Jump to content

Хвала "Кани Галилејској"

Оцени ову тему

Препоручена порука

Lepo. Eto dajete drugima nadu da je ipak moguce upoznati se preko drustvenih mreza. Bilo bi lepo i ostali koji su se ovim putem upoznali da pisu o tome.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

Писао сам на другој теми о томе, али да поновим - моја блиска рођака је упознала мужа на Поукама. Не знам, нисам гледао те додатке за бракове и упознавања, углавном упознали су се на Поукама, дописивали, касније сретали уживо, онда је он дошао да упозна њене родитеље - венчали су се и сада очекују бебу. Имају блиске контакте са једним нашим, здравим, манастирским братсвом, што их додатно ојачава.

Мислим да младим људима црквеност треба да буде мерило, оквир, где да траже супружника - све друго је преузимање огромног ризика. Нису наши стари били луди, када се причало по селима у кога има добра девојка, па се ишло на просидбе и сл.

Нисима сигуран који, али један наш епископ из САД-а, рођен је тамо - мислим да је овај чије беседа сада издају - његов отац је емигрирао из ЦГоре почетком века, снашао се тамо, а онда писао својима: Пошаљите ми неку нашу ђевојку честиту, да се оженим. И тако и беше, она је стигла следећим бродом - никад се пре видели нису, али  баш као Исак и његова жена "омилише једно другом". Узели су се, провели дуг век у браку, изродили 10-так деце, а један је такође изродио децу (унучад њихову), па након упокојења супруге постао епископ.

Грех има своје последице - Бог грех опрости након покајања, али последице остају па је и самом Богу тешко да их у добро преокрене. А у младости се највише грехова почини. Црква чува брак, а брак чува човека од греха.

За труд Поука да помогну људима да нађу сродну душу све похвале :dobro:.

Подели на овим сајтовима

@Иван Ц. мораш да седнеш с Цугербергом (fb) и Дуровим (vk) на кафу, да направите пресек...

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

@шпиља Нек вам је срећно и благословено! 

:sunce::sunce::sunce:

:slavaaa:

Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене.

Подели на овим сајтовима

Нека вам је срећно и  благословено, прелепа вест. :sunce:

Песма ти је врХ :)

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Flojd рече

Lepo. Eto dajete drugima nadu da je ipak moguce upoznati se preko drustvenih mreza. Bilo bi lepo i ostali koji su se ovim putem upoznali da pisu o tome.

Ја и супруг :sunce: у јулу на Петровдан ако Бог да, четврта година брака . :D

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

@Рапсоди 

пре 2 часа, Рапсоди рече

Ја и супруг :sunce: у јулу на Петровдан ако Бог да, четврта година брака . :D

Mislis, Suprug i ja ! Redosled treba ispraviti.  :D :D :D

,,Ne kudi nista sto je ljudsko. Sve je dobro, samo ne svuda, ne uvek i ne za svakoga." :D:D

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Ćiriličar рече

Писао сам на другој теми о томе, али да поновим - моја блиска рођака је упознала мужа на Поукама. Не знам, нисам гледао те додатке за бракове и упознавања, углавном упознали су се на Поукама, дописивали, касније сретали уживо, онда је он дошао да упозна њене родитеље - венчали су се и сада очекују бебу. Имају блиске контакте са једним нашим, здравим, манастирским братсвом, што их додатно ојачава.

Мислим да младим људима црквеност треба да буде мерило, оквир, где да траже супружника - све друго је преузимање огромног ризика. Нису наши стари били луди, када се причало по селима у кога има добра девојка, па се ишло на просидбе и сл.

Нисима сигуран који, али један наш епископ из САД-а, рођен је тамо - мислим да је овај чије беседа сада издају - његов отац је емигрирао из ЦГоре почетком века, снашао се тамо, а онда писао својима: Пошаљите ми неку нашу ђевојку честиту, да се оженим. И тако и беше, она је стигла следећим бродом - никад се пре видели нису, али  баш као Исак и његова жена "омилише једно другом". Узели су се, провели дуг век у браку, изродили 10-так деце, а један је такође изродио децу (унучад њихову), па након упокојења супруге постао епископ.

Грех има своје последице - Бог грех опрости након покајања, али последице остају па је и самом Богу тешко да их у добро преокрене. А у младости се највише грехова почини. Црква чува брак, а брак чува човека од греха.

За труд Поука да помогну људима да нађу сродну душу све похвале :dobro:.

Nek se jave nji dvoje, da se ne kriju. ?

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

Због свега овога могу да кажем да сам радостан и поносан. Поуке су ми у животу донеле много проблема, буквално несрећа, искушења каква многи не би могли да издрже. С друге стране су ми донеле мноштво пријатеља, невероватних искустава, натерале ме да завршим студије, да завршим мастер, да будем међу најбољим студентима...

Али ово је моја посебна радост. Кад сам престао да се бавим администрацијом Поука због разних ситуација које су ме сналазиле пре сада веч доста година, основао сам КАНУ. Тада, као и у многим другим ставрима које сам радио, углавном нисам имао никакву подршку... све је било оно типа "шта ће ти то, ти ли ћеш да решаваш туђе проблеме, немој да си луд...". немало пута сам заиста падао у очајања, разочарења...

Није погрешио о. Зоран Ђуровић када је рекао да какав је то наш мисионарски сајт који никада ништа није добио од Цркве као институције. То је заиста тако... увек сам морао да се борим да би ово опстајало, то најбоље знају људи који су се бринули за сајт.

Кад ово видим, што је Шпиља покренуо - није ми жао за сва искушења! Напротив, плодови су још слађи :)

Ја знам за бар 30-ак бракова који су на Поукама склопљени, родила су се деца, сад нека кренула у предшколско, у школу. Имам неколико парохијана и парохијанки који су на КАНИ пронашли супружника. Неколико породица долази код мене у цркву који су се овде упознали. Многи неће о томе јавно, што свакако поштујем.

Драги моји, желим вам сваког успеха у животу и благослова Божјег. Учествујем у вашој радости и волео бих да се још радости умноже.

Кана се налази овде

ГРУПА на форуму је овде

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Иван Недић рече

@Иван Ц. мораш да седнеш с Цугербергом (fb) и Дуровим (vk) на кафу, да направите пресек...

Они су мале маце за нас :)

Подели на овим сајтовима

За оне који нису разумели:

погледајте која је тема највише подржана од стране чланова... баш ова и овој сличне...

што би рекао један свештеник "мислите о томе" :)

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Flojd рече

Znaci saldo: 

Spilja i zena

Rapsa i muz

Imal jos ko?

Слободно додај још најмање 30 бракова за које ја лично знам, који су се мени јављали...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...