Jump to content

Избори 2020 (21. Јун)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Just now, Вилер Текс said:

А други су блејали, дували и дуваију вутру по журкама и троше твоје паре. Шта ћеш имеле, паразити а ти вредан, поштен и радан.

Bas tako. Da sam duvao vutru, blejao po zurkama i jurio sojke i ja bih nakokao neku i imao decu sada. Bukvalno vecinu koju znam koji su roditelji mojih godina su tako dobili decu.

E sad, ja zivim pod tim zvonom, a tu je neka rdjava sorta, a ti si izgleda u nekoj Srbiji odgovornih ljudi.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, haveaniceday рече

Bas tako. Da sam duvao vutru, blejao po zurkama i jurio sojke i ja bih nakokao neku i imao decu sada. Bukvalno vecinu koju znam koji su roditelji mojih godina su tako dobili decu.

E sad, ja zivim pod tim zvonom, a tu je neka rdjava sorta, a ti si izgleda u nekoj Srbiji odgovornih ljudi.

Де си бре Боки/Твртко или који већ си. Ајде путуј на блок.

Подели на овим сајтовима

21 minutes ago, Дејан said:

Ne razumeš ti, ako si Srbi sposobni ko Švajcarci, zašto nemamo sposoban sistem još uvek?

Zato sto svajcarci imaju lokalizovan i decentralizovan sistem, a srbi boluju od komunistickog mentaliteta.
Vidis da svi hoce vlast i da raspodeljuju tudje pare. Evo Teks oce roditeljima, ovaj oce privrednicima, onaj treci manjinama i ugrozenima. A svajcarci glasali da svi dobiju univerzalni prihod i izglasali ne. Jer su svesni da svako svoje pare zasluzuje.

sve mora neko da plati....obicno ovi koji raspodeljuju nisu ti koji placaju...

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Вилер Текс said:

Е бре Васо брате мили мош ти петоро да направиш одједном само да се узмеш упамет. Жив ти мени био!

Nisam ja vasilije, ja sam Mladjoni. Ne pada mi na pamet da pravim petoro jer nemam novac da ih izdrzavam a necu da otimam drugima pare jer sam ja sirio svoju krv. Moja krv - moja odgovornost. Ako zaradim vise novca, i 10 cu da pravim.

A ja ti kazem situaciju, kakva je, i ovo sto ti hoces debelo ce da stimulise lose i neodgovorno ponsanje i promiskutet medju ljudima. Jer sta ce neki napaljeni konj da brine da li ce da napravi dete ili ne - kada je drzava tu da ga pomogne ako on zasere?

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Вилер Текс рече

Зато што су власт приграбили најгори силом и то траје деценијама а њихово потомци су ту и воде причу.

Не знам како је то српски народ дискредитовао Рајса.

Није то реалност. Види Србе у Швајцарској.

8 година је сасвим доста за способну и добронамерну власт.

Не пљујем ја ништа. Ја ти кажем да помоћ мора бити конкретнија иначе све остаје на нивоу макретнига.

Izuči malo Rajsov život.

To su sve nerealne bajke, naši arče sisteme koji neki drugi stvarali.

Ali su stvorili , šta smo mi stvorili?

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, haveaniceday рече

Zato sto svajcarci imaju lokalizovan i decentralizovan sistem, a srbi boluju od komunistickog mentaliteta.
Vidis da svi hoce vlast i da raspodeljuju tudje pare. Evo Teks oce roditeljima, ovaj oce privrednicima, onaj treci manjinama i ugrozenima. A svajcarci glasali da svi dobiju univerzalni prihod i izglasali ne. Jer su svesni da svako svoje pare zasluzuje.

sve mora neko da plati....obicno ovi koji raspodeljuju nisu ti koji placaju...

Da, priča mi drug, kad treba nešto da se gradi, ide referendum. Ako narod aminuje može, ako ne aminuje ne može

Подели на овим сајтовима

Švajcarski sistem funkcioniše za Švajcarce inače bi funkcionisao svuda na svetu. Mislim, i žena je dobila pravo glasa u 1974, zar ne..

A ko voli američku slobodu, ta sloboda postoji u teoriji, ne u praksi. Preći na crveno preko ulice peške i platiti petsto dolara kaznu (što je i za Ameriku mnogo) za mene nije sloboda.

Nama nije potrebno da kopiramo švajcarski ili američki model, nego da stvaramo svoj, srpski model. Koji će da spaja i liberalizam i komunizam, jer potrebno je jedno i drugo, to nam je deo mentaliteta: Ni samo komunizam a ni samo liberalizam, ali oboje jedno i drugo.

Danas moderna istorija smatra da je komunizam uspevao na istoku jeste odgovarao našim narodnim mentalitetima*, a i za Kinu govore da nije više komunizam nego konfucionizam, po onom Konfuciju. Ali kod nas Srba dolazi dodatno još liberalizam, dakle pola-pola tu negde.

*ili kad kolega iz Češke, Dušan, sve vreme kuka na kapitalizam i da smo svi kurve a on je kao poslednja kurva :smeh1:

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

13 hours ago, haveaniceday said:

Naravno, ali problem nije KO JE NA VLASTI, Djilas da se vrati ili neko drugi da dodje sta ce on da uradi da spreci zloupotrebu toga u buducnosti?

Ono sto ocu da ti kazem - sve je to tacno, medjutim, recimo sada zbacimo vucica sa vlasti, dodje neko malo moralniji, on ne koristi vlast i mogucnosti koje ima na taj nacin - ali to ne menja cinjenicu da te mogucnosti ostaju.

Vucic nista od toga ne bi mogao da uradi da je vlast podeljena, da nemamo vecinu zaposlenih u javnom sektoru, da nemamo poresku upravo i porski sistem koji im dozvoljava da maltretiraju koga hoce, da su institucije nezavisne.

Al ne postaju institucije nezavisne tako sto postavimo "dobrog coveka", institucije su bile zavisne u startu.

Млађо, баш о томе причам. Вучић је само најгора манифестација једног дубоко болесног система који овде траје генерацијама.

Али проблем је што је он све довео до новог степена лудила. Овако централизовану власт у једном човеку нису имали ни Милошевић ни Тито. Овакво довођење најгорег могућег кадра на сва важна места, уништавање школства, здравства, медија, прављење људи зависним од странке у свакодневном животу за било шта...зато се бојим да ће за сваку његову годину владавине нама требати две да се опоравимо само од њега.

А његов крај се ни не назире.

Подели на овим сајтовима

8 hours ago, Дејан said:

Da, priča mi drug, kad treba nešto da se gradi, ide referendum. Ako narod aminuje može, ako ne aminuje ne može

I to sve ide na lokalu. Ne odlucuje lik u Beogradu koja ce ulica da se Asfaltira u nisu, vec odlucuju Nislije. Pare Nislija ostaju u nisu.
Sto je i logicno, valjda nislije najbolje koja im rupa najvise krshi gume.

Ovde u Srbiji, vladajuca partija, pa gde ima najvise potencijala za glasace - pred izbore ide tura asfaltiranja stara dobra prica.

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, GeniusAtWork said:

Млађо, баш о томе причам. Вучић је само најгора манифестација једног дубоко болесног система који овде траје генерацијама.

Али проблем је што је он све довео до новог степена лудила. Овако централизовану власт у једном човеку нису имали ни Милошевић ни Тито. Овакво довођење најгорег могућег кадра на сва важна места, уништавање школства, здравства, медија, прављење људи зависним од странке у свакодневном животу за било шта...зато се бојим да ће за сваку његову годину владавине нама требати две да се опоравимо само од њега.

А његов крај се ни не назире.

Da bas milosevic ni tito nisu imali ne bih bas isao toliko daleko. :D Mislim ipak ne ubijaju novinare i ostalo. Ali ovo je tu blizu slicna logika. Pa vidis, uostalom, viler teks se naljuti na mene sto pricam protiv "pomoci roditeljima", neko drugi hoce spasavanje prirode, ovaj treci zastitu od korone, i tako kap po kap sve vise moci centralizovano u rukama vlasti.  Jedan od glavnih razloga sto se bunim protiv obavezne vakcinacije jeste taj sto bi to znacilo jos vise centralizovane moci u rukama vladajuce starnke.

Jednostavno, kao drustvo moramo da se "dogovorimo" da prebacimo odgovornost i moc nad zivotima sa politicara na ljude. Ako hocemo da promenimo nesto moramo da krenemo tu moc da decentralizujemo i oduzmemo. Nazalost mi gledamo samo kako da je povecavamo.

Nijedna pahulja u lavini snega se ne smatra odgovornom za lavinu.

Подели на овим сајтовима

8 hours ago, Дејан said:

Izuči malo Rajsov život.

To su sve nerealne bajke, naši arče sisteme koji neki drugi stvarali.

Ali su stvorili , šta smo mi stvorili?

Pa mi treba da stvorimo sistem kao svajcarci, po mom misljenju. Visoko decentralizovana vlast, sa niskom stopom poreza i neophodnom stopom socijalne pomoci samo za najugrozenije, a po mogcustvo da privatizujemo sto je moguce vise i obrazovanje i zdravstvo, tu mozemo nemacki(za zdravstvo) i danski model( za obrazovanje) da pozajmimo i da malo pogledamo uspesne zemlje koje su izvrsile tranziciju iz kapitalizma tipa Estonija koja ima 0 % poreza za sve prihode do 40 000 eura, mi ne moramo bas na 40 000 al je glupo da neko prima platu 400 evra od toga 150 evra da mu ode u poreze, taj covek treba da placa 0 % ili nesto sitno.

I onda ce srbiji da postane bolje na svim poljima.

Подели на овим сајтовима

8 hours ago, Вилер Текс said:

Е бре Васо брате мили мош ти петоро да направиш одједном само да се узмеш упамет. Жив ти мени био!

Inace Viler Teks, da ne ispadne da ne moze da se uklopimo, umesto ideji da "drzava pomaze" porodice moze da iskopiramo nemacku foru. U nemackoj ako si u braku imas - manji porez. Ako imas dece imas - manji porez. Kazem ti, ne mora svaki cilj da se postize tako sto politicar uzima pare od jednog i daje drugom.

Ja bih recimo glasao za partiju koja to predlaze. Glasao bih za svaku partiju koja hoce da smanji porez na bilo koji nacin bilo kome.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...