Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 15 часа, Juanito рече

И после сам ја крив за теоретичаре завере кад кажем да ови науку видели нису...

Ја сам далеко од научника ал нисам луд.. кад неко крене да ми продаје причу о великим и опасним оштећењима на виталном органу без симптома мора да има много добре доказе. 

И ту не причамо о бубрезима, или јетри који још и могу да прођу са оштећењима али бе симптома, јер се јетра саморегенериче и филтрира отрове нпр причамо о плућима. 

Не мора да будеш доктор медицине за то, основно познавање и логика. 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, haveaniceday рече
Цитат

Radim sa Novakom Đokovićem na Teslinom projektu

12:smeha:

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Juanito рече

12:smeha:

Nije još otkriveno, ali nezvanično će se prva testiranja obaviti u Visokom. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, haveaniceday рече

Ја сам далеко од научника ал нисам луд.. кад неко крене да ми продаје причу о великим и опасним оштећењима на виталном органу без симптома мора да има много добре доказе. 

da... samo sto to niko nikad nije tvrdio.

E sad tvoju potrebu da izmisljas opravdanja za svoje kretenske reakcije su vec neka druga struja ;)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Juanito рече

То је прва фаза. Друга и трећа на Ртњу.

cetvrta na atlantidi koju ce djokovic da oktrije tako sto ce zamhnuti rektom koji ce biti napunjen energijom sa rtnja i otvorice okeane do atlantide. 

Подели на овим сајтовима

WWW.BBC.COM

An algorithm built in the US correctly identified people with Covid-19 by the sound of their coughs.

"Асимптоматски" случајеви ипак кашљу и дишу на специфичан начин, ал то људско уво не може да чује, но може микрофон, а утренирана неуронска мрежа може да препозна?

Што би даље значило да нема асимптоматских инфекција, само што неки симптоми не могу да се детектују људским чулима.

Но да ли је заиста ова метода специфична за ковид или хвата и неке друге инфекције? И генерално, да ли сваки вирус или бактерија (или алергија) има јединствени coughing pattern?

Подели на овим сајтовима

I konacno dobijamo neke prave brojke.. 

Slovaci su testirali 3.6 miliona ljudi. 

WWW.POLITICO.EU

The mass testing found 1 percent of the population is infected.

Ukratko oko 1.6 % slovaka je zarazeno. 

Slovaci imaju 60 000 slucajeva i 219 mrtvih.

sto znaci 

(219/61829)*100 = 0.3 %
Dakle smrtnost od kovida je 0.3% a od gripa 0.1 %. 

Konacno smo dobili vise manje prave brojk o smrtnosti.. nema vise potrebe za velikim spekulacijama. 

Eto ne mora vise da spekulisemo.

Na osnovu toga moze da odredimo koliko bi zarazenih bilo u srbiji, to bi bilo 277,000.

Sa obzirom da mi u srbiji trenutno imamo 49,205 detektovanih, mozemo slobodno ovaj ostatak od  220 000 slucajeva da opisemo kao asimptomaticne\niskosimptomaticne. 

Dakle ako je smrtnost 0.3 % trenutno u srbiji imamo 833 mrtvih u srbiji je koronu imalo 

@Juanito i @GeniusAtWork u koliko marke da ovo nece da objave na nauci.... :D.. mislim sigurno ce da hvale svi na glas slovake.. ali sumnjam da ce neko da uzme i izracuna pravu smrtnost, asimptomaticne slucajeve.. i to.. jer ce onda da ispadnu paranoicne budale koje su dizale toliko paniku oko virusa koji (ipak) nije toliko daleko od gripa. 

Подели на овим сајтовима

Imao sam koronu (prema simptomima, bez testa)- začepljene sinuse, potpun glubitak mirisa i ukusa i brzo umaranje pri malom naporu. Znam još dosta ljudi sa sličnom KS. Strah, koji može da se javi, dovodi do otežanog disanja, nevezano za bolest, nešto poput paničnog napada. S tim što su mene bili pritisli i neki gresi, pa je bilo još teže. Čula su počela da se vraćaju posle 7- 10 dana. Bio sam izolovan od mojih u kući. Uzimao sam: ispovest, Sveto Pričešće, cink, C, beli luk, citruse, vit. D, sprej za nos, fervex, čajeve, dosta vode.. 

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

"Ekipa, pozdrav iz Kine! Trenutačno sam u jednom hotelu u Xi’anu u karanteni. I bit ću još 13 dana. Iako sam očito na testu ispao corona-negativan, al još 13 dana sam na promatranju.
Sigurno se pitate: dobro, ima li korone u Kini, lažu li nas Kinezi da su se riješili korone? Što to oni rade da su to uspjeli?
Za većinu zapadnjaka (a svi ex-YU narodi u zapadnjake generalno spadaju, iako sami mislimo da nismo, ali generalno jesmo) to su legitimna pitanja.
Naime, oni se očito jesu riješili korone, ali na način koji je apsolutno teško zamisliv, a još teže provediv u Europi. Naime, mnogi Europljani grčevito kao brane neku svoju “slobodu”, a zapravo brane svoju komociju, pri tome ne razlikujuci slobodu od komocije te hiperindividualizma. Uloga države, ali i samog društva su pak oslabljena društvenim filozofijama iz zemalja FUKUSA koja su nam pod egidom liberalizma uvalili ultrasebični hiperindividualizam i taj neki generalni stav: “boli me kurac za ove oko mene, ko im jebe mater, nije moj problem, nek se svak za sebe pobrine”.
Kao prvo osnovno, jako je malo letova iz Europe za Kinu. Da bi se uopće ukrcali u avion treba vam ne samo viza nego poseban „zdravstveni ausweiss“ koji izdaje lokalna kineska ambasada ili konzulat, a za kojeg vam treba negativan test na koronu ne stariji od 72 sata prije leta. A to je još problematicnije ako vam je let u nedjelju, a konzulat radi samo do petka popodne. Onda doslovce se ne možete testirati u javnom sistemu (u UK je to NHS) nego samo u privatnoj praksi koja garantira da ćete rezultat dobiti na vrijeme. I onda tek kad imate taj „zdravstveni ausweiss“ tek onda možete letjeti.
Na aerodromu u Amsterdamu – nema Kineza. Iako ih je prijašnjih godina bilo posvuda. Samo jedna cura koja je isto letila za Stockholm i to u hazmat odijelu. Ostali ju gledaju ko svemirca. Onda u Stockholmu pun kufer provjera i puno gnjavaže s tim dokumentom, mjerenje temperature na ulasku u avion, a skoro svi u hazmat odijelima.
Kad smo sletili izlaze jedan po jedan i red. Najprije provjera dokumentacije, pa opet testiranje. E sad.. to testiranje je bilo drugacije nego u UK. U UK u NHS-u ti daju da sam sebi uzmes bris. Moš' si mislit kako neki average John ili Karen znaju sami sebi uzeti bris i da bude onako kako treba. Kod UK privatnika lik malo počeše grlo i nozdrvu i to je to. U Kini ti operaterka u hazmat odjelu zabije onaj štapić duboooko u nos, do balčaka. I onda te jos udavi gurajuci ti ga u grlo. Bogami vrlo neugodno, ali iznimno temeljito uzorkovanje. Od silne boli sjetiš se stare profesorice analiticke kemije koja je govorila da je u analitici najbitnije dobro, temeljito i reprezentativno uzorkovanje. Ako to nije kako treba onda imas ono „garbage in - garbage out“, džabe ti najbolja metoda.
Onda nakon toga vam daju broj, pa u autobus koji onda vas vozi do specijalog hotela koji služi samo za karantenu. Dobiješ svoju sobu iz koje ne smiješ izlaziti 14 dana, de facto ćelija. Hapsana (bajbokana, rešt, pržun, buksa, ćuza, you name it). Fino i lijepo, i luksuzno, ali hapsana. Donose ti hranu (nije loša), i svajko malo pojave se svemirci u hazmat odijelima da ti mjere temperaturu. A onda za 14 dana opet testiranje (kuku lele). I tek onda mozes u javnost.
Za to vrijeme imate tu neku kao samoizolaciju u UK koje se nitko ne pridrzava, a nema niti kontrole, niti je ona na toj razini uopće moguća/izvediva.
Kina je naprije kratkim ali vrlo brutalnim i posvemasnjim lockdownom zagušila epidemiju korone na svojem ozemlju ali se onda zabarikadirala te je ulaz u Kinu puno teži. Nije nemoguć, može se ali osoba mora dokazati da je corona-free i nikome se ne vjeruje na riječ ili lijepe oči (Nullius in verba). Svatko tko ulazi u Kinu smatra se nositeljem zaraze i tretira se kao epidemioloska opasnost. Dok se ne dokaže suprotno.
Gledam sa prozora hotela na ulicu... ljudi hodaju okolo uglavnom bez maske, netko nosi masku, ali uglavnom nemaju. Iz autobusa kroz Xi'an sve izgleda normalno, drveće je još više poraslo od prije 2 godine i čini mi se da je Xi'an još i zeleniji nego prije.
Kinezi očito ne lažu kad govore da su se korone riješili, ali su jako na oprezi svjesni da je samo mala nepažnja dovoljna da se opet sve vrati u ono stanje: zbog gustoće stanovništa ovdje je epidemiju zapravo puno teže i zahtjenije kontrolirati nego na Zapadu. No kineske konfucijanske društvene vrijednosti to olakšavaju dok je nama na Zapadu gdje ne razlikujemo „ljudska prava i slobode“ od „osobne komocije i sebicnosti“ to puno teže."

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, haveaniceday рече

WWW.POLITICO.EU

... u ovom trenutku, i to ne računajući one koji su se zarazili dan (ili možda dva) pre testa... jer antigen test utvrđuje trenutni odgovor imunog sistema na virus... ne utvrđuje ko je bio zaražen pre 3 meseca.

Ne znam koliko je dobar za otkrivanje asimptomatskih slučajeva... baš zato što meri (značajan) odgovor imunog sistema na virus.

Цитат

... ukupno, od početka... i zajedno sa ovim novootkrivenim zaraženima koji uglavnom još nisu imali priliku da umru...

Цитат

sto znaci 

... da ćeš nekako da porediš broj trenutno zaraženih sa brojem ranije umrlih?

Цитат

(219/61829)*100 = 0.3 %

Konacno smo dobili vise manje prave brojk o smrtnosti.. nema vise potrebe za velikim spekulacijama. 

I do sada smo imali prave brojke koje se tiču CFR (case fatality rate)... kao što ti je već detaljno objašnjeno, budući da ta cifra predstavlja količnik između broja potvrđenih smrti i broja potvrđenih slučajeva u određenom trenutku, ni jednog trenutka se nije ni zasnivala na spekulaciji... spekulacije su o tome kolika je prava smrtnost...

Inače, valjda si svestan da će Slovaci tek za 3-4 nedelje znati ko je od ovih novodetektovanih 30k preživeo/umro? Tada ćemo imati približnije informacije o tome kolika je prava smrtnost... i onda će idioti porediti tu cifru sa CFR cifrom za influencu (što naravno nije prava smrtnost za influencu)...

Цитат

Na osnovu toga moze da odredimo koliko bi zarazenih bilo u srbiji, to bi bilo 277,000.

Sa obzirom da mi u srbiji trenutno imamo 49,205 detektovanih, mozemo slobodno ovaj ostatak od  220 000 slucajeva da opisemo kao asimptomaticne\niskosimptomaticne. 

Dakle ako je smrtnost 0.3 % trenutno u srbiji imamo 833 mrtvih u srbiji je koronu imalo 

Kako si na osnovu gore navedenih podataka za Slovačku uspeo da izvedeš ove zaključke za Srbiju, to zaista ne mogu ni da pretpostavim...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, haveaniceday рече

WWW.POLITICO.EU

sto znaci 

(219/61829)*100 = 0.3 %

@Juanito i @GeniusAtWork u koliko marke da ovo nece da objave na nauci.... :D.. mislim sigurno ce da hvale svi na glas slovake.. ali sumnjam da ce neko da uzme i izracuna pravu smrtnost, asimptomaticne slucajeve.. i to.. jer ce onda da ispadnu paranoicne budale koje su dizale toliko paniku oko virusa koji (ipak) nije toliko daleko od gripa. 

Poredjenje gripa i kovida samo kroz smrtnost je neozbiljna i ukazuje na ideolosku notu koja kod tebe konkretno nije ocigledna jedino babunima sa nove gvineje

Grip se ne leci mesec dana, i ne ostavlja ozbiljne posledice, ne samo vise meseci nakon lezanja tezeg oblika bolesti nego, i trajne...

Slovaci su testirali dve trecine stanovnisa (ne sve) i izuzete su mnoge kateogrije stanovnistva iz testiranja...

ne kazem da test nije znacajan, svakako da jeste i super je sto su to slovaci uradili na ovom nivou, ali donositi ovakve pausalne zakljucke uz forumsku racunicu uz proglasavanje konacnog rezultata poredjenje smrtnosti gripa i kovida je infantilno u najmanju ruku  (da ostanemo pristojni... :) )

Naravno, svi mi koji mislimo da ti je forumska racunica glupa smo ostrasceni kovidopanicari koji oboazavju Ivkovica i FB grupu nauka i zato sve ovo i pisem jer zelim da ih branim... kao i Bajdena pored njih... I Obamu... i Tadica... i Tita...

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Avocado рече

Kako si na osnovu gore navedenih podataka za Slovačku uspeo da izvedeš ove zaključke za Srbiju, to zaista ne mogu ni da pretpostavim...

Jednostavno je... kad testiras dve trecine slovacke i oduzmes neke kategorije stanovnistva iz testiranja, to ti je model za svaku zemlju na ovom svetu. Mozda nisi znao ali ti mozes ovaj slovacki kljuc da upotrebis da bi izracunao srmtnost od kovida na Madagaskaru na primer... Ili u Zimbabveu...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...