Jump to content

Избори 2020 (21. Јун)

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 сат, Натан рече

Такав ми утисак, јер кад питам људе, за које знам да не припадају ни једној интересној групи и да по слободној вољи гласају за СНС, зашто гласају за њих, углавном се одговор своди на ''Само да не дођу ови из опозиције'', јер на њих гледају као на неку варијанту ДОС-а (пу-пу.. не поновило се :D). 

Opozicija ne može cenzus da predje a ne da dobije vlast. Znaš kako, političke teme su škakljive pa ljudi nisu sasvim otvoreni.

Pazi, ja kad čitam ovaj sajt, kad pričam da kolegama, prijateljima poznanicima, svi su protiv Vučića, svi. Al kad dodju izbori opozicija ne postoji a Vučić pocepa.

Znači, dobar deo priča protiv Vučića, jer to je trend, mast hev, ali glasaju za Vučića.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Дејан рече

Kako da pričam ozbiljno ikad se o meni sve zna, a vi ostali sve nešto izokola.

Слаб ти је изговор. Узгред, живим у НС цео живот, никад те нисам видео нити чуо за тебе. Знам те само са форума, да си радио у обезбеђењу, студирао пољопривредни факултет, имаш жену и дете и Балашевић се није хтео сликати с тобом, што си му замерио.

И да знам ко си, јака ствар.. 

Браниш зло, то је најбитније. Џаба сав други подвиг, Вучић ће те утопити.

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

8 hours ago, Дејан said:

Opozicija ne može cenzus da predje a ne da dobije vlast. Znaš kako, političke teme su škakljive pa ljudi nisu sasvim otvoreni.

Pazi, ja kad čitam ovaj sajt, kad pričam da kolegama, prijateljima poznanicima, svi su protiv Vučića, svi. Al kad dodju izbori opozicija ne postoji a Vučić pocepa.

Znači, dobar deo priča protiv Vučića, jer to je trend, mast hev, ali glasaju za Vučića.

Svi su protiv vucica ali niko od njih ne glasa, jer je opozicija realno jadna. Ne glasaju oni za vucica, nego ne glasaju uopste. Oko 40 % nam je izlaznost a u svetu je prosecna izlaznost na izbore oko 60-70 %.

Od tih 40 % koji izadju, 20 % njih su SNSovi glasaci, od toga veliki deo toga oni koji su se zaposlili preko SNS recimo tipa 7-8 % a ovih ostalih desetak % su ili penzioneri ili fanovi.

U principu vicuc vlada vec 10 godina sa 20-25 % kompletnog glasackog tela. Samim tim logicno je da ces svud redom da cujes protiv njega jer 75 % glasackog tela jasno - ne voli vucica.

Po meni glavni problem Srpskog drustva je totalno odsustvo pragmaticnosti i konstatno moralisanje. Eto sto ne treba da glasam za vucica - medijski mrak bla bla truc. Jes sve je to tacno, al nije taj medijski mrak pao sa neba. DS je postavio osnove za to, milosevic je postavio osnove za to, seselj je postavio osnove za to. Nije problem medijski mrak nego je problem sto ljudi imaju tu idiotsku ideju da drzava treba da kontrolise medije.

Ne znam sta ocekuju, da drzava kontrolise medije i onda da politicari koji su na vlasti ne koriste te medije u svoje politicke svrhe? Pa lolcina ono......

To jedino nudi Radulovic, koji je ovde isprozivan samo tako, od liberala isprozivan samo tako sto meni svedoci da ljudi ne zele promenu sistema vec zele samo promenu vlasti. Drugim recima, oce isti sistem ali da ga oni kontrolisu.

Подели на овим сајтовима

Odlicno rezonovanje, potpuno se slazem:

Ne znam sta ocekuju, da drzava kontrolise medije i onda da politicari koji su na vlasti ne koriste te medije u svoje politicke svrhe? Pa lolcina ono......”

I jos obavezna pretplata za nesto sto ne zelis uopste da gledas. Secam se price pre par godina kako neki silni novci iz budzeta idu svaki mesec za onu neku drzavnu novinsku agenciju koja vise uopste ne postoji.

Подели на овим сајтовима

17 hours ago, Дејан said:

Jok, svuda je priča ista. Mentalitet nam je takav. Sve je to lepo što ti očekuješ, ja se tome isto nadam, ali ne dolazi to preko noći.

Još ćemo mi mnogo soli pojesti dok se kolko toliko naznake neke ne budu ka tom cilju.

Ne bih se mogla sloziti. Velika vecina nasih ljudi sa istim tim mentalitetom odlicno funkcionise u normalnijim sistemima.

S druge strane, mnogi stranci promene ponasanje kada dodju u neke npr. turisticke destinacije.

Mentalitet svakako jeste vazan, imaju cak i radovi na tu temu, ali svakako nije presudan ni najbitniji. Daleko vazniji je sam sistem.

Подели на овим сајтовима

Мени су искрено много смешне те приче о томе да ли је бољи СНС или опозиција, како је било са медијима и економијом раније, итд, итд.

Да ли људи схватају да ми уопште немамо ниједну институцију у овој држави? Ми немамо законодавну и извршну власт, ми имамо Александра Вучића. Човека који одлучује о свему: од боје калдрме до економије, доношења закона и живота људи. Човека који никоме не одговара, на чије одлуке нико не може да утиче или да их мења и за кога ниједан закон не важи. Они који би по Уставу требало да воде политику државе, нема их нигде а и када се појаве као украс негде, увек одају признање политици председника Вучића која је нешто омогућила. Ако некоме то до сада није било јасно, ваљда му се разбистрило после ванредног стања и свега што је било док је трајало.

Полиција је у служби странке, видети само Савамалу и хапшења разних новинара и неподесних. Колико људи зна да је у Србији човек умро у притвору, а ухапшен је јер је послао смс поруку против Вучића неком познанику и овај га пријавио?

Шта је Вулин направио од војске боље да не причамо, то је тек мучно...

И колико ће година бити потребно када овај режим падне - а једном мора да падне - да се држава и друштво опораве од свега овога и врате у стање пре 2012, а да уопште и не помињемо неки стварни напредак у било чему? Колико деценија су нас ови уназадили, вероватно више него онај што је био до 2000.

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, Дејан рече

Izvini, koliko para se dobija za prvo , drugo, treće dete i za čijeg mandata je to uvedeno?

За прво се добија 100.000 рсд од државе. Одлука усвојена у време Александра Вучића. Останимо само на првом детету ( постоји и новац за друго, треће и четврто...ако има три или четири детета данас?) То је добра одлука али симболична јер мораш да видиш колико кошта колевка, креветац, седиште за ауто, колица, кишобран колица, храна за бебе, одећа... Зато сам рекао да је то спрдња са сиротињом као и 100 евра. Али ће наравно људи то узети јер им треба.

Многи грађани без помоћи најближих не могу набавити све за дете. Добро је тих 100.000 али треба регулисати цене горе наведнехи ствари. Ружно је да неко прича о деци а да допушта да се родитељи урарају по ушима због скупоће основних ствари за дете.

Ја мислим да је добро што је напредњачка власт увела празник 11. новембар, да је добро што се прича о Кошарама али је све то маркетинг ко Отаџбино волим те или баскет Бориса Тадића и ђитра Млађе Динкића. 

А да, везано за децу а на то нико не реагује. Лекари који траже паре за порођај!!! И то је тако нормално да би лекар урадио оно што мора да уради, што му је посао да породи трудницу и да би је третирао као човека тражи неколико стотина евра!!! Људи то сматрају као нормалну ствар јер су их навикли на то и ни један миснистра здравља се није борио против тога па ни Златибор Лончар. 

Не заборави такође да је у време ове снс власти било случајева забране ношења мајица са ликом Гаврила Принципа у школама па сада и избацивање поезије Десанке Максимовић. Јел и то патриотизам и брига о деци? 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, GeniusAtWork said:

Мени су искрено много смешне те приче о томе да ли је бољи СНС или опозиција, како је било са медијима и економијом раније, итд, итд.

Да ли људи схватају да ми уопште немамо ниједну институцију у овој држави? Ми немамо законодавну и извршну власт, ми имамо Александра Вучића. Човека који одлучује о свему: од боје калдрме до економије, доношења закона и живота људи. Човека који никоме не одговара, на чије одлуке нико не може да утиче или да их мења и за кога ниједан закон не важи. Они који би по Уставу требало да воде политику државе, нема их нигде а и када се појаве као украс негде, увек одају признање политици председника Вучића која је нешто омогућила. Ако некоме то до сада није било јасно, ваљда му се разбистрило после ванредног стања и свега што је било док је трајало.

Полиција је у служби странке, видети само Савамалу и хапшења разних новинара и неподесних. Колико људи зна да је у Србији човек умро у притвору, а ухапшен је јер је послао смс поруку против Вучића неком познанику и овај га пријавио?

Naravno, ali problem nije KO JE NA VLASTI, Djilas da se vrati ili neko drugi da dodje sta ce on da uradi da spreci zloupotrebu toga u buducnosti?

