obi-wan Написано Август 25, 2020 Пријави Подели Написано Август 25, 2020 Od 1. septembra fb prelazi na novi izgled, tog i sad ima kao opcija, a onda ce da bude kod svih. Sto se mene tice, novi izgled je ruzan k`o pacov, ali to manje-vise. Ono sto je glavno je da su najavili da ce da potpuno izmene news-feed, odnosno cuvenu "pocetnu stranicu", gde svi mi cesto odemo da vidimo sta prijatelji kazu i postavljaju. Ubuduce, dakle, bice algoritam takav da se mnogo vise insistira na grupama i manjem broju "bliskih prijatelja" (njihova rec), dok ce uobicajene novosti da budu potisnute u neki treci plan, ako ne i sasvim ukinute. Ja vec nekoliko dana unazad na toj pocetnoj stranici sa novostima od prijatelja vidim poruke stare najmanje 10 sati, a vecina ih je od pre dan-dva, dok su neke stare po tri dana ili cak i vise. Ovo proverite kod sebe, jer mi se ovih dana desavalo u nekoliko navrata da odlaskom na profil nekog od prijatelja nadjem nove poruke meni vrlo bitne, kojih uopste nije bilo ni u kakvoj najavi u novostima. Ocigledno je da sve ide u tom pravcu da se ljudi uguraju u torove, tj. da se sto vise ogranici sloboda naseg kretanja po ovom mestu, sasvim nalik na slicne pokusaje tokom ovog blamiranja sa virusom. Sto se mene tice, ako tako nastave, ja cu vecinu svoje aktivnosti da prebacim na ruski VK (Vkontakte), koji je najpribliznija alternativa fb-u, i u nekim stvarima i bolje odradjena. Nadam se da ce i prijatelji da porazmisle o ovome, pa da ako se pokaze da je to osnovano i razborito, lepo svi polako tamo predjemo u svoje vreme. Pogledajte i sami, podvlacenja su moja. ... https://www.pocket-lint.com/apps/news/facebook/150761-the-new-facebook-update-how-the-all-new-design-looks-and-works Dominika, Danijela, GeniusAtWork and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Август 25, 2020 Пријави Подели Написано Август 25, 2020 Novi interface fejsbloka je odvratan. Evo uporedni stari, sa novim light i dark modom. Ikone i tekst su uvećani i razvučeni. Stiče se utisak kao da je interfejs sa smart telefona razvučen, a izgleda da je to i bila ideja. To je još Majkrosoft pokušavao da objedini desktop i mobilne uređaje jedinstvenim operativnim sistemom što mu nije uspjelo. Korporaciji kao FB svakako više odgovara da se koristiš mobilnim uređajem, zato mi se čini kao da ovim dizajnom žele da otjeraju ljude sa desktop platfrome. Tu su još i novine da je opcija "most recent" sad pomjerena u lijevu u nizu ostalih opcija gdje je sakrivena u opciji "see more". Most recent je u starom dizajnu bio odmah na dohvat ruke gdje si lako mogao da prikažeš najsvježije objave prijatelja i grupa koje pratiš, ovako se stiče utisak da žele ljude da odvrate od te opcije i da nametnu praćenje sadržaja kako ih soritra algoritam. obi-wan, GeniusAtWork and Danijela је реаговао/ла на ово 3 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 25, 2020 Аутор Пријави Подели Написано Август 25, 2020 Da, jos jedna ruzna posledica nasilnog kompromisa izmedju racunara i telefona. Justin Waters and Dominika је реаговао/ла на ово 1 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Август 25, 2020 Пријави Подели Написано Август 25, 2020 On 25. 8. 2020. at 11:34, Justin Waters рече Korporaciji kao FB svakako više odgovara da se koristiš mobilnim uređajem, zato mi se čini kao da ovim dizajnom žele da otjeraju ljude sa desktop platfrome. Expand Ово је и мени пало на памет. Пошто углавном тамо улазим са десктопа. Нови дизајн личи на класичну мобилну апликацију, и баш ружно изгледа на десктопу. ОК, није катастрофално баш, али је непријатно за гледање, барем мени... Justin Waters, Danijela and obi-wan је реаговао/ла на ово 3 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 25, 2020 Аутор Пријави Подели Написано Август 25, 2020 On 25. 8. 2020. at 15:48, GeniusAtWork рече Ово је и мени пало на памет. Пошто углавном тамо улазим са десктопа. Нови дизајн личи на класичну мобилну апликацију, и баш ружно изгледа на десктопу. ОК, није катастрофално баш, али је непријатно за гледање, барем мени... Expand Dizajnerski je potpuni fail, ali sto i vi rekoste - sa verovatnom namerom da se korisnici vezu za mobilne uredjaje. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 25, 2020 Аутор Пријави Подели Написано Август 25, 2020 Inace, "faceblock" iz naslova je smislio brat @Justin Waters. Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
