Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 3 минута, Juanito рече

ОК, значи овде поредимо случај короне где се тестира већина популације (Словачка) и случај инфлуенце где се екстраполацијом долази до бројке која теоријски има исто значење као да је тестирана цела популација?

Ако је тако, онда има смисла поредити, наравно отприлике.

Dap. Slovacka je testirala 3.6 miliona ljudi dakle skoro kompletnu populaciju a borjke za grip takodje pretpostavljaju na celoj populaciji a ne na nekom broju testova. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Avocado рече

Evo da probam da objasnim kao da si petogodišnjak... recimo da si doručkovao i izmereno je da si uneo 1000 kalorija... i sad si počeo da ručaš i još se ne zna koliko ćeš uneti... u toj situaciji ne možeš da kažeš da si do sada uneo prosečno 500 kalorija po obroku (1000 podeljeno sa dva obroka), te da ćeš za ručak uneti najverovatnije 500 kalorija i da inače prosečno u svakom obroku unosiš 500 kalorija... čak i ako ispadne da si ručao 500 kalorija i da ti je to prosečan unos po svakom obroku, to će samo biti slučajno nasumično tačan rezultat jer je cela prognoza nebulozna.

Razumem ja tebe da mislis da od tih 40 000 detektovanih slucajeva moze da bude odredjen broj mrtvih koji mogu da pomere procente vise od 0.3 % ne znam sto mislis da te ne razumem. 

Samo mislim da je glupost uopste pretpostavljati te stvari, jer su u pitanju asimptomatski i nesimptomatski slucajevi koji nikada do sada nisu bili detektovani jer nikada nisu bili testirani. 

Ovo je prvi eksperiment gde ih hvatamo(asimptomatske). Do sada nijedno testiranje nije jurilo niti detektovalo asimptomatske. 

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, haveaniceday рече

Sve brojke za grip koje iznose su bazirane na "pretpostavkama" a ne na faktickom broju testova. Pretpostave broj obolelih u godini, pretpostave broj umrlih i onda racunaju CFR. 

Ako mi ne verujes, evo ti na sajtu CDC sta pise.. evo su brojke koje iznose.. 

WWW.CDC.GOV

Learn about how CDC estimates the burden of seasonal influenza in the U.S.

Ako pogledas u tabeli pise "estimate". 

Ako su nesto zeznuli u pretpostavkama smrtnost od gripa moze komoptno da bude i 0.5 % i 0.1% i 0.001 %.

Jeste da sam ovo već uradio... ali nada umire poslednja...

Jel bi mogao da ukažeš na to gde si na tom sajtu pronašao reči "case fatality rate" ili "CFR"?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, cloudking рече

Opa!

Dal je moguce da verujes tim ispiracima mozgova koji donose odluke bez odgovornosti?

Pffft, "strucnjaci"... prava Istina se zna gde je- u mladjinom tumacenju jucub klipova... :)

Ionadis koji je prvi poceo ovu pricu je EKSPERT, epidemiolog na stanfordu.
Evo ti link: 

EN.WIKIPEDIA.ORG

Ali njega uopste nisi vidjao po medijima. Samo si na youtube mogao da ga vidis jer mu niko drugi ne daje prostor. Ali ti si previse plitak da bi se uopste usudio da ga pogledas. Kredibilniji ti je Ivkovic... 

Drugim recima kredibilniji ti je ivkovic koji nauku video nije, raznorazni akademici koji su drzavne birokrate, nego lik koji je zivot posvetio nauci.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, haveaniceday рече

Razumem ja tebe da mislis da od tih 40 000 detektovanih slucajeva moze da bude odredjen broj mrtvih koji mogu da pomere procente vise od 0.3 % ne znam sto mislis da te ne razumem. 

Očigledno ne razumeš.... a stvarno nije da nisam kristalno jasno razjasnio i dao ti primer...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Juanito рече

Не може неко ко има грип изазван вирусом инфлуенце да буде позитиван на корону осим ако нема оба вируса истовремено. У питању су тотално различити вируси. Реагенс који се користи за PCR детекцију специфичног дела генома sars-cov-2 не реагује на геном инфлуенце, нити на геноме осталих корона. Такође, антитела на инфлуенцу су другачијa од антитела на корону, тако да ни тај тест не може бити позитиван осим ако немаш антитела на корону.

Čisto podsećanja radi :)

http://www.politika.rs/sr/clanak/453499/Sumnje-u-ispravnost-testova-u-Tanzaniji-na-koronu-pozitivni-koza-i-papaja

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, haveaniceday рече

Ionadis koji je prvi poceo ovu pricu je EKSPERT, epidemiolog na stanfordu.

A ti verujes epidemiolozima?

To sve statisticari...

пре 33 минута, haveaniceday рече

Kredibilniji ti je Ivkovic... 

Meni nije problem da ti objasnim i sedmi put o Ivkovicu, ne zaboravi ja imam strpljenja da se objasnjavam s decom, samo mi reci jel potrebno? Ili ces do kraja vremena da ignorises to sto pisem i da lazes tako masno i bescasno?

Tipican Trampovac... laganje, galama, uvrede pa ukrug... suplja serpa najglasnije zveci

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, haveaniceday рече

Drugim recima kredibilniji ti je ivkovic koji nauku video nije, raznorazni akademici koji su drzavne birokrate, nego lik koji je zivot posvetio nauci.

Kad je Tramp ovo reko? Mora da je nekad reko jer znam da ti ne umes da smislis prostoprosirenu recenicu svojim recima...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, haveaniceday рече

e ako to ne kazes, onda te ne razumem... izvini onda za sve pogresne pretpostavke.

Stvarno ne znam šta ne razumeš...

Kažem ti da je cifra od 0,3% irelevantna jer sabiraš babe i žabe, na dosadašnju statistiku zaraženih i umrlih koji su se testirali na jedan način dodješ broj trenutno zaraženih na osnovu testiranja celokupne populacije (dakle uz drastičnu promenu modela), a koji još nisu imali ni priliku da umru.

Samim tim ne mogu da tvrdim da će ta cifra da se promeni kad ne mislim ni da je relevantna.

Za nekoliko nedelja će Slovaci moći da nam kažu cifru ali za stvarnu smrtnost... i to opet ne tako što će da uključe one ranije tesitrane i umrle, nego tako što će moći da nam kažu koliko je umrlo od ovih 40k trenutno zaraženih...

Ta cifra će i dalje biti neuporediva sa CFR za influencu... jer za influencu nikada nije rađeno testiranje celokupne populacije...

Šta od ovoga ne razumeš?

Подели на овим сајтовима

пре 52 минута, Avocado рече

Ta cifra će i dalje biti neuporediva sa CFR za influencu... jer za influencu nikada nije rađeno testiranje celokupne populacije...

Ал си прескочио део где Млађа каже да се CFR за инфлуенцу заправо ни не рачуна на основу било каквих стварних тестова, већ је у питању процена по моделу, тј. екстраполација на целу популацију. У том случају би свакако било упоредиво. Не знам да л је стварно тако, нити ћу да проверавм, али ако јесте, онда је упоредиво, само што је једно теоријска вредност, а друго експериментална.

Подели на овим сајтовима

V Rusiji se 59 odstotkov ljudi ne želi cepiti z ruskim cepivom

V Rusiji so registrirali že dve cepivi, a kot kažejo javnomnenjske raziskave, večina ljudi meni, da rusko cepivo ni zanesljivo.

WWW.RTVSLO.SI

Na Madžarskem umrlo še 70 bolnikov s covidom-19, novih okužb 3581.

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Juanito рече

Ал си прескочио део где Млађа каже да се CFR за инфлуенцу заправо ни не рачуна на основу било каквих стварних тестова, већ је у питању процена по моделу, тј. екстраполација на целу популацију.

Nisam, već je on preskočio da odgovori kako je na osnovu web stranice na kojoj se ne pominje CFR "zaključio" da se tako računa CFR.

пре 9 часа, Juanito рече

У том случају би свакако било упоредиво. Не знам да л је стварно тако, нити ћу да проверавм, али ако јесте, онда је упоредиво, само што је једно теоријска вредност, а друго експериментална.

Pa tu prvo moramo da se dogovorimo oko toga da li CDC ume da proceni koliko je koja bolest opasna i smrtonosna... 

Nekako ne ide da zaključimo da oni umeju da naprave dobru procenu kolika je smrtnost od gripa ali Mlađa bolje od njih zna koliko je kovid opasniji od gripa.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...