Ono sto ocu da ti kazem - sve je to tacno, medjutim, recimo sada zbacimo vucica sa vlasti, dodje neko malo moralniji, on ne koristi vlast i mogucnosti koje ima na taj nacin - ali to ne menja cinjenicu da te mogucnosti ostaju.

Vucic nista od toga ne bi mogao da uradi da je vlast podeljena, da nemamo vecinu zaposlenih u javnom sektoru, da nemamo poresku upravo i porski sistem koji im dozvoljava da maltretiraju koga hoce, da su institucije nezavisne.

Al ne postaju institucije nezavisne tako sto postavimo "dobrog coveka", institucije su bile zavisne u startu.

Подели на овим сајтовима

Mislim isto je i DS kupovao glasove preko "poslova". Nemoj da se lazemo. Umesto da smo lepo sve privatizovali na vreme, i da smo odvojili privredu i politiku, mi smo 20 godina furali politiku subvencija.

Umesto da su mediji bili slobodni, za prodaju b92 je trebala drzava da pruzi blagoslov onom grku i tako je b92 unisten kao opoziciona televizija.

Kako vucic vlada? Dobijes posao, al moras da glasas.
Kako da resis taj problem? privatizuj skoro sve, ukini subvencije.

Dotle ces da imas masu ljudi koji ce da glasaju svojim ekonomskim interesom da zadrze posao ili da dobiju posao. To je fakat. Jednostavno logicno i racionalno ljudsko ponasanje.

Sta bi vucic mogao da nema poreskih para da ih deli, poreske zakone da moze da maltretira privatnike i drzavne poslove da moze da zaposljava glasace? ( a zaposlajva ih i u privatnim firmama )? Apsolutno nista.

Samo tako mozes da povratis institucije. Nisu u evropi i americi na celu institucija posteniji ljudi pa zato oni imaju zdravije institucije.

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, Н И Н Е рече

Слаб ти је изговор. Узгред, живим у НС цео живот, никад те нисам видео нити чуо за тебе. Знам те само са форума, да си радио у обезбеђењу, студирао пољопривредни факултет, имаш жену и дете и Балашевић се није хтео сликати с тобом, што си му замерио.

И да знам ко си, јака ствар.. 

Браниш зло, то је најбитније. Џаба сав други подвиг, Вучић ће те утопити.

Dete nemam, Balašević se slikao :)

Nije ni bitno, misli šta hoćeš

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Вилер Текс рече

За прво се добија 100.000 рсд од државе. Одлука усвојена у време Александра Вучића. Останимо само на првом детету ( постоји и новац за друго, треће и четврто...ако има три или четири детета данас?) То је добра одлука али симболична јер мораш да видиш колико кошта колевка, креветац, седиште за ауто, колица, кишобран колица, храна за бебе, одећа... Зато сам рекао да је то спрдња са сиротињом као и 100 евра. Али ће наравно људи то узети јер им треба.

Многи грађани без помоћи најближих не могу набавити све за дете. Добро је тих 100.000 али треба регулисати цене горе наведнехи ствари. Ружно је да неко прича о деци а да допушта да се родитељи урарају по ушима због скупоће основних ствари за дете.

Ја мислим да је добро што је напредњачка власт увела празник 11. новембар, да је добро што се прича о Кошарама али је све то маркетинг ко Отаџбино волим те или баскет Бориса Тадића и ђитра Млађе Динкића. 

А да, везано за децу а на то нико не реагује. Лекари који траже паре за порођај!!! И то је тако нормално да би лекар урадио оно што мора да уради, што му је посао да породи трудницу и да би је третирао као човека тражи неколико стотина евра!!! Људи то сматрају као нормалну ствар јер су их навикли на то и ни један миснистра здравља се није борио против тога па ни Златибор Лончар. 

Не заборави такође да је у време ове снс власти било случајева забране ношења мајица са ликом Гаврила Принципа у школама па сада и избацивање поезије Десанке Максимовић. Јел и то патриотизам и брига о деци? 

U principu se slažem sa tobom, al realno moglo je i bez ove pomoći države a cene kolica , krevetac itd bi i dalje bila ista.

Što ne znači da se pomoć neće povećavati. A što se tiče marketinga, meni taj marketing odgovara.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Дејан рече

U principu se slažem sa tobom, al realno moglo je i bez ove pomoći države a cene kolica , krevetac itd bi i dalje bila ista.

Što ne znači da se pomoć neće povećavati. A što se tiče marketinga, meni taj marketing odgovara.

