Jump to content

Избори 2020 (21. Јун)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ne znam sto se uopste toliko raspravljate oko glasanja kao da je nesto bitno. Ko god je na vlasti uradice sledece stvari:

1. Priznace kosovo

2. Drzace politiku subvencija.

3. Drzace visoke poreze.

4. Drzace put uclanjenja u eu.

Suprotno mu se ne isplati ni politicki ni na licnom nivou. Politika je biznis kao i sve drugo, trguje se glasovima, uticajem, pozicijama i uslugama.

Подели на овим сајтовима

12 hours ago, gavrosaurus said:

Пошто у медијима, због Тијане Ајфон и рођења Цециног унука, нема места за питања о вакцинисању, превареним у ПКБ-у ,5Г мрежи итд:

Србин

Ja sam licno protiv obavezne vakcinacije ali za vakcinaciju. Ono vakcine su odlicna tehnologija koja je spasila milione zivota. Ali mi stavljanje obavezne vakcinacije i 5g mreza uopste nije jasno, kao bitne teme.

Je l te starno moguce da vise ljude brine obavezna vakcinacija nego to sto im drzava na svakih 10 zaradjenih dinara uzme 5? Je l stvarno moguce da ljude vise brine 5g mreza nego sto placaju nekom politickom pulenu posao u drzavnoj sluzbi koji uopste ne treba da postoji? Da ne pricam tek o zakonu na samoodbranu. Gde moj komsija uhvati lopova u SVOJOJ KUCI, prebije ga, polomi mu ruku i onda mora da mu PLACA ODSTETU za nanetu stetu (komsija lopovu).

Zbog 5g mreza i teoretisanju o vakcinama na alternativnim medijima, i mestima za diskusiju nema mesta za pitanje pljacke naroda kroz poreski sistem, los zakonski sistem, nepostojanje nekih osnovnih prava svih nas naprimer da se odbranimo od lopova, i da ne izdrzavamo lezilebovice gde njih 13 rade u turistickoj agenciji donje sugubine za promociju kulturno umetnickog drustva.

Meni je prosto impresivno o cemu mi pricamo.... i o cemu ne pricamo.

Подели на овим сајтовима

19 hours ago, RYLAH said:

Ван контекста теме, али ме стварно интересује, јер сам већ и раније то виђао на форуму: Откад су запад или исток великим словима, и због чега?

Без икакве зле намере или жеље за неком расправом, заиста, само ме интересује резоновање иза тог великог слова. Питао сам већ неколико пута, али никад нисам добио одговор на то.

Mislim da je nesto slicno kao razlika izmedju odredjenih i neodredjenih clanova u engleskom. Npr.

You should only capitalize directions, such as west, when you are referring to it as the proper noun, such as “in the West.” If you are merely referring to a direction, such as “go west on I-90,” then you should keep west lowercase.”

Nisam vise sigurna kako bese kod nas, je li veliko ili malo slovo posto je bilo nekih promena u gramatici koje nisam ispratila. Znam da su mi se zalili drugari koji rade u skoli jos dok sam bila u BG.

Подели на овим сајтовима

14 hours ago, Milan Nikolic said:

Ne znam zasto si mi ostavio ovaj link? 

Ne odlaze ljudi iz Srbije samo zbog ekonomskih razloga. A i vecina koji su otisli mogu da se vrate kada god hoce, nema uopste potrebe da cekaju nekakvu penziju. Dosta su se promenile stvari od vremena nasih dedova koji su npr. bezali od komunista ili isli u Ameriku i ostajali tamo da bi prehranili porodicu koja je ostala u otadzbini.  

Pa i ovde na Zapadu ljudi se stalno sele, oprobavaju nesto novo, drugacije, bolje...Imas npr. mnogo ljudi iz razvijenih zemalja Evrope u Kanadi i obrnuto. Troskovi i mogucnost zaposlenja su svakako i dalje vazni faktori ali ne bas i presudni kod odluka. A i odluke nisu u kemen uklesane pa se menjaju. 

Ukratko, ovo sto mi danas imamo i sto mozemo zahvaljujuci kapitalizmu, nasi ni ocevi a kamoli dedovi nisu mogli ni da sanjaju.

Подели на овим сајтовима

20 hours ago, Дејан said:

Nema fer, naročito na visokim položajima i politici. Ima samo interes tvoje države.

Ma politika i politicari su posebna (grozna) prica. Ja sam mislila na postenije uslove zivota i rada za obicne ljude, da te stiti zakon ako si u pravu, da ugovor i dogovor u biznisu imaju vaznost, da postoje posledice neispunjavanja obaveza itd itd... 

Подели на овим сајтовима

Цитат

Траже помиловање за Десанку: Омиљена песникиња избачена из школског програма!

Чувена збирка велике српске песникиње искључена из програма за четврти, а њен избор поезије из трећег разред гимназије. Комисија сматра да се збирка Десанке Максимовић не уклапа у "оквир епохе"

14-Desanka-dmedenica_620x0_620x0.jpg

Новости

Матија Бећковић:

Цитат

„Путовао сам са Десанком деведесетих година на један од Вукових сабора, у време оне опште еуфорије. Тад су свуда биле српске заставе, њу су поздрављали са три прста и са песмама које се дотад нису певале, а она је отпоздрављала грађанима који су нас мимоилазили“.

Наравно да у будућој усташко-шиптарској држави нема места за српске патриоте и песникиње.

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

30 minutes ago, gavrosaurus said:

Новости

Матија Бећковић:

Наравно да у будућој усташко-шиптарској држави нема места за српске патриоте и песникиње.

Ma da li je moguce? Neverovatno dokle ide ljudska glupost. “... одјек књижевне епохе средњег века”?  Ne navedose koga planiraju da “ubace”, mozda Michelle Obama, eno nedavno je imala promociju svoje nove bozemeoprosti knjige? Ona je bas onako savremena i svevremenska! 

Lepo od svih ovih divnih ljudi i knjizevnika sto su reagovali i angazovali se da se ovo ispravi. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, gavrosaurus said:

Предлажем да се уместо ње у програм убаце мисли и дела Зорана Ваздуплохова Бабића и Андрее Конситувне Седнице Радуловић!

Подели на овим сајтовима

47 minutes ago, GeniusAtWork said:

Предлажем да се уместо ње у програм убаце мисли и дела Зорана Ваздуплохова Бабића и Андрее Конситувне Седнице Радуловић!

Poeziju Sonje Biserko, akte Marine Abraomovic  i kratke price Natase Kandic.

Подели на овим сајтовима

11 minutes ago, haveaniceday said:

Poeziju Sonje Biserko, akte Marine Abraomovic  i kratke price Natase Kandic.

Нормално, то под обавезно.

Е да, заборавио сам и аутобиографију Томе 'жута раса ће завладати светом' Николића.

Подели на овим сајтовима

Цитат

ТРАЖИМО ПОМИЛОВАЊЕ ЗА ДЕСАНКУ МАКСИМОВИЋ!

WWW.PETICIJE.ONLINE

Комисија Завода за унапређивање образовања и васпитања најновијом изменом програма наставе за...

Цитат

Историја српске књижевности већа је од било какве комисије, а дело Десанке Максимовић у њој заузима изузетно високо место. Молимо дотичну комисију и ТРАЖИМО од ње да промени своју одлуку и врати поменуте наставне јединице, као и да при свим наредним изменама консултује универзитетске стручњаке. Придружујемо се др Светлани Шеатовић у усклику „Тражимо помиловање за Десанку Максимовић!“ и молимо све људе да нас подрже у реаговању на ову књижевну неправду.  

Петиција

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...