Jump to content

Протести у Београду, јул 2020

Оцени ову тему

Препоручена порука

Evoj jos pedesetak “statisticke greske” 

RS.N1INFO.COM

Grupa od pedesetak iseljenika iz Srbije okupila se, drugu nedelju zaredom, pred sedištem Ujedinjenih nacija u...

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Bilbija рече

Pa mi nismo blesavi da organizujemo "doceke". Drzava domacin organizuje zvanican docek Predsednika Srbije i nama je to dovoljnno ...

Мало шале није на одмет. Међутим ми јесмо заиста овакви како су нас показали у овом филму. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 56 минута, Вилер Текс рече

Мало шале није на одмет. Међутим ми јесмо заиста овакви како су нас показали у овом филму. 

Pa u pravu si, film predstavlja dobar deo nas ... komplekse i sopstvenu neinventivnost i nesposobnost da unapredimo vlastitu egzistenciju ispoljavamo osporavanjem sopstvenih autoriteta, a sa druge strane podilazimo jacem i boljem od sebe besuslovnim prihvatanjem njegovih autoriteta i vrednosti. Te tako olako prihvatamo tudju tradiciju, obicaje, muziku, umetnost, odecu, obucu, moralne vrednosti itd ... Potiremo sopstveno bice a jos smo u toj nasoj autodestrukciji radosni i ubedjeni da radimo nesto jako pametno i dobro, dok nas drugi posmatraju dok to radimo  i podsmevaju se nasoj gluposti sa punim pravom...

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, florenntina рече

Evoj jos pedesetak “statisticke greske” 

RS.N1INFO.COM

Grupa od pedesetak iseljenika iz Srbije okupila se, drugu nedelju zaredom, pred sedištem Ujedinjenih nacija u...

Citat:

"Grupa od pedesetak iseljenika iz Srbije okupila se, drugu nedelju zaredom, pred sedištem Ujedinjenih nacija u..."

Slika:

protest-UN-protest-ispred-UN

I sada molim te objasni mi tekst i fotografiju iz clanka ... :)) 

Povezi nekako ove dve suprotnosti u jednu celinu i dobices N1 info ... :)) 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Bilbija рече

Uzmes sliku sa web stranice i ignorises video snimak na istoj stranici i dobijes standardnog simpatizera prevarantske bagre koja je na vlasti.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Bilbija рече

Citat:

"Grupa od pedesetak iseljenika iz Srbije okupila se, drugu nedelju zaredom, pred sedištem Ujedinjenih nacija u..."

Slika:

protest-UN-protest-ispred-UN

I sada molim te objasni mi tekst i fotografiju iz clanka ... :)) 

Neobjasnjivo! ?

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Bilbija рече

Te tako olako prihvatamo tudju tradiciju, obicaje, muziku, umetnost, odecu, obucu, moralne vrednosti itd ... Potiremo sopstveno bice a jos smo u toj nasoj autodestrukciji radosni i ubedjeni da radimo nesto jako pametno i dobro, dok nas drugi posmatraju dok to radimo  i podsmevaju se nasoj gluposti sa punim pravom...

Ne znam sta je lose u tome prihvatati bolje i ono sto ti vise odgovara. Sto tebe to toliko zulja? To je normalno i ljudski.

Koliko je velika razlika izmedju obicaja, muzike, tradicije i umetnosti  izmedju italijana, nemaca, engleza, francuza, rusa, koreanaca?

i ono sto me najvise brine jeste to sto si napisao "tudje moralne vrednosti" .... taj deo ne razumem, valjda su moralne vrednosti univerzalne i hriscanske, valjda su te moralne vrednosti one koje valjaju - upravo tudje.

Taj film ilustruje da mladi ljudi u zelji za boljim hoce u holivud i beze od ludog sela gde je izbila opsta tuca oko nicega.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, haveaniceday рече

Ne znam sta je lose u tome prihvatati bolje i ono sto ti vise odgovara. Sto tebe to toliko zulja? To je normalno i ljudski.

Pa vidis normalno je da mi ucimo engleski u skolama  na primer ali nije normalno da. englezi uce srpski..

Ili, normalno je da se formiraju plesne grupe po Srbiji koje vezbaju i izvode nekakve irske plesove ali bi bilo potpounno nenormalno da neki irci traze srpske opanke i igraju moravac...

To pokazuje nase prihvatanje inferiornog, podanickog polozaja u odnosu na tudju kulturu i obicaje a sto je delimicno i razumljivo jer sa druge strane imamo narode koji uzdizu, grade i sire svoju kulturu, jezik, obicaje ... i nije im ni na kraj pameti da igraju moravac i uce srpski ...

Пре сат времена, haveaniceday рече

i ono sto me najvise brine jeste to sto si napisao "tudje moralne vrednosti" .... taj deo ne razumem, valjda su moralne vrednosti univerzalne i hriscanske, valjda su te moralne vrednosti one koje valjaju - upravo tudje.

