Jump to content

Протести у Београду, јул 2020

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, florenntina рече

To sam i ja mislila posle 3... a sada sam u 6. Jos da me ovaj virus ne spreci, mozda bih ostala na Mediteranu negde medj’ smokvama i maslinama o cemu oduvek mastam. Otvorim neku lepu galeriju na promenadi pored plaze i sve u tri lepe i seljakanje i sistemi i poslovi, pravila, obicaji, zakoni, jezici... Sta da ti pricam, ima nas i starijih...

Nije mi namera da solim bilo kome pamet niti to mogu, svako zna sta mu je raditi. Jedino sto pokusavam jeste da podelim ovde ovo malo belosvetskog iskustva sto sam stekla. A sto se mene licno tice, tesko cemo se Balkan i ja ikada ponovo sresti u ovom zivotu...Jedino sto me jos veze za tu prokletu avliju jeste duznost prema precima i potomcima, da uradim sta je do mene i sto mislim da je ispravno.

Sestro, to što ti radiš je kao kad bi ja otišo u fabriku mercedesa u Nemačku, vrartim se u Srbiju i solim pamet kako ću izvaditi računar iz mercedesove G klase, ugradiću ga u Stojadina i Stojadin će biti jednako dobro terensko vozilo kao Mercedes G klase samo zbog računara. A ništa nova platforma, oslanjanje, pogon na 4 točka i bla bla bla.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Вилер Текс рече

@Orion Брате, не рече ти мени зашто Вучић није ухапсио Динкића?

Izvini! 

Dinkića treba da hapse i sude mu, oni koji su nadležni za to. 

Godinama je bio deo svake vlasti i niko ga nije sankcionisao. 

2013. godine je imenovan za zamenika predsednika Komiteta za saradnju sa UEA. 

Obrazloženje je bilo da to traže ljudi iz UEA i da kako kaže Vučić "nema revanšizma". 

To je već njegovo licemerstvo. 

Zbog čega sudstvo nije odradilo svoj posao, to je već drugo pitanje. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, florenntina рече

To sam i ja mislila posle 3... a sada sam u 6. Jos da me ovaj virus ne spreci, mozda bih ostala na Mediteranu negde medj’ smokvama i maslinama o cemu oduvek mastam. Otvorim neku lepu galeriju na promenadi pored plaze i sve u tri lepe i seljakanje i sistemi i poslovi, pravila, obicaji, zakoni, jezici... Sta da ti pricam, ima nas i starijih...

Nije mi namera da solim bilo kome pamet niti to mogu, svako zna sta mu je raditi. Jedino sto pokusavam jeste da podelim ovde ovo malo belosvetskog iskustva sto sam stekla. A sto se mene licno tice, tesko cemo se Balkan i ja ikada ponovo sresti u ovom zivotu...Jedino sto me jos veze za tu prokletu avliju jeste duznost prema precima i potomcima, da uradim sta je do mene i sto mislim da je ispravno.

Evo da i ja podelim malo belosvetskog iskustva ...

Italija, Corona-19, karantin 3 meseca, svi pod kljucem, 3 meseca ne 3 dana ... nema maski, nema zastitnih odela za lekare, nema respiratora, ljudi imiru na hilljade, u Bergamu su umirali po 250-300 u jednom danu, nisu mogli da ih kremiraju u Bergamu pa je vojska odvozila leseve u druge gradove na kremaciju.

Na vestima clanak o situaciji u jednoj od bolnica, snima kamera , po hodnicima bolesnici ,kreveti na sve strane, uzasno izgleda, tisina, cuje se samo rad aparata za disanje...

Pricaju o lekarima. Nema dovoljno opreme , lekari i seste zaduze jedno zastitno odelo za celu smenu, nema odlaskla u WC jer ne sme da se skida odelo pa stoga po dolasku na posao obave nuzdu i narednih 7-8 sati nne skidaju odelo. Umrlo 150 lòekara, 150-200 medicinskih sestara..

I ni jedna jedina slina da se nadje u Italiji da za bilo sta okrivi bilo koga. Za nedoastatak maski, odela, respiratora, za mrtve, ni jedan jedini..

Znaju ljudi, na dve noge hodaju, da im nikada do nisu trebale maske a sada odjednom svakom treba stotina, nedostaje svega ali niko ni jedno slovo nije uputio protiv drzave i Vlade. Pomenuo je jednom Salvinni nesto na pocetku, neku kritiku ...osuli su paljbu po njemu svi do jedog..

Lekare i njihovo zrtvovanje je predstavljenno upravo tako, kao zrtva lekara za zivot pacijenata, nisu se javljale sline iz nezavisnih sindikata kao po Srbiji, nema clanka u novinama u Italiji kao od onog smeca o Kamenickoj bolnici ...

Ovo trebaju Srbi da nauce, da budu slozni uvek a narociro kada pritisne nevolja, da ne seku granu na kojoj sede vec da ukljuce galvu i da misle racionalno.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Orion рече

Izvini! 

Dinkića treba da hapse i sude mu, oni koji su nadležni za to. 

Godinama je bio deo svake vlasti i niko ga nije sankcionisao. 

2013. godine je imenovan za zamenika predsednika Komiteta za saradnju sa UEA. 

Obrazloženje je bilo da to traže ljudi iz UEA i da kako kaže Vučić "nema revanšizma". 

To je već njegovo licemerstvo. 

Zbog čega sudstvo nije odradilo svoj posao, to je već drugo pitanje. 

