Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 6 часа, Србољуб+ рече

Нисам ставио због патетике или сажаљења. Некима је много горе. Мислим да велики број људи није свестан каква се борба овде води. Двојцу су пребацили на одељења где могу добити већи проток кисеоника. Сатурације биле испод 80%. Примају по 6-7 инфузија дневно. Обојца снажни у напону животне снаге. Сестрице развозе боце од 80 килограма њих три на нас 50-60. Један дан дошла само једна остале позитивне. Замена има седам дана стажа. Само зује около. Мере, деле терапију, ваде крв,возају на рентген, скенер... Мали змајеви. Има и неки брат па када вичу сестро а он додаје сестро-брате. Било би лепо када би људи схватили да је неколико хиљада људи у јако тешком стању и да без подршке коју на оваквим местима вероватно не би преживели.

Tvoj post sam okačio upravo zbog toga, da blesavim ljudima ovde pokažem da ova bolest nije nikakva igra i da je jako ozbiljna. Nadam se tvom brzom oporavku i svako dobro ti želim 🤗

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Justin Waters рече

многи хришћани су такав морални пад доживјели у овој епидемији да је то неописиво. 

Za potpis. Količina samoživosti koja se maskira nekakvom osvešćenošću protiv vladara iz senke i tajnih agendi je van svake mere. Ljudi koji zovu sebe hrišćanima zatvaraju oči pred očiglednom strahotom koju sa sobom nosi ova bolest, samo da bi zadovoljili čovečuljka na ramenu koji im priča "ZAVERA, ZAVERA"

Подели на овим сајтовима

On 21.3.2021. at 20:03, Tumaralo. рече

Negirao sam efikasnost mera.

SVE mere su sulude.

Значи ако имаш респираторни вирус за који се тачно зна како се преноси - капљично на одређену удаљеност - и ти држиш дистанцу од потенцијално заражених, таква мера је сулуда? Или ако носиш маску која или спречава да ти капљично шириш вирус (хируршка) или има посебне филтере који спречавају да вирус дође до тебе, то је исто сулуда мера?

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Tumaralo. рече

Čak i da znamo konkretna imena i prezimena ne bi bilo bitno.

Bilo bi bitno... ali ne moraju čak ni imena... može i bilo kakav konkretniji opis... tajna grupa sa 5, 20 ili 200 članova koji su milijarderi, zli genijalci ili ljudi-gušteri koji su doneli takvu i takvu odluku tada i tada, tu i tu... šta god... bilo šta što je konkretnije od neki ljudi vode ovaj freak show i sve što da znamo o njima (ali to nekim čudom pouzdano znamo) je da su ludaci, teroristi i ubice...

Mogao si da odgovoriš da su pedofili, kidnaperi i narkomani... ili ucenjivači, bitange i kockari... isti stepen neinformacija kao ono što si naveo... na pitanje ko su ti ljudi si naveo tri random negativne karakteristike...

Цитат

Dovoljno je da znamo da su u pitanju ludaci, teroristi i ubice da bismo mogli zauzeti ispravan stav povodom svega što nam serviraju. 

Ali kako da znam nešto o ljudima o kojima ama baš ništa ne znam?

Цитат

Bil Gejts svakako jeste jedan od.. glasnogovornika Agende, barem.

Kako znaš da je i on jedan od njih?

Цитат

On predviđa... Njega pitaju kad ćemo biti normalni...

Istina je da se ni od jeseni nećemo vratiti na staro. Nećemo NIKADA i to zbog energetskih problema (u tekstu sakrivenih pod okriljem brige o globalnom zagrevanju). 

Nestala je energetska osnova za moderno i demokratsko društvo, a moćnici prirodno hoće da očuvaju svoju poziciju i da zadrže za sebe sve tekovine tehnološkog progresa pa obezbeđuju poluge za suzbijanje osiromašenih masa (koje će trpeti zbog nedostatka energenata i climate change-a).

Ova pandemija se zloupotrebljava u tu svrhu.

Eto, upravo u Engleskoj, kolevci Habeas Corpus Acta, traju brutalni protesti protiv novog zakona koji predstavlja ogroman korak ka policijskoj državi.

Pa šta što u Engleskoj donose zakon koji povećava ovlašćenja policije? Donose u Engleskoj, a ne donose u Nemačkoj... a da ne donose u Engleskoj, a donose u Nemačkoj, to bi isto bio "dokaz" u prilog tvoje hipoteze... i tako za sve zemlje... ili za sve razvijene zemlje... a da (nekim čudom) nema ama baš ni jedne zemlje koja u nekom random periodu donosi zakon koji povećava ovlašćenja policije, onda bi nešto drugo (podjednako banalno) bilo "dokaz"... npr. to što je u Engleskoj pre 10 godina donet zakon koji povećava ovlašćenja policije...

Da bi neki dokaz bio uverljiv dokaz u prilog neke hipoteze, nije dovoljno samo da se uklapa u hipotezu, već da je u pitanju nešto što se ne bi očekivalo i od milion drugih konkurentskih hipoteza... kao što okolnost da je u nekom slučaju forenzika utvrdila da je ubica desnoruk nije baš sjajan dokaz da si ti ubica samo zato što si desnoruk...

E sad, samo da ovde ne budem nedorečen... nekada se može nešto dokazati i sa takvim posrednim dokazima... ako ih imaš baš baš mnogo... npr. ubica je desnoruk, belac, stariji od 50 godina, vozi nemački automobil, ima stan u Zemunu i vikendicu u Surdulici, dva sina i tri ćerke, pre tri godine letovao u Španiji, ima dogu po imenu Rex i tako još desetak detalja (da ne nabrajam do besvesti) koji sami za sebe ne znače ništa jer se uklapaju sa još milion hipoteza ali zajedno svode verovatnoću na 1. Problem je što zaverolozi tipično navedu nekoliko (ubica je desnoruk, belac i vozi nemački automobil) i prave se kao da su nešto dokazali...

Цитат

Ko je kome minion?

Onaj tajanstveni koji piše ili ovaj koji se predstavlja javnosti kao odgovoran a u stvari nema pojma šta radi?

Minioni su njihovi zaposleni u njihovim departmanima... koji ih naravno spremaju za svaku konferenciju...

Meni je potpuno jasno iz konteksta o čemu se radi... jer isto tako sam nekada spremao svog principala i mene pripravnici nekad tako spremaju... dobiju instrukciju da me spreme "kao da sam spiker na TV-u"... i kada bi neko ko nema pojma slušao naš razgovor ili neku rečenicu mogao bi da pomisli da ja ne znam šta radim i da je pripravnik meni šef...

Цитат

Svuda su na svetu u ovom trenutku istureni ucenjeni i korumpirani idioti isto kao kod nas dok se stvari kuvaju iza kulisa.

A što "u ovom trenutku"? Ako je verovati zaverolozima, uvek je tako i bilo...

Цитат

Iz iste kuhinje se serivra suva u svetu (osim u Belorusiji i Švedskoj iz nekog razloga).

Da... ili je to proizvod masivne zavere koja uključuje stotine hiljada ljudi... ili su vlade svih ostalih država malo pametnije ili opreznije od vlada Belorusije i Švedske... jedna od te dve opcije...

Jel postoji neki konkretan razlog da poverujem u daleko manje verovatnu opciju?

Цитат

Tako je.

Rekoh da je kao apstraktna tačka. Može se videti umom, kao što možeš videti nevidljivu tačku kao težište trougla ako napraviš pravilan presek linija i pravilno izračunaš parametre.

Onda više neće biti nevidljiva, moći ću da je nacrtam nikad lakše... ili shvati to ovako - ono što pokušavam u ovoj i prethodnim konverzacijama je da mi nacrtaš taj pravilan presek linija... i nešto ti ne ide...

Цитат

Pazi, metodička kratkovidost ima polje primene u kojoj se svrsisodna, ali za ovo o čemu pričamo je potrebno izdići se, povezivati stvari i čitati između redova.

Međutim, nemoguće je bez prvog koraka a to je intuitivni osećaj da cela situacija SMRDI a to je moglo da se oseti od samog početka.

Sličan odgovor sam dobio i u vezi sa kreacionizmom... i isto u tako nekom stilu kao da je moja falinka (nedostajući prvi korak, metodička kratkovidost, nedostajući osećaj u srcu, štagod) to što da bi "dokazi" bili dokazi ja moram prvo da poverujem... i zaista me uvek fascinira kako neko misli da je to moj nedostatak, a ne nedostatak njegovih "dokaza"...

Drugim rečima, čak i da zaista meni nedostaje taj prvi korak, to i dalje znači da tebi nedostaju valjani dokazi za tvrdnje koje iznosiš... kad imaš valjane dokaze, onda sagovornik ne mora prvo da poveruje bez dokaza da bi poverovao dokazima...

Цитат

Pogledaj onaj video iz aprila 2020. koji sam postavio i reci mi da je tebi ok što su sve glavonje političari i globalističke biroktrate još u aprilu 2020 znali da se moramo pomiriti sa "novom normalom" i da se stvari ne vraćaju na staro i svi su bili tako spontani sa svojim istovetnim parolama kao reporteri na Dnevniku na HRTu i RTSu za vreme rata 90tih.

Daj link da vidim...

A u međuvremenu, jel su u pitanju "sve glavonje političari" ili "sve glavonje političari u klipu koji je editovan tako da sadrži samo takve izjave"?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Tumaralo. рече

Iz iste kuhinje se serivra suva u svetu (osim u Belorusiji i Švedskoj iz nekog razloga).

Експеримент бајо. Један лијеви један десни. Па да се види шта паше. 

Ту је исто топ сикрет нико о том не пише јер глобалисти забранили. Туркменистан и Танзанија... Тамо нема короне, може се у шопинг. :D

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Марек рече

@GeniusAtWork jesi li ti 

BRNJIČAR? 😂

19d706b3e08bd6b29f924cced1994bb6.jpg

Ја у casual варијанти...

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Avocado рече

Bilo bi bitno... ali ne moraju čak ni imena... može i bilo kakav konkretniji opis... tajna grupa sa 5, 20 ili 200 članova koji su milijarderi ...

Tražiti to je npr. kao tražiti da ti neko dâ sadašnju sliku zvezde Proksima Kentauri, a može se ponuditi samo ona od pre 4,28 godina ili ranije. Stvari ne stoje, nego imaju prethodno i buduće stanje. Evo kreni sa jednim od nekih od 'njihovih' imena (the olympians, club of rome ...), nekih od pre 20 g., pa tragaj unazad i unapred i vidi gde će te odvesti. Ali ako je internet jedino sredstvo traganja, nećeš daleko, jer na internetu vidiš sada i ne možeš mnogo u prošlost. 

пре 3 часа, Avocado рече

... i isto u tako nekom stilu kao da je moja falinka (nedostajući prvi korak, metodička kratkovidost, nedostajući osećaj u srcu, štagod) to što da bi "dokazi" bili dokazi ja moram prvo da poverujem... i zaista me uvek fascinira kako neko misli da je to moj nedostatak, a ne nedostatak njegovih "dokaza"...

Ne radi se o tvom nedostatku. Ali, moraš znati da se zaključivanje radi ponekada sa posrednim dokazima. Nekada će ti trebati i stotine sitnih, samih po sebi nedovoljnih, da nadoknade samo indiciju. Posebno kada se radi o stvarima koja nisu 'merljive'. 

Npr. ne moraš obići mesto u Grčkoj koje se zove Mikena da bi tek tada verovao da tamo postoje Lavlja vrata i da znaš ko ih je i kada gradio. Ne vode se na svim satancima stenogrami, niti potom radi objava na twitteru. 

.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Mikorist рече

Javlja mi se da će i četvrta doza da bude. Ima da se špricamo do kraja života.

Ово се можда окрене у смјеру да ће се лијек против короне узимати као антибиотик и други медикаменти. 

WWW.B92.NET

Vakcina protiv koronavirusa uskoro bi mogla da se koristi u vidu tableta i to u kućnoj varijanti, najavljuju naučnici koji bi uskoro trebalo da ih ispitaju u novoj kliničkoj studiji.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Tristatri рече

Tražiti to je npr. kao tražiti da ti neko dâ sadašnju sliku zvezde Proksima Kentauri, a može se ponuditi samo ona od pre 4,28 godina ili ranije. Stvari ne stoje, nego imaju prethodno i buduće stanje. Evo kreni sa jednim od nekih od 'njihovih' imena (the olympians, club of rome ...), nekih od pre 20 g., pa tragaj unazad i unapred i vidi gde će te odvesti.

Kod Teše Tešanovića? ;)

пре 9 часа, Tristatri рече

Ne radi se o tvom nedostatku. Ali, moraš znati da se zaključivanje radi ponekada sa posrednim dokazima. Nekada će ti trebati i stotine sitnih, samih po sebi nedovoljnih, da nadoknade samo indiciju. Posebno kada se radi o stvarima koja nisu 'merljive'. 

Nisam ni rekao da ne može da se zaključuje na osnovu posrednih dokaza, već nešto drugo.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...