Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 8 часа, obi-wan рече

Ko ima oci da vidi, neka gleda.

Ма шта би медији било где били без ширења панике и хистерије. Већа праћеност, више кликова...

:) 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, GeniusAtWork рече

Ма шта би медији било где били без ширења панике и хистерије. Већа праћеност, више кликова...

:) 

Ovaj snimak me je samo dodatno utvrdio u uverenju da je vecina danasnjih novinara obicno moralno blato, i nista drugo.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Juanito рече

Мало ставова који одударају од мејнстрима...

MEDIUM.COM

The immune response to the virus is stronger than everyone thought

Interesantan odgovor

WWW.GOOGLE.COM

Prof Beda M Stadler's solution of doing almost nothing is no...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Avocado рече

Interesantan odgovor

WWW.GOOGLE.COM

Prof Beda M Stadler's solution of doing almost nothing is no...

Можда текст и одговара на моје недоумице, ал ми пре читања ово одмах упало у очи:

Prof Beda M Stadler's solution of doing almost nothing is no solution at all, as Brazil’s numbers are showing.”

Једно је питање шта јесте највероватније научно знање о корони, а друго шта треба да се ради или не ради. Одговор на ово друго питање је много тежи и ту сам доста отворенији и толерантији. Прилично сам сигуран да су јаки локдауни сигуран пут у катастрофу, ал разне друге разумне мере... ко ће га знати. Вероватно конкретне оптималне мере зависе од милион фактора као што су локална култура и навике, економска ситуација, здравствени систем итд. и варирају од земље до земље. Ал рекао бих да је локдаунима свакако одзвонило у већини земаља.

Много ме више иритира то што се скоро сви (квалификовани) праве тоше о ономе што научно јесте и мора да буде, а то утиче на смисленост и ефикасност разних мера. Ваљда ћемо се сложити да је јако битно да се одговори на то да ли одређени имунитет мора постојати на ковид 19, да ли су PCR тестови релевантни за изолацију људи и да ли статистички значајан број људи може да оболи више пута за овако кратко време. А ствар иритира јер од одговора на ова питања недвосмислено зависи одговор на то да ли је све што смо знали и радили у претходних пар стотина година било погрешно или можда сад мало грешимо и претерујемо. Не можемо сад ковид мере уводити по новој “не знамо ништа, све је ново и различито” епидемиологији и имунологији, а да онда за три месеца користимо стару “знамо доста” науку кад дође епидемија грипа. 

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Juanito рече

Можда текст и одговара на моје недоумице, ал ми пре читања ово одмах упало у очи:

Prof Beda M Stadler's solution of doing almost nothing is no solution at all, as Brazil’s numbers are showing.”

Naravno da upada u oci zato sto gledaju jednodimenzionalno. Gledaju samo brojeve korone i razmisljaju samo o resavanju jednog problema - korone. Zaboravljaju da je drustvo sistem i da sve utice jedno na drugo. Ekonomija ce biti u opasnom haosu posle svega ovoga - i to je ono sto svi ti intelektualci ne uzimaju u obzir. 

Ta ekonomija nece da bude toliko strasna tamo gde Prof Beda M stadler zivi i radi, tu ce posla biti za akademike, oni nece imati neku stetu, ali hoce mali i srednji biznisi... i svi povezani sa njima, a ponajvise siromasne zemlje. 

Ljudi ne umiru samo od korone, vec umiru i kada nema para, resursa, proizvodnje. Treba naci balans, ali je tema postala politizovana gde se prave dva kampa "korona skeptici" i "korona vernici" i predstavlja se sve kao "ovi su za nauku ovi su protiv nauke".. 

I na kraju naucno istrazivanje jedno, politicko i drustveno delovanje je drugo. U samom kontekstu naucnog istrazivanja je u redu i da budes skeptican i da imas dokaz i da pogresis. Ako pogresis u naucnom radu, super, nasli ste gresku nova teorija ide, nikom steta - samo korist.

Ako pogresis u drustveno politickom delovanju moras da snosis odgovornost. Problem sa naucnicima koji se javljaju po medijima jeste sto oni hoce da se ponasaju kao "upravnici" i da vode nesto... ali ako zeznu stvari da se vade "pa to je samo nauka normalno je da se gresi"... nije to vise samo nauka to su odluke koje se ticu zivota ljudi. NIje to izolovano akademsko istrazivanje. 

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, obi-wan рече

Ovaj snimak me je samo dodatno utvrdio u uverenju da je vecina danasnjih novinara obicno moralno blato, i nista drugo.

Apsolutno, to postaje sve jasnije. Oni cesto namerno biraju koje ce informacije da nam predstave a koje ce da precute. A glume neke intelektualce i neku ozbiljnu drustvenu instituciju koja nam kao nesto koristi i pomaze.... ustvari bi da "misle" i "donose odluke" o tome sta je istina a sta nije -  umesto nas. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Justin Waters рече

Ako je ovo tačno, od ovog nema većeg dokaza da je režim u Vašingtonu trenutno najveće zlo na planeti i prijetnja po ljudsku vrstu. 

Ako je tacno ovako kako pisu nema, ali iskreno nesto sumnjam, tekst verovatno ima "neku istinu" koja je debelo izvrnuta i detalji sakriveni. 

Подели на овим сајтовима

Izmedju Čeha i Hrvata propukao i upravo je u toku "medijalni rat" medjusobnim optužbama

po novinama na temu ko je koga više zarazio ("nakazil") i šta je ko od koga "chytil" - hitil, hitio. 

