Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 9 минута, Bilbija рече

Pre 3-4 nedelje smo isli u Innsbruck u IKEU ... guzva kao na stadionu i niko, ali bukvalno niko ne nosi masku...

Javi se kad budeš bio na derbiju u publici ili internacionalnom teniskom turniru. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, haveaniceday рече

Imam objasnjenje, evo ovako glasi: sputnik je propgandni medij (kao i svaki drugi) koga zanimaju klikove odredjene publike i luepta sve gluposti koje bi doprinele tome.

Све могуће новине су објавиле ово. Баш сам гледао и друге сајтове.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Плаво Небо рече

Све могуће новине су објавиле ово. Баш сам гледао и друге сајтове.

" sputnik je propgandni medij (kao i svaki drugi) "

Ja pokusam da ilustrijem nesto ali izgleda da se ne prima..uzimajte sve sto objavljuju novine sa velikom rezervom jer mnogo mali broj novina objavljuje da ce za mesec-dva da imamo oko 15 vakcina.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Justin Waters рече

Isto i sad mislim. Rekao sam da će nakon drastičnih mjera doći do popuštanja... a ne drastičnog popuštanja. SNS kompanija je upravo uradila drastično popuštanje, dozvolivši velika okupljanja što nije smjelo sa se dozvoli.

A iskreno pitanje, da li mislis da je mozda ovaj povecan broj slucajeva u korelaciji  sa povecanim brojem testiranja. Npr pre mesec dana smo testiraju 2 000 ljudi dnevno, sada testiramo 10 000?

Mislim, vidis li "rupe" u svojim analizama? Inace ne kazem da su skroz u krivu, svakako su jedan od aspekata, ali mislim da previse znacaja pridajete SNSu i merama.

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, haveaniceday рече

A iskreno pitanje, da li mislis da je mozda ovaj povecan broj slucajeva u korelaciji  sa povecanim brojem testiranja. Npr pre mesec dana smo testiraju 2 000 ljudi dnevno, sada testiramo 10 000?

Пуне су болнице. Препуне. То је могуће једино ако се драстично повећао број случајева, а не ако је само више случајева откривено тестирањем.

Поред тога, не тестирамо 10000 људи дневно јер је огроман део тих тестова заправо злоупотребљен тест на антитела. 

Ситуација у Србији је епидемиолошки критична. То је чињеница. Огроман део кривице носи Вучић јер је прогласио лажни крај епидемије и лажирао податке да би одржао изборе, што је довело до низа много лоших ствари. 

Локдаун наравно није потребан и контрапродуктиван је. Али забрана свих ризичних окупљања и догађаја је апсолутно неопходна (ако желимо да смиримо епидемиолошку ситуацију, ако не, онда ништа) јер су журке, утакмице са навијачима и слични догађаји скоро несумњиво главни узрок погоршања епидемиолошке ситуације и експоненцијалног раста. 

Привреда не може више да се затвара (осим дискотека, сала за прославе и сличних који ће морати да награбусе до даљњег), то је јасно. Али и не мора. Без лумпераја, утакмица и сличног и уз маске, крива не може да се не поравна. И даље ће бити појединачних случајева и умирања, ал то је на жалост сада тако. Но тренутна ситуација је неприхватљива. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Juanito рече

Пуне су болнице. Препуне. То је могуће једино ако се драстично повећао број случајева, а не ако је само више случајева откривено тестирањем.

Sta znam brate, ja kada sam gledao onaj sajam i ono pre, to je bilo puno relativno zdravih ljudi koji piju, vesele se tamo, igraju kolo. Ne znam vise kome sta po tom pitanju da verujem.

Ako su pune bolnice onda je situacija svakako gora. Al svedocenjima lekara i medicinskih sestara o punim bolnicama vise ne verujem. Druge zemlje imaju statistiku kapaciteta, Srbija nema.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, haveaniceday рече

Sta znam brate, ja kada sam gledao onaj sajam i ono pre, to je bilo puno relativno zdravih ljudi koji piju, vesele se tamo, igraju kolo. Ne znam vise kome sta po tom pitanju da verujem.

Ako su pune bolnice onda je situacija svakako gora.

Зато што су се тад зајебавали и сваког позитивног силом трпали на сајам и остале хале по другим градовима. То не само да је било непотребно, него је ужасно и неоправдано кршење основних људских права на више нивоа.  