djordje.pesic Написано Август 26, 2020 Пријави Подели Написано Август 26, 2020 On 25. 8. 2020. at 18:17, obi-wan рече Dizajnerski je potpuni fail, ali sto i vi rekoste - sa verovatnom namerom da se korisnici vezu za mobilne uredjaje. Expand Ja na mobu iskljucivo koristim facebook lite i messenger lite. Jer, standardni facebook i messenger toliko pojedu resursa da nemam reci. Tako da mogu da se teraju sa svojim mobilnim aplikacijama u mesto rodjenja. A za komp, ziv covek se sve navikne pa i na novi fejsbuk interfejs. Nije mi se dopao ali sam se navikao posle nekog vremena. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
haveaniceday Написано Август 26, 2020 Пријави Подели Написано Август 26, 2020 Batalite to zlo... ne treba vam u zivotu w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Август 26, 2020 Пријави Подели Написано Август 26, 2020 On 26. 8. 2020. at 8:08, haveaniceday рече Batalite to zlo... ne treba vam u zivotu Expand Meni je FB neaktivan već 5 godina...drži me to što imam neke kontakte koje ne bi htjeo prekinuti..a kad to riješim na drugim način..pa pa Fejsbloku. haveaniceday је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
haveaniceday Написано Август 26, 2020 Пријави Подели Написано Август 26, 2020 On 26. 8. 2020. at 8:31, Justin Waters рече Meni je FB neaktivan već 5 godina...drži me to što imam neke kontakte koje ne bi htjeo prekinuti..a kad to riješim na drugim način..pa pa Fejsbloku. Expand E to jeste, verovatno glavni razlog zasto vecina ljudi ima fejsbuk. Te socijalne mreze su napravile veliki bum ali osecam da ce puci jbt.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 26, 2020 Аутор Пријави Подели Написано Август 26, 2020 On 26. 8. 2020. at 6:48, djordje.pesic рече Ja na mobu iskljucivo koristim facebook lite i messenger lite. Jer, standardni facebook i messenger toliko pojedu resursa da nemam reci. Tako da mogu da se teraju sa svojim mobilnim aplikacijama u mesto rodjenja. A za komp, ziv covek se sve navikne pa i na novi fejsbuk interfejs. Nije mi se dopao ali sam se navikao posle nekog vremena. Expand I za desktop to je isto jedan od najlosije optimizovanih sajtova koje znam. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Август 26, 2020 Пријави Подели Написано Август 26, 2020 Pravi trenutak da neko napravi domaći sajt Драшко and obi-wan је реаговао/ла на ово 1 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Поуке.орг инфо Написано Август 26, 2020 Пријави Подели Написано Август 26, 2020 Ма сви ћемо прихватити нови дизајн, па кад буде изашао новији од новог, опет има да говоримо био је бољи онај стари... и то тако у круг... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Август 26, 2020 Пријави Подели Написано Август 26, 2020 To, mozda, za one koji ne znaju za bolje i prihvataju sta god zato sto je OMG Facebook. Ja ocekujem neki smisleni dizajn, kvalitet, funkcionalnost i nedirigovani sadrzaj. w.a.mozart and obi-wan је реаговао/ла на ово 1 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тражитељ Написано Август 26, 2020 Пријави Подели Написано Август 26, 2020 On 25. 8. 2020. at 10:15, obi-wan рече Ja vec nekoliko dana unazad na toj pocetnoj stranici sa novostima od prijatelja vidim poruke stare najmanje 10 sati, a vecina ih je od pre dan-dva, dok su neke stare po tri dana ili cak i vise. Ovo proverite kod sebe, jer mi se ovih dana desavalo u nekoliko navrata da odlaskom na profil nekog od prijatelja nadjem nove poruke meni vrlo bitne, kojih uopste nije bilo ni u kakvoj najavi u novostima. Expand Ово потврђујем. То сам случајно приметио када ми је након рефреша странице "нестала" једна објава која ми је била врло битна, а нисам могао да се сетим ко ју је поделио, па сам кликтао по профилима као суманут док је нисам пронашао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука