Jump to content

Мој омиљени део Светог Писма

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Да ли вам се допада тема ?  

80 члановâ је гласало

1. 1. Да ли вам се допада тема ?

• Да
      60
    • Не
      3

Препоручена порука

Ne, vidi ovako, ovo sam mislio...

Objektovno je gledanje Crkve, za Crkvu je sve Pismo naravno "nadahnuto, dobro za citanje...", bez izdvajanja nekog njegovog dela...

Subjektivno je npr. moje (ili cije bilo) gledanje, zasnovano na licnom susretu sa Pismom...

Prema nasim sklonostima, talentima, okolnostima - desava se da odredjeni deo Pisma (ili bilo kog drugog duhovnog spisa, npr. nekog od Otaca) ostavi poseban (subjektivan) utisak, koji zato postaje deo nas, tj. neponovljivi deo nase licnosti/iskustva, koji kao pecat dejstva Duha nosimo u vecnost... 0203_cool

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

32. I ako ljubite one koji vas ljube, kakva vam je hvala? Jer i grešnici ljube one koji ljube njih.

33 I ako činite dobro svojim dobrotvorima, kakva vam je hvala? To isto čine i grešnici.

34 I ako zajmite onima od kojih se nadate da ćete dobiti, kakva vam je hvala? I grešnici zajme grešnicima - da isto toliko prime.

35 Nego ljubite svoje neprijatelje, i činite dobro, i dajte na zajam ne očekujući ništa; i biće vaša nagrada velika, i bićete sinovi Svevišnjega, jer je on blag prema nezahvalnima i zlima,

36 Budite milosrdni kao što je i Otac vaš milosrdan.

37 I ne sudite, pa vam se neće suditi; i ne osuđujte, pa nećete biti osuđeni. Opraštajte i biće vam oprošteno; 38 dajite i daće vam se; dobru meru, nabijenu, stresenu, prepunu, daće u vaše naručje; jer kakvom merom merite, onakvom će vam se odmeriti.

Luka 6, 32-38

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Objektovno je gledanje Crkve, za Crkvu je sve Pismo naravno "nadahnuto, dobro za citanje...", bez izdvajanja nekog njegovog dela...

Subjektivno je npr. moje (ili cije bilo) gledanje, zasnovano na licnom susretu sa Pismom...

Prema nasim sklonostima, talentima, okolnostima - desava se da odredjeni deo Pisma (ili bilo kog drugog duhovnog spisa, npr. nekog od Otaca) ostavi poseban (subjektivan) utisak, koji zato postaje deo nas, tj. neponovljivi deo nase licnosti/iskustva, koji kao pecat dejstva Duha nosimo u vecnost... joooj

Сад је много, много јасније. хвала.  0409_feel

Подели на овим сајтовима

Prema nasim sklonostima, talentima, okolnostima - desava se da odredjeni deo Pisma (ili bilo kog drugog duhovnog spisa, npr. nekog od Otaca) ostavi poseban (subjektivan) utisak, koji zato postaje deo nas, tj. neponovljivi deo nase licnosti/iskustva, koji kao pecat dejstva Duha nosimo u vecnost... joooj

Сад је много, много јасније. хвала.   0409_feel

Sure... Постављена слика

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Prema nasim sklonostima, talentima, okolnostima - desava se da odredjeni deo Pisma (ili bilo kog drugog duhovnog spisa, npr. nekog od Otaca) ostavi poseban (subjektivan) utisak, koji zato postaje deo nas, tj. neponovljivi deo nase licnosti/iskustva, koji kao pecat dejstva Duha nosimo u vecnost... 319.gif

Сад је много, много јасније. хвала.   :cmizdrenje:

Sure... Постављена слика

Sure i ajeti....(главе и стихови Ку'рана - баш као и наша тема) 319.gif

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...

:policeman:

А Господ му рече: Буди миран, не бој се, нећеш умрети.

Не бој се и не плаши се, јер је с тобом Господ Бог твој куда год идеш.

Јер ја Господ Бог твој држим те за десницу, и кажем ти: Не бој се, ја ћу ти помагати.

Јер Господ који иде пред тобом биће с тобом, неће одступити од тебе, нити ће те оставити, не бој се и не плаши се.

Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе.

Подели на овим сајтовима

"Ми који смо по природи Јудејци, а не гријешници из незнабожаца,

Па знајући да се човјек не оправдава делима закона него вјером у Исуса Христа, и ми повјеровасмо у Христа Исуса, да се оправдамо вјером Христовом а не дјелима закона, јер се дјелима закона ни једно тијело неће оправдати. [...]

Јер ако опет зидам оно што развалих, показујем се да сам преступник.

Јер ја законом закону умријех, да Богу живим. Са Христом се разапех;

А не живим више ја, него живи у мени Христос; а што сад живим у тијелу, живим вјером Сина Божијега, који ме заволи и предаде себе за мене.

Не одбацујем благодат Божију; јер ако праведност кроз закон бива, онда Христос узалуд умрије."

(Гал: 2, 15-21)

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Не бој се, јер са Ја с тобом; не плаши се, јер сам Ја Бог твој !

Зато Вам кажем: не брините се душом својом, шта ћете јести, или шта ћете пити; ни тијелом својим, у шта ћете се одјенути !

Не брините се ни за што, него у свему молитвом и молењем казујте жеље ваше !

Јер ја Господ Бог твој држим те за десницу, и кажем ти: Не бој се, ја ћу ти помагати.

Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе.

