Jump to content

Da li ćete se prijaviti za 100 evra? (ANKETA)

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 135
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 12 минута, Ђорђе Р рече

Prijavio se :)

И ја, али провера нешто блокира :smeh1:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

4 hours ago, Тражитељ said:

Извини, овде не могу да се отмем утиску колико погрешних ствари је скупљено на једном месту. Прво Н1 која брани интересе радника БИА-а (?!) и представља као скандалозно што се од њих тражило да се тог новца одрекну, а затим коментари који само што не завриште "Правда за БИА" и "Сви смо ми БИА".

У случају да је БИА заиста тражила то од својих запослених, зар то није за сваку похвалу? Мислим, ако радиш за државу, имаш загарантовано радно место и све што следи из тога, и сад за време епидемије ниси остао ни без посла, ни без примања, зар није логично да та средства не узимаш? Још поготово ако си тајна полиција. Обрати пажњу на текст поруке:

"Polazeći od toga da su naša primanja stabilna i da nisu niti će se dovoditi u pitanje, da su značajno veća u odnosu na prosek u zemlji, da su nam u prethodnom periodu uslovi za rad u velikoj meri unapređeni, kao i da se svi zajedno ponosimo pripadnošću firmi koja se uvek borila za dobrobit države, prirodno je da u trenucima kao što je ovaj, kada se država napreže do krajnjih granica, učinimo sve što je u našoj moći kako bi još jednom demonstrirali ko smo mi zapravo i kakvo smo kada je teško. Sada bismo to najbolje učinili dobrovoljnim odricanjem od iznosa"

Дакле, "Полазећи од тога да су наша примања стабилна и да су значајно већа у односу на просек у земљи". Зар овакву поруку не би требало да добије свако ко прима плату из буџета, а много је већа од републичког просека?

Odgovor na sva postavljena pitanja je: niđe veze.

Ovo nije socijalna pomoć.... nije namenjena socijalno ugroženim, nije namenjena onima sa nestabilnim prihodima, nije namenjena onima sa malim prihodima... niti onima koji ne primaju platu iz budžeta.

Ovo zapravo miriše samo na glupost jednog batice... koji je smislio to kao nešto čime bi mogao da se pohvali kod onog gore, jer je tako uštedeo pare za državu... što je idiotizam naravno, jer je ceo smisao cele priče da se potroše pare... samo batici to niko nije objasnio...

Poenta cele priče je da se upumpa dosta para u ekonomiju kako bi se izbegla ili smanjila kriza... klasično kejnzijansko rešenje... nije se išlo na javne radove jer se zna da se tu većina para pokrade... i to od strane onih koji pare drže u Švajcarskoj tj. ne troše većinu tih para... iz kejnzijanske perspektive, rešenje je zapravo dobro... jer ogromna većina ovih para će se odmah potrošiti... i možda upali u smislu boost-a za ekonomiju... jedino što će naša deca i unuci da vraćaju dve milijarde evra koje su uzete za ovu svrhu i ostalo popunjavanje rupa...

P.S. Da ne zaboravim, dodatna (neekonomska) poenta priče je i da moroni misle da im je Vučić dao te pare koje je nekom magijom stvorio, iako je samo sve nas, našu decu i unuke zadužio za dodatnih 2 milijarde evra...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
пре 4 минута, Плаво Небо рече

Ја добих јуче 11.759,40 РСД.

И ја сам данас, и поједине колеге, и још неки из окружења.

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

Словенци дају 2000 Е .

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Рапсоди рече

Словенци дају 2000 Е .

За све је крива @Драгана Милошевић, да је лепо рекла: "Da li ćete se prijaviti za 2000 evra? (ANKETA)" пријавили бисмо се за толико, овако...стојко. :)))

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, gavrosaurus рече

За све је крива @Драгана Милошевић, да је лепо рекла: "Da li ćete se prijaviti za 2000 evra? (ANKETA)" пријавили бисмо се за толико, овако...стојко. :)))

Ма сигурно је  Драгана крива...неко мора  бити дежурни кривац. :smeh1:

Подели на овим сајтовима

И ја исто добих евра стотину. Ал било би боље да је 100 марака. Марка ди бесте.

Ипак није био Дракче мој рођак са села фазон, да се не изражавам сад. :D Не знам с ким сам на ту тему причао.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...