg identiteta. 

A i da budemo realni, da stavimo po strani sve naše razlike, ne ide - niti nam pada na pamet da se mi kao nacija od skoro deset miliona ljudi na Balkanu prilagođavamo vama kojih ima - koliko? Dvesta, trista hiljada? Pa naši preci se nisu turčili, nije ih asimilovala jedna - u svakom smislu velika nacija kao što je turska. A tek nećemo mi, da se odričemo svog identiteta, da bi se prilagodili, da oprostite, vama.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...