JESSY Написано Мај 13, 2015 Пријави Подели Написано Мај 13, 2015 1. И кад се наврши педесет дана беху заједно сви апостоли једнодушно.2. И уједанпут постаде хука с неба као дување силног ветра, и напуни сву кућу где сеђаху;3. И показаше им се раздељени језици као огњени; и седе по један на сваког од њих.4. И напунише се сви Духа Светог, и стадоше говорити другим језицима, као што им Дух даваше те говораху.5. А у Јерусалиму стајаху Јевреји људи побожни из сваког народа који је под небом.6. А кад постаде овај глас, скупи се народ, и смете се: јер сваки од њих слушаше где они говоре његовим језиком.7. И дивљаху се и чуђаху се говорећи један другом: Нису ли ово све Галилејци што говоре?8. Па како ми чујемо сваки свој језик у коме смо се родили?9. Парћани, и Миђани, и Еламљани, и који смо из Месопотамије, и из Јудеје и Кападокије, и из Понта и Азије,10. И из Фригије и Памфилије, из Мисира и крајева ливијских код Кирине, и путници из Рима, и Јудејци и дошљаци,11. Крићани и Арапи, чујемо где они говоре нашим језицима величине Божје.(Дап 2, 1-11) ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 13, 2015 Пријави Подели Написано Мај 13, 2015 37. А у последњи велики дан празника стајаше Исус и викаше говорећи: Ко је жедан нека дође к мени и пије.38. Који ме верује, као што писмо рече, из његова тела потећи ће реке живе воде.39. А ово рече за Духа ког после примише они који верују у име Његово: јер Дух Свети још не беше на њима, јер Исус још не беше прослављен.40. А многи од народа чувши ове речи говораху: Ово је заиста пророк.41. Други говораху: Ово је Христос. А једни говораху: Зар ће Христос из Галилеје доћи?42. Не каза ли писмо да ће Христос доћи од семена Давидовог, и из села Витлејема одакле беше Давид?43. Тако распра постаде у народу Њега ради.44. А неки од њих хтеше да Га ухвате; али нико не метну руку на Њ.45. Дођоше пак слуге ка главарима свештеничким и фарисејима; и они им рекоше: Зашто га не доведосте?46. А слуге одговорише: Никад човек није тако говорио као овај човек.47. Тада им одговорише фарисеји: Зар се и ви преваристе?48. Верова ли га ко од кнезова или од фарисеја?49. Него народ овај, који не зна закон, проклет је.50. Рече им Никодим што долази к Њему ноћу, који беше један од њих:51. Еда ли закон наш суди човеку докле га најпре не саслуша и дозна шта чини?52. Одговорише му и рекоше: Ниси ли и ти из Галилеје? Разгледај и види да пророк из Галилеје не долази.12. Исус им, пак, опет рече: Ја сам видело свету: ко иде за мном неће ходити по тами, него ће имати видело живота.Јн (7, 37-52; 8, 12) ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 13, 2015 Пријави Подели Написано Мај 13, 2015 Снежана је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 22, 2015 Пријави Подели Написано Август 22, 2015 Снежана је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 26, 2015 Пријави Подели Написано Август 26, 2015 Ви сте со земљи; ако со обљутави, чиме ће се осолити? Она већ неће бити ни за шта, осим да се проспе напоље и да је људи погазе (Мт. 5,13). Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Август 26, 2015 Пријави Подели Написано Август 26, 2015 Sveća je telu oko. Ako dakle bude oko tvoje zdravo, sve će telo tvoje svetlo biti. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Септембар 5, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2015 Него идите и научите се шта значи: милости хоћу, а не прилога. Јер ја нијесам дошао да зовем праведнике но грјешнике на покајање. Paradoksologija, Рапсоди and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 14, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2015 Sol. 19,21 "Mnogo je misli u srcu covecijem, ali ono sto Gospod naumi, ono ce ostati" ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 14, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2015 КУПЉЕНИ СТЕ СКУПО, НЕ БУДИТЕ РОБОВИ ЉУДИМА. 1 КОР. 7,23 Grizzly Adams, Kaludjerovic Sreten and Снежана је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Новембар 21, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2015 /Зач.4/ 39. А Марија уставши оних дана отиде хитно у горски крај, у град Јудин 40. И уђе у дом Захаријин, и поздрави Јелисавету. 41 А кад Јелисавета чу поздрав Маријин , заигра дијете у у утроби њезиној, и Јелисавета се испуни Духа Светога. 42 И повика узвишеним гласом и рече: Благословена си ти међу женама и благословен је плод утробе твоје. 43. И откуд мени ово да дође мати Господа мојега мени? 44. Јер гле, када глас поздрава твојега дође у уши моје , заигра дијете од радости у утроби мојој. Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 2, 2017 Пријави Подели Написано Март 2, 2017 Глава 18 1 Љубићу Те, Господе, крепости моја, 2 Господе, Граде мој, Заклоне мој, који се оборити не може, Избавитељу мој, Боже мој, Камена горо, на којој се не бојим зла, Штите мој, Роже спасења мог, Уточиште моје! 3 Призивам Господа, коме се клањати ваља, и опраштам се непријатеља својих. 4 Обузеше ме смртне болести, и потоци неваљалих људи уплашише ме. 5 Опколише ме болести паклене, стегоше ме замке смртне 6 У својој тескоби призвах Господа, и к Богу свом повиках; Он чу из двора свог глас мој, и вика моја дође Му до ушију. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Март 23, 2017 Пријави Подели Написано Март 23, 2017 Zaplakana zaviri u grob i ugleda dva anđela u bjelini kako sjede na mjestu gdje je ležalo tijelo Isusovo - jedan kod glave, drugi kod nogu. Jovan 20,11 20,12 20,13 20,14 Spoiler A Marija stajaše napolju kod groba i plakaše. I kad plakaše nadviri se nad grob, I vidje dva anđela u bijelijem haljinama gdje sjede jedan čelo glave a jedan čelo nogu gdje bješe ležalo tijelo Isusovo. I rekoše joj oni: ženo! što plačeš? Reče im: uzeše Gospoda mojega, i ne znam gdje ga metnuše. I ovo rekavši obazre se natrag, i vidje Isusa gdje stoji, i ne znadijaše da je Isus. Grizzly Adams and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 23, 2017 Пријави Подели Написано Март 23, 2017 Još mаlo vremenа je svetlost među vаmа. Hodаjte dok imаte svetlosti, dа vаs mrаk ne obuzme. Ko ide po mrаku, ne znа kud ide. Dok imаte svetlosti, verujte u svetlost, dа budete sinovi svetlosti. Ko je mаti mojа, i ko su brаćа mojа? Onaj ko izvršuje volju Ocа moga koji je nа nebesimа, onаj je brаt moj i sestrа i mаti. Ako oprаštаte ljudimа grehe njihove, oprostiće i vаmа Otаc vаš nebeski. Ako li ne oprаštаte ljudimа grehe njihove, ni Otаc vаš neće oprostiti vаmа grehe vаše. Vаmа kаžem koji slušаte: ljubite neprijаtelje svoje, činite dobro onimа koji vаs mrze. Dаj onome koji od tebe trаži, i ne okreći se od onogа koji hoće od tebe dа pozаjmi. Zаistа vаm kаžem dа je teško bogаtome ući u cаrstvo nebesko. I još vаm kаžem da je lаkše kаmili proći kroz iglene uši nego li bogаtome ući u cаrstvo Božije. Ako prinosiš dаr svoj nа žrtvenik i onde se setiš dа tvoj brаt imа nešto protiv tebe, ostаvi svoj dаr pred žrtvenikom, i idi prvo izmiri se sа brаtom svojim, pа tаdа dođi i prinesi dаr svoj. Zа cаrstvo Božije nije niko ko stаvi svoju ruku nа plug pа se osvrće nаtrаg. Svаki koji se sаm podiže poniziće se, а koji se sаm ponižuje podignuće se. Ako hoćeš sаvršen dа budeš, idi i prodаj sve što imаš i podаj siromаsimа, i imаćeš blаgo nа nebu, pа hаjde zа mnom. Zаistа vаm kаžem, аko se ne povrаtite i ne budete kаo decа, nećete ući u cаrstvo nebesko. Ko hoće dušu svoju dа sаčuvа, izgubiće je, а ko izgubi dušu svoju mene rаdi onаj će je sаčuvаti. LJubi Gospodа Bogа svogа svim srcem svojim, i svom dušom svojom, i svom snаgom svojom, i svom mišlju svojom. I ljubi bližnjegа svogа kаo sаmog sebe. Koji hoće dа bude prvi nekа bude od svih nаjzаdnji i svimа slugа. Mnogo je blаženije dаvаti negoli uzimаti. Vrаti svoj mаč nа njegovo mesto; jer svi koji se mаše zа mаč – od mаčа će poginuti. Blаgo onimа koji plаču, jer će se utešiti. Kаko hoćete dа čine vаmа ljudi činite i vi njimа onаko. Ne sudite, i neće vаm suditi; i ne osuđujte, i nećete biti osuđeni, oprаštаjte, i oprostiće vаm se. Kаkvu će korist imаti čovek аko sаv svet pridobije, а sebe izgubi ili sebi nаudi? ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 23, 2017 Пријави Подели Написано Март 23, 2017 И одговарајући Исус рече им: Идите и кажите Јовану што видјесте и чусте: слијепи прогледају, хроми ходе, губави се чисте, глухи чују, мртви устају, сиромашнима се проповиједа јеванђеље; JESSY је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Март 23, 2017 Пријави Подели Написано Март 23, 2017 Gospode, kome da idemo? Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука