Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

@Јанко lepo te je videti 

Makar i u vrijeme virusa 

Nastavite sad...

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Јанко рече

Хајде овако.

У месту си са 100 000 становника и малим аеродромом одакле иде само узан пут којим могу проћи по једна кола у оба смера, около стрме планине, ни пешке.

Ovo si sigurno uzeo hopotetički, jer nije ni približno situaciji u kojoj se nalazi moj grad. :0212_rolleyes:

пре 8 минута, Јанко рече

Знаш да је