Држава је у обавези да помогне реално а не маркентишки родитеље ако толико прича о белој куги. Могло је и да не буде помоћи а да ли је то нормално? Могло је свашта нешто горе да буде али није нормално да се живимо под паролом "Лупају нам шамар добро је да нас не не шутирају ногама-ћути добро је" Нормално је да држава штити и помаже грађане јер због њих и постоји. Може се и повећати помоћ али ако се ради о наталитету тј директно о опстанку српског народа помоћ родитељима стварно треба да буде опипљива и да све али буквално све што се тиче деце од пелене до књига за средњу и основну школу има симболичну цену и буде изузето из тржишне утакмице. То је могуће. Јел битнија зарада нпр. Аксе и Беба Кидс од опстанка српског народа?

Мени такав маркетинг не прија јер иза њега нема родољубља већ је обичан пропагандни програм. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Вилер Текс рече

Држава је у обавези да помогне реално а не маркентишки родитеље ако толико прича о белој куги. Могло је и да не буде помоћи а да ли је то нормално? Могло је свашта нешто горе да буде али није нормално да се живимо под паролом "Лупају нам шамар добро је да нас не не шутирају ногама-ћути добро је" Нормално је да држава штити и помаже грађане јер због њих и постоји. Може се и повећати помоћ али ако се ради о наталитету тј директно о опстанку српског народа помоћ родитељима стварно треба да буде опипљива и да све али буквално све што се тиче деце од пелене до књига за средњу и основну школу има симболичну цену и буде изузето из тржишне утакмице. То је могуће. Јел битнија зарада нпр. Аксе и Беба Кидс од опстанка српског народа?

Мени такав маркетинг не прија јер иза њега нема родољубља већ је обичан пропагандни програм. 

Država je u tolikoj obavezi da decenijama cvonjka niko dobio nije. Malo mi je degutantno da se ljudi unerede po bilo čemu konstruktivnom .

Ako ti to ne odgovara, nemoj biti korisnik iste.

Neki bolji život ne dolazi preko noći, nismo mi Švajcarci.

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Дејан рече

Država je u tolikoj obavezi da decenijama cvonjka niko dobio nije. Malo mi je degutantno da se ljudi unerede po bilo čemu konstruktivnom .

Ako ti to ne odgovara, nemoj biti korisnik iste.

Neki bolji život ne dolazi preko noći, nismo mi Švajcarci.

Видим да ништа не разумеш на жалост. Сви ови које ти подржаваш су били у предходним властима свих тих деценија.

Људи ће наравно да користе сваку врсту помоћи од државе јер немају избора ( у смислу да су сиромашни због криминалне власти) а имају право на помоћ. А то је право а не милостиња АВ и екипе.

Да ли је теби преко ноћи 8 година владавине? Јел теби ноћ траје 8 година? Ово је трећи пут да та те питам да ли је 8 година власти мало за конкретна дела, надам се да ћеш ми одговорити. Ми смо Срби и нисмо ништа мање способнији од Швајцараца, ( види Србе у сређеним системима) само је питање да ли су на власти они који су ту због Срба или себе. Иначе не знам чему тај комплекс ниже вредности са том изјавом "нисмо ми Швајцарци"?

Пс: Не знам шта је теби дегутантно ту што сам упоредио помоћ државе са реалним ценама и што је мој предлог да држава контролише све од пелена до уџбеника и да цене свих тих ствари буду симболичне како би помоћ била конкретнија, боља...

Овако испада да су они са 100.000 спаситељи Срба и да је то максимум и сад сви треба да урламо од среће. А нису избавитељи, напротив.

Подели на овим сајтовима

36 minutes ago, Вилер Текс said:

Држава је у обавези да помогне реално а не маркентишки родитеље ако толико прича о белој куги. Могло је и да не буде помоћи а да ли је то нормално?

Evo ti jedan predlog kako drzava da pomogne "roditelje".

Tako sto nece da otera sve mlade ljude van zemlje da prave decu po nemackama, holandijama, amerikama losom ekonomijom.

Људи ће наравно да користе сваку врсту помоћи од државе јер немају избора ( у смислу да су сиромашни због криминалне власти) а имају право на помоћ. А то је право а не милостиња АВ и екипе.

Znas, kada krenes da dajes u ruke politicarima da "raspodeljuju pomoc" i onda moralises sta je pravo a sta nije, dobijes ovo sto dobijes. Sto vise pomoci mogu da raspodeljuju, to vise moci u njihovim rukama, pa ti moralisi.

"svaka pomoc" i "pravo" je uzeto od nekog drugog. Svaki put kada kazemo da neko ima pravo na pomoc, mi kazemo da A. Vucic ima pravo da uzme od nekog drugog koliko se politicari u skupstini dogovore da treba.

Ne znam kako mislis da ti zemlja postane bolja sa takvim razmisljanjima da neko ima "pravo" na tudje pare.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...