Kao prvo nisu svi hriscani na planeti te ne mogu hriscanske vrednosti biti univerzalne a i medju hriscannima ima ozb iljnih razlika u pogledu morala

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Avocado рече

Uzmes sliku sa web stranice i ignorises video snimak na istoj stranici i dobijes standardnog simpatizera prevarantske bagre koja je na vlasti.

To mu nije prvi put ima izgleda neku fobiju od snimaka na vestima.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Bilbija рече

Kao prvo nisu svi hriscani na planeti te ne mogu hriscanske vrednosti biti univerzalne a i medju hriscannima ima ozb iljnih razlika u pogledu morala

Ima. Imas moralne hriscanske vrednosti i nemoralne (nehriscanske). Makar sto se mene tice. Moze moral arapa da bude da seku glave pederima, ali meni je to nemoralno i to univerzalno nemoralno i arapi moraju kad-tad da prihvate da je to nemoralno ili trebaju da budu naterani silom, jer niko nije zasluzio da mu seku glavu jer voli isti pol.

Цитат

To pokazuje nase prihvatanje inferiornog, podanickog polozaja u odnosu na tudju kulturu i obicaje a sto je delimicno i razumljivo jer sa druge strane imamo narode koji uzdizu, grade i sire svoju kulturu, jezik, obicaje ... i nije im ni na kraj pameti da igraju moravac i uce srpski ...

Engleski nije prihvatanje inferiornog jer je stvar pragmaticne prirode. Da su rusi ekonomski dominantna kultura ucili bi ruski, da su kinezi ucili bi kineskim, a da su arapi ucili bi arapski. Prihvatanje korisnog i boljeg nije "inferiorno".  Ja sam u gimnaziji ucio engleski i francuski, engleski mi je pomogao mnogo u zivotu a francuski apsolutno nista. Znas li koliko mozes da naucis ako znas engleski? Covece ja sam postao programer citajuci knjige na engleskom i gledajuci youtube klipove, citajuci tutorijale. Pa hvala bogu da sam inferioran i da sam ucio engleski jer bih u suprotnom bio superiorni pumpadzija.

Sa druge strane, sto bi bilo ko ucio Srpski? Koju mu vrednost donosi Srpski? Koju korist ima neko od Srpskog? Sta ce Australijancu, Englezu ili Amerikancu Srpski? Osim sto ce da utrosi vreme da ga nauci, da li ce imati nekakvu prakticnu korist u sopstvenom zivotu od istog?

Sa druge strane neki ljudi gotive neke kulture, ovi irci i to - ako voli nek izvoli. Ne znam sta je inferiorno u tome da slusas rok muziku (koju su izmislili crnci) ili igras irski ples ili dzez balet. Ne znam sta je tu "inferiorno"!?!?! Je l si ti inferioran sto nosis najke a ne opanke? Mnogo si opsednut dominacijom ....

Dominatna ekonomija uglavnom odredjuje dominantnu kulturu. Ako hoces da srpska kultura bude dominantnija, treba ti dominantnija Srpska ekonomija. Al tebe to ne zanima, tebe zanimaju neke druge gluposti, zato si i kontradiktoran i iracionalan. Oces i jare i pare.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, haveaniceday рече

Ima. Imas moralne hriscanske vrednosti i nemoralne (nehriscanske).

Ne znam da li ti je poznato ali na planeti zive i muslimani, budisti, ... hriscanske vrednosti i moral nije univerzalan ...musliman moze da ima pet zena a hriscanin ne moze..

пре 8 минута, haveaniceday рече

Engleski nije prihvatanje inferiornog jer je stvar pragmaticne prirode. Da su rusi ekonomski dominantna kultura ucili bi ruski

E vidis nisu i postoji razlog zbog cega nisu i razlog zbog cega englezi jesu...

A razlog je naveden u predhodnom postu... Englez nece prihvatiti podanistvo srpskoj kulturi ali srbin hoce engleskoj .... zbog tih razlika medju nama mi danas ucimo keltske igre ali ostrvljani ne uce srpske... i danas se nastavlja taj odnos prihvatanja naseg podanistva i engleskog ne prihvatanja ...

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Bilbija рече

E vidis nisi i postoji razlog zbog cega nisu i razlog zbog cega englezi jesu...A razlog je naveden u predhodnom postu... Englez nece prihvatiti podanistvo srpskoj kulturi ali srbin hoce engleskoj .... zbog tih razlika medju nama mi danas ucimo keltske igre ali ostrvljani ne uce srpske... samo se nastavlja taj odnos prihvatanja naseg podanistva i engleskog ne prihvatanja ...

Glavni razlog je ekonomija. Nece ni francuzi ni Italijani da prihvataju engleski, pa opet njihovi mladi govore engleski i uce - jer im je koristan. Isto vazi i za norvezane, svedjane i ostale nordijce.

Nikakve veze za podanistvom nema, i batali vise tu pricu.

Englezi su imali Adama smita koji je rekao, pustimo mi portugalce da prave svoje vino, mi ce da pravimo sta je nase, nece da trosimo vreme na vino  i sa njima ce da trgujemo, jer oni prave bolje vino. Al Srbin (zeljko bilbija) nikako to da skapira.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...