Jump to content

Протести у Београду, јул 2020

Оцени ову тему

Препоручена порука

Мислим да начин на који се протествује никако није достојан. С једне стране треба да постоји бина, организатори, одговорна опозиција; захтеви који се траже од власти и дијалог, комуникација, говорника са људима.

Ово што се у два дана видело, ово је, Боже прости,  чиста кланица...

Подели на овим сајтовима

WWW.POLITIKA.RS

Директор полиције Владимир Ребић рекао је данас да је током дводневних протеста повређено 118 полицијских службеника, којима је указана помоћ у здравственим...

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, Протомајстор рече

Питање није упућено мени, али да кажем мишљење.

Ово спиновање иде од опозиције, која не сме ни да присмрди протестима јер ће добити батине од народа, поготово они који су потписивали тобожњи уговор са тим народом, па се сад као нечему чуде. 

Народ је на улицама јер жели да бије! Шта је ту нелогично? Треба ли опозиција да умртви и обесмисли и овај бунт народа? 

Какве су то небулозе да власт организује и иницира немире!? Па власт се усрала и не може да верује да је ово спонтано, а камоли још да нешто распирује и ризикује. Опозиција се исто уплашила и виче: нисмо ми, нисмо ми! Није то никаква опозиција.

Све се отело контроли у ова два дана , али брзо ће то опозиција да примири, биће седење на земљи, шетње, пароле, итд. Навикли смо, сачекаћемо још 10-20 година, ако буде имало кога да чека...

Одлична анализа! Сви знамо како Вучић изгледа када држи конференцију за штампу за неку унапред припремљену ствар типа протест опозиције испред Филозофског факултета, дувамо у пиштаљке, жуте паркове, шерпе лонци итд. Јуче је био престрављен, а сама чињеница да није увео полицијски час за викенд говори да нема никакав план. Видећемо у наредних пар дана шта и како.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bilbija рече

Djilasa nisu, najurili su samo one koji su "izdali" bojkot ...

Pa Djilasova politika je i dovela Vucica na vlast. Sta mislis, da glasaci to ne umeju da procene... Nemaju ovi protesti ama bas nikakve veze sa opozicijom iako ce verovatno mnogi pokusati da to iskoriste. Isto tako verujem da nece uspeti jer kao sto ti rekoh-ljude apsolutno vise ne zanima ko je ni vlast ni opozicija. Interesuje ih normalan zivot a ne kucni zatvor! 

Подели на овим сајтовима

Немам времена баш све да прочитам, спремам ручак; али видим да је доста лошег што се дешава... Није баш за понос. Ово за по носу није за понос :mahmah:.

Подели на овим сајтовима

@Bilbija

Цитат

Šešelj: Protesti spontani, moguće je da je režim ubacio nasilne provokatore

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj pozvao je one koji učestvuju na protestima protiv vlasti "da izbegavaju sukobe", i dodao da je protiv upotrebe prekomernog nasilja od strane policije, kao što je protiv upotrebe nasilja od strane demonstranata, za koje je rekao da "ne isljučuje mogućnost da ima grupica provokatora koje je režim ubacio". Šešelj je na konferenciji za novinare rekao da "nasilje najviše odgovara režimu".

Link

12:smeha:12:smeha: 12:smeha: 12:smeha: 12:smeha:  :)) :)) :))   12:smeha: 12:smeha: 12:smeha: 12:smeha: 12:smeha:  :)) :)) :)) :)) 12:smeha: 12:smeha:  :)) 

Подели на овим сајтовима

Гледам целу ситуацију са стране, као неко ко није ни на једној страни. 

Ако кренем од увођења ванредног стања, рекао бих да су то биле разумне мере. Моје лично мишљење. Али, каснији догађаји откривају друге мотиве. Као да је био циљ да се што пре стекну услови да се добију још једни избори и онда зајаше власт још 4 године. Цео свет се ишчуђавао оноликом отвореношћу, као да је све готово. Утакмице, прославе, оно бахато прослављање резултата избора. Наравно да је букнуло, као и да су потпуно одговорни. Народ ће се понашати онако какве су мере, а у оној изборној ноћи су показали колико су одговорни. Зар је народ после тога крив? 

