Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 28 минута, ГорданаП рече

@Jokic Z. Немојте тако. Нико вас не жели на респиратору, не дај Боже. Државу то у крајњем случају превише кошта, а лекари су уморни од свега. Бог нам је дао и лекаре и медицину, а и ви ћете отићи код њих ако затреба и очекивати помоћ, а сада их третирате као непријатеље.

Svi koje znam i volim, a vakcinisali su se, prosto žele da se ovo završi i svi budemo dobro i zdravo. I zato i žele da se i drugi vakcinišu.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Покушај да се објасни зашто ће тешко ићи имплементација вакцина. Али пошто је вокс амерички медиј, тешко да би им дошло да објасне да би Руске и Кинеске вакцине могле допринети побољшању снабдевања и поправити дијелом оно што се зезне преко ковакс механизма. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Justin Waters рече

Али пошто је вокс амерички медиј, тешко да би им дошло да објасне да би Руске и Кинеске вакцине

Nalažiš se u pogrešnoj dijalektici. Rusija i Kina vs Amerika itd.

Berlinski zid je pao 1989. godine.

Pazi ovako, Farmer Bil je američki milijarder koji finansira SZO (nadnacionalna organizacija čije protokole primenjuje i Amerika i Kina i Rusija i Gabon), a ujedno je član kineske Akademije nauka.

Zato prosvećen čovek kaže "fuj globalistički oligarsi" a ne "fuj Kina" ili "fuj Amerika".

Mada, Kina je svakako fuj.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Tumaralo. рече

Nalažiš se u pogrešnoj dijalektici. Rusija i Kina vs Amerika itd.

Berlinski zid je pao 1989. godine.

Pazi ovako, Farmer Bil je američki milijarder koji finansira SZO (nadnacionalna organizacija čije protokole primenjuje i Amerika i Kina i Rusija i Gabon), a ujedno je član kineske Akademije nauka.

Zato prosvećen čovek kaže "fuj globalistički oligarsi" a ne "fuj Kina" ili "fuj Amerika".

Mada, Kina je svakako fuj.

Превише ти се привиђа Били, и он нема никакве везе са проблемом снабдевања западних вакцина сиромашним државама. 

Богата државе су платиле у фази истраживања приватницима и сад ти исти стоје први у реду да се прво за њих произведе и то по 5 пута више доза него што треба за једну главу и ту ни ковакс пуно не помаже. С друге стране руске и кинеске вакцине су развијене од стане државних института и нико није капарисао прве дозе, него је ствар сваке државе појединачно да договори набавку са произвођачем једне или друге. 

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Занимљива последица мера против Короне:

WWW.SCIENTIFICAMERICAN.COM

The public health measures that slow the spread of the novel coronavirus work really well on influenza

Never argue with an idiot. They will drag you down to their level, then beat you with experience.

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, illuminated рече

Занимљива последица мера против Короне 

Значи грип је нестао јер људи поштују мере против короне, а корона  дивља свуда јер људи не поштују мере?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

Значи грип је нестао јер људожи поштују мере против короне, а корона  дивља свуда јер људи не поштују мере?

Отприлике :D

Грип има мању стопу заразе од короне (ако се добро сећам, Р фактор код грипа је испод 2, а за корону је ваљда 2.5) тако да и слабо поштоване мере имају доста јачи утицај на грип.

Never argue with an idiot. They will drag you down to their level, then beat you with experience.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, illuminated рече

Отприлике :D

Грип има мању стопу заразе од короне (ако се добро сећам, Р фактор код грипа је испод 2, а за корону је ваљда 2.5) тако да и слабо поштоване мере имају доста јачи утицај на грип.

Али толико јачи? Да је уз мере корона линеарна, а грип практично нула, па ајд. Или да је грип линеаран кад је корона експоненцијална. Али грип практично нула, а корона дивља?

Осим ако је разлог то што не могу корона и инфлуенца да буду истовремено у ћелији, а корона је много, много бржа да се ње домогне (заразнија). То би можда квантитативно објаснило стање на терену, а не мере које се половично поштују?

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Juanito рече

Осим ако је разлог то што не могу корона и инфлуенца да буду истовремено у ћелији, а корона је много, много бржа да се ње домогне (заразнија). То би можда квантитативно објаснило стање на терену, а не мере које се половично поштују?

Ovo je dobro potencijalno objašnjenje. Grip možda gubi teritoriju koju osvaja korona.

Takođe imam vrlo ličnu ničim potkrepljenu hipotezu da su bar neki slučajevi respiratornih infekcija koji su negativni na koronu upravo primeri gripa, ali na grip se ni ranije nije baš ažurno testiralo nego se dijagnoza najčešće davala na osnovu simptoma osim u baš teškim slučajevima kad se, najčešće u bolničkim uslovima, daju ciljani lekovi baš za grip.

Znači, kad smo ranije imali sezonske epidemije gripa, uglavnom nisu ljudima rađeni testovi na grip nego se na osnovu prisustva virusa u populaciji i postojanja simptoma pretpostavljalo da je nešto grip. Možda sad imamo bar neke ljude koji imaju grip a ostali su bez bilo kakve dijagnoze jer su negativni na koronu i niko nema vremena da se bakće s njima, daju im iste preporuke kao koronašima, vitamini, odmor, tečnost?

• Свиђа ми се 1

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Juanito рече

Али толико јачи? Да је уз мере корона линеарна, а грип практично нула, па ајд. Или да је грип линеаран кад је корона експоненцијална. Али грип практично нула, а корона дивља?

Не знам, стварно.

Логично је да мере имају већи утицај на грип због стопе заразе а да ли је то довољно, не знам.

Сигурно да има и других фактора (мере око короне не подразумевају само физичку дистанцу већ и повећану дезинфекцију, итд.). Сумњам да је узрок недостатак ћелија у телу, имамо их доста :) Али могуће да и то има неки фактор.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Paradoksologija рече

Ovo je dobro potencijalno objašnjenje. Grip možda gubi teritoriju koju osvaja korona.

Takođe imam vrlo ličnu ničim potkrepljenu hipotezu da su bar neki slučajevi respiratornih infekcija koji su negativni na koronu upravo primeri gripa, ali na grip se ni ranije nije baš ažurno testiralo nego se dijagnoza najčešće davala na osnovu simptoma osim u baš teškim slučajevima kad se, najčešće u bolničkim uslovima, daju ciljani lekovi baš za grip.

Znači, kad smo ranije imali sezonske epidemije gripa, uglavnom nisu ljudima rađeni testovi na grip nego se na osnovu prisustva virusa u populaciji i postojanja simptoma pretpostavljalo da je nešto grip. Možda sad imamo bar neke ljude koji imaju grip a ostali su bez bilo kakve dijagnoze jer su negativni na koronu i niko nema vremena da se bakće s njima, daju im iste preporuke kao koronašima, vitamini, odmor, tečnost?

Ja sam isto prvo pomislio na to da se ljudi manje testiraju, ali ovde se govori o broju smrti... doduše to se i ranije ekstrapoliralo iz broja zaraženih (po testovima) i hospitalozovanih... a to pretpostavljam i sada rade...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Још мало корона моронизма...

Цитат

Dodao je da barovima na plaži neće biti dozvoljeno puštanje muzike, mera koja će se primenjivati i na restorane i kafiće koji se ponovo otvaraju 3. maja, kao i na barove kada ponovo počinju sa radom kasnije tokom meseca. 

Objašnjavajući zabranu muzike, Stambulidis je rekao da su ekspertski izveštaji ukazali na to da ambijentalna buka može doprineti širenju virusa prisiljavanjem osoblja da povise glas, šireći više čestica u vazduhu. Do ovog poteza dolazi tokom postepenog ublažavanja ograničenja putovanja Grčke nakon zvaničnog otvaranja turističke sezone 14. maja.

WWW.B92.NET

Grčka je najavila da će se organizovane plaže i klubovi na plaži širom zemlje otvoriti 15. maja uz stroge zdravstvene mere.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Juanito рече

Још мало корона моронизма...

Ovo nije ništa. Ja bih uveo da može samo s maskom u vodu...ali samo sa n95. Ili eventualno tri hirurške jedna preko druge.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, GeniusAtWork рече

Ovo nije ništa. Ja bih uveo da može samo s maskom u vodu...ali samo sa n95. Ili eventualno tri hirurške jedna preko druge.

Ја бих сипао хипохлорит у море, за сваки случај. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...