Ово сад је друго. Пуне су праве болнице, пуне озбиљних пацијената, са упалама плућа. Масовно се затвара све остало да би се збринули ковид пацијенти (не смеш њих да мешаш са осталима), те ће све више других болесника да страда. У скоро сваком граду је тако. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

Ово сад је друго. Пуне су праве болнице, пуне озбиљних пацијената, са упалама плућа. Масовно се затвара све остало да би се збринули ковид пацијенти, те ће све више других болесника да страда. У скоро сваком граду је тако. 

ok. Ovde kod mene u selu je premilo desetak ljudi ( bilo je dosta vise zarazenih) ali svi su uglavnom dosta stari koji su preminuli.
Jedan samo covek od 60 godina.

Подели на овим сајтовима

Screenshot_20200716_222523.jpg

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Zaražene frizerke nisu prenijele virus na klijente, čini se da je stvar u maskama

WWW.INDEX.HR

NOŠENJE maski dobilo je novu potporu istraživanjem koje je pokazalo da zaraženi američki frizeri nisu prenijeli bolest na...

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, fsa рече

Zaražene frizerke nisu prenijele virus na klijente, čini se da je stvar u maskama

WWW.INDEX.HR

NOŠENJE maski dobilo je novu potporu istraživanjem koje je pokazalo da zaraženi američki frizeri nisu prenijeli bolest na...

Ma maske su zakon, glupo je ne nositi ih. Ne samo za koronu trebalo bi i za vreme gripa da se furaju.

(ne salim se)

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, fsa рече

WWW.INDEX.HR

Цитат

Salon se zatvorio na tri dana kako bi se provela dezinfekcija

:bu:

Подели на овим сајтовима

NOVA.RS

Iz Sindikata lekara i farmaceuta obratili su se otvorenim pismom građanima Srbije i od njih zatražili pomoć tako što će da nose maske, održavaju distancu i peru ruke. U pismu je navedeno da...

Iz Sindikata lekara i farmaceuta obratili su se otvorenim pismom građanima Srbije i od njih zatražili pomoć tako što će da nose maske, održavaju distancu i peru ruke. U pismu je navedeno da su "nas politizacija svake moguće aktivnosti, dihotomija informacija i netransparentnost doveli do ivice".

Otvoreno pismo prenosimo u celosti:

Sindikat lekara i farmaceuta Srbije smatra da je zdravstvena sitaucija u državi alarmantna! Stradaju građani, stradaju zdravstveni radnici, stradaju mladi, niko nije zaštićen s obzirom na neko lično svojstvo. Moramo sami sebe štititi.

– Građani potrebna nam je vaša pomoć! –
Potrebni ste nam za prevenciju i zaštitu
Nosite maske, održavajte fizičku distancu, perite ruke

Mere koje se kasno uvode, politizacija svake moguće aktivnosti, dihotomija informacija i netransparentnost su nas doveli do ivice.

Dok god bude bitno hvaliti se sa onim “šta je urađeno”, i stavljati u prvi plan i politiku, svi smo na jednom istom respiratoru.

Moramo biti svesni da danas nema nazad, nema virtuelne realnosti, nema UNDO, nema premotavanja, reklama, već jedan REALNI film koji se snima u sadašnjem vremenu, bez napisanog scenarija. Budimo država u kojoj su građani i zdravstveni radnici, lekari i pacijenti napisali ,”srpski scenario”, sa srećnim krajem. Moramo da branimo naše zdravlje i zdravlje naših najmilijih.

Računamo na pojedinca, na njegovu savest i ličnu odgovornost!

Računajte na nas! Umorni smo, iscrpljeni, ali ne odustajemo. Tu smo svaki dan i noć.

Razumite, ne vređajte i ne napadajte lekare i medicinske sestre, višegodišnje urušavanje zdravstvenog sistema je problem, broj testova su problem, nisu “laboranti” problem, imamo stručnost, problem su direktive, političke odluke za vreme ovakve epidemije su problem, manipulacija informacijama je problem. Mnogo je problema. Budimo rešenje zajedno.

Građani i struka.
Prava struka. Ona na frontu.
Na izmaku smo snage. Ne možemo ovo bez vas.
Ljudi ispred politike. Život ispred politike.
Čuvajte sebe da sačuvate vaše bližnje.
Čuvajte nas, da sačuvamo vas.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...