WWW.DALMACIJADANAS.HR

Na stranici koronavirus.hr objavljeno je izvješće Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) za prethodnih sedam dana. U...

WWW.BLESK.CZ

Varování před chorvatskou „party-pláží“ Zrce si Češi k srdci nevzali. Opět se teď objevují snímky a videa Čechů u bazénu -...

WWW.BLESK.CZ

„Tak pařit je zjevně nezbytně nutné,“ rozčílil se v pondělí epidemiolog Rastislav Maďar. Namíchlo ho, že si někteří Češi...

WWW.BLESK.CZ

Za poslední týden bylo pozitivně testováno 24 Čechů, kteří se pravděpodobně nakazili covidem-19 v Chorvatsku. Z Rakouska...

WWW.IDNES.CZ

Jel do Chorvatska, u�il si párty na ostrovì Pag a nakazil se koronavirem. Tak dopadla dovolená Kamila Zvoníèka. �Byl...

WWW.IDNES.CZ

V Èesku poèet nových pøípadù koronaviru v posledních dvou týdnech roste, zatímco v dovolenkáøi oblíbeném Chorvatsku od...

To je reklama na tu inkriminovanu češku legendarnu "corona-party" Zrće na Pagu

Slična afera s "corona party" bila u Pragu u poznatom Techtle Mechtle disco klubu.

VIDEO.AKTUALNE.CZ

Praha nejde srovnávat s ostatními městy, od března nebyla na nule, pořád tu nějaký výskyt je. Je to tikající bomba, ale k...

TN.NOVA.CZ

Večírek v pražském klubu Techtle Mechtle před necelým měsícem jasně ukazuje, jak snadno a rychle se Covid-19 dokáže šířit...

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, haveaniceday рече

Ako je tacno ovako kako pisu nema, ali iskreno nesto sumnjam, tekst verovatno ima "neku istinu" koja je debelo izvrnuta i detalji sakriveni. 

Zato sam i stavio "ako je tačno" uzeo sam sa rezervom tekst, jer nije nemoguće s obzirom na praksu sankcija..ali djeluje i previše nadrealno čak i za trenutne političke prilike. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Justin Waters рече

Zato sam i stavio "ako je tačno" uzeo sam sa rezervom tekst, jer nije nemoguće s obzirom na praksu sankcija..ali djeluje i previše nadrealno čak i za trenutne političke prilike. 

I ja se 100 % slazme sa tobom ako je tacno. ?

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, haveaniceday рече

Apsolutno, to postaje sve jasnije. Oni cesto namerno biraju koje ce informacije da nam predstave a koje ce da precute. A glume neke intelektualce i neku ozbiljnu drustvenu instituciju koja nam kao nesto koristi i pomaze.... ustvari bi da "misle" i "donose odluke" o tome sta je istina a sta nije -  umesto nas. 

Gledao sam negde BBC-jevu novinarku koja intervjuise madjarskog premijera ili tako nesto, oko pitanja muslimanske emigracije. Covek joj lepo kaze da nije primljen nijedan takav u Madjarsku i da nece ni da bude primljen, i vrlo uljudno objasnjava zasto je to tako.

A kako se ona ponasa tu pred kamerom... sve ti poljubim... nemas pojma kol`ko je mene bio blam dok sam gledao. Kakva odvratna nekultura, kakvo seljobersko drzanje, pa neke razlupane grimase dok ovaj covek prica... reci nemam da objasnim kakva gadost.

Vrlo slicno se ponovilo kad je ta ili neka njoj slicna, ne secam se bas, intervjuisala poljskog premijera ili sta je vec.

Oba ta coveka prema tim novinarkama deluju kao apsolutna aristokratija. Razlika je nebozemna, nista manja od toga.

Sad kad sam gledao ovu sa spanske televizije setio sam se ove engleske, samo sto je ova spanska ipak bila malo uzdrzanija.

Uglavnom, sa vrlo retkim i cestitim izuzecima, to je sve otislo u andrak, moralni krpelj i blato.
Nije mi jasno kako ti ljudi uopste spavaju mirno, ako spavaju mirno.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, obi-wan рече

Gledao sam negde BBC-jevu novinarku koja intervjuise madjarskog premijera ili tako nesto, oko pitanja muslimanske emigracije. Covek joj lepo kaze da nije primljen nijedan takav u Madjarsku i da nece ni da bude primljen, i vrlo uljudno objasnjava zasto je to tako.

A kako se ona ponasa tu pred kamerom... sve ti poljubim... nemas pojma kol`ko je mene bio blam dok sam gledao. Kakva odvratna nekultura, kakvo seljobersko drzanje, pa neke razlupane grimase dok ovaj covek prica... reci nemam da objasnim kakva gadost.

Vrlo slicno se ponovilo kad je ta ili neka njoj slicna, ne secam se bas, intervjuisala poljskog premijera ili sta je vec.

Oba ta coveka prema tim novinarkama deluju kao apsolutna aristokratija. Razlika je nebozemna, nista manja od toga.

Sad kad sam gledao ovu sa spanske televizije setio sam se ove engleske, samo sto je ova spanska ipak bila malo uzdrzanija.

Uglavnom, sa vrlo retkim i cestitim izuzecima, to je sve otislo u andrak, moralni krpelj i blato.

Jel to ovaj video?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, obi-wan рече

Зато ја гледам само временску прогнозу.

l3vhnx1.png

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...