Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

Ти ликови на “Науци” су бар подједнако лаковерни ко ови други. Ај у пиво да 90% њих не зна апсолутно ништа из школског градива природних наука. Да их тестираш, пали би на контролном из биологије, ал зато знају да су ови из другог табора глупи. А стручна екипа из те групе се бави политиком и катастрофизмом, науком слабо нешто у последње време. 

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Juanito рече

Ти ликови на “Науци” су бар подједнако лаковерни ко ови други. Ај у пиво да 90% њих не зна апсолутно ништа из школског градива природних наука. Да их тестираш, пали би на контролном из биологије, ал зато знају да су ови из другог табора глупи. А стручна екипа из те групе се бави политиком и катастрофизмом, науком слабо нешто у последње време. 

Vazno je shvatiti da to nije grupa za naucnike... pa onda sve ostalo...

Nisam znao da si clan? Od kad?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, cloudking рече

Нисам члан, али сам читао групу. Отворена је. 

Иначе, знам да већина чланова нису научници и то је један од проблема. Постоји то неко веровање да се мозак може искључити ако поверење поклонимо ”званичној науци”, шта год то било. И онда смо ми, ето, паметни, јер слушамо науку, за разлику од глупавих теоретичара завере (који де факто скоро увек јесу глупави, тј. бирају да буду глупави чак и ако им сирове интелигенције не фали). На жалост, и овима другима свашта може да се протури јер свој мозак не користе, не труде се да науче ту науку у коју се куну, нити било шта слично, него се психолошки задовољавају ако информације покупе из нечега што има форму и етикету добре науке.

Иначе, да се разумемо, за мене је наука убедљиво најбољи доступни алат за долазак до знања о којима овде расправљамо. Ту немам никакве дилеме. Само што апсолутно не верујем у било какве пречице да се до критичког и квалитетног научног знања дође. Нема друге него да се учи, решавају проблем, можда и уради нека симулација (данас су алати за то свима доступни). Буквално као да си на факултету и као да студираш то. Загрејеш столицу, испишеш три свеске и тек онда можеш да се надаш да ћеш нешто схватити ту. Ова полуинформисаност преко група типа ”Наука”, где имаш пар гуруа и гомилу пратилаца који то ништа заиста не разумеју нити су уопште у стању да било шта од тога сами пропусте кроз критичко сито, је можда и подједнако штетна ко и теорије завере. Ствара се лажна слика образовања, а није у питању ни полуобразовање. И при том је практично једина слика науке која се на тим местима добија она позитивистичка. Све друго је непожељно.

Подели на овим сајтовима

RS.SPUTNIKNEWS.COM

Смисао привремене регистрације руске вакцине против вируса корона је у томе да вакцина буде доступна...

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, cloudking рече

E sad i ti (po obicaju) preterujes.. Anti vakceri su neobrazovani ili jednostavno glupi ljudi, ne zezaj da stvarno mislis da su antivakceri takvi "iz inata" :Dtesko...

Ne preterujem ni malo, da sa bilo kojim od njih popricas onako iskreno, prijateljski i da vidis sta ih zulja zakljucio bi isto sto i ja. Medjutim vasa diskusija sa njima se svodi na jurenje najekstremnijih primera debila po internetu, pwnovanjem istih i ubedjivanjem kako ste vi prepametni a svi koji vam se suprostavljaju debilani. 

A u sustini ispadate gluplji nego oni i totalno destruktivni po sopstvene ciljeve. 

ego vama republikancina je to opravdanje za sve: "nisu za Trampa glasali glupi nego su to sve razocarani ljudi u demokrate, zgadio im se liberalizam i progresivnost pa su namerno glasali za najvecu politicku dileju jos od Seceroskog naovamo 

To sto ti koji si poprilicno politicki nepismen u kontekstu americke politike mislis da je "delija" ne znaci da stvarno jeste. Mislim mozda ce ti i tvoje drustvo to da ponavljate.. i da se slazete jedni sa drugim ali to ne znaci da je ta izjava istinita. 

пре 9 часа, Juanito рече

Nema sta da ih testiras, samo procitas sta pisu. 

