Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 14 минута, Juanito рече

а ни једно ни друго се не може променити лагањем и плашењем

Не подржавам Штаб за лупање глупости али ово не доживљавам ни као лаж ни као плашење. Једноставно то је вест која можда може до некога да допре тако да ако није пазио на себе и друге о томе (коначно) размисли.

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, haveaniceday рече

Preminula je i devojcica od 14 godina u mom selu od gripa prosle godine. Al nisam citao da je stanje alarmantno.

Pa to je zbog toga sto ne kapiras koji problem ima zdravstvo sa koronom a koji sa sezonskim gripom ...

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, haveaniceday рече

Pa nista takvi eksperti veci idioti od onih koje "stite". Prvo kontrolisu protok infromacija pod nekom pretpostavkom glupih idiota, ignorisu sve one druge koji nisu glupi idioti kojima ce ta informacija da znaci, i ne razmisljaju o kontraefektu koji prave.

Klasicni idioti sa uskim, plitkim i povrsnim gledanjem.

I sta su postigli? Eto ljudi kao juanito (a takvih je dosta) i mnogi normalni ljudi koji nisu idioti gube svo poverenje u njih. Tako da taktiziraju i da ne razumeju tu posledicu - mogu samo idioti. Isto se desava i sa drugim slicnim pitanjima koja se doticu i politike i nauke, globalno zagrevanje, obavezna vakcinacija itd itd...

I bukvalno prave kontra efekat jer ubedjuju sve veci broj ljudi da su "idioti u pravu" jer ovi nesto kriju...

Meni se čini da takav efekat prave oni koji traže svaku dlaku u jajetu kako bi pljucnuli po ekspertima ili čak izmišljaju gluposti da bi pljucnuli po ekspertima, a ne sami eksperti... začinjeno naravno i time što danas svaki idiot koji pogleda neki "informativni" klip pomisli da zna bolje materiju od eksperata...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Avocado рече

.. začinjeno naravno i time što danas svaki idiot koji pogleda neki "informativni" klip pomisli da zna bolje materiju od eksperata...

Normalno da pomisli to, jer je video da ga eksperti cesto namerno lazu ili manipulisu podacima. Evo naprimer ode na grupu "nauka" gde babic redovno postuje, ili gde vec.. i uzme samo da cita sta su postovali pre mesec dana, dva meseca, tri meseca .. i onda vidi da taj isti babic konstantno mraci, i u vecini slucajeva njegovo mracenje je neosnovano u realnosti, rezultati nisu ni blizu onoga sto se desava u realnosti, pa izaberu da mu ne veruju, vec da gledaju informativne klipove.

Posto je argument "eksperta" falacija autoriteta, (koja ti vidim sada ne smeta, od jednom valjda vise nije falacija - on je u pravu zato sto je ekspert) da bi verovao nekom autoritetu moras da imas poverenje... a u pesimisticne ljude koji stalno predvidjaju crno koje se nikad ne ostvari ili se ne ostvari ni 10 % crnila koje su predvideli, poverenje se gubi. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Bilbija рече

Pa to je zbog toga sto ne kapiras koji problem ima zdravstvo sa koronom a koji sa sezonskim gripom ...

Ajde bre bezi tamo, ti si meni reko da ja ne kapiram da "ljudi gledaju svoje interese", to moze da izjavi samo covek koji nikad nije pricao sa mnom, posto sam ja ideoloski libertarijanac, a osnova libratarijanizma je da ljudi gledaju svoje interese ( da su u prirodi sebicni) i zato im ne treba davati vlast i moc, jer ce iskoristiti moc i vlast da ostvare svoje interese.

I onda uzmes pa branis nekog politicara, ko da on ne gleda svoje interese i kako on da se obogati, pricas kako su "posteni" i ne znam ni ja sta. Hodajuca kontradikcija....

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, nikola a рече

Не подржавам Штаб за лупање глупости али ово не доживљавам ни као лаж ни као плашење. Једноставно то је вест која можда може до некога да допре тако да ако није пазио на себе и друге о томе (коначно) размисли.

Zanimljivo... ne podrzavam stab za lupanje gluposti, osim kada prica strasne price koje mogu da plase moje sugradjane, jer ce mozda oni bolje da se ponasaju.
Pa kada lupaju gluposti, kada pricaju pozitivno al ne lupaju kada pricaju negativno...... moras da se odlucis.
A isto tako podrzavas proteste u kojima se gomilu mladih ljudi izlaze tom virisu.

Mislim.... ova izjava je tu da bi se mladi ljudi bojali i da bi zbrisali sa protesta, meni je to jasno. Ko su ti mladi ljudi kojima on salje ovo upozerenje ako ne oni na protestima?

sto se mene tice neka rade sta 'oce i oni i ovi drugi, ali ne mozete da resite probleme sa kontradikcijama....

Подели на овим сајтовима

@haveaniceday За мене је то вест као таква потпуно ми је свеједно да ли је износи члан Штаба за лупање глупости или неко други. У праву се да је могуће да је функција ове вести плашење младих да не иду на протесте али бих у том случају очекивао много више таквих вести а не само ову једну једину. Видећемо већ.

Подржавам протесте али не да би се људи заразили као што подржавам да се не затвара цела економија али не да би се људи заразили. Уз физичку дистанцу, маске и хигијену и паметне захтеве за различите области живота не би требало да буде проблема ни са економијом ни са протестима ни са било чим. Било би свакако боље него што је сада у овом хаосу.

Не само то него и исти број људи на дистанци на протесту заузеће много већи  простор него ако не држе достанцу а то има већи утицај на власт тамо где се протествује а не могу ни да их окриве да ризикују заразу.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, haveaniceday рече

Ajde bre bezi tamo, ti si meni reko da ja ne kapiram da "ljudi gledaju svoje interese", to moze da izjavi samo covek koji nikad nije pricao sa mnom, posto sam ja ideoloski libertarijanac, a osnova libratarijanizma je da ljudi gledaju svoje interese ( da su u prirodi sebicni) i zato im ne treba davati vlast i moc, jer ce iskoristiti moc i vlast da ostvare svoje interese.

I onda uzmes pa branis nekog politicara, ko da on ne gleda svoje interese i kako on da se obogati, pricas kako su "posteni" i ne znam ni ja sta. Hodajuca kontradikcija....

Mladjoni, to sto ti zastupas u teoriji sopstveni interes nema veze sa praksom... Bogati i oni manje bogati u praksi gledaju sostvene interese svaki dan a ne kolektivne... Ti se ubi ovde boreci se teoretski za sistem-kolektiv a ne za licni interes ... A bavis se teorijom kao da imas bilo kakav uticaj ... a narocito preko bare... 

A politicar po definiciji gleda opste interese a ne licne, te zbog toga prestaju da se bave biznisom dok obavljaju javne funkcije ...

A postenje je druga prica, kao sto imas nepostenu sirotinju, imas nepostene i bogatase, politicare, glasace, zene, muskarce ... postenje i nepostenje su transferzalne kategorije i niko i ni jedna delatnost nije a priori postedjena jedne ili druge osobine ... To je jedna od stvari koje ti ne kapiras , ne zavisi od sistema ponasaje pojedinaca vec suma pojedinaca formira i definise sistem ...

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, haveaniceday рече

Pa nista takvi eksperti veci idioti od onih koje "stite". Prvo kontrolisu protok infromacija pod nekom pretpostavkom glupih idiota, ignorisu sve one druge koji nisu glupi idioti kojima ce ta informacija da znaci, i ne razmisljaju o kontraefektu koji prave.

Klasicni idioti sa uskim, plitkim i povrsnim gledanjem.

I sta su postigli? Eto ljudi kao juanito (a takvih je dosta) i mnogi normalni ljudi koji nisu idioti gube svo poverenje u njih. Tako da taktiziraju i da ne razumeju tu posledicu - mogu samo idioti. Isto se desava i sa drugim slicnim pitanjima koja se doticu i politike i nauke, globalno zagrevanje, obavezna vakcinacija itd itd...

I bukvalno prave kontra efekat jer ubedjuju sve veci broj ljudi da su "idioti u pravu" jer ovi nesto kriju...

Bravo, genijalci!

Mladjoni ponasas se kao pravi balkanac ... imas nekih tegoba ?

:)) 

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, haveaniceday рече

Normalno da pomisli to, jer je video da ga eksperti cesto namerno lazu ili manipulisu podacima.

To svakako nije normalno... jer čak i da ga eksperti često namerno lažu ili manipulišu podacima (što prosto nije tačno, već je u pitanju retkost) iz takve činjenice opet ne bi proizilazilo da je normalno da papan pomisli da zna više od eksperata...

Ali naravno, ideja da idiot može da uz gledanje par klipova ili čitanje par članaka postane veći ekspert od eksperata je veoma popularna među idiotima... iz očiglednih razloga...

Цитат

Evo naprimer ode na grupu "nauka" gde babic redovno postuje, ili gde vec.. i uzme samo da cita sta su postovali pre mesec dana, dva meseca, tri meseca .. i onda vidi da taj isti babic konstantno mraci, i u vecini slucajeva njegovo mracenje je neosnovano u realnosti, rezultati nisu ni blizu onoga sto se desava u realnosti, pa izaberu da mu ne veruju, vec da gledaju informativne klipove.

A šta je to napisao na toj grupi što nije tačno? Jel bi mogao umesto paušalnih tvrdnji da pređeš na nešto konkretno?

Цитат

Posto je argument "eksperta" falacija autoriteta, (koja ti vidim sada ne smeta, od jednom valjda vise nije falacija - on je u pravu zato sto je ekspert)

Jok... argumentum ad autoritatem je uvek greška... a ti opet lupetaš o tome šta ja tvrdim i sad kad te pitam gde i kad sam ja napisao da je on u pravu zato što je ekspert opet ćeš samo to da preskočiš i da nastaviš sa baljezganjem... jel da?

Цитат

da bi verovao nekom autoritetu moras da imas poverenje... a u pesimisticne ljude koji stalno predvidjaju crno koje se nikad ne ostvari ili se ne ostvari ni 10 % crnila koje su predvideli, poverenje se gubi.

Samo što je ideja da naučnici i eksperti stalno predviđaju stvari koje se nikad ne ostvare ideja koju obično idioti iznose... uglavnom paušalno ili eventualno navedu par egzotičnih izuzetaka koji su interesantni baš zato što su retkost, što se nekom ekspertu desilo da od 1000 predviđanja omane jednom ili par puta... taj ko stalno predviđa stvari koje se nikad ne ostvare nije ekspert niti ga bilo ko normalan smatra ekspertom...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

:)) Је л' ће лично да одлети по њу, ко оно у Кину по респираторе?  :)) :)) 

WWW.DNEVNIZURNAL.COM

Radovi na projektu vredni su više od 40 miliona evra i trebalo bi da budu završeni sledeće godine.

Подели на овим сајтовима

Ево недавни разговор са једним од познатих Православних Богослова Метро Калистос Вер, на тему: корона вирус и позиција Православне Цркве/Оци ране Цркве....

Па ко жели и има времена може да погледа/преслуша и да чује шта овај чоек' од науке каже на ту тему....

Поздрав за све људе добре воље

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, GeniusAtWork рече

:)) Је л' ће лично да одлети по њу, ко оно у Кину по респираторе?  :)) :)) 

WWW.DNEVNIZURNAL.COM

Radovi na projektu vredni su više od 40 miliona evra i trebalo bi da budu završeni sledeće godine.

A hahaha... Završeno testiranje....

Ovaj zna nešto što niko živ još ne zna.12:smeha:

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Evo malo pozitive za neke ljude :smeh1:

ZENA.BLIC.RS

Novo istraživanje pokazalo je da jedna grupa ljudi ima manji rizik za razvijanje teškog oblika korona virusa

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...