Jump to content

Srpska posla - "Ne pada mi na pamet da stavim masku, zna se ko to nosi"

Препоручена порука

пре 55 минута, Bilbija рече

Ima jedna fundamentalna stvar koju vi zagovornici neke zavere oko ove epidemije ne znate ili se pravite da je ne znate. Posledice Covida su prilicno teske kod prilicnog broja obolelih i zahtevaju ozbiljne zdravstvene resurse za svakog tesko obolelog odnosno intenzivnu negu, respiratore itd. E ono sto ne znate je da su ti resursi ograniceni i razlikuju se od drzave do drzave. Ukoliko drzava ima dovoljno resursa ona ce lakse da se izbori sa ovom epidemijom. Nijem problem sto ljudi obole i sto na zalost i umiru vec je problem kada zdrtavstveni sistem nije u stanju da leci obolele zbog nedostatka resursa. A evo ti primer Italije i Nemacke. U Italiji je bilo na de setine hiljada mrtvih a u Nemakcoj ne. A ono sto ne znas da je italija imala 4800 lezajeva na intenzivnoj nezi a nemci 28000. Nemacka ni jednog trenutka nije bila u frci a u Italiji su ljudi umirali jer jednostavno nije bilo mogucnosti da lece vise 0d 4800 ljudi u istom trenutku. Sve preko 4800 je umiralo bez lecenja a i dobar deo lecenih. U nemackoj se to nije dogodilo jer ni u jednom trenutku nisu imali popunjene kapacitete. Zato je vazna prevencija, sprecavanje sirenja zaraze narocito u Srbiji. 

Nisi ni pogledao video, a to odmah znaci da me nisi ispostovao pa od kud onda mozes da trazis da postujem ja tebe tako sto cu nositi masku? Tako da nema potrebe da razglabamo.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 78
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 5 часа, Драгана Милошевић рече

Стварно се глупо понашате.

Имали смо скоро сведочење о. Ненада Андрића који је прележао ову пошаст. 

Сад ми лепо кажите да вирус не постоји и да је све теорија завере!

Срамите се.

Virus postoji ali je sve oko njega teorija zavere. A vi malo posire gledajte sliku i bas je juce na tv pricano o tome da je vestacki izazvan.

A druga stvar svaki virus je tezak na svoj nacin pa i ovaj, samo sto za sveki virus postoji adekvatno lecenje, a za ovaj ne postoji pa ljudi umiru zbog ne adekvatnog lecenja a ne zbog virusa.

Tako da se vi sramite kada tako nesto kazete.

A druga stvar, kada sam isao da podignem tablice, nosio sam masku jer je tako u supu propisano i drzao distancu, isto sam uradio i u banci kada sam placao racune jer je tako zakonom propisano ali i da ne teram kontru ovima sto se strase virusa jer mi to nije cilj a nije ni hriscanski, ali da me neko natera na ulici da nosim masku e to je krsenje moje slobode i mojih prava!

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Flojd рече

Nisi ni pogledao video, a to odmah znaci da me nisi ispostovao pa od kud onda mozes da trazis da postujem ja tebe tako sto cu nositi masku? Tako da nema potrebe da razglabamo.

U pravu si, nemam uopste ni vremena ni nameru da gledam beskonacne Youtube klipove...

Подели на овим сајтовима

Cuo sam se sa drugarom iz Nisa,kome koji poznaje neke doktore u Bolnici. On kaze da pacijente od korone lece Heromicinom ( ako sam dobro napisao) i vitaminom c. A verovatno postoji jos neki lek. kaze da se broj zarazenih drasticno povecao posle derbija,pa proslave pobede i derbija u Nisu. uglavnom kazu da se i dosta preneo virus tako sto je odjednom pustena omladina da izlazi i posecuje kafice. Kazedaje stanje pogorsano dan dva pre izbora, a nedelju dana posle derbija.

Drugo sto mi je ispricao, da je dosta ljudi iz njegovog okruzenja bolesno i da imaju temperaturu, uglavnom imaju slivne simptome,gubitak cula mirisa i ukusai onda temperatura,ljudi su zakovani za krevet od 3 - 7 dana , slicno kao kod jaceg gripa. I da su svi na ucnom lecenju, uglavnom se lece kao kod obicnog gripa.

E sad, ljudi koji imaju vec neo oboljenje uglavnom gojazni ljudi i dijabeticari su veoma rizicna grupa,kao i pusaci ili oni koji vec imaju losija pluca. Uglavnom se slaze sa time da postoji neka procedura propisana od svsdske zdravstvne organizacije o lecenju pacijenata ali  i da postoji velika verovatnoca da i sama terapija oslabjuje organizam, i cini da ljudi lakse stradaju. 

Preporuka je kaze da rizicne grupe ljudi malo vise pricuvaju ali da mnogo ne panice.

U svakom slucaju, na respiratore uknjucuju ljude cija su pluca fakticki skoro mrtva, i to su ljudi koji su vec primljeni  na lecenje.

Tako da bi neki rezime bio da, virus postoji treba se cuvati ali ne i paniciti. 

Tako da, po mom misljenju, niko nikoga ne treba ni da prekorava ni da osudjuje vec da oni koji 

vise strahuju trebaju vise da se cuvaju oni koji ne strahuju ne trebaju terati silu i inat ali ni njih ne treba osudjivati.

Trebaju se postovati norme u zatvorenom prostoru, rastojanje  i maske ako je tako zakon propisao, ali niko nikoga ne treba da uslovljava ili osudjuje ili tera da nosi masku ako je na ulici. Svako odgovara za svoje zdravlje. Oni koji se vise plase neka manje kontaktiraju sa ljudima.

I naravno, zivot koji vodimo ili smo vodili dosta utice na to kako ce ko podneti virus. Sto ne znaci da ce oni koji se zdravo hrane,ili su sportisti lakse podneti virus, virus podnose najlaks oni koji su u svemu umereni.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Flojd рече

Tako da bi neki rezime bio da, virus postoji treba se cuvati ali ne i paniciti. 

Брале, ужасно је тешко дисати са маском. Део лица испод маске се ненормално зноји на овој температури. Моје мишљење је да маске не пружају никакву заштиту. Али шта ћу.. Носим је само кад морам. А слушај шта сам малопре чуо. У Врњачкој Бањи треба ускоро да се одржи фестивал. И знаш шта.. Кажу да је у Бањи ситуација са Кором под контролом и да нема жаришта. Замисли ту логику, свуда около жаришта само у изузетно посећеном туристичком месту је скоро па идеална ситуација.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Плаво Небо рече

Брале, ужасно је тешко дисати са маском. Део лица испод маске се ненормално зноји на овој температури. Моје мишљење је да маске не пружају никакву заштиту. Али шта ћу.. Носим је само кад морам. А слушај шта сам малопре чуо. У Врњачкој Бањи треба ускоро да се одржи фестивал. И знаш шта.. Кажу да је у Бањи ситуација са Кором под контролом и да нема жаришта. Замисли ту логику, свуда около жаришта само у изузетно посећеном туристичком месту је скоро па идеална ситуација.

ne mogu sve da zatvore tek tako. Rasturice se privreda. Puti to, ako se bojis maska na usta i ruavice na ruke izbegavaj kontakte, ako se ne bojis, ponasas se normalno i pusti ovakve privce, ekonomija mora da zivi, propascemo ako ponovo sve zatvorimo. ;)

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Bilbija рече

Slusajte Vladu i zdravstvene radnike i radite sto vam kazu i kako vam oni kazu. Svaka prica van toga je cista budalastina. 

A šta kada vlada i zdravstveni radnici pričaju različito, npr. o situaciji u gradovima i bolnicma, o broju testova itd. Koga onda da slušam?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Odahviing рече

A šta kada vlada i zdravstveni radnici pričaju različito, npr. o situaciji u gradovima i bolnicma, o broju testova itd. Koga onda da slušam?

Slusas Vladu i zdravstvene radnike koji govore u ime drzave. A ne rekao mi drug koji zna neke u bolnici a oni su culi od teke to i to... 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Bilbija рече

Slusas Vladu i zdravstvene radnike koji govore u ime drzave. A ne rekao mi drug koji zna neke u bolnici a oni su culi od teke to i to... 

Znači ipak je vlada ta koja treba da se sluša, a ne ljudi koji su na licu mesta i koji su svojim očima videli stanje.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Odahviing рече

Znači ipak je vlada ta koja treba da se sluša, a ne ljudi koji su na licu mesta i koji su svojim očima videli stanje.

A to zaci da hiljade lekara po Srbiji ne vide ... osim onnih, rekla-kazala, cula nije videla koji tebe informisu? Pa sudis posto je zdravstveni sistem u Srbiji slep osim onog druga koji ima tetku koja radi u bolic i koja je svojim ocima videla .... da treba verovati tetki? Veruj slobodo kome hoces, dosta je samo da ne ugrozavas druge ..

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bilbija рече

A to zaci da hiljade lekara po Srbiji ne vide ... osim onnih, rekla-kazala, cula nije videla koji tebe informisu? Pa sudis posto je zdravstveni sistem u Srbiji slep osim onog druga koji ima tetku koja radi u bolic i koja je svojim ocima videla .... da treba verovati tetki? Veruj slobodo kome hoces, dosta je samo da ne ugrozavas druge ..

Recimo za Novi Pazar verujem čoveku koga znam lično, koji je policajac i koji je tamo otišao na ispomoć da čuva bolnicu i koji priča o situaciji.

A što se tiče vlade dovoljno mi je da čujem šta pričaju o IT sektoru (u kome se nalazim) i da skontam koliko lažu o tome na TV.

Tako da ću ipak da verujem ljudima koji su prisutni i koji nisu milion puta uhvaćeni u laganju.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Odahviing рече

Recimo za Novi Pazar verujem čoveku koga znam lično, koji je policajac i koji je tamo otišao na ispomoć da čuva bolnicu i koji priča o situaciji.

Eto, sve si mi objasnio u prvoj recenici ...svaki sledeci "podatak" iz tvog izvora je potpuno besmislen ...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...