Jump to content

Хвала "Кани Галилејској"

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 35 минута, АлександраВ рече

Такође.

Dobro znaš da nije tako, jer su žene u većini slučajeva vrlo neskromne i nepristupačne za mnoge muškarce koji po izgledu ne zadovoljavaju njihove kriterijume.

Подели на овим сајтовима

@Bojan*

Имаш толико тема за троловање, мораш ли баш и ову да издефецираш својим глупостима? 

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Bojan* рече

Dobro znaš da nije tako, jer su žene u većini slučajeva vrlo neskromne i nepristupačne za mnoge muškarce koji po izgledu ne zadovoljavaju njihove kriterijume.

Добро знам нешто друго, а то је да су предрасуде и стереотипи заједно са нереалном сликом о себи и неадекватним очекивањима највећа препрека.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, АлександраВ рече

Добро знам нешто друго, а то је да су предрасуде и стереотипи заједно са нереалном сликом о себи и неадекватним очекивањима највећа препрека.

Reci mi onda ti, zašto se pronalazak žene koja pristaje na brak naziva čudom, a trebalo bi da je najnormalnija rutinska stvar?

Neko nađe, ali hiljade drugih ne, jer sa druge strane nailaze na hiljadu barijera.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Bojan* рече

Reci mi onda ti, zašto se pronalazak žene koja pristaje na brak naziva čudom, a trebalo bi da je najnormalnija rutinska stvar?

Neko nađe, ali hiljade drugih ne, jer sa druge strane nailaze na hiljadu barijera.

Благодаран човјек у свему види чудо..

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Bojan* рече

Не знам да ли тролујеш или озбиљно питаш, али ове две реченице управо и показују колико погрешно постављаш ствари.

"Проналазак жене која пристаје на брак" и "рутинска ствар" не одсликава најбоље (тачније, не одсликава ама баш никако), оно што је примарно у целој овој причи, а то је да је сваки однос између људи, па и љубавни однос, односо брачни однос, интеракција. Шта то значи? То значи да обоје подједнако узимају учешће у грађењу тог односа, и то није једносмерна улица. Не можеш ти ништа да нађеш, узмеш и рутински одрадиш у било ком односу са другом особом. То је труд, обострани, и постављање друге особе уз себе а не наспрам себе. Када неко испољава неко понашање према нама, то није само из те особе, него из тог међусобног односа који може да се посматра по типу акција-реакција, па тако у круг. Однос се гради спирално, што значи да имаш платое, па опет за корак на горе, па плато, па нагоре, као када ходаш степеницама. Може и корак уназад, али онда мораш још више да запнеш. Или однос престаје, напушта се. Али, то није до једне особе, него до обе особе заједно, укупно. Који су разлози за нечије понашање не сме и не може да се своди под некакво етикетирање или генерализацију, јер је свако од нас једна јединствена и посебна укупност искустава, која се скупљају целог живота, од рођења.

Људи полазе од другог и у другом проналазе разлоге за своје "неуспехе". Да ли се стварно и искрено људи икада запитају да ли треба нешто код себе да промене, и да ли би требало да изађу из свог егоцентричног круга да би боље разумели и боље чули другог. Ово се подједнако односи на оба пола. Нема ту много филозофије, помериш мало себе у страну да би пустио другог уз себе. И градиш, градиш, градиш тај однос, то је велики труд, ту су бројна одрицања, то је понекад болан процес, јер заправо радиш на себи, поправљаш себе а не тог другог. Када то урадиш, што уопште није рутинска ствар, онда је добар однос "чудо", а не пуки пристанак на формалности. И до краја живота се трудиш у сваком односу, а нарочито брачном.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Bojan* рече

Pronaći ženu za brak je rutinska stvar? :)))

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Bojan* рече

Za muškarca sa iskrenim željama i namerama, pronaći devojku koja želi da se uda, jako je teško, pa kad neko nekim slučajem i uspe da nađe, onda je to za njega čudo.

A zbog čega?  Trebalo bi biti da je sasvim normalno, lako i uobičajeno, a ne čudo.

Eto gde smo mi danas.

"За мене, за нас обоје, је све ово огромно Чудо".Као што видиш,та реченица се односи на нас,моју супругу и мене,за остале је можда другачије...и то није тек тако,реда ради,написано...имајући у виду наше пређашње животне околности наше упознавање је Чудо,јер не постоји алтернативно објашњење ... и дефинитивно није било "sasvim normalno, lako i uobičajeno" ... сложићеш се да,као православни хришћани,не можемо веровати у случајност ... за онога ко верује - нема питања,за онога ко не верује - нема одговора...

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, АлександраВ рече

Не знам да ли тролујеш или озбиљно питаш,

Ozbiljan sam.

Пре сат времена, АлександраВ рече

Проналазак жене која пристаје на брак" и "рутинска ствар" не одсликава најбоље (тачније, не одсликава ама баш никако), оно што је примарно

Ja rekoh: 

...zašto se pronalazak žene koja pristaje na brak naziva čudom, a trebalo bi da je najnormalnija rutinska stvar?

Neko nađe, ali hiljade drugih ne, jer sa druge strane nailaze na hiljadu barijera.

Ti pričaš o ljudima koji već imaju neki odnos, a ja o momentu koji tome prethodi, kada umesto da lako pronađeš slobodnu zainteresovanu osobu, naiđeš bukvalno na zid koji ne možeš da pređeš, jer ne ispunjavaš uslove. Naravno da taj zid ne postoji za onu grupu zgodnih i lepih muškaraca, koji neće njima da se ožene, čak šta više, od njih se ne očekuje ni interakcija o kojoj pričaš, niti se oni pomeraju u stranu da naprave mesta pored sebe za tu drugu osobu. Kod njih ima mesta za više njih, privremenih i potrošnih. Pred njima se bukvalno klanjaju. Zato nemoj one fraze “radi na sebi”, “menjaj sebe”, “ulaži trud”, nego mi pokaži gde su te žene koje zanima brak, a ne zgodni privremeni i povremeni partneri za “provod”. Ima ih veoma malo i biće ih sve manje, jer takav je trend. Onda kad neko nađe zainteresovanu devojku, posle mnogo mnogo traženja, mora da kaže: desilo se čudo, iako je sasvim prirodno da dve osobe suprotnog pola odluče da žive u zajednici.

Подели на овим сајтовима

@Bojan*, како лепе речи користиш, правопис беспрекоран, лепо изражавање, делује и да си веома интелигентан, каткад знаш бити и духовит.
Предлажем ти да се не логујеш више на овај налог, него да направиш нови (пета срећа), ставиш своје име, учланиш се на "Кану" и почнеш да пишеш шта год ти душа иште, само не ово као до сада, нити томе слично, од тога се суздржиш.
Па да видиш шта ће бити. Направиш експеримент, шта те брига. :)

(измењено, побољшано издање)

Солидарност ће спасити свет.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Марина Савковић рече

@Bojan*, како лепе речи користиш, правопис беспрекоран, лепо изражавање, делује и да си веома интелигентан, каткад знаш бити и духовит.
Предлажем ти да се не логујеш више на овај налог, него да направиш нови (пета срећа), ставиш своје име, учланиш се на "Кану" и почнеш да пишеш шта год ти душа иште, само не ово као до сада, нити томе слично, од тога се суздржиш.
Па да видиш шта ће бити. Направиш експеримент, шта те брига. :)

(измењено, побољшано издање)

Niko gramaticki ispravno nije pisao na ovom forum kao Bojan; Nesa; Tvrtko:-)))) 

Nece njega ni jedna zena. Nema para, ne izgleda lijepo, nizak je, nema lijepe zube, mislim ima neka kola i stan ali kao da nema, ima i prelijepu komsinicu ali ipak ona gleda... itd.( ovo su sve njegove rijeci).

Подели на овим сајтовима

пре 59 минута, Bojan* рече

Zato nemoj one fraze “radi na sebi”, “menjaj sebe”, “ulaži trud”, nego mi pokaži gde su te žene koje zanima brak,

Ja isto mislim da nema zena koje zanima brak. Mislim ima ali samo za onih 1% muskaraca koji su lijepi, zgodni i bogati. Na njih ide 99%, zena dok ostalih 1% ostaje za onih 99% nesrecnika, hahaha:smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Bojan* рече

Zato nemoj one fraze “radi na sebi”, “menjaj sebe”, “ulaži trud”, nego mi pokaži gde su te žene koje zanima brak

20110628_public_shutterstock__Di00306729

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Ronald рече

Ja isto mislim da nema zena koje zanima brak. Mislim ima ali samo za onih 1% muskaraca koji su lijepi, zgodni i bogati. Na njih ide 99%, zena dok ostalih 1% ostaje za onih 99% nesrecnika, hahaha:smeh1:

“Malo” si omanuo oko procenata, al’ si bar rek’o suštinu.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Ronald рече

Niko gramaticki ispravno nije pisao na ovom forum kao Bojan; Nesa; Tvrtko:-)))) 

Nece njega ni jedna zena. Nema para, ne izgleda lijepo, nizak je, nema lijepe zube, mislim ima neka kola i stan ali kao da nema, ima i prelijepu komsinicu ali ipak ona gleda... itd.( ovo su sve njegove rijeci).

Pitam se, otkud mi je ovo poznato, taj stil pisanja, ta energija, taj mili plač... kad ono, Nesa! :bighug:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...