Jump to content

Васкрс и забрана кретања

Оцени ову тему

Препоручена порука

WWW.BLIC.RS

- Lepo je doći na velike praznike u crkvu, ali ovo je izuzetan jedan momenat u našemu životu. Možemo se mi Bogu moliti i u svome domu. Preporučujem našemu narodu da prihvati ono što kažu...

Може ли неко да ми појасни ово?

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Јанко рече

Причешће како Црква благослови, најбезболније због атеизиране господе која гледа шта радимо а не иде на Литургије - као на Јаковљевој.

Ovde se uopste ne slazem. Pred necastivim nema uzmicanja oko ovakvih pitanja. Taj nece argument i razlog, nego samo trazi novi i novi povod da nasrne na Crkvu; na bilo koji nacin. Uzmakni jednom pred njim - i postace jos mnogo gori.

Gledaj i sam - zar ovo sto kazes nije vec uradjeno u delu nasih eparhija? Ko se od novomarksista urazumio?
Bas zato sto tako muljamo, tako i dobijamo po tintari. Onda nam bogoborci objasnjavaju kako cemo da slavimo Vaskrs.

Kad je rec o Temelju - o Tajni nad tajnama, o pricescivanju Tajnom - nema uzmicanja ni pedalj.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, obi-wan рече

Ovde se uopste ne slazem. Pred necastivim nema uzmicanja oko ovakvih pitanja. Taj nece argument i razlog, nego samo trazi novi i novi povod da nasrne na Crkvu; na bilo koji nacin. Uzmakni jednom pred njim - i postace jos mnogo gori.

Gledaj i sam - zar ovo sto kazes nije vec uradjeno u delu nasih eparhija? Ko se od novomarksista urazumio?
Bas zato sto tako muljamo, tako i dobijamo po tintari. Onda nam bogoborci objasnjavaju kako cemo da slavimo Vaskrs.

Kad je rec o Temelju - o Tajni nad tajnama, o pricescivanju Tajnom - nema uzmicanja ni pedalj.

Kuku, crni Obi...

Koliko god da cenim tvoju iskrenost i gorljivost, ali kakav te nečastivi spopao? :) 

Ta, i gromobran što stavljamo na Hram, je l' i to uzmicanje pred nečastivim i pokazivanje bezverja? 

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Протомајстор рече
WWW.TELEGRAF.RS

SPC je do sada poštovala i poštuje propisane mere i preporuke Vlade Republike Srbije - navodi se u saopštenju

Може ли неко ово да ми растумачи?

SPC je do sada poštovala i poštuje propisane mere i preporuke Vlade Republike Srbije, a država se starala da ne donosi naredbe, već najdobronamernije preporuke za dobrobit vernika svih tradicionalnih crkava i verskih zajednica u Republici Srbiji.  

Овде дословце пише: ми ћемо вам на крају рећи да вам нисмо БРАНИЛИ него ПРЕПОРУЧИВАЛИ да НЕ УПРАЖЊАВАТЕ своја УСТАВОМ ЗАГАРАНТОВАНА права.

Илити, ако кренете ићи ћете, видећемо да ли ће вам неко написати казну, видећемо да ли се можете одбранити, а ви како год мислите.

Ето, тако ја читам.

Ви?

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Протомајстор рече
WWW.BLIC.RS

- Lepo je doći na velike praznike u crkvu, ali ovo je izuzetan jedan momenat u našemu životu. Možemo se mi Bogu moliti i u svome domu. Preporučujem našemu narodu da prihvati ono što kažu...

Teo nesto da recem,..... ali, idem ipak malko napolje da se izluftiram .... nek me uapsi cika milicajac,.... bice mi lakse,...( :smeh1: )

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Mikorist рече

Prosto je.

Koga zateknu napolju od četvrtka od 17 časova do utorka u pet časova ujutro hapse ga. Pa će da se moli iz zatvorske ćelije. :))

zar nije od petka?

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Јанко рече

Да се ја питам - продавнице од 6 до 22, забрана кретања попут Немачке, не више од 2. људи, драконске казне, пензионери - оно што је требало од почетка, преко дана 2 сата на сунце ми остали локаут (нпр од 17-19, или сваки дан различито време? Њима је кретање и сунце од животне важности, овако ће их побити као мачиће).

moglo je i nesto tipa penzioneri u to i to doba

mi u to i to

pet frednli u ono trece

itd...

al dobro

docekacemo i izlaz iz ovoga pa svi u blato i kuci da kopamp nos!

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Desiderius Erasmus рече

Kuku, crni Obi...

Koliko god da cenim tvoju iskrenost i gorljivost, ali kakav te nečastivi spopao? :) 

Ta, i gromobran što stavljamo na Hram, je l' i to uzmicanje pred nečastivim i pokazivanje bezverja? 

Onaj necastivi koji od Pocetka na ovamo rovari po ljudskom rodu. Koji koristi svaku priliku - i jos vise nepriliku - da nasrne na Crkvu.
Koji mrzi i prezire Tajnu vise nego ista sto postoji i sto ce da postoji.
Koji prizeljkuje da ljude jednostavno sto vise i sto temeljnije odbije od pricescivanja Tajnom.

Gromobranom se branis od prirodne pojave, slovesno se uklapas u prirodne zakone Domacina. Jer su i to Njegovi zakoni.
Gromobran na hramu je isto sto i krov na crkvi, nista drugo.

A ovde nema niceg ni slicnog tome.

Ovde se ne branis od posledica prirodne pojave, nego od natprirodnog zla.
I uzivo ispunjavas zapovest Gospodnju da ne samo srcem nego i delom svedocis veru i uzivo stojis pred Njim.

Kad bi se pojavio otvoreno neki necovek, koji bi probao da fizicki nasrne na Casu - ti bi ga sprecio?
Isto to radis i ovde. Samo sto ovde niko ne nasrce na Casu fizicki, nego na jedan zavucen i podmukao nacin, u belim rukavicama.

A najgnusniji u celoj ovoj prici nije prosto atak na Crkvu, nego povod koji se za to koristi.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, obi-wan рече

Ја бих по благослову, па како буде, може оно Павлово да је свима био све, само да ови задобију Христа.

:stadaradim:

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Тихон рече

Не знам како ви, али јежим се на реч стручњаци.

resi rebus:

moj moj moj moj moj

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Јанко рече

Ја бих по благослову, па како буде, може оно Павлово да је свима био све, само да ови задобију Христа.

:stadaradim:

Niko to ne spori. Ali ovde nema jedinstvenog blagoslova citave Crkve. U tom lezu grmi zec.

Cak i kod nas unutar same SPC.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, obi-wan рече

Gromobranom se branis od prirodne pojave, slovesno se uklapas u prirodne zakone Domacina. Jer su i to Njegovi zakoni.
Gromobran na hramu je isto sto i krov na crkvi, nista drugo.

A ovde nema niceg ni slicnog tome.

Ovde se ne branis od posledica prirodne pojave, nego od natprirodnog zla.

Naprotiv, i ovde se branimo od prirodne pojave - virusa. I slovesno se uklapamo u Domaćinove prirodne zakone. I zato ili dezinfikujemo kašičicu, ili koristimo zasebne kašičice, ili dobijamo Pričešće u ruku... Iz istog razloga čuvamo Pričešće od kvarenja - zato što poštujemo Domaćinove prirodne zakone i slovesno se u njih uklapamo. Iz istog razloga dezinfikujemo ikone koje vernici celivaju. I nikom ne pada na pamet da te stvari naziva bezverjem. ;) 

No, već smo o tome pričali, a kako se ionako nećemo složiti, glupo je da se gložimo u ove dane. Nikad Vaskrs nije bio u ovakvoj svađi dočekivan.

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Протомајстор рече
WWW.BLIC.RS

Moze neko od teologa i meni ovo da razjasni, posebno ovaj deo: Lepo je doći na velike praznike u crkvu, ali ovo je izuzetan jedan momenat u našemu životu. Možemo se mi Bogu moliti i u svome domu. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Ђорђе Р рече

Очекиван расплет.

Помало неочекивана је била ова молба. За неког трачак наде.

Жао ми што не живим у Грузији, Белорусији ил Бугарској. Где постоји слобода исповедања вере.

Ал опет. Преживели смо Турску окупацију. Преживећемо и Вучићеву.

Ма какви. Свака част и свако добро поменутима, али добро нам је за спасење где јесмо.

Ово је прилика да се пробудимо и напредујемо. Чак и да негде паднемо, биће касније на корист. Нешто ће се научити.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...