Подели на овим сајтовима

Ко има заповести моје и држи их, он је онај што има љубав к Мени; а који има љубав к Мени имаће к њему љубав Отац мој; и Ја ћу имати љубав к њему, и јавићу му се сам.

И дух свој метнућу у њега, и учинићу да ходи по мојим уредбама и законе моје да држи и извршује.

Сада, дакле, Израиљу, шта иште од тебе Господ Бог твој, осим да се бојиш Господа Бога свог, да ходиш по свим путевима Његовим и да Га љубиш и служиш Господу Богу свом
из свег срца свог и из све душе своје.

Подели на овим сајтовима

dobar decko

Хајде за мном !

Сваки, који остави куће, или браћу, или сестре, или оца, или матер, или жену, или децу, или земљу, мене ради и јеванђеља ради, примиће сто пута онолико, и добиће живот вечни.

И чувши дивише се, и оставивши Га отидоше.

Подели на овим сајтовима

Презрен беше и одбачен између људи,
болник и вичан болестима,
и као један од кога свак заклања лице,
презрен да га ни зашта не узимасмо.
А он болести наше носи и немоћи наше узе на се,
и ми мишљасмо да је рањен,
да га Бог бије и мучи.
Али он би рањен за наше преступе,
избијен за наша безакоња;
кар беше на њему нашега мира ради,
и раном његовом ми се исцелисмо.

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

dobar decko

Бог је Дух

Не знате ли да су ваша тела цркве Светог Духа !?

Ви сте цркве Бога Живога !

Рече Бог: Уселићу се у њих, и живећу у њима, и бићу им Бог, и они ће бити мој народ.

А ово рече за Духа Светога ког после примише они који верују у име Његово.

Духа истине, ког свет не може примити, јер Га не види нити Га познаје; а ви Га познајете, јер у вама стоји, и у вама ће бити.

И дозвавши народ с ученицима својим рече им:
Ко хоће за мном да иде нека се одрекне себе и узме крст свој, и за мном иде.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

"Али Свевишњи не живи у рукотвореним храмовима, као што говори пророк:
Небо ми је пријесто, а земља је подножје ногама мојима; какав ћете ми дом сазидати, говори Господ; или које је мјесто за почивање моје?
Није ли рука моја све ово створила?
"

(Д. Ап: 7, 48-50)

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Али долази час, и већ је ту, када ће се истински богомољци клањати Оцу у духу и истини, јер Отац тражи да такви буду они који му се клањају.

Бог је дух; и који му се клањају, у духу и истини треба да се клањају. (Јн 4, 23-24)

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Исаија 53. Увек када га читам задрхти ми срце и надру ми сузе на очи.  dobar decko

Исаија, глава 53

1. Ко вјерова проповиједању нашему, и мишица Господња коме се откри?

Јован 12:38, Рим. 10:16, 1 Кор. 1:18

2. Јер изниче пред њим као шибљика, и као коријен из сухе земље; не би обличја ни љепоте у њега; и видјесмо га, и не бјеше ништа на очима, чега ради бисмо га пожељели.

Зах. 6:12, Мар. 9:12

3. Презре бјеше и одбачен између људи, болник и вичан болестима, и као један од кога свак заклања лице, презрен да га ни за што не узимасмо.

Псал. 22:6, Псал. 69:19, Мат. 27:28, Јован 1:10, Јевр. 4:15

4. А он болести наше носи и немоћи наше узе на се, а ми мишљасмо да је рањен, да га Бог бије и мучи.

Зах. 3:9, Мат. 8:17, Мат. 26:66

5. Али он би рањен за наше пријеступе, избијен за наша безакоња; кар бјеше на њему нашега мира ради, и раном његовом ми се исцијелисмо.

Јован 19:1

6. Сви ми као овце зађосмо, сваки нас се окрену својим путем, и Господ пусти на њ безакоње свијех нас.

3 Мој. 16:21

7. Мучен би и злостављен, али не отвори уста својих; као јагње на заклање вођен би и као овца нијема пред онијем који је стриже не отвори уста својих.

Псал. 44:22, Јер. 11:19, Мар. 14:49, Дјела 8:32, 1 Пет. 1:19

8. Од тјескобе и од суда узе се, а род његов ко ће исказати? јер се истрже из земље живијех и за пријеступе народа мојега би рањен.

Дан. 9:26

9. Одредише му гроб са злочинцима, али на смрти би с богатијем, јер не учини неправде, нити се нађе пријевара у устима његовијем.

Мат. 27:25, Мат. 27:60, Мар. 15:46, Лука 23:53, Јован 19:42, 1 Пет. 2:22

10. Али Господу би воља да га бије, и даде га на муке; кад положи душу своју у принос за гријех, видјеће натражје, продуљиће дане, и што је Господу угодно напредоваће његовом руком.

3 Мој. 9:15, Рим. 6:9, 2 Кор. 5:21, Гал. 3:13, Ефес. 1:5

11. Видјеће труд душе своје и наситиће се; праведни слуга мој оправдаће многе својим познањем, и сам ће носити безакоња њихова.

Јован 17:3, Рим. 5:15, Рим. 5:18, Филиб. 3:8, 1 Јов. 2:1

12. Зато ћу му дати дио за многе, и са силнима ће дијелити плијен, јер је дао душу своју на смрт, и би метнут међу злочинце, и сам носи гријехе многих, и за злочинце се моли.

Псал. 110:7, Мар. 15:28, Лука 11:22, Лука 22:37, Лука 23:34, Филиб. 2:9, Кол. 2:15

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...