Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 35 минута, Avocado рече

Govorim nekom da laže samo kada je to evidentno ...

ako je tebi evidentno, i ako ti mislis da si to dokazao....  mora da je istina.....

.. kao da podrazumevaš da svako ima izuzetne i uticajne predrasude prema svakom pitanju i svakoj diskusiji...

Ti kao da podrazumes da niko nema izuzetne i uticajne predrasude prema svakom pitanju i svakoj diskusiji. ....

Razum i introspekcija...

Ja bas i ne verujem toliko sopstvenom razumu i introspekciji da imam toliku sigurnost...svestan sam njihove ogranicenosti...  ali drago mi je da ti nemas problema sa time. :)

nije valjda da zamišljaš da imaš veće šanse da ubediš sudiju ako pričaš nešto što nije tačno?

Ma jok, samo sam svestan koliko je istina fleksibilna... sto sam stariji sve sam vise svesniji te fleksibilnosti istine.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Sofizam" u tvom rečniku ono beše kad neko napiše nešto suprotno onom što si ti hteo da ilustruješ? :D

Jok, sofizam je kada neko predstavlja jedan argument ne bas najsrecnije srocen, i ti onda uzmes i interpretiras taj argument na jednu (od vise mogucih interpretacija) i argumentujes da je bas ta tvoja interpretacija tacna.

I onda kada ti neko objasni sta je zapravo mislio, ti ga prozoves lazovom - jer nemoguce je da je to mislio, posto je tvoja interpretacija njegovi reci jedina apsolutna i sveta istina, sve ostalo mora da bude netacno.

I to uvek radis.. i ne samo meni.

Istini za volju, ti si vest u koriscenju reci, izvrtanju tudjih reci i izjava. Sto te verovatno cini i dobrim advokatom... mislim kome treba advokat koji ce da kaze "pa dobro sudija, moj klijent je verovatno u pravu, ovaj je verovatno pogresio al mozda i nije, daj da mu ostavimo prostora da se izjasni"

da se vratim na laganje:

Ja sad mogu da kazem "biden ovde laze, namerno laze evo cinjenice kazu da laze, rekao je nesto sto fakticki nije istina" , ali vrlo verovatno ne laze, vec je samo previse mator pa brka brojke.

a sad zamisli da tramp izjavi ovako nesto... koliko bi ljudi reklo "tramp pobrkao brojke" a koliko bi njih to ubrojalo u one clanke gde dokumentuju trampove lazi? Mislim dokazi su jasni, samo stavi trampovu sliku na ove reci, i tebi i tvom razumu bi to bili jasni dokazi da je tramp lazovcina...

Valjda si razumeo sta ocu da ti kazem....

p.s. nisam znao da je pisanje ugovora za one koji se bave privrednim pravom veci deo, eto makar sam nesto naucil

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Дејан рече

I koji je tvoj predlog za lečenje društva?

Ekstremni kapitalizam je moj. Ostavis ljude malo sami da se snalaze za sebe.

Kao dete koje ima oca koji ga maltretira. Moze da ostane u svojoj nemoci i bude maltretiran po cenu hleba na stolu, a moze da krene da trazi svoj hleb po cenu rizika da ga izgubi.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, haveaniceday рече

Ekstremni kapitalizam je moj. Ostavis ljude malo sami da se snalaze za sebe.

Kao dete koje ima oca koji ga maltretira. Moze da ostane u svojoj nemoci i bude maltretiran po cenu hleba na stolu, a moze da krene da trazi svoj hleb po cenu rizika da ga izgubi.

Нема потребе за било чим екстремним. Довољно да се поврате институције државе, да се политика избаци из свих државних фирми, спортских клубова и сличног. Да се укине занимање "професионални политичар" и онда више нећемо имати "елиту" коју у 90% случајева чине ликови који нигде ништа ван политике нису радили а сада би да одлучују о судбинама људи.

Исто да се размонтирају  разне илегалне, полулегалне или какве већ службе типа ДБ које се плету у све и свашта.

Потпуно разбити спрегу крупног капитала и политике, главно легло корупције.

И тиме ћеш послати поруку обичним људима да не могу више да рачунају на разне вође које ће да им обезбеђују оно што нису заслужили. И вођама да не могу више да паразитирају на целокупном друштву.

По мени је то сасвим довољно за почетак (мада бих плус ја лично и забранио добром делу политичара који се овде вуку задњих 30 година да имају било какве положаје, ал' ок...да прескочимо то).

П.С. Пошто ће вероватно неко да ме пита "а како то да се уради?", да одмах одговорим - не знам :)  Нити је моје да знам, политичар нисам и тиме се не бавим. Ово је само моје лично мишљење како би требало да се крене са тим.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, GeniusAtWork рече

Нема потребе за било чим екстремним. Довољно да се поврате институције државе, да се политика избаци из свих државних фирми, спортских клубова и сличног. Да се укине занимање "професионални политичар" и онда више нећемо имати "елиту" коју у 90% случајева чине ликови који нигде ништа ван политике нису радили а сада би да одлучују о судбинама људи.

Ne znam bratac, ja mislim da nista od toga nije moguce dok ne odes poprilicno ekstremno u desno.
O izbacanju politike iz drzavnih firmi i sportskih klubova - mislim da moze samo da sanjamo. Kako ocekujes da politicari koji mogu da postavljaju sefove tih firmi, i da se hvale kako su uspeli, da obrcu i zaradjuju milione preko tih firmi - ne politizuju to? To je prakticno nemoguce...... Nisu bezveze sve druge zemlje privatizovale sportske klubove.....

Ja mislim da je to bez tih ekstrema o kojima pricam - nemoguce.

Цитат

Исто да се размонтирају  разне илегалне, полулегалне или какве већ службе типа ДБ које се плету у све и свашта.

e ja bih razmontiro to i sve ove drzavne firme :P

Цитат

Opet jos jedan problem koji je usko vezan za funkciju drzave. Prosto je nemoguce da imas politicku kontrolu nad odredjenim ekonomskim sektorom i da nemas spregu krupnog kapitala tu... nemoguce.... sta mislis da u nemackoj i francuskoj poljoprivredi nemas visoke sprege krupnog kapitala sa poljoprivredom?

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Juanito рече

Колко видим, код нас поред короне здравствени систем највише паралише сам здравствени систем. Апсолутно нема никаквог разлога да се оволико сад тестира и прегледа. Имаш симптоме? Седи кући и чекај да оздравиш, осим ако немаш баш високу температуру данима ил ако не дај боже имаш потешкоће да дишеш. Редови пред инфективном су скандал.

Иначе, брзи тест је тек бесмислен јер се IgM развија тек након неког времена од првих симптома. Скоро сви заиста заражени су негативни на тај тест у моменту кад су најзаразнији, а кад једном постану позитивни, онда више највероватније нису заразни. Ал нема везе, важно је да се плаћа 1200 по тесту.

Све у свему, Србију дефинитивно неће саранити корона, али саране мора бити у догледно време јер је ово достигло све могуће космичке дубине злог и наопаког. Даље нема осим у тоталну пропаст.

Немој да те чује Админ...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, haveaniceday рече

Jok, sofizam je kada neko predstavlja jedan argument ne bas najsrecnije srocen, i ti onda uzmes i interpretiras taj argument na jednu (od vise mogucih interpretacija) i argumentujes da je bas ta tvoja interpretacija tacna.

Stvarno bi trebalo da proveriš šta reč "sofizam" znači.

I onda kada ti neko objasni sta je zapravo mislio, ti ga prozoves lazovom - jer nemoguce je da je to mislio, posto je tvoja interpretacija njegovi reci jedina apsolutna i sveta istina, sve ostalo mora da bude netacno.

Kad se to desilo?

da se vratim na laganje:

Ja sad mogu da kazem "biden ovde laze, namerno laze evo cinjenice kazu da laze, rekao je nesto sto fakticki nije istina" , ali vrlo verovatno ne laze, vec je samo previse mator pa brka brojke.

Možeš i samo da kažeš Bajdenu da to što je rekao nije tačno, da je verovatno pogrešio usled senilnosti i daš mu tačne cifre... i da ti onda Bajden kaže da uopšte nije pričao o tome koliko ima mrtvih, da se ti "igraš rečima i tumačiš njegove argumente van konteksta" i spinuješ... e onda već možeš opušteno da mu kažeš da laže. 

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

@cloudking

Паде ми на памет да мало прогуглам. Сећам се да ми је лекар пре пар година рекао да је грип јако опасан јер код неких оставља трајно оштећење плућа.

WWW.JIMMUNOL.ORG

WWW.SCIENCEDIRECT.COM

Little is known about the impact of viral infections on lung matrix despite its important contribution to mechanical stability and structural support.…
ERJ.ERSJOURNALS.COM
WWW.SCIENCEDAILY.COM

A protein in influenza virus that helps it multiply also damages lung epithelial cells, causing fluid buildup in the lungs, according to new research. The researchers say the recent outbreak of...

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, GeniusAtWork рече

И тиме ћеш послати поруку обичним људима да не могу више да рачунају на разне вође које ће да им обезбеђују оно што нису заслужили. И вођама да не могу више да паразитирају на целокупном друштву.

По мени је то сасвим довољно за почетак (мада бих плус ја лично и забранио добром делу политичара који се овде вуку задњих 30 година да имају било какве положаје, ал' ок...да прескочимо то).

П.С. Пошто ће вероватно неко да ме пита "а како то да се уради?", да одмах одговорим - не знам :)  Нити је моје да знам, политичар нисам и тиме се не бавим. Ово је само моје лично мишљење како би требало да се крене са тим.

Znači utopija

Подели на овим сајтовима

NOVA.RS

Nedoumice oko korone brijne su, a hrvatski epidemiolog Igor Rudan za Večernji list.hr odgovara na 10 aktuelnih pitanja o pandemiji kovida 19.

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Avocado рече

Možeš i samo da kažeš Bajdenu da to što je rekao nije tačno, da je verovatno pogrešio usled senilnosti i daš mu tačne cifre... i da ti onda Bajden kaže da uopšte nije pričao o tome koliko ima mrtvih, da se ti "igraš rečima i tumačiš njegove argumente van konteksta" i spinuješ... e onda već možeš opušteno da mu kažeš da laže.

Samo sto ja i ti nismo pricali o egzaktnim brojkama, nego "sta sam ja mislio" i kako si ti shvatio sta sam ja mislio. Da smo mi pricali o nekim egzaktnim brojkama, pa i ajde da razumem da me nazivas lazovom, mi smo pricali o tvom tumacenju mojih reci.

E sad ne znam je l si debil ili zlonamerno djubre pa ne razumes razliku izmedju "mesanja konkretnih egzaktnih cinjenica" i "tumacenja tudjih reci i izjava".. mislim da znas da ljudi mogu da izjave nesto i drugih deset ljudi da shvate to nesto na 10 razlicitih nacina.

Objasni mi sta si od ta dva :P

Подели на овим сајтовима

Samo sto ja i ti nismo pricali o egzaktnim brojkama,

Ne razumeš koncept analogije? Imaš problem sa analogijom koju si sam uveo u priču? :)

nego "sta sam ja mislio" i kako si ti shvatio sta sam ja mislio.

Jok... ja nisam pričao o tome šta si ti mislio nego šta si napisao... napisao si nebuloze, objasnio sam ti da su nebuloze, a ti na to nisi reagovao priznajući grešku i objašnjavajući da si mislio na nešto drugo (a ne na ono što si napisao), već si mene napao da nešto spinujem i slično... odnosno, počeo si da lažeš o dotadašnjem toku konverzacije i nastavljaš tom maniru sve vreme...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...