пре 8 часа, cloudking рече

Grupa je za paljevine, lazove i manipulatore.
 image.png.f4ee9925a74b3ec8585b6f014a3d8525.png

Je l ovo onaj cuveni radiolog cije si cuvene radove citao?
Koji je bolovao od tvrdog kovida, ima ostecenje mozga i srca al je imao spremnu ledenu fantu da je cepa dok je bio u tim strasnim bolovima? 
I u isto vreme hoce da hapsi ove protiv maski jer ubijaju ljude ali nece da hapsi demonstrante jer se korona demonstracijama protiv vucica ne prenosi.... 

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, cloudking рече

nego verovatno si probao da im prodas one tvoje fore "visoke temperature ubijaju koronu, na leto nece biti epidemije" ili "od septembra krece primena vakcine" ili eventualno "asimptomatski slucajevi nemaju posledice hhaha kolko ste glupi sto mislite drugacije od mene" pa su te iznapusavali i sad ih hejtujes... Jesam pogodio? :)

Ma jok brate uopste nisam na fejsbuku. A nema sta to da im prodajem, to je cinjenicno stanje. evo ti kako je krenula zima na juznoj polulopti skocili su slucajevi korone. 

To da visoke temperature usporavaju koronu to je sasvim tacno. Da se razumes u nauku bilo bi ti jasno. ;) 

A to da su drugi glupi koji misle drugacije od njih.. to si preslikao nauku. Oni su ti koji se tako ponasaju, dosta je pogledati bilo koje komentare. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Juanito рече

Иначе, да се разумемо, за мене је наука убедљиво најбољи доступни алат за долазак до знања о којима овде расправљамо. Ту немам никакве дилеме. Само што апсолутно не верујем у било какве пречице да се до критичког и квалитетног научног знања дође. Нема друге него да се учи, решавају проблем, можда и уради нека симулација (данас су алати за то свима доступни). Буквално као да си на факултету и као да студираш то. Загрејеш столицу, испишеш три свеске и тек онда можеш да се надаш да ћеш нешто схватити ту. Ова полуинформисаност преко група типа ”Наука”, где имаш пар гуруа и гомилу пратилаца који то ништа заиста не разумеју нити су уопште у стању да било шта од тога сами пропусте кроз критичко сито, је можда и подједнако штетна ко и теорије завере. Ствара се лажна слика образовања, а није у питању ни полуобразовање. И при том је практично једина слика науке која се на тим местима добија она позитивистичка. Све друго је непожељно.

Da bi nauka dosla do bilo kog kvalitetnog zakljucka o bilo cemu, treba gomilu radova na istu temu, u sto je boljim uslovima moguce. Oni bre tamo donose zakljucke na osnovu radova koji nisu ponavljani. 

Evo pogledaj clauda i temperaturu. I dan danas postoji analiza weather patterna i Ro-a i jasno moze da se vidi da visa temperatura = manji Ro, ponovljeno na desetak radova do sada.. a @cloudking to i dalje ne kapira jer njegov mozak radi na "aha mi u srbiji imamo vise slucajeva nego u martu znaci mladen nije u pravu"  totalno ignorise cinjenicu da u obzir mora da se uzme i obim testiranja i kolicina kretanja i sve ostalo.

Tu nema ni malo kritickog misljenja, zelje za razumevanjem argumenta, gledanja podataka i analize istih. 

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, cloudking рече

ja sam clan provax grupe koju spominjes ("Nauka"ako mislimo na istu) i odusevljen sam pristojnoscu i uvazavanjem u komentarima... Nesto sto nemas ni na pravoslavnom forumu. 

