Jump to content

Избори 2020 (21. Јун)

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 11 минута, Дејан рече

Ma jok, to je najlakše. Svi lazu , decenijama, tako da šta god da uradiš uradio si u nemogućnosti izbora i nemaš razloga da mozgaš i sebi bilo šta priznaješ.

Ти бар признајеш да Вучић лаже за разлику од оног бота изнад што свесно шири лажи.

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

18 hours ago, GeniusAtWork said:

Ако си на мене мислила, немам никакве везе са правом.

А што се тиче есеја, ово је форум па ако изнесеш мишљење мораш да рачунаш на то да и други имају став о твом ставу. Некад ће се сложити са тобом, а некад неће :) 

Eh da, na tebe, sorry za “pravnik”.

Ovde je akcenat bio na lapidarnosti pesnickog jezika, ne na stavu ?

Подели на овим сајтовима

6 hours ago, Ćiriličar said:

Институт Бебе Поповића добио три милиона динара за медијску промоцију лабораторије Агенције за заштиту животне средине која већ постоји

4. јуна 2020.
unnamed.jpg

Фирма коју води Владимир Беба Поповић добила је новац за медијску промоцију отварања нове лабораторије Агенције за заштиту животне средине. Питање је зашто је потребна промоција, јер ни лабораторија није нова, већ се само премешта на друго место.

У Агенцији за заштиту животне средине ради се пуном паром, а директор ове недеље обија прагове телевизија са националном фреквенцијом. Јавности, каже, има да саопшти важне вести за српску екологију.

“Агенција за заштиту животне средине изградила је најсавременију лабораторију за праћење квалитета воде, ваздуха и земљишта. Тренутно смо инвестирали око четири милиона евра, свакако, уз помоћ европске делегације у Београду”, каже Филип Радовић, директор Агенције за заштиту животне средине.

Међутим, национална лабораторија о којој Радовић говори постоји већ годинама у просторијама Републичког хидрометеоролошког завода, а направљена је махом из поменутих европских донација. Уговор вредан близу 40 милиона динара односи се само на њено пресељење у просторије Агенције, уз гасификацију и опремање намештајем. Ни сама зграда у коју се сели није нова – њена изградња започета је још 2011. године.

Зашто се пресељење лабораторије представља као нова инвестиција? Само једно је од питања која смо упутили Агенцији за заштиту животне средине, али одговор нисмо добили. Када смо покушали да снимимо радове, обезбеђење је избацило екипу Н1.

Капије неће дуго остати затворене. У време ванредног стања, раписана је још једна јавна набавка, овог пута за вођење програма медијског догађаја отварања нове лабораторије. Једини понуђач на тендеру вредном три милиона динара је Институт за јавну политику Владимира Бебе Поповића. У Транспарентности Србија претпостављају да је позадина свега медијска промоција политичара у јеку кампање.

“Мислим да је ово још један од случајева коришћења јавних ресурса за вођење предизборне кампање. Новац за плаћање услуга одлази маркетиншкој агенцији, а државни функционери добијају прилику да се виде у добром светлу, и то не у плаћеном термину у посебном сегменту, већ тамо где је пажња гледалаца далеко већа, у информативном програму”, каже Немања Ненадић, Транспарентност Србија.

Три милиона динара за медијску промоцију наљутила су удружење “Тврђава” из Смедерева. Активисти су због загађења из оближње железаре тражили оспособљавање две мерне станице, али им је речено да је милион динара, колико би тај пројекат коштао, прескупо.

“А немате да дате милион динара за здравље грађана Смедерева и Србије да бисмо могли да пратимо онлајн податке за мерне станице. Мени то говори да вас не интересује ни екологија, ни здравље људи, нити било шта друго осим буразерског дељења новца између себе”, изјавио је Никола Крстић из покрета “Тврђава”.

Вођење поменутог медијског програма други је посао који Поповићев институт добија од Агенције у последњих шест месеци. У септембру им је додељено милион динара за организацију прославе петнаестог рођендана Агенције. На упите Н1 нису одговорили ни Владимир Поповић, али ни ресорни министар Горан Триван.

(Н1)

Au Beba Popovic jos uvek pali i zari!
Prva znak neke iole normalne vlasti, ako je ikada docekamo, bice da marginalizuju ovog... (uh, bolje da ne pisem, nepristojno je). Fuj!

Подели на овим сајтовима

Najveca greska demokrata, a ima ih kolk’o hoces, jeste sto su svojim bahatim lopovlukom direktno uticali da SNS pobedi.

Srbija je bila 6 meseci udaljena od bankrota (ovo je procena prof. Danice Popovic) i ljudi su iz ljutnje i inata glasali za SNS isto kao sto sada iz ljutnje i inata nece da izadju na izbore jer im je pun kofer svih i svega.

S druge strane, iako nikada nisam bila pristalica “zutih”, mislim da je i to bilo bolje od ovoga danas. Tada smo imali BAR neku slobodu. Ovo danas je kao dusevna bolnica. 

Подели на овим сајтовима

5 hours ago, Дејан said:

Ma jok, to je najlakše. Svi lazu , decenijama, tako da šta god da uradiš uradio si u nemogućnosti izbora i nemaš razloga da mozgaš i sebi bilo šta priznaješ.

Mora se covek izboriti cak i za mogucnost  izbora. U suprotnom ima da biramo samo ono sto nam se servira a to je trenutno Vucic sa nesto diskutabilne opozicije u skupstini ili samo Vucic u skupstini. 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, florenntina рече

S druge strane, iako nikada nisam bila pristalica “zutih”, mislim da je i to bilo bolje od ovoga danas. Tada smo imali BAR neku slobodu. Ovo danas je kao dusevna bolnica. 

Колико дуго не живиш у Србији?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Н И Н Е рече

Ти бар признајеш да Вучић лаже за разлику од оног бота изнад што свесно шири лажи.

Ne priznajem ja ništa u tom smislu priznavanja, ali objektivno govorim da ni jedna vlast, pa ni ona Dušanova ili kneza Lazara nije bila sva u istini.

To prosto tako ide i mora tako da bude.

Kad si mali lažu te tata i mama, kasnije i svi ostali, ali neke laži nemaju zlu nameru i zbog višeg su cilja.

U krajnjoj liniji, vreme će pokazati. 

Za sada već postoje dobre naznake, možda ste svi vi "trending" kritičari ti koji ćete se kajati. Vreme će pokazati ko je bio u pravu.

Svi vi koji kritikujete negativno današnju vlast i mi koji je podržavamo smo u istom košu. To nam je što nam je.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, florenntina рече

druge strane, iako nikada nisam bila pristalica “zutih”, mislim da je i to bilo bolje od ovoga danas. Tada smo imali BAR neku slobodu. Ovo danas je kao dusevna bolnica

Imala si slobodu da budeš etiketirana da si nacista i fašista ako se setiš Srpskih junaka sa Košara. Drž se ti tog inostranstva gde si .

Подели на овим сајтовима

11 minutes ago, Дејан said:

Ne priznajem ja ništa u tom smislu priznavanja, ali objektivno govorim da ni jedna vlast, pa ni ona Dušanova ili kneza Lazara nije bila sva u istini.

To prosto tako ide i mora tako da bude.

Kad si mali lažu te tata i mama, kasnije i svi ostali, ali neke laži nemaju zlu nameru i zbog višeg su cilja.

U krajnjoj liniji, vreme će pokazati. 

Za sada već postoje dobre naznake, možda ste svi vi "trending" kritičari ti koji ćete se kajati. Vreme će pokazati ko je bio u pravu.

Svi vi koji kritikujete negativno današnju vlast i mi koji je podržavamo smo u istom košu. To nam je što nam je.

Uh, ovo je bas onako... tuzan post. :(

Vazno je razumeti da ne mora tako. Moze da se zivi i radi i po (bar dominantno) fer pravilima. 

A sto se tice vremena, nema sta da se ceka da bi videli. Ljudi najbolje znaju kako im je (lose) i mislim da je to raspolozenje svih iole postenih ljudi bez obzira koju politicku opciju podrzavaju. Tu se slazem za ovo “u istom kosu”.

Подели на овим сајтовима

30 minutes ago, Дејан said:

Imala si slobodu da budeš etiketirana da si nacista i fašista ako se setiš Srpskih junaka sa Košara. Drž se ti tog inostranstva gde si .

Ima istine, ali nisu bas hapsili i palili kuce novinarima, nisu pretili ljudima i davali im otkaze jer ih ne podrzavaju itd itd. Bilo je ipak vise slobode po mom misljenju, javne licnosti su bar pred kamerama bile pristojnije a i nivo nasilja u drustvu je bio manji. Ovo sada je neka, ne znam ni kako bih to nazvala... kao neka kolektivna hipnoza.

Ako mi verujes, cak i kada pricam sa svojom porodicom i prijateljima, da ne spominjem ove ludake iz medija itd. cesto mi se desava da ih uopste ne razumem.

Ljudi u roku od15-ak minuta iznesu potpuno suprotne stavove i tako sve nesto okolo, indirektno da ja ne umem nista posle da prepricam niti zakljucim. Sve nekako zbunjeno, rasejano, nedovrsene recenice, bez fokusa, koncepta... Ne znam, bas mi je zao.

Подели на овим сајтовима

10 hours ago, Milan Nikolic said:

Ја одем до Поштанске штедионице и подигнем плату. Не знам каква је то лаж.

Ko je govorio o tvojoj plati?

Pričali smo o medijima...

Возим по целој Србији јер ми је то посао. Гледам својим очима како је сада, а знам како је било пре.

Sada med i mleko a pre čemer i jad, jel da? :)

Slično tome kako "znaš" kakvi su mediji sada i nekad?

Препоручујем и теби да будеш нормалан и вредан човек, у смислу да се знојиш за плату, поштено.

To radim odavno... 

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, florenntina рече

Uh, ovo je bas onako... tuzan post. :(

Vazno je razumeti da ne mora tako. Moze da se zivi i radi i po (bar dominantno) fer pravilima. 

A sto se tice vremena, nema sta da se ceka da bi videli. Ljudi najbolje znaju kako im je (lose) i mislim da je to raspolozenje svih iole postenih ljudi bez obzira koju politicku opciju podrzavaju. Tu se slazem za ovo “u istom kosu”.

Nema fer, naročito na visokim položajima i politici. Ima samo interes tvoje države.

Подели на овим сајтовима

@Avocado 

Шта ћеш више од опозиционих телевизија. Пре то није имала опозиција.

Пре нисам могао да се запослим, сада листам оглас и могу да бирам.

Погледај војску пре и сада. Иначе цео свет се мења и немој рећи да нисмо на добром путу.

Малочас си поставио лажну вест да Србија одустаје од одпризнавања Косова. Зашто се бакћеш с тиме.

Ти као не би волео да одустанемо од Косова, а драмиш када неко лаже о одустајању од Косова.

Страшно је пливати у пакости и лицемерју. Хвала Богу па нас мало штеди од замки које су нам одувек подметали, а захваљујући садашњој власти што пази на потезе.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...