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, GeniusAtWork рече

@Bilbija

12:smeha:12:smeha: 12:smeha: 12:smeha: 12:smeha:  :)) :)) :))   12:smeha: 12:smeha: 12:smeha: 12:smeha: 12:smeha:  :)) :)) :)) :)) 12:smeha: 12:smeha: 

Stari udbas, zna znanje i metode koje je i sam koristio decenijama. Fuj!

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Тражитељ рече

Па он сам доприноси стварању овог хаоса, а да није свестан. Не може без последица да се пумпа, лаже те систем, краду ти изборе, лажу те лекари, лажу те просветари и вакцинари, укидају ти Десанку Максимовић... Пумпаш људе, пумпаш, пумпаш и онда крену овако неартикулисано да пуцају. Ово су протести чистог безнађа и акумулираног беса, гајиш у глави параноју према систему, па кад пукне идеш да палиш контејнере и проваљујеш у скупштину да "срушиш тиранију".

Ok, tvoj stav je da je Vučić odgovoran za sav ovaj haos i nasilje. 

Moj stav je drugačiji. 

Ovo je potpuno isti obrazac ponašanja u vreme skidanja Miloševića sa vlasti. 

Nekada je bio "Otpor", sada imamo Inicijativu "Ne davimo Beograd". 

Imamo identične poruke onih koji učestvuju u nemirima, tipa "gotov je"... "izdaja KiM"... "Vučić se dogovorio sa Tačijem", a nekada je bilo "Milošević se dogovorio sa Tudjmanom". 

Ono što se posebno ističe, to je jedan deo iste ekipe koja je rušila Miloševića i sada učestvuje u ovom rušenju vlasti. Ta ekipa isključivo nasiljem dolazi na vlast. 

Sledeća sličnost je da smo pre neko veče mogli videti na N1, "poljoprivrednika" koji više ne može da trpi tiraniju (zanimljivo je da svako može da zapazi da na njegovim rukama nema žuljeva od teškog rada), a u vreme rušenja Miloševića, imali smo bageristu. 

Inicijativa "Ne davimo Beograd" je lokalni politički pokret, koji se zalaže za unapređenje uslova života, izgradnju demokratskih institucija, razvoj grada, urbane i kulturne politike... itd. 

U vreme rušenja Miloševića, imali smo G17 plus, prvobitno nevladinu organizaciju koja je isticala stručnost ispred politike. Tvrdili su da ih politika i vlast ne zanima, već isključivo stručnost, da bi ubrzo bili preregistrovani u stranku G17 plus. 

Kako to da tada niko nije reagovao na bahati ulazak Mladjana Dinkića sa puškama u NBJ? 

Kako se tada nije pumpao bes, dok su njihovi "eksperti" pokrali sve što su mogli? 

Gde je bunt zbog gašenja brojnih domaćih banaka? 

Gde je pumpanje besa, dok se Djelić bogatio, a istovremeno tvrdio da je "podstanar"? 

Mladjan Dinkić je slagao građane Srbije, obećao im 1.000 evra za besplatne akcije

I?.... Gde je tu bes? 

Odvojila se Crna Gora. 

Ko i kako je reagovao na samoproglašenje nezavisnosti tzv. Kosova? 

Ko je reagovao na ubistvo srpske dece u Goraždevcu? 

Gde je pumpanje besa zbog martovskog pogroma srpskog stanovništva 2004. godine? 

Gde je bes uperen protiv DS koja je na sva usta pljuvala SPS, a kasnije sa njima bila u koaliciji? 

Gde je bes zbog brutalnosti policije i ubistva Ranka Panića? 

Ima toga još mnogo i možemo do sutra da nabrajamo. Kao što vidiš "pumpalo" se samo tako. 

Sami Amerikanci su obelodanili koliko su uložili u rušenje Miloševića i svi smo mogli videti kako su se pojedinci preko noći obogatili, primili su novac. Jednog dana ćemo saznati koliko je uloženo u ovo što se danas radi i neko će opet napuniti džepove i dobro obezbediti svoje potomke. 

Подели на овим сајтовима

пре 52 минута, Bilbija рече

Sledi ozbiljan ja:

Vucica na vlasti drzi nesposobna i agresivna opozicija koja svojim po nasanjem ne dozvoljava da se u Srbiji razvije parlamentarizam i demokratski dijalog jer sadasnji opozicioni lideri nisu u stanju da prihvate poraz i odrzavaju kostantno tenziju koja ih nigde ne vodi a narocito ne Srbiju.

Onaj Sapic je osoba kakva treba Srbiji, neko poput Micunovica koji nece da se maklja. On bi mozda mogao da privuce umerene i opozicionare i naprednjake koji nisu odusevljeni Vucicem ali nnemaju previse izbora jer glasati za opoziciju u kojoj je Obradovic ili Radulovic je za neke tesko..

Ово као да сам ја писао. Управо о овоме сам говорио раније и пре ових избора: Шапић бирачком телу није понудио НИШТА друго осим пристојног и нормалног понашања у политичком неслагању. Има СПАС и свој програм и своје људе, али исто то има и Живковићева Нова Странка или Тадићева СДС, није то оно што је допрло до људи. Плус, ми нисмо нација попут Американаца, да нам се кандидује глумац или спортиста па да победи због раније популарности, ми по том питању такве ствари чак убрајамо у минус. Шапићу није никакав плус ни репрезентативна слава, а још су му мање плус докторати на непознатим факултетима. Једино што човек има је то да је препознат као ОК лик, што ови остали нису. Само на основу тога сам му прогнозирао сигуран пролазак цензуса, предизборне анкете ("плаћене") су једино за њега показивале гарантован прелаз цензуса поред СНС и СПС и то се на изборима и потврдило... и "лидери" попут Вука Јеремића са ставом као да су Наполеон који долази на своје, а не неко ко тек треба да победи у својој месној заједници. Убеђују себе да су људи идиоти, па кад је СНС успео да изманипулише те идиоте, сад ће они квалитетнијим методама да ураде то исто... па се чуде што их ти "идиоти" никако неће. А неће их, јер смо ми такав народ да хоће људи да пођу за оним ко их третира као стоку, али за оним ко их третира као идиоте, неће никад.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

WWW.POLITIKA.RS

Заштитник грађана саопштио је да је директним увидом на терену током јавног окупљања грађана синоћ у центру Београда да полиција није користила прекомерну силу...

:skidamkapu:

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Orion рече

Ok, tvoj stav je da je Vučić odgovoran za sav ovaj haos i nasilje. 

Moj stav je drugačiji.

...

Јој, извини што те овде сасекох! Не Вучић. :) Вучић је једино одговоран за то што их нервира. Мислио сам на Оби Вана јер си њега цитирао и то не у смислу да је он као он одговоран, него да је одговорно континуирано пумпање беса и неповерења у све око нас, јер на то смиренији човек реагује тако што тим бесом постепено ждере себе, док ће млад и јак клинац пун хормона некоме разбити главу, али на први знак рушилачких окупљања биће тамо да празни нагомилану негативност.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Тражитељ рече

Ово као да сам ја писао. Управо о овоме сам говорио раније и пре ових избора: Шапић бирачком телу није понудио НИШТА друго осим пристојног и нормалног понашања у политичком неслагању. 

A Srbiji treba malo normalnosti, dijaloga, razgovora. U Srbiji se jos vodi politicki sukob iz 90-tih godina na osnovu podela iz tog vremena. Zele ljudi da vide razgovor dve partije bez hvatanja za gusu. A ovaj Sapic odgovara tome. Covek u onom klipu sa Youtube kaze da je dobio dosta glasova po Srbiji a nije ocekivao, ocekivao je glasove beogradjana... Ljudi su se uzeleli normalnosti i ovaj ce sigurno privuuci dobar deo biraca sa svih strana i ja se nadam da ce se mozda oko njega formirati opozicija koja bi mogla da polako oporavi dijalog u Srbiji.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...