Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

On 22. 9. 2021. at 12:03, sampaganini92 рече

Праштај ако си се осетио увређеним, ја сам ти само искрено рекао шта мислим. Немам намеру да се вређам али ми твоје писање веома често делује јако неразумно. Ја немам шта иком да претим, јер разговарам са атеистом тако да нз што би се он осетио угрожено пројавом промисла Божијег. Какве он закључке изводи о откровњеу тумачењима данашњих како каже модерних теолога мене не интересује. Пречесто се на дешава да се посматра на Цркву као скуп неких приглупих задртих људи којима академија треба да објашњава постулате њихове вере. Нека хвала ја на то не пристајем јер знам ко сачињава цркву и видљиво и невидљиво и сачекаћу да они то питање адресирају из раличитих углова уколико уопште смтрају да за то постоји потреба. Исто као што је књига Енохова без икакве посебних разлога извисила да уђе у канон па јој се данас не обраћамо као релевантном фактору. Зашто? Ти питај себе даље зашто како думај копај деконструиши претходне одлуке, ја се тиме бавити нећу. Имам другачије путеве којим ходим.

Expand  

Опет не читаш шта је написано. Критике хришћанства (нпр. од Целзија и Порфирија Тирског) поспаљиване. Аполонију Тијанском нису негирана чуда, него је проглашен за ђавоиманог волшебника. Све до данашњег времена једноставно ниси смео некa питања да поставиш. Ко год да си био, у најбољем случају завршио би са усеченим језиком у гркљану. И ти онда вичеш хахаха, кад сте тако паметни зашто нико други то није приметио до сада? Приметио је, али се правио да није, јер није смео да примети. Људи су погубљивани од стране црквених судова до 19. века.

On 22. 9. 2021. at 12:04, sampaganini92 рече

И? Јел имам твоја констатација икакве везе са мојом поруком? Онако смисаоно?

Expand  

Па ти си написао пре 2000 година, није канон светог писма донет пре 2000 година, него на Јерусалимском Синоду.

Подели на овим сајтовима

On 22. 9. 2021. at 12:15, Tumaralo. рече

?

Da li sam te dobro razumeo, rekla si da oni koji rade od kuće moraju biti negativni na kovid?

Expand  
CEKIN.SI

To su neki hitri test i, kao samotestiranje. Ali ipak debilizam. Dokle idu. 

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

On 22. 9. 2021. at 11:56, sampaganini92 рече

Мани ме се кружне логике,

Expand  

Pa onda prestani da je koristiš... imaš mnogo lakši i jednostavniji način da odgovoriš - kažeš da veruješ u to i tačka, ne interesuju te argumenti za i protiv... i tu uvek prestaje bilo kakva priča jer naravno da imaš prava da veruješ u šta god poželiš i besmisleno je o tome diskutovati... ali kad želiš da predstaviš kao da imaš neki validan razlog i da je onaj ko misli drugačije "infantilno gord" i da nije u pravu, onda bi valjalo da imaš neki validan argument, a ne kružnu logiku... jer, kao što rekoh, a i mirko pokušava da ti objasni, to ne pokazuje ništa i time samo ispadaš neozbiljan...

само је крајње упитно твоје веровање у нечију анализу нечега 2 хиљаде година након што се збило пре него у процену оних људи тамо и тада који су о томе дискутовали измељу осталог знајући за разлике јер није нуклеарна физика већ лингвистичка разлика у списима.

Expand  

Pa da... u pitanju je linvistička razlika u spisima... i zato nije baš mnogo bitno kada su spisi napisani... podjednako su različiti danas, kao i onda... i oni ljudi "tamo i tada" (mada to obuhvata široku oblast i dugačko vreme) su imali različite razloge i za i protiv... i neki ljudi "tamo i tada" su analizirali  i procenjivali da nije isti pisac... episkopi, ne ateisti... a ne znam nikog ko tvrdi da ne postoje ozbiljne razlike, pa ćak ni ti to ne tvrdiš i stoga ne znam šta je "upitno" u prihvatanju tvrdnje da postoje ozbiljne razlike...

Одлука је донета да се уврсти у књиге Новог Завета, и од тада је део Светог Писма. Да ли ти или неко други то хоће сада да исцепка и уклно као грешку слободно. Ја ћу да сачекам кад будете донета саборска одлука о томе, па нек изложе своје ти модерни теолози.

Expand  

Gde si ti sad krenuo u kupine? Kakvo cepkanje i uklanjanje? Ko je to pomenuo? Ne postoji ama baš nikakva šansa da se sada neka knjiga ukloni iz Biblije... a i da postoji, šta mene briga da li ćete da uklonite ili nećete... samo sam napisao da danas znamo ili ako hoćeš preciznije - relevatni dokazi sa velikom sigurnošću ukazuju na to - da autor Otkrovenja nije autor Jevanđelja po Jovanu... to čak ne mora da ima bilo kakve teološke implikacije... ima 27 knjiga u NZ, nije ih sve napisao isti čovek... to nam ne govori ništa o "svetosti" tih knjiga jer su i jedan i drugi autor mogli da budu inspirisani Svetim Duhom...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

On 22. 9. 2021. at 12:18, mirko1929 рече

Опет не читаш шта је написано. Критике хришћанства (нпр. од Целзија и Порфирија Тирског) поспаљиване. Аполонију Тијанском нису негирана чуда, него је проглашен за ђавоиманог волшебника. Све до данашњег времена једноставно ниси смео некa питања да поставиш. Ко год да си био, у најбољем случају завршио би са усеченим језиком у гркљану. И ти онда вичеш хахаха, кад сте тако паметни зашто нико други то није приметио до сада? Приметио је, али се правио да није, јер није смео да примети. Људи су погубљивани од стране црквених судова до 19. века.

Па ти си написао пре 2000 година, није канон светог писма донет пре 2000 година, него на Јерусалимском Синоду.

Expand  

Важи, тако је. 

Подели на овим сајтовима

On 22. 9. 2021. at 12:38, Avocado рече

Pa onda prestani da je koristiš... imaš mnogo lakši i jednostavniji način da odgovoriš - kažeš da veruješ u to i tačka, ne interesuju te argumenti za i protiv... i tu uvek prestaje bilo kakva priča jer naravno da imaš prava da veruješ u šta god poželiš i besmisleno je o tome diskutovati... ali kad želiš da predstaviš kao da imaš neki validan razlog i da je onaj ko misli drugačije "infantilno gord" i da nije u pravu, onda bi valjalo da imaš neki validan argument, a ne kružnu logiku... jer, kao što rekoh, a i mirko pokušava da ti objasni, to ne pokazuje ništa i time samo ispadaš neozbiljan...

Pa da... u pitanju je linvistička razlika u spisima... i zato nije baš mnogo bitno kada su spisi napisani... podjednako su različiti danas, kao i onda... i oni ljudi "tamo i tada" (mada to obuhvata široku oblast i dugačko vreme) su imali različite razloge i za i protiv... i neki ljudi "tamo i tada" su analizirali  i procenjivali da nije isti pisac... episkopi, ne ateisti... a ne znam nikog ko tvrdi da ne postoje ozbiljne razlike, pa ćak ni ti to ne tvrdiš i stoga ne znam šta je "upitno" u prihvatanju tvrdnje da postoje ozbiljne razlike...

Gde si ti sad krenuo u kupine? Kakvo cepkanje i uklanjanje? Ko je to pomenuo? Ne postoji ama baš nikakva šansa da se sada neka knjiga ukloni iz Biblije... a i da postoji, šta mene briga da li ćete da uklonite ili nećete... samo sam napisao da danas znamo ili ako hoćeš preciznije - relevatni dokazi sa velikom sigurnošću ukazuju na to - da autor Otkrovenja nije autor Jevanđelja po Jovanu... to čak ne mora da ima bilo kakve teološke implikacije... ima 27 knjiga u NZ, nije ih sve napisao isti čovek... to nam ne govori ništa o "svetosti" tih knjiga jer su i jedan i drugi autor mogli da budu inspirisani Svetim Duhom...

Expand  

Ок ако је поента била само да кажеш да је различит аутор. Ок, могуће, моја поента је била није битно јер је ту где је са разлогом. Само ми се учинило из контекста пређашње приче да тиме покушаваш да имплицираш да је откровење стога нерелевантно за хришћанина. 

Подели на овим сајтовима

:aplauz:

WWW.CHANNELNEWSASIA.COM

UNITED NATIONS: Brazilian President Jair Bolsonaro told the United Nations General Assembly on Tuesday (Sep 21) that his government was against health passports but backed drives to vaccinate...

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

On 22. 9. 2021. at 12:38, Avocado рече

Expand  

Да, нико није говорио ни о каквом избацивању. Само да је убацивање протекло трновито...

On 22. 9. 2021. at 12:43, sampaganini92 рече

Важи, тако је. 

Expand  

Хоћеш да кажеш да си могао у средњем веку да имаш слободу вероисповести, те да је владала слободна расправа? Па чак и за веру небитне рапсраве, које су се само тангенцијално, или никако тицале вере у средњем веку, су људи гледали како да повежу с вером, а своје неистомишљенике са неком јереси, не би ли ућуткали неистомишљеника.

Подели на овим сајтовима

On 22. 9. 2021. at 12:49, mirko1929 рече

Да, нико није говорио ни о каквом избацивању. Само да је убацивање протекло трновито...

Хоћеш да кажеш да си могао у средњем веку да имаш слободу вероисповести, те да је владала слободна расправа? Па чак и за веру небитне рапсраве, које су се само тангенцијално, или никако тицале вере у средњем веку, су људи гледали како да повежу с вером, а своје неистомишљенике са неком јереси, не би ли ућуткали неистомишљеника.

Expand  

Не хоћу да кажем да је Стефан Немаља починио геноцид на неистомишљеницима прогласивши их сектом јеретичком богумила...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...