Хвала. Део је и ове власти, и наравно да је Вучић лажов и лицемер. И још има много таквих примера Вучићевог понашања (Вучић контролише и судство ваљда је то очигледно), а ово са поновинм позивом на закључавање и сављивање одговорности на народ је прелило чашу. То је разлог зашто се народ побунио. Па нисмо бре стока безрепа да нас неко тако воза да не кажем безобразну реч. Да ли има опортуниста у протестима, наравно. Али то није разлог да се каже немојте да се буните и да се причају приче о цији.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Вилер Текс рече

Хвала. Део је и ове власти, и наравно да је Вучић лажов и лицемер. И још има много таквих примера Вучићевог понашања, а ово са поновинм позивом на закључавање и сављивање одговорности на народ је прелило чашу. То је разлог зашто се народ побунио. Па нисмо бре стока безрепа да нас неко тако воза да не кажем безобразну реч. Да ли има опортуниста у протестима, наравно. Али то није разлог да се каже немојте да се буните и да се причају приче о цији.

Cek stani, pitao si me zasto ga nije uhapsio. A reci mi samo, zbilja se ne secam, zasto je trebalo da ga uhapsi? Stvarno se ne secam i ne znam na sta mislis. Podseti me.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bilbija рече

Cek stani, pitao si me zasto ga nije uhapsio. A reci mi samo, zbilja se ne secam, zasto je trebalo da ga uhapsi? Stvarno se ne secam i ne znam na sta mislis. Podseti me.

Ако ниси упознат са каријером Млађана Динкића, немој уопште да се јављаш на политичке теме у Србији.

Укратко, ојадио је Србију после 5. октобра 2000. Вучић му је јавно поручивао да ће га ухапсити чим дође на власт и театрално износио робијашко одело на ком епише Динкић у Скупштини.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Вилер Текс рече

Ако ниси упознат са каријером Млађана Динкића, немој уопште да се јављаш на политичке теме у Србији.

Укратко, ојадио је Србију после 5. октобра 2000. Вучић му је јавно поручивао да ће га ухапсити чим дође на власт и театрално износио робијашко одело на ком епише Динкић у Скупштини.

ne znam sta da ti kazem, to je opsti manir u svetu ... Evo i Trump je hteo da hapsi Hilari pa nije ... Hteo i ovaj ali nije bilo dokaza, sta da se radi

A i sudska vlast je odvojena od izvrsne u Srbiji...... na sta bi to licilo da Predsednik deli pravdu?

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, Avocado рече

A jel ima nešto što ti tvrdiš u ovoj poruci, a da ne tvrde Pink, Informer, Happy, Studio B i slični?

I mediji koji su protiv režima, preneli su sve zahteve koje je pročitao Janko Veselinović ispred SzS. 

Isto to su tražili i učesnici protesta, koji tvrde da nemaju ništa sa opozicijom. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Bilbija рече

Evo da i ja podelim malo belosvetskog iskustva ...

Italija, Corona-19, karantin 3 meseca, svi pod kljucem, 3 meseca ne 3 dana ... nema maski, nema zastitnih odela za lekare, nema respiratora, ljudi imiru na hilljade, u Bergamu su umirali po 250-300 u jednom danu, nisu mogli da ih kremiraju u Bergamu pa je vojska odvozila leseve u druge gradove na kremaciju.

Na vestima clanak o situaciji u jednoj od bolnica, snima kamera , po hodnicima bolesnici ,kreveti na sve strane, uzasno izgleda, tisina, cuje se samo rad aparata za disanje...

Pricaju o lekarima. Nema dovoljno opreme , lekari i seste zaduze jedno zastitno odelo za celu smenu, nema odlaskla u WC jer ne sme da se skida odelo pa stoga po dolasku na posao obave nuzdu i narednih 7-8 sati nne skidaju odelo. Umrlo 150 lòekara, 150-200 medicinskih sestara..

I ni jedna jedina slina da se nadje u Italiji da za bilo sta okrivi bilo koga. Za nedoastatak maski, odela, respiratora, za mrtve, ni jedan jedini..

Znaju ljudi, na dve noge hodaju, da im nikada do nisu trebale maske a sada odjednom svakom treba stotina, nedostaje svega ali niko ni jedno slovo nije uputio protiv drzave i Vlade. Pomenuo je jednom Salvinni nesto na pocetku, neku kritiku ...osuli su paljbu po njemu svi do jedog..

Lekare i njihovo zrtvovanje je predstavljenno upravo tako, kao zrtva lekara za zivot pacijenata, nisu se javljale sline iz nezavisnih sindikata kao po Srbiji, nema clanka u novinama u Italiji kao od onog smeca o Kamenickoj bolnici ...

Ovo trebaju Srbi da nauce, da budu slozni uvek a narociro kada pritisne nevolja, da ne seku granu na kojoj sede vec da ukljuce galvu i da misle racionalno.

Sve ovo što si napisao, isto su govorili i moji rođaci koji žive u Italiji. Po 300 ljudi je umiralo dnevno. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Orion рече

Sve ovo što si napisao, isto su govorili i moji rođaci koji žive u Italiji. Po 300 ljudi je umiralo dnevno. 

ponekad je 700-800  umiralo dnnevno, ja sam pomenuo grad Bergamo gde je u jednom danu umrlo oko 270, nisam siguran a redovno je umiralo na stotine ...

• Тужан 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...