Jump to content

Избори 2020 (21. Јун)

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 25 минута, Вилер Текс рече

Видим да ништа не разумеш на жалост. Сви ови које ти подржаваш су били у предходним властима свих тих деценија.

Људи ће наравно да користе сваку врсту помоћи од државе јер немају избора ( у смислу да су сиромашни због криминалне власти) а имају право на помоћ. А то је право а не милостиња АВ и екипе.

Да ли је теби преко ноћи 8 година владавине? Јел теби ноћ траје 8 година? Ово је трећи пут да та те питам да ли је 8 година власти мало за конкретна дела, надам се да ћеш ми одговорити. Ми смо Срби и нисмо ништа мање способнији од Швајцараца, ( види Србе у сређеним системима) само је питање да ли су на власти они који су ту због Срба или себе. Иначе не знам чему тај комплекс ниже вредности са том изјавом "нисмо ми Швајцарци"?

Пс: Не знам шта је теби дегутантно ту што сам упоредио помоћ државе са реалним ценама и што је мој предлог да држава контролише све од пелена до уџбеника и да цене свих тих ствари буду симболичне како би помоћ била конкретнија, боља...

Овако испада да су они са 100.000 спаситељи Срба и да је то максимум и сад сви треба да урламо од среће. А нису избавитељи, напротив.

Ne razumeš ti, ako si Srbi sposobni ko Švajcarci, zašto nemamo sposoban sistem još uvek?

Jedino smo sposobni da Švajcarca Arčibalda Rajsa diskreditujemo i na neki način ubijemo.

Nije to kompleks, već realnost. 

Sokole, 8 godina je ništa, za jednu državu kao što je naša je ništa. Ko god bio na vlasti, 8 godina je ništa.

Opet kažem, ko god da je pružio neke benefite narodu, voleo ih ili ne, nemojte po tome pljuvati. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, haveaniceday рече

Evo ti jedan predlog kako drzava da pomogne "roditelje".

Tako sto nece da otera sve mlade ljude van zemlje da prave decu po nemackama, holandijama, amerikama losom ekonomijom.

Znas, kada krenes da dajes u ruke politicarima da "raspodeljuju pomoc" i onda moralises sta je pravo a sta nije, dobijes ovo sto dobijes. Sto vise pomoci mogu da raspodeljuju, to vise moci u njihovim rukama, pa ti moralisi.

"svaka pomoc" i "pravo" je uzeto od nekog drugog. Svaki put kada kazemo da neko ima pravo na pomoc, mi kazemo da A. Vucic ima pravo da uzme od nekog drugog koliko se politicari u skupstini dogovore da treba.

Ne znam kako mislis da ti zemlja postane bolja sa takvim razmisljanjima da neko ima "pravo" na tudje pare.

Са првим се слажем. Само не знам зашто су родитељи под наводницима.

Са другим делом не. Политичари су људи који би требали да воде државу и да то буде на корист народа. Њихова обавезна је да раде за народ.  Није ово никакво морлаисање него реално стање на терену. Питај било кога које постао родитељ у Србији у последњих пет година шта колико кошта и шта би било добро да се учини. Потпуно је нормално да држава помаже родитеље а самим тим и наталитет и то није узимање новца од другога већ су ти родитељи порески обвезници а та деца су народ који ће овде живети. То је просто занједничка ствар. Озбиљне земље воде рачуна о томе. Распитај се мало како то ради Мађарска рецимо.

Подели на овим сајтовима

Just now, Вилер Текс said:

Са првим се слажем. Само не знам зашто су родитељи под наводницима.

Zato sto su glavni konzumati socijalne pomoci cesto neodgovorni ljudi, koji bas i nisu neki roditelji.
Gledam ove likove mojih godina (ja imam33) koji imaju decu, dok ja radim kao konj, mnogi od njih se teraju po zurajama drogiraju, decu su napravili eto.. desilo se, i onda nekom t reba da se uzme novac njima da se pomogne.

Zato dok ti idealizujes roditelja, ja biram da gledam te ljude koji su roditelji a treba im "pomoc" drzave malo drugacije. Dok neki od nas rade, trude se, ne izlaze i ne provode se - neki drugi se pare kao zecevi i stancaju decu i onda mi ti kazes da ja treba da imam neke simpatije prema njima i da treba da ih pomazem? Pa neka hvala....

Политичари су људи који би требали да воде државу и да то буде на корист народа. Њихова обавезна је да раде за народ. 

Sta bi trebalo i sta jeste nemaju puno veze jedno sa drugim. I komunisti su trebali da rese problem siromastva, da stvore utopiju u kojoj svako zivi srecno i divno pa se zavrsilo sa logorima, streljanjima, ubistvima, krvi do laktova i ekonomske propasti. Treba biti svestan ljudske prirode.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Дејан рече

Ne razumeš ti, ako si Srbi sposobni ko Švajcarci, zašto nemamo sposoban sistem još uvek?

Jedino smo sposobni da Švajcarca Arčibalda Rajsa diskreditujemo i na neki način ubijemo.

Nije to kompleks, već realnost. 

Sokole, 8 godina je ništa, za jednu državu kao što je naša je ništa. Ko god bio na vlasti, 8 godina je ništa.

Opet kažem, ko god da je pružio neke benefite narodu, voleo ih ili ne, nemojte po tome pljuvati. 

Зато што су власт приграбили најгори силом и то траје деценијама а њихово потомци су ту и воде причу.

Не знам како је то српски народ дискредитовао Рајса.

Није то реалност. Види Србе у Швајцарској.

8 година је сасвим доста за способну и добронамерну власт.