Ovo sam ostavio za kraj... pristojnost, uvazavanje... "DESNICARSKO FASISTICKO LIVIJATANSKO HULIGANSKO DJUBRE KOJE NEMA EMPATIJU FEKALNI SUBJEKAT ZAOSTALI SREDNJOVEKOVNI ORGANIZAM" .... je l ovo tebi zvuci ko neko ko uvazava i ko je pristojan?  U kom svetu ti zivis....... 

pristojnost na nivou:

image.png.7675deaf993ad1b7e31372bed3baaed1.png

image.thumb.png.d882c707da6593bb41754c67a9d1b740.png

I sad ja dodjem i njima kazem slazem se sve sa vama ali opasno je da propisujemo zakonske kazne i hapsimo ljude koji nece da nose maske, jer narusava ustavna prava i dozvolajva politicarima veliku moc... sta mislis kako bi me docekalI? sa finim i pristojnim argumentima.. bi malo sutra. Prob'o vec. 

prvo bi me napali da nemam empatije jer hocu da pomru ljudi koji imaju leukemiju. Onda bih ja argumentovao da taj argument nije dobar jer bi to onda znacilo da moraju i za grip da se nose maske jer odredjen broj ljudi umire i od gripa... posebno onih koji imaju leukemiju.. a posto ne bi imali odgovor na to... jer zvuci previse ekstremisticki da naredjujes da se nose maske protiv gripa (jer grip ne dozivljavaju kao kovic) onda bi krenuli da me vredjaju umesto da se drze svojih principa... 

ako te bas zanima kako sam dosao do toga.. probao sam sve to vec sa vakcinama. Naravno postao sam ANTI VAXER iako se vakcinisem i protiv gripa. Znaci slozio sam se u svemu sa njima sto se tice naucne strane, raspravljao sam cisto o eticko politickoj strani.... ali oni su me komforno prebacili u to da sam "anti vaxer debil" .... 

I molim te... nemoj da mi prodajes price kako su fini i civilizovani, u pitanju su intelektualno neiskrena egoisticna goveda kojima je nauka alat, al ne za saznanje vec za ponizavanje drugih i uvelicavanje njih samih. 

Подели на овим сајтовима

Za genijalce koji jos uvek ne veruju da vreme debelo utice na transmisiju kovida... ima radova kol'ko ocete... sada i za vise razlciitih zemalja i za pojedinacne zemlje.. Radova je gomila i svuda su zakljuci slicni:

evo naprimer radova iz iz norveske ... 

image.png.f056cbaf7939220218929fe5027729fa.png

i radovi iz amerike..
image.png.8af810a387d4f7202ea7dbdc5be32dc9.png

i radova iz brazila.. sa potpuno istim zakljucima i korelacijama.. i reci ti meni @cloudking je l to nauka ili ja prodajem pricu? Mislim ti mozes da ne prihvatas da toplo vreme utice na spread covida da bi terao inat meni... al to je zvanicna nauka... ;) tu pokazujes koliko si zapravo "naucno pismen" 
image.png.cbdf1c4ba5d2679a09914d125bf21f46.png

SCHOLAR.GOOGLE.COM

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, haveaniceday рече

i radova iz brazila.. sa potpuno istim zakljucima i korelacijama.. i reci ti meni @cloudking je l to nauka ili ja prodajem pricu? Mislim ti mozes da ne prihvatas da toplo vreme utice na spread covida da bi terao inat meni... al to je zvanicna nauka... ;) tu pokazujes koliko si zapravo "naucno pismen

Naravno da prodajes pricu... Pre mesec dana ste me i ti i Juanito ubedjivali da su te studije statisticke gluposti a da "struka" veze nema sta prica i da treba da se oslanjamo na konkretna medicinska iskustva pojedinaca a sad se odjednom opet "kunes" u istrazivanja i statistike?... stice se utisak da to radis, stob' se reklo "po potrebi" ;)

Oces i ja tebi da dam naucne studije koje kazu da temperatura nema veze sa sirenjem korone nego da se radi o navikama ljudi kad je toplo vreme u odnsu na navike kad je hladno vreme? Sama temperatra nema veze sa koronom ali nacin na koji se ljudi ponasaju kad je toplo itekako ima? Jel treba da ti dajem  i ja studije koje pokazuju to sto pricam ili da se ne maltretiram bzvz posto cemo njih da proglasimo za ko prosli put za gluposti?

Dovoljno sam "naucno nepismen" da znam da i naucni radovi mogu da se cherrypick-uju... po potrebi ;)

Cinjenica ostaje... tri stvari si gordo tvrdio proteklih meseci i danas kad su se ispostavile kao netacne i dalje se ponasas... cudno... :)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...