Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 2 минута, cloudking рече

La la la la :D

Speaking on state television, Metropolitan Hilarion, head of the Moscow Patriarchate's department for external church relations, said those refusing to vaccinate were committing "a sin for which they will have to atone throughout their lives".

WWW.REUTERS.COM

Russia's powerful Orthodox Church admonished people refusing to be vaccinated against COVID-19, calling them sinners who would have to atone for the rest of their lives, as the country reported another jump...

tra la la la :)

RS.N1INFO.COM

Ruska pravoslavna crkva je osobe koje odbijaju da se vakcinišu protiv koronavirusa nazvala grešnicima, osuđenim na iskupljenje do kraja života.

Na na na na naaaaa! :D 

WWW.POLITIKA.RS

MOSKVA - Ruski patrijarh Kiril vakcinisan je u martu jednom od ruskih vakcina protiv korona virusa, izjavio je danas šef odeljenja Sinoda Ruske pravoslavne crkve za odnose sa društvom i medijima Vladimir...

Јесте један залутали заблудели епископ то изјавио. Тачно.
РПЦ милион пута поновила да је вакцинација мора бити добровољна.

Ерго твоја изјава је лаж.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, sampaganini92 рече

Јесте један залутали заблудели епископ то изјавио. Тачно.
РПЦ милион пута поновила да је вакцинација мора бити добровољна.

Ерго твоја изјава је лаж.

A sa koje se to pozicije ruski episkopi nazivaju zabludelim? Sta te definise kao pozvanog da ti blatis jednog ruskog episkopa? :)

I na primer, jel ove vakcine poslao taj episkop tajno da niko ne vidi, ili sama ruska crva zvanicno? ;) 

TASS.COM

Sputnik V was approved for use in that country in February, 2021

Inace, nasao sam zemlju raj za pravosalvne avakse... eto bar imate gde da odete kad krenu kovid pasosi :) 

BALKANINSIGHT.COM

Echoing a popular right-wing conspiracy theory, the main Church in Moldova has claimed that a vaccine against COVID-19 could allow Microsoft, or other entities, to take remote control of human beings...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Tumaralo. рече

O ovome pričam već pola godine.

Pravi značaj kineskih gulag kamera prevazilazi kognitivni kapacitet tupavih glava raznoraznih poverenika, pravnika i ostalih đerleka.

Podaci koju te kamere harvestuju uopšte ne mogu da se obrade nigde u Srbiji već idu tamo gde postoje gigantska postrojenja za tu svrhu (verovatno Kina).

Onda, nakon što ih supermoćni algoritmi obrade, do naše policije stiže informacija o tome koga treba uhapsiti "jer ugrožava bezbednost" u Novom svetskom poretku

Isti ljudi bivaju označeni putem facial recognition sistema i uskraćuje im se pristup društvu, uslugama, ekonomiji uopšte..

Čitajte Otkrivenje Jovanovo, tamo sve piše šta će biti ako se ljudi ne pokaju.

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, cloudking рече

A sa koje se to pozicije ruski episkopi nazivaju zabludelim? Sta te definise kao pozvanog da ti blatis jednog ruskog episkopa? :)

I na primer, jel ove vakcine poslao taj episkop tajno da niko ne vidi, ili sama ruska crva zvanicno? ;) 

TASS.COM

Sputnik V was approved for use in that country in February, 2021

Inace, nasao sam zemlju raj za pravosalvne avakse... eto bar imate gde da odete kad krenu kovid pasosi :) 

BALKANINSIGHT.COM

Echoing a popular right-wing conspiracy theory, the main Church in Moldova has claimed that a vaccine against COVID-19 could allow Microsoft, or other entities, to take remote control of human beings...

Са позиције да изјављује ствари супротне ономе што изјављује сабор и сионд РПЦ. Не другачије него неускладиво супротне.

Ако нека шаљу вакцине, никакав проблем. Хумана делатност. Али никог не приморавају ни на који начин да се вакцинише, никаквим психолошким лажно моралним условљавањима и притисцима. Јер је супротно свему ономе што Црква јесте. Али даалеееко од тога да ти то можеш да схватиш.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, sampaganini92 рече

никаквим психолошким лажно моралним условљавањима и притисцима. Јер је супротно свему ономе што Црква јесте. Али даалеееко од тога да ти то можеш да схватиш.

Osim ako tema nisu gejevi... tad se ta "tvrda" pravila malko omeksavaju i onda vise ne vazi to "crkva se ne bavi psiholoskim lazno moralnim uslovljavanjima i pritiscima" :D

Ali to je druga tema...

Nego cekaj... ne bese li se ti pre par stranica drznuo na mene pitanjem "ja ne serem protiv vakcina"? (tvoje reci) :) 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, cloudking рече

Osim ako tema nisu gejevi... tad se ta "tvrda" pravila malko omeksavaju i onda vise ne vazi to "crkva se ne bavi psiholoskim lazno moralnim uslovljavanjima i pritiscima" :D

Ali to je druga tema...

Nego cekaj... ne bese li se ti pre par stranica drznuo na mene pitanjem "ja ne serem protiv vakcina"? (tvoje reci) :) 

Pa ja zaista ne znam gde ti ovde uocavas da ja pricam protiv vakcina? Pricam protiv prisilnog vakcinisanja.

Tema gejeva jeste zaista sasvim druga tema kojom mozemo negde drugde da se bavimo, a iskreno i ne moramo.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, fsa рече
«ЉУДИ СУ ОБАВЕЗНИ ДА СЕ ВАКЦИНИШУ!»: МИТРОПОЛИТ ЈУВЕНАЛИ – О ВАКЦИНАЦИЈИ ПРОТИВ COVID 19
Митрополит Крутитски и Коломна Јувенали подржао је вакцинацију против коронавируса, изјавио је то у интервјуу за «Радио 1» и другим подмосковским медијима. «МИСЛИМ ДА ОНИ ЉУДИ КОЈИ СЕ МОГУ ВАКЦИНИСАТИ МОРАЈУ БИТИ ВАКЦИНИСАНИ! Јер кроз ово, особа чува не само своје здравље, већ и штити друге људе од инфекције. СЛАВА БОГУ ШТО ПОСТОЈИ ТАКВА МОГУЋНОСТ» - рекао је митрополит Јувенали.
Он је додао да је вакцинација већ одавно уобичајен део живота и да нема разлога да се одупремо. «На крају крајева, одавно смо навикли на вакцинацију. На пример, из године у годину увек сам се вакцинисао против грипа. То је постало нешто свакодневно. И од ове страшне болести, наравно, морамо се вакцинисати», - нагласио је Јувенали.

Став Цркве о вакцинацији (РПЦ)
Вакцинација је благослов
„Научници и лекари који улажу значајне напоре да превазиђу последице и спрече даље ширење коронавирусне инфекције КОВИД-19, која је однела животе многих људи, заслужују дубоку захвалност и поштовање <...>. Данас, као и у прошлости, захваљујући напретку медицинске науке, укључујући и област превенције вакцина, постало је могуће спречити и смањити ширење многих болести, ублажити патње које људима доносе, смањити морталитет и продужетак животног века. Многе епидемије познате у прошлости су нестале, укључујући у то примену вакцина против одговарајућих болести “,- речено је у завршном документу округлог стола „Вакцинација: етички аспекти у светлу православног вероучења “.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1220158835151554&id=100014723475780

Okej vakcina kao deo napredovanja nauke, ali jednostavno je nemoguce vakcinisati sve ljude i to na silu i zastrasivanje i ucenjivanje, jer postoji opasnost da se naruse i ukinu prava i slobode koje smo stekli kroz civilizaciju i borbu za ta prava na te odredjene ljudske slobode. Mislim da je opasnost i u tome sto se time moze dati neogranicena vlast i zakoni drzavi u ruke i to moze u buducnosti da predstavlja presedan koji (vlast i drzava) mogu da iskoriste i da zavedu neke oblike diktature i slicno.

Koliko ja razumem, verovatno moze da se uvede obavezna vakcina za odredjene oblasti rada i delovanja, ali za sve ljude ne vidim kako je moguce i po zakonima i ustavima.

I opet ovi neki nasi iz crkve prave se vece pape od samog pape, stvarno ne razumem odakle im takva hrabrost da duhovno nasilnicki namecu moranje obavezne vakcinacije svima u crkvi, ja to stvarno ne razumem. ne_shvata

Inace taj Svetislav sa fejsabuka, znam da je clan foruma,.... i da tamo na svoj fejsabuka svasta nesto pise o veri ..... u very problematicnom kontekstu.... Just_Cuz_19 ,..... i voli da se prepire sa tradicionalistima.... itd.... (samo da zna da ga priljezno pratimo....:coolio:  :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Mikorist рече

Tarabić:ani_biggrin:

203729478_Screenshot2020-04-10at19_50_49.png.ae145a7253c2ecfde8eec3740d67e629.png

Posle ovoga ide 3 svetski rat - 10 Srba pod šlivom i tako to.  :))

A to je ona boleština, od koje ti jaja idu sa 37° na 40°. Da, gadna boleština... Jednom sam imala temperaturu 40, zamalo mozak da mi se skuva. Možda se i skuvao... 

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Mikorist рече

Jednostavniji je za čitanje. Sve u svemu u obe varijante We Are Doomed:))

Ma laze Pismo a i predanje crkve. To ti je bato za one zadrte hriscane a ne za ove prosvecene novoga doba. Dekonstrukcija hriscanskog predanja :aplauz:

Mudar si ti ne das se prevariti recima Crkve. Ruzicasta nas buducnost sve ceka :)

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, sampaganini92 рече

Ma laze Pismo a i predanje crkve. To ti je bato za one zadrte hriscane a ne za ove prosvecene novoga doba. Dekonstrukcija hriscanskog predanja :aplauz:

Mudar si ti ne das se prevariti recima Crkve. Ruzicasta nas buducnost sve ceka :)

Па, Књига Откровења је полуканонска. Западна црква ју је прихватила, а Источна не (и тако се некако ипак провукла на мала врата у НЗ, али се и даље не чита у Православним богослужењима). Било како било, она се не односи на нашу будућност. Писана је у време римских прогона хришћана и у њој се најављује да ће хришћани прогонити пагане, што се већ испунило. Хришћани су имали свој период, од цара Теодосија, па надаље, кад су жарили и палили светом.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Mikorist рече

Svaka čast ko ima blagoslov od popa da može da čita Otkrovenje. Msm to je kao strip kad čitaš na svoju ruku  pa je jednostavno. I tumačenje koje sam čitao je teška beseda.... :ani_biggrin:

Било је у оптицају својевремено Откровење Петрово које детаљно описује паклене муке. Међутим, није ушло у  НЗ, зато што на крају пише да ће се молитвама верних евентуално неправедници избавити од паклених мука, након чега (у тексту) свети Петар наређује да се то знање не шири даље, јер је лоше из морално-педагошких разлога, него да се сакрије.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Mikorist рече

Svaka čast ko ima blagoslov od popa da može da čita Otkrovenje. Msm to je kao strip kad čitaš na svoju ruku  pa je jednostavno. I tumačenje koje sam čitao je teška beseda....Da odlepiš sine... :ani_biggrin:

Ма не бре заиста сам сасвим уверен да је ружичаста будућност, па сви су показатељи да је тако. Тако да стварно немој да се бринеш ништа, кад колонизујемо свемир, ће да имаш лајтсејбер на планети Татуин. А после ко зна где је граница...

У сваком случају да бре случајно се докопала књига Новог Завета, омакло се Оцима а и Дух Свети затајио па ето шта да се ради. Има данас довљно вас мудрих да нам објасните стриповну форму откривења.

Али не бих заиста даље, веруј шта ти је и како ти је воља. Не дај да те ишта ограничи и укалупи :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...