Не пљујем ја ништа. Ја ти кажем да помоћ мора бити конкретнија иначе све остаје на нивоу макретнига.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, haveaniceday рече

Zato sto su glavni konzumati socijalne pomoci cesto neodgovorni ljudi, koji bas i nisu neki roditelji.
Gledam ove likove mojih godina (ja imam33) koji imaju decu, dok ja radim kao konj, mnogi od njih se teraju po zurajama drogiraju, decu su napravili eto.. desilo se, i onda nekom t reba da se uzme novac njima da se pomogne.

Zato dok ti idealizujes roditelja, ja biram da gledam te ljude koji su roditelji a treba im "pomoc" drzave malo drugacije. Dok neki od nas rade, trude se, ne izlaze i ne provode se - neki drugi se pare kao zecevi i stancaju decu i onda mi ti kazes da ja treba da imam neke simpatije prema njima i da treba da ih pomazem? Pa neka hvala....

Sta bi trebalo i sta jeste nemaju puno veze jedno sa drugim. I komunisti su trebali da rese problem siromastva, da stvore utopiju u kojoj svako zivi srecno i divno pa se zavrsilo sa logorima, streljanjima, ubistvima, krvi do laktova i ekonomske propasti. Treba biti svestan ljudske prirode.

Не знам како можеш да назовеш све родитеље парти манијацима?  

Сви људи које ја познајем су одговорни родитељи а не наркомани и кретени који излазе по журкама. Људи раде, штеде и муче се.  

Предложио сам те за опомену због свих оних родитеља који су већина и који раде као коњи. 

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Вилер Текс said:

Не знам како можеш да назовеш све родитеље парти манијацима?  

Сви људи које ја познајем су одговорни родитељи а не наркомани и кретени који излазе по журкама. Људи раде, штеде и муче се.  

Ne nazivam "Sve" roditelje vec one kojima treba pomoc. Bio sam poprilicno jasan:
> Zato sto su glavni konzumati socijalne pomoci cesto neodgovorni ljudi, koji bas i nisu neki roditelji.

Odgovorni roditelji retko dolaze u situaciju da im treba tudj novac da bi izdrzavali svoju decu. To se desava uglavnom neodgovornim roditeljima. Odgovorni ljudi i ne zele tudju pomoc - ironicno oni jedino i zasluzuju da je dobiju jer kada odgovornom treba pomoc, to je posledica nesrece a ne neodgovornosti.

Ali vecini ljudi kojima treba pomoc - nisu zrtve nesrecnih okolnosti, vec sopstvenog ponasanja.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, haveaniceday рече

vec one kojima treba pomoc.

Немаш ти бре појма шта причаш. Питај родитеље из твоје парохијске цркве да ли су узимали помоћ од државе па им онда реци да су  неодговорни људи. 

И ми не причамо о социјалној помоћи, што не значи да кориснике социјалне помоћи можеш тако групно да прозиваш, већ о свим родитељима који имају право да новчану помоћ када добију дете. То су сви без изузетка. 

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Вилер Текс said:

Немаш ти бре појма шта причаш. Питај родитеље из твоје парохијске цркве да ли су узимали помоћ од државе па им одна реци да су  неодговорни људи. 

И ми не причамо о социјалној помоћи, што не значи да кориснике социјалне помоћи можеш тако групно да прозиваш, већ о свим родитељима који имају право да новчану помоћ када добију дете. То су сви без изузетка. 

Znaci, drugi ljudi treba da placaju nekom jer je dobio dete? Vladace Vucic srbijom jos dugo... dok god imamo ovaj komunisticki mentalitet gde drzava treba da raspodeljuje tudje pare po nekim zaslugama.

Znam da na 10 zaradjenih dinara, 4 dam drzavi i znam da cu da zbrisem odavde ako nastavite ovako. Pa se pomazite...

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, haveaniceday рече

Odgovorni roditelji retko dolaze u situaciju da im treba tudj novac da bi izdrzavali svoju decu. To se desava uglavnom neodgovornim roditeljima.

Ти живиш под стакленим звоном.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, haveaniceday рече

Znaci, drugi ljudi treba da placaju nekom jer je dobio dete? Vladace Vucic srbijom jos dugo... dok god imamo ovaj komunisticki mentalitet gde drzava treba da raspodeljuje tudje pare po nekim zaslugama.

Да ли знаш колико Виктор Орбан даје помоћи људима који ступе у брак?

Нису то туђе паре. Родитељи су порсеки обвезници. 

Дао Бог да и ти постанеш родитељ па да се смириш.

Подели на овим сајтовима

Just now, Вилер Текс said:

Да ли знаш колико Виктор Орбан даје помоћи људима који ступе у брак?

Нису то туђе паре. Родитељи су порсеки обвезници. 

Дао Бог да и ти постанеш родитељ па да се смириш.

Znaci ovako, Orban uzme novac od roditelja, pa kada dobiju dete on im te pare vrati?

Ja sam bogu hvala ucio (sam) stekao dobar posao, solidnu platu, pa mi ne treba Vucic da mi vraca moje pare, moze da prestane da ih uzima, bilo bi lepo.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, haveaniceday рече

Znaci ovako, Orban uzme novac od roditelja, pa kada dobiju dete on im te pare vrati?

Ja sam bogu hvala ucio (sam) stekao dobar posao, solidnu platu, pa mi ne treba Vucic da mi vraca moje pare, moze da prestane da ih uzima, bilo bi lepo.

А други су блејали, дували и дувају вутру по журкама и троше твоје паре. Шта ћеш имеле, паразити а ти вредан, поштен и радан.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...