Jump to content

Srpska posla - "Ne pada mi na pamet da stavim masku, zna se ko to nosi"

Препоручена порука

• Одговори 78
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 2 минута, Драгана Милошевић рече

У чему је проблем да се носи маска у градском?

Или да се одржава растојање? Кад су подизали новац, ни то људи нису хтели да поштују.

Сад ми реци, ко је крив? Или, има симптоме, али се јави у поодмаклој фази упале плућа.

За моје или твоје неодговорно понашање никад не може трећи да буде крив.

Pa vidis da i oni mlate praznu slamu pa krive narod posle, dal ima neko na ovom svetu ko ne blene u tv, nego gugla malo sa strane.

Znaci, mojoj tetki koja je dijabeticar je konstantivana korona, posle pet dana je puatena, zasto? Jer nije imala nikakve simptome a nije ni bilo reci o koroni.

A druga stvar, ako je to toliko STRASNA boles, zasto su prekinuli sa vandredno stanje?

Dao mi veliki "cale" 100 jevrica pa sad mogu da se bahatim da ne nosim masku, imam odaklen da platim kaznu, il da idem malo u cuzu, sta fali. Tamo nemadu maske. :)))

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Драгана Милошевић рече

У чему је проблем да се носи маска у градском?

Или да се одржава растојање? Кад су подизали новац, ни то људи нису хтели да поштују.

Сад ми реци, ко је крив? Или, има симптоме, али се јави у поодмаклој фази упале плућа.

За моје или твоје неодговорно понашање никад не може трећи да буде крив.

У принципу није то проблем нити да се одржава растојање. Мада у практичном животу често није могуће држати растојање.

Међутим све је толико контрадикторно да заиста не може нормалан човек да верује свим овим комесарима задуженим за корону. Врло једноставно, контрадикторни су. Јел Слеаковић и екипа цупкала после избора сви збијени један до другога, без маски? Тад може све је у реду а онда прођу избори па ће нас да смарају зашто идемо на Литургију? Е па неће више. Па дозволили су дерби и финале купа, пред хиљадама људи, навијачки копови, делија, гробара, фирме сви збијени један до другог а сада ће неком од цркавице да отимају јер није ставио маску. И то све јер брину за здравље. Па кад толико брину за здравље што је закон о раду такав да је радник сведен на роба и свако може да га шута као кесу, и то утиче и на зифичко и психичко здравље.

Друга ствар, како се мени чини, ово је игра и тренинг на глобланом нивоу да се утаба пут тоталитаризму. Не кажем да нема вируса али мислим да је произведен са тим циљем, као што су срушени близанци у Нју Јорку. 

Подели на овим сајтовима

Ношење маске не смањује много шансе да се заразиш. Али драстично смањује шансе да ти заразиш другог ако си инфициран. И онда ако сви носе маске, много је мања вероватноћа да дође до преноса заразе.

То је отприлике логика целе ствари колико сам похватао.

Подели на овим сајтовима

Не би да кварим тему, али, каква је корист од маски за једнократну употребу ако их носимо 2 месеца? По џеповима, новчаницима, торбама, ранцима. Ставиш нешто на лице што је било ко зна где. Пре неки дан уђох у аутобус. Нема укључене климе. Термометар показује 40.9 С. А није једини. Ваљда тај закон има и неке предуслове за спровођење.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, PredragVId рече

Не би да кварим тему, али, каква је корист од маски за једнократну употребу ако их носимо 2 месеца? По џеповима, новчаницима, торбама, ранцима. Ставиш нешто на лице што је било ко зна где. Пре неки дан уђох у аутобус. Нема укључене климе. Термометар показује 40.9 С. А није једини. Ваљда тај закон има и неке предуслове за спровођење.

Па колико пута сам видео да се људи хватају за све живо око себе онда скину маску и запале цигару  без да су прали руке.

Нисам ја против маски али сам против ове хистерије. 

Битно је да се не умре од короне, од топлотног удара може. 

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Вилер Текс рече

Нисам ја против маски али сам против ове хистерије. 

Тешко да може "пандемија" без тога.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Вилер Текс рече

. Па дозволили су дерби и финале купа, пред хиљадама људи, навијачки копови, делија, гробара, фирме сви збијени један до другог а сада ће неком од цркавице да отимају јер није ставио маску. И то све јер брину за здравље.

Није Фирма била на финалу купа.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Жика рече

Није Фирма била на финалу купа.

Били су на стадиону у Новом Саду, навијали испред видео бима.  1000-2000 људи сигурно, коп.

Подели на овим сајтовима

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

Чули сте за платнене маске?

А то што неко нема дисциплину, то је његов проблем.

Углавном, ставови против маски из првог поста су чист идиотлук!

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Flojd рече
Цитат

Meni ovo deluje kao nova vrsta koronavirusa. Nekako je prošlo nezapaženo da ovaj virus napada mozak, bubrege, testise… Ovo je jedini respiratorni virus koji napada testise. Videćemo kako će ovi mladi ljudi koji su preležali virus regovati na to. Nikada nisam video ovakav virus - rekao je Nestorović za TV Pink.

Цитат

Iako ostaje nejasno da li je njegova bol u testisima povezana sa virusom ili ne, poznato je da drugi respiratorni virusi mogu uticati na testise.

Dr Vinej iz Birmingema je u razgovoru za „Dejli mejl“ istakao da postoje određeni virusi koji mogu uticati na testise, poput zauški.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...