Trifke Написано Август 4, 2017 Пријави Подели Написано Август 4, 2017 Rev 14:6 I videh drugog andjela gde leti posred neba, koji imaše večno jevandjelje da objavi onima koji žive na zemlji, i svakom plemenu, i jeziku i kolenu i narodu. Rev 14:7 I govoraše velikim glasom: Bojte se Boga, i podajte Mu slavu, jer dodje čas suda Njegovog; i poklonite se Onome koji je stvorio nebo i zemlju i more i izvore vodene. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bernard Написано Август 4, 2017 Пријави Подели Написано Август 4, 2017 ПОСЛАНИЦА СВЕТОГ АПОСТОЛА ПАВЛА ЈЕВРЕЈИМА 9,14 14. Колико ли ће више крв Христа, који Духом вјечним принесе себе непорочна Богу, очистити савјест вашу од мртвих дјела, да би служили Богу живоме и истинитоме. ПОСЛАНИЦА СВЕТОГ АПОСТОЛА ПАВЛА ЕФЕСЦИМА 4,22-24 22. Да ви одбаците ранији начин живота старога човјека, који пропада у жељама варљивим,23. А да се обнављате духом ума својега,24. И обуците се у новога човјека, сазданога по Богу у праведности и светости истине. Trifke је реаговао/ла на ово 1 Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23 In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 4, 2017 Пријави Подели Написано Август 4, 2017 John 8:2 A ujutru opet dodje u crkvu, i sav narod idjaše k Njemu; i sedavši učaše ih. John 8:3 A književnici i fariseji dovedoše k Njemu ženu uhvaćenu u preljubi, i postavivši je na sredu John 8:4 Rekoše Mu: Učitelju! Ova je žena uhvaćena sad u preljubi; John 8:5 A Mojsije nam u zakonu zapovedi da takve kamenjem ubijamo; a ti šta veliš? John 8:6 Ovo, pak, rekoše kušajući Ga da bi Ga imali za šta okriviti. A Isus saže se dole i pisaše prstom po zemlji (ne gledajući na njih). John 8:7 A kad Ga jednako pitahu, ispravi se i reče im: Koji je medju vama bez greha neka najpre baci kamen na nju. John 8:8 Pa se opet saže dole i pisaše po zemlji. John 8:9 A kad oni to čuše, i pokarani budući od svoje savesti izlažahu jedan za drugim počevši od starešina do poslednjih; i osta Isus sam i žena stojeći na sredi. John 8:10 A kad se Isus ispravi, i ne videvši ni jednog do samu ženu, reče joj: Ženo! Gde su oni što te tužahu? Nijedan te ne osudi? John 8:11 A ona reče: Nijedan, Gospode! A Isus joj reče: Ni ja te ne osudjujem, idi, i odsele više ne greši. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ГрешниСлуга Написано Август 6, 2017 Пријави Подели Написано Август 6, 2017 Речју Господњом небеса се створише, и Духом уста Његових сва војска њихова. Пс 33:6 Боље је уздати се у Господа него ли се ослањати на човјека. Пс 118:8 Најзад, браћо, радујте се, усавршавајте се, утјешавајте се, исто мислите, мир имајте, и Бог љубави и мира биће с вама. 2.Кор 13:11 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bernard Написано Август 10, 2017 Пријави Подели Написано Август 10, 2017 ПРВА ПОСЛАНИЦА СВЕТОГ АПОСТОЛА ПАВЛА СОЛУЊАНИМА 5 16. Радујте се свагда,17. Молите се без престанка,18. На свему захваљујте; јер је ово воља Божија за вас у Христу Исусу. ОТКРИВЕЊЕ СВЕТОГ ЈОВАНА БОГОСЛОВА 19 6. И чух као глас народа многога, и као глас вода многих, и као глас громова силних, гдје говоре: Алилуја! Јер се зацари Господ Бог Сведржитељ.7. Радујмо се и веселимо се и дајмо славу Њему, јер дође свадба Јагњетова и жена се његова припремила. ГрешниСлуга је реаговао/ла на ово 1 Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23 In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 20, 2017 Пријави Подели Написано Август 20, 2017 А ти, сине, чуј и памти ове речи које ти износимо у овој књижици. Кратак је пут лажи и крај му је пропаст и срам. Не поводи се за онима који насиљем долазе до брза успеха. Бог допушта да свако зло брзо узрасте до велике истине, како би цео могао видети његов пад. Оно што је од бога и по Божјем благослову расте лагано и тихо, али се не да ни угушити нити ишчупати. Стани уз Христа Спаситеља, ма и цео свет био против Њега. Јер свет ће проћи, а Христос ће остати. тако је речено и проречено. И све до сада што је било, било је и прошло, а Христос стоји. Таласи злобе као планине дижу де против Њега, а Он их полаже у гроб тамо где им је колевка била. Рекао је Он: Даде ми се свака власт на небу и на земљи. Шта више хоћеш? Буди уз Њега који има сву власт и чијој се власти не може одолети. Они који су признали ту Његову власт, увенчани су и царују са њим. Немој се жестити на неваљалце и немој завидети безбожнику – јер ће се жижак безбожницима угасити (Приче Сол. 24,19-20). ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bernard Написано Октобар 9, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2017 Посланица Филипљанима Глава 4 6 Не брините се ни за што, него у свему молитвом и мољењем са захваљивањем нека се ваше молбе Богу очитују. 7 И мир Божији, који превазилази сваки ум, сачуваће ваша срца и ваше мисли у Христу Исусу. 8 Уосталом, браћо, што год је истинито, што год је часно, што год је праведно, што год је чисто, што год љубазно, што год је на добру гласу, ако је каква врлина, ако је каква похвала, на то мислите. 9 Што сте научили, и примили, и чули, и видели на мени, то чините, и Бог мира биће са вама. Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23 In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bernard Написано Новембар 7, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 Еванђеље по Луки, Глава 14 Велика гозба 15 Када је то чуо један од гостију, рече му: блажен је онај који ће јести хлеб у царству Божијем. 16 На то он рече: један човек је приредио велику вечеру и позвао многе, 17 а кад је било време за вечеру, посла свога слугу да каже званицама: дођите, јер је већ све готово. 18 Тада почеше сви одреда да се изговарају. Први му рече: купио сам њиву и морам изићи да је видим. Молим те сматрај да сам се извинио. 19 И други рече: купио сам пет јармова волова, па идем да их огледам. Молим те, сматрај да сам се извинио. 20И трећи рече: оженио сам се и зато не могу да дођем. 21 А слуга дође и јави то своме господару. Тада се домаћин расрди и рече своме слузи: изиђи брзо на градске улице и сокаке, па доведи овамо сиромахе, кљасте, слепе и хроме. 22 И рече му слуга: господару, учињено је што си наредио, а места још има. 23 Тада господар рече слузи: изиђи на друмове и до забрана, па их приволи да дођу - да ми се напуни кућа. 24 Кажем вам да неће окусити моје вечере ниједан од оних људи који су били позвани. Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23 In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ГрешниСлуга Написано Новембар 7, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 Књига Изласка 24 глава. Иначе ова глава има много литургијских елемената. И рече Мојсију: Изађи горе ка Господу ти и Арон и Надав и Авијуд и седамдесет старешина Израиљевих, и поклоните се издалека. И Мојсије сам нека приступи ка Господу, а они нека не приступе; и народ нека не иде на горе с њим. И дође Мојсије, и каза народу све речи Господње и све законе. И одговори народ једним гласом и рекоше: Чинићемо све што је рекао Господ. И написа Мојсије све речи Господње, и уставши рано начини олтар под гором и дванаест ступова за дванаест племена Израиљевих. И посла младиће између синова Израиљевих, који принесоше жртве паљенице и принесоше теоце на жртве захвалне Господу. И узевши Мојсије половину крви, метну у зделе, а половину крви изли на олтар. И узе књигу заветну и прочита народу. А они рекоше: Шта је год рекао Господ чинићемо и слушаћемо. А Мојсије узе крв, и покропи њом народ, и рече: Ево крв завета, који учини Господ с вама за све речи ове. Потом отиде горе Мојсије и Арон, Надав и Авијуд, и седамдесет старешина Израиљевих. И видеше Бога Израиљевог, и под ногама Његовим као дело од камена сафира и као небо кад је ведро. И не пружи руке своје на изабране између синова Израиљевих, него видеше Бога, па једоше и пише. И рече Господ Мојсију: Попни се к мени на гору, и остани овде, и даћу ти плоче од камена, закон и заповести, које сам написао да их учиш. Тада уста Мојсије с Исусом, који га служаше, и изађе Мојсије на гору Божију. А старешинама рече: Седите ту док се вратимо к вама; а ето Арон и Ор с вама; ко би имао шта, нека иде к њима. И отиде Мојсије на гору, а облак покри гору. И беше слава Господња на гори Синајској, и облак је покриваше шест дана; а у седми дан викну Мојсија испред облака. И слава Господња беше по виђењу као огањ који сажиже на врх горе пред синовима Израиљевим. И Мојсије уђе усред облака, и попе се на гору; и оста Мојсије на гори четрдесет дана и четрдесет ноћи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 7, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 Nećemo pak braćo da vam bude nepoznato šta je sa onima koji su usnuli, da ne biste tugovali kao oni koji nemaju nade. Jer ako vjerujemo da Isus umrije i vaskrse, tako će i Bog one koji su usnuli u Isusu (u veri u Isusa Hrista) dovesti s Njim (u večni život) (1 Sol. 4, 13-14) ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaSavic Написано Новембар 7, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 Ne boj se malo stado! Jer bi volja vašeg Oca da vam da carstvo. Luka 12:32 Zato vam kažem: ne brinite se za život svoj, šta ćete jesti, ili šta ćete piti; ni za telo svoje, u šta ćete se obući. Nije li život pretežniji od hrane, i telo od odela? Pogledajte na ptice nebeske kako ne seju, niti žnju, ni sabiraju u žitnice; pa Otac vaš nebeski hrani ih. Niste li vi mnogo pretežniji od njih? A ko od vas brinući se može primaknuti rastu svom lakat jedan? I za odelo što se brinete? Pogledajte na ljiljane u polju kako rastu; ne trude se niti predu. Ali ja vam kažem da ni Solomun u svoj svojoj slavi ne obuče se kao jedan od njih. A kad travu u polju, koja danas jeste, a sutra se u peć baca, Bog tako odeva, a kamoli vas, maloverni? Ne brinite se dakle govoreći: Šta ćemo jesti, ili, šta ćemo piti, ili, čim ćemo se odenuti? Jer sve ovo neznabošci ištu; a zna i Otac vaš nebeski da vama treba sve ovo. Nego ištite najpre carstvo Božje, i pravdu Njegovu, i ovo će vam se sve dodati. Metej 6:25-33 Дуња је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bernard Написано Септембар 1, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2018 Varuj svoje srce 20 Sin moj, pazi na moje besede, nagni svoje uho k mojim izrekom. 21 Naj ti ne uidejo izpred oči, hrani jih v svojem srcu. 22 Kajti življenje so temu, ki jih najde, zdravje celemu njegovemu telesu. 23 Z vso skrbjo varuj svoje srce, kajti iz njega izvira življenje. Preg 4,20-23 http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Prg+4&id13=1&pos=0&set=2&l=sl Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23 In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Phoebe Написано Август 14, 2019 Пријави Подели Написано Август 14, 2019 И Дух и невеста говоре: Дођи. И који чује нека говори: Дођи. И ко је жедан нека дође, И ко хоће нека узме воду живота забадава. Откривење 22,17. Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Август 14, 2019 Пријави Подели Написано Август 14, 2019 После дугог времена дође господар оних слугу и стаде се обрачунавати с њима. И приступивши онај што прими пет таланата донесе других пет таланата говорећи: господару, пет таланата ми предаде, види, зарадих других пет таланата. Рече му господар његов: добро, слуго добри и верни, у малом си био веран, над многим ћу те поставити; уђи у радост свога господара. А пришавши онај што прими два таланта рече: господару, два таланта ми предаде; види, зарадих друга два таланта. Рече му господар његов: добро, слуго добри и верни, у малом си био веран, над многим ћу те поставити; уђи у радост свога господара. А пришавши онај што је примио један талант рече: господару, знао сам да си тврд човек, жањеш где ниси посејао, и скупљаш где ниси вејао; побојах се, одох и сакрих твој талант у земљу; види, имаш своје. А господар његов одговори и рече му: зли и лењи слуго, знао си да жањем где нисам посејао и скупљам где нисам вејао. Требало је дакле да даш мој новац мењачима, и ја бих по доласку узео своје с каматом. Стога узмите од њега талант и дајте ономе што има десет таланата. Јер свакоме који има даће се и претећи ће; а од онога који нема – узеће се и оно што има. А некориснога слугу избаците у крајњу таму; онде ће бити плач и шкргут зуба. — Еванђеље по Матеју, 25:14-30 Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Поуке.орг инфо Написано Август 14, 2019 Пријави Подели Написано Август 14, 2019 https://pouke.org/svetopismo/biblija.php?lang=ekavski&book=43&chap=8&v=12#12 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука