Jump to content

Протопрезвитер проф. др. Дарко Ђого - АПЕЛ

Оцени ову тему

Препоручена порука

@obi-wan Брате, не дотиче ме уопште, веруј, али знам да не верујеш....ја тебе гледамо као да си ма ко, ја се обраћам твојим коментарима, у суштини,не теби.

Има пар форумаша према којима имам филинг као према личностим, јеси ти личнос, али разумеш по оној "не судимо човеку него греху" (то је паралела, оквир поимања дискусије за мене)...то ја тако гледам, а тебе као човека? Па не бих се усдио никад да имам тих осећања...но небитно је, не веруј ти мени....моје је да ти појасним.

Ти не разумеш да си мало погубио тло под ногама, мислим ти=коментари (не знам ја како то све утиче на твоју целокупну личност, јер много смо више од пар форум-коментара, зар не). Мислим, ок је, одвали човек - па ја сам куд и камо језичавијо од тебе, не пазим ни на речи ни правопис, ти си пажљив, и трудиш се да саоврнику нацрташ линковима, чињеницама, и ја (нисам од јуче) видим да то није лицемерје, није да се правиш паметан (гле чуда, ко би реко да ја тако мислим) - али губиш тло под ногама (на страну ове карактеристике) по овој озбиљној ттеми...знаш шта не толеришем и зашто реагујем овако - кад неко потцењује народ и кад устаје на Цркву (сви смо Црква, знам то то нас уби и љубав и не осуђуј...те флоскуле)...чак волим куражне људе...али, бре, заслепљен си СНСом...ајде, грешим. Човече, поп који ми је крсти дете, који је исповедио моју супругу када се обратила цркви је на умрлу...што народ каже...наш владика је умро, па онај момак вероучитљ...олади бре, шта ТИ И ЈА знамо о корони? Конфузне вести свуда...шта ТИ и ЈА знамо боље од ФСБа?

Не залећи се...олади роде..ето ја те клевћем...не клевећем - цртам ти, турам ти огледало да се огледаш, али нећеш!

Ти опрости за све, али ја те не клевећем, и опрпси али немам грам беса, срџбе ни ка теби ни коментарима твојим...а иначе се лако раћестим...бре олади мало...пресабери се...каква црна "срамота за СПЦ"...баба пере тањир и реко јој Вучић....ма, види, рашири мало перспективу од тих баба...свет је пун препаметних људи за кје смо ја и ти мале маце.

Па мора ти неко рећи...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Тражитељ рече

Оно горе стварно нисам могао да оћутим, а и то је највероватније моја сујета нашла канал да проговори. Није битно, овде и на овом месту јер не желим да ти кварим тему, и због тебе који то не заслужујеш јер си је добро поставио, и због саме теме која, као и цео форум, заслужује ваљану обраду и расправу. Нисам ја позван да коментаришем туђе понашање јер не видим себе, али ако код мене неко примети да почнем да зрачим горчином, да иритирам људе и да улазим у бесмислене расправе и сукобе тамо где томе баш и није место, ја бих волео да ми неко то каже, обраћајући ми се као некоме ко можда тога није свестан и то уопште не ради из зле намере.

Vidi jednu stvar. Kad se ti ponizis do zemlje, i danima polako i strpljivo iznosis ljudima ocigledne argumente i pokusavas da nacnes neki zdrav razgovor o tome, a oni se posle toga bez pardona popisaju na tvoj napor po n-ti put, sta bi ti uradio?

Ne, ja nisam ni smeren, ni dobar covek. Nikad sebe nisam ni smatrao takvim. Imam veliki problem sa ociglednim bezobrazlukom, kad te sagovornik namerno pravi budalom, ne za drugi razlog, nego jer je tako u mogucnosti.

Misli ti sta `oces, i idi i ne idi `de `oces, ja cu prvi da te branim da u tome niko ne sme da te dira.
Ali onda pusti i mene da se i ja izborim za svoj glas i svoje pravo.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Ćiriličar рече

ја се обраћам твојим коментарима, у суштини, не теби

...

Пре сат времена, Ćiriličar рече

Али ти, брате Оби, немој да користиш ситуацију за пропагирање својих анти-СНС политиканстава, крешућу "у брке" врху и српска и руске Цркве.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Justin Waters рече

Pa vidio sam. Djogovo apel je lijep, i odmeren. Ali gdje si našao da je objava ovog apela i na koji način, antiSNS kampanja? 

Џастине,

На овој теми, заиста, нема смисла износити такве ставове о постављачу теме, али ја сам ван смислова мало, па сам направио везу...ризикујући тако (не мислиш валда да сам толико глуп, а јесам иначе) да остали читаоци виде потпуно нелогично, у најмању руку, закључовање....поента је да брат Оби види...

Могу то и овако рећи; ПОЛИТИКА је забранила у Србији да народ иде у храмове. Брат Оби сматра да је "срамота за СПЦ" све то, али се дичи Ђоговим Апелом. Ни по чему тај Апел не одудара од саопштења Синода.

И сад се Оби прави Енглез, јелте...поред онога што стално буквално вређа како се "нема то коме рећи" а ако нешто каже "нико не мисли својој главом"...

Но, нећу да полемишем....стојим чврсто при свом првом коментару...могу се одрећи да није политиканство, али онд аје то нешто горе...то је онда већ за Борбу за веру...ГДЕ ЈЕ БЛАГОСЛОВ СВЕТОГ АРХИЈЕРЕЈСКОГ СИНОДА у свој причи брата Обија? ГДЕ! Где је Благослов Архиепископа московсков у свој причи брата Обија? нема га нигде. Он "може да наређује владикама"...јес, али када?

Па не може ни да нарежује владикама, нити да неком обичном Ћирки соли памет камоли пта друго...људи умиру, владике умиру и попови...а ја "исповедник" на форуму...и Благослови Синода и Архиепископа то је "срамота!? Па није срамота!

То је Светиња!

Није! Па, брате Оби, иди роде оснивај некуорганизацију ваку-наку па или удри на власт или на врх Цркве...што се патиш толико? Ниси легалиста за власт, ниси легалиста (да не кажем послупан) цркви - па бре шта оћеш? реторичко питање...немој плиз.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Ćiriličar рече

Могу то и овако рећи; ПОЛИТИКА је забранила у Србији да народ иде у храмове. Брат Оби сматра да је "срамота за СПЦ" све то, али се дичи Ђоговим Апелом. Ни по чему тај Апел не одудара од саопштења Синода.

A `de si ti video da sam rek`o da je sramota sto je Sinod uputio zahtev za Praznik??

Zato i kazem da je kleveta, jer napabircis nesto teksta odnekud u glavi, i onda proizvoljno pravis hitove za svoju dusu.

Rek`o sam da je sramota i bruka sto se uopste dozvoljava bilo kome ko nije ucitelj ili pastir Crkve da deli bilo kakve nebulozne savete kako ce hriscani da praznuju Vaskrs, to je bio direktan odgovor na poruku slicnog sadrzaja. Idi lepo na temu o virusu pa nadji to mesto i proveri, ne pisi gluposti u prazno.

I rek`o sam da je bas dobro sto su iz Sinoda konacno resili da upute zahtev za Praznik.

Sve lepo pise, samo da ima ko da procita.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Ćiriličar рече

Он "може да наређује владикама"...јес, али када?

Jos jedna bedna i pogana kleveta.

Rekao sam da verni narod treba da zna da bude poslusan episkopima, ali i da im komanduje kad treba. Ne da im JA komandujem.
Ako ti nije poznato, i narod je Crkva i cuvar vere, a ne samo klir. Dok narod ne rekne AMIN na nesto, nema Crkve.

...

I ovako cu da te cedim slovo po slovo ako treba, i da lovim gde god podmeces i kleveces ovako pogane neistine.

Подели на овим сајтовима

Причати данас о актуелној власти у Србији на нивоу политичких партија је чист промашај. Ванредно је стање и тачка, било ко да је на власти морао би доносити сличне одлуке, по некој својој памети. Међутим, ова посљедња одлука нема више никакве везе ни са чијом политичком памећу: што се прославе Васкрса тиче, имамо Цркву, па или си јој послушан, или не. А ево шта рече штребер на дневнику (транскрибовано): на кољенима ћу сутра молити патријарха да пристане на непослушање власти Цркви. И наравно да тиме не свједочи само за себе и своју партију, већ за сваку власт данас.

Подели на овим сајтовима

@obi-wan Брате Оливере (прочитао сам да те тако зову, а можда и оче - ако си свештеник, поклон Чину и целив десници),

Прво и соновно - немој да сецкаш реченице ко детее папирче, па да добије неку шареницу. Хришћани су људи заједнице, саборности, не сецкања, дакле људи суштина и контеста, не људи форме и сецкања. Ја те зато критикујем а ти стално сецкаш и ситниш критике, тиме само дајеш мени предност (а нимаало ми није стало до ње, растужује ме).

Види, напјре да напоменем да (ти) се не оправдавам, да се не правим фин, нити ишта врлински, све одбиј и изузми чак и као хипотезу од мена. Ја сам ти специјални злотвор усмерен баш на тебе - ајде да тај став заумемо као полазиште! Кад смо га заузели, ајмо даље.  Али да ти појасним мој поступак. Бићу брутално искрен, а до тебе је да ли верујеш. Дуго су на форуму ја сам кратко. Нисам те ни пратио нешто посебно.

Ово ти говорим поводом онога да не коментаришем тебе него коментаре. генерално, са становишта "не суди човеку него греху" покуавам да живим, не баш успешно, но трудимо се. Овде, поготово јер човека ни не знам! Са тог општег, пребаци на себе - и ето ти!

Сад ћу ти појаснити свој "насртај" на тебе, јер видим да сам те повредио, на уштрб моје ћеркице ћу ти појаснити, јер ми је до полемике ко до лањског снега (ја сам ту да се испричам са људима, не да се препуцавам, али закине се..кад удре на мени драго, ух) али ме боли много ако повредим људе, више него да они мене повреде, твоје је да ли верујеш и како ћеш појмити:

1. Поводом правописа твог, обчна шала. Сад јете оно с ннеба у ребра, јер ми нисмо пуно дискутовали, али форум је пијаца. Схватио си то као "ругање" и још си ударио по савести (ненамерно, то ти из увређености, али знаш, брате, да имамо савест од Бога, као тихог шаптача, а има кад ђаво удара на савест да је окрене у другом правцу) како је било боље "да сам ти псовао" (страх ме написати шта си рекао) - не дао Бог! Одакле такви закључци? Нека буде реторичко питање. Али, ево, јавно ти се исповедам, па сад има Онај зна све да ли те лажем. Које црно ругање и псовање? Јер ти рече да сам ти урадио горе него да сам ти псовао (сам знаш кога си рекао). Побогу! Нашалио се, парафразирам: Обо је непогрешив у свему од правописа, линукса па чак и Шведске (ако сам је поменуо, и није никава дика живети тамо и Холандији). Нема, то, брате везе са ругањем. Ако је и непримерно од мене, а дрско мало јесте, па брате упореди то са масу својих коменатра ка другима директно и уопштено. Измери се сам, нећу ја да те мерим - како мериш мене, мери и себе! Само то!
  2. Е, ово сада је било мнооого жешће. Ово овде, није пала! Ово су озбиљне ствари, ја то знам, брате и не врдам. Ево ме, спреман на метаанију и сузе, без патетике, ако сам се толико огрешио. Знаш шта је у свему индикативно? Нисам имао мрву гнева, беса, срџбе...неки жал само. А то је чудно за плаховита човека као ја. Мислим убеђен сам, да си прекардашио скроз. Можда је било ниско да то кажем под овим постом, али некако, иако импусивно - скроз сам искрен, па колико грешан сам одлучи, разржи - дакле, иако импулсиван намерно сам (утолико ми је грех већи) ван контеста теме, али у контесту свог твог писања на ову тематику, рекао што сам рекао ту, горе. Зашто? дДа ми манемо философију моју, зашто ја то тебе толико нагрдих, то да видимо? Ево зашто, брате: нисам ја твој ни ичији чојствомер, али овао је ствар свих нас и свако има неки свој доживљај. Тако да, када неке ствари уопштимо, често су оне личне. Пример: ја поштујем оца Ненада, кроз мисју коју му пратим, али опрости ти падре мио, немој ти мени да удараш на Синод и Патријарха! Немој! Види падре мио, то пто си ти рођен у БГ; што си био близу ФДУа; што си се оцрковио у време када је Цркви требало кадрова...нисам ја љубомран, радостан сам - али ниси ти Богом дан да ми конотираш Николаја како ти оћеш, Николај је и мој! Ниси! Када су Николаја, падре мио, звали да дође и беседи за "боље рат него пакт, боље гроб него роб" он им је рекао: Ја сам позван да позивам људе да дижу револуције у себи против себе, а не револуције човека против човека! То је Николај и ко је Ненад Илић да млати њиме по политичким митинзима? Поп? Па шта! Шта онда политичи? Е, видиш, тако и ти. Овде си много политичио, али ок, то је твоје, него има један проблем. Који? Има их више. Зашто је то у Србији "срамота за СПЦ"? Наравно циља се на Синод, јер ти сматраш "да можемо ми владикама да наређујемо". Можемо, али када? Сада? Није сада време за то! А, је ли мислиш да јесте? Онда РЦ је омашила тотално и кад омаши омаши скроз у аут. И сам сам био шокиран, али, брате, вечерас сам сазнао да су три свештеника, мени јако драга јер су у том храму преокренули живот мојој жени, а да нису сигурно наша деца не би била рођена а ни ми у браку, да су смртно оболели...старији су сви, надати се оздрављењу. И како да ја мислим да Патријах Кирил погрешио? Умиру људи који су близу. намој да идемо у флоскула да смо слабичи ако се бојим смрти и то. Па ако нисмо слабићи, ако Свети Павле поручује да се бринемо о телу, да га не оскрнавимо грехом јер је сасуд Духа Светога, грех је већи ако се излажемо смрти беспотрбно. Не раци, само, молим те: није беспотребно ако раде са народом и тако страдају! Плиз, не! Но да скратим, нећу ти линковати, доказивати, побијати - СВЕ редом си омаловажио, на свој начин. Знаш ти добро како, типа "да макар имаш коме да кажеш", или "ко мисли својом главом" и сл.. Дакле, кад се изредаш по врховима Цркве и наше и руске, онда идеш на "лаос", све дебил до дебила; све Вучићевци и лако би да имају свест као ти; па и рекао си негде да су Срби и остали имали свет не би страдали толико у смислу рата не би било. А Јасеновац? А Исламска деклерација? А то што смо Шитарима дали земљу и пасоше а они нам палили сена, отимали девојеке и на крају отели цело КиМ и попали Олтаре, то не би било да смо имали свест? Чију, твоју? НАТО армаду боли ђон за нашом свешћу? И тако редом...али поента је Црква која се "срамотно понаша" и "лаос" и лаос који нема појма.

Негде си написао како баба пере тањир и вели ти "а јес' им реко'", те то ти је аргумент јер имаш перспективу са терена; или ти је аргумент да Шведе пушптају бабе да умиру, али, забога, оне то 'оће и жрвују се, како је коноторан онај глупи твит нечији...све је то споредно, само ти наводим методологију и контирање аргументације; осим Цркве и "лаоса" све је мени споредно (намерно наводници јер нису сви лаос на које мислиш, знам,  али има и лаоса, па нек'ти буде са наводницима). Ако је то перспектива са терена, и ако су то аргументи - то је, брате, ужасно лоша аргументација! Није она секташког карактера, али знаш за кога? За неуке, али ако неко твог калибра (ово у набољој намери и са потовањем говорим) користи таву врсту аргуменатције, коноторајучи тако уско ствари - бре, то је или секташка методологија, или губљење тла под ногама. Зашто, ја не знам.

Него удари си и на врх Цркве (не у смислу да ти сад ко борбаши, нееее, него је то критички не револуционарно, знам ја то) и на "лаос" и на лаос. Бразе, стање је екстремно, мада је тај вирушчић смешан - али где је Благослов СПЦ у твојој причи? Апел оца Дарка ја у стопроцентној подударности са тим Благословом, а твоја прича није. Само је форма оца Дарка другачија, Апел, а све је исто, чак и умољавање (али не сервилно!). Благослов, брате Оливере, владике Димитрија је испоштовао један владика Атанасије и повиновао му се. Благослов владике Димитрија је испоштовао отац Василије из Завале, а он је пример монаха и подвижника - и јавно ј еисповедио да је прекршио благслов, да га прихвата и да је погрешио.

То је одлика великих. Видш твој наступ овде поводом ове тематике (а о другима нећу, јдном сем се наашли па ми накалеми - ниско је то приписивати другоме, али добро, схватам то да се тако соећаш, и тек је то онада проблематично, да те угризе комарац а ти кажеш да ти је неко зарио нож рђав у срце, то је имагинација) је скроз супротан том Благослову! И он је изашао из сфере мишљења и дискусије у сферу приписивања људима које+шарија ако нису твоји истомишљеници. Да не говримо о томе да индиректно-директно  то потпуно омаловажава и људе који се слажу са мерама и валсти и Цркве и ставља их у раван идота безверника, маловерника, речју, твојом -  "срамота"!

Не може тако, брате....не може...ово је најискреније, а ти сад види колико ти се ругам, колико сам бесан и колико ти псујеем тамо некога...па не смеју се такве метологије и логичка закључивања, ако ништа, користити...нисмо секташи, зар не?  Па кад нисмо, онда ајде да се држимо хришћанске методологије...колико-толико. Није никава срамота СПЦ, срамота је непобожних лекара и власти који управљају кризом да тако плитко гледају на потребе Хришћана. Није тебе неки Ћирко псовао, уствари уради горе по теби, него те мало, форумски пецну шалом - па ако тако доживљвааш ствари од других, где је, брате онда други? Други је ту да мисли као ти?

Брате, ти си теолог, не ваљај нам/ми флоскуле у овој ситуацији како су митроносци грешили, мани то, то има и на Борби за веру - него не околиши, одговори себи макар ГДЕ је Благослов Светог Архијерејског Сонода СПЦ (за коју кажеш да се срамотно понела....мада је Црка широк појам, па то мож' бити ко оће) у твојој причи? Нема га! Е, видиш, мало веће "куке" од тебе, а и мене, ће морати да следе тај Благослов. А ко преко воље, са пакошћу и горчином слуша, нема од тога ић. То је низак ниво...али ко му се, Благослову, подреди као "нека буде воља Твоја"...а то је већ нешто.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Ćiriličar рече

Прво и соновно - немој да сецкаш реченице ко детее папирче, па да добије неку шареницу.

Pa upravo ti sve vreme radis bas to.

I da skratimo pricu - postavio sam tekstove dva uvazena i sjajna crkvena oca. Koji problem imas oko toga?
Crkva ti treba sa blagoslovom? Pa eto je.

A da li ce neko od nas i kad da kritikuje vlast, to savrseno nema veze sa tobom, niti je tvoja briga na bilo koji nacin.
Ja po svojoj savesti postupam, ne iz interesa, ne iz osvete, ne zbog bilo kakvog petog razloga.

I opet kazem - nemas goreg od mene na forumu. Pomiris se sa tim i ides dalje. Kad stignes pomenes u molitvi, i to je to.

пре 9 минута, Ćiriličar рече

ако си свештеник

Nisam svestenik.

Подели на овим сајтовима

пре 57 минута, obi-wan рече
Пре сат времена, Ćiriličar рече

Прво и соновно - немој да сецкаш реченице ко детее папирче, па да добије неку шареницу.

Pa upravo ti sve vreme radis bas to.

I da skratimo pricu - postavio sam tekstove dva uvazena i sjajna crkvena oca. Koji problem imas oko toga?
Crkva ti treba sa blagoslovom? Pa eto je.

A da li ce neko od nas i kad da kritikuje vlast, to savrseno nema veze sa tobom, niti je tvoja briga na bilo koji nacin.
Ja po svojoj savesti postupam, ne iz interesa, ne iz osvete, ne zbog bilo kakvog petog razloga.

I opet kazem - nemas goreg od mene na forumu. Pomiris se sa tim i ides dalje. Kad stignes pomenes u molitvi, i to je to.

Само да напоменем, још једном, да много некако волим оца Ненада, немам појма о човеку, осим оно што га пратим па медијима...а то је јер он привлачи љубављу....за мене је то доживљај човека, њега као човека, не сад његова теологија и шта већ, верујем да воли Цркву и да гори за њу на свој наачин...дакле другачији доивљај од коментара/постуупка - и ово што сам написао, написао сам јер ме повредио и мислим да нас многе повреди кад по неким медијима устане на врх Цркве....ако треба критиковати....па он је познат чова, и ослушаће га, нека напише њима....доста нам је свађа, поред ратова, збегова, епидемоја....

И оно писмо, митинг....некако то раазумем, покушавам да разумем, али ситуација је некако против тога...али сматрам да није требао...ајде ОК то, политички је, али ипак је рекао Патријарх да не мисли да је корисно шетати...јер он је "поп", ајде сада је дошао "на страну", условно, ових где је маса НВО и сл., али свеједно, јачи удар Цркви може нанети власт...он је представник Цркве свуда....није то само тако, ево писмо од мене па ајде...то ми није јасно да себи дозволи....ето обојицу си их постирао....погле Ђога....можеш ли, плиз, замислити Ђога на митингу СДСа или СНСДа у РС? Па то је немогуће.

Ајде и ја сам претерао, мислим можеш Николјеве речи из Молитава схватити и ставити у више контеста, може то свакој валсти да се чита (мада мало која разуме)...није искљуено да не приличе и том митингшком....не могу се великани гурати ни у чији шаблон па ни мој...али много ме то повредило, Патријарх препоручује да се не шета, Атанасије дроби одоздо, онда мућке по таблоидима, полемике владика...и онда отац Ненад....воле њега и друи људи који нису на тој плитичкој линији.

Стварно сам те "изнападао", али нисам ти се ругао, никако, то је шала била; нисам мислио да устајеш на своју Цркву, него то је неки, по мени, продужетак наших подела, како лупи Димитрије "СНС-патријарх"....није то товој ниво него...брате смутна су времена, Благослова се морамо држати или пукосмо ко леденица....то је поента...

Подели на овим сајтовима

@Ćiriličar 

Ja nisam uvredljiv po licnoj osnovi, o`tog sam kao operisan. Ali jesam alergican na gazenje logike i ociglednih stvari.

Nego, sad treba da predjes na temu o zabrani kretanja, ostali su svi odavno vec tamo. :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, obi-wan рече

Ali jesam alergican na gazenje logike i ociglednih stvari

Па, управо сам (ја) те(бе) за то оптуживао! joooj

Да се није неком нешто омакло овде? 

По теби, верујем, пошто си непогрешив (сиц!! :)) ), онда нема да бидне до иког другоg, него до Ћирка. Ајде де, овај пут ћу да будем фин.

Знаш оно, Ђуро рекламира голфа двојку, и нешто прича, а голф низбрдо оде и слупа се. Каже Ђуро, да би спасио углед голфу: "До мене је"! 

:))

Кад си логичар, ајд сад :)

Па сад се стварно шалим...озбиљно ти кажем :)).

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, slovoA рече

А шта би с мојим постом? Осјећам се потпуно запостављен. Сирак тужни, без нигђе никога.

PoCeti me koji post, u sinocnem stampedu poruka cak i nama dzedajima mora neka da promakne.

Подели на овим сајтовима

"Највећи неспоразум који постоји у данашњим друштвима јесте онај да један политичар има моћ по природи ствари. Не: политичари имају власт. То значи да смо их ми, такви какви смо бирали - такве какви су - да у наше име управљају специфичним ресорима тј службама на одређено вријеме.

Знамо сви да то тако не иде, готово нигдје.

Политика је метафизика савременог човјека, дневник у пола осам - вечерње. Али, видите, ако смо у метафизичкој борби против невидљивог непријатеља, како се то каже, онда било какво обављање јавних функција које немају везе са елиминацијом непријатеља нема смисла. Довољан је - уједно и једини који психолошки умирујуће дјелује на све - Господин Ален Шеранић. За вријеме полицијског часа бих замолио све остале људе из свих странака на свим функцијама које обављају, јер смо их ми делегирали, да се и сами повуку у мир своје куће и да тамо прославе Васкрс. Ако је неопходно да радници у индустрији раде, ако је неопходно да радници у продавницама и банкама раде, ако је неопходно да постоје смјене у администрацији, онда је довољно да на смјену дежура један "носилац моћи", док све ово не прође. И вама би, драги моји, био потребан одмор и изолација. Конференцијска и телекомуникацијска опрема рјешава све."

...

O. Darko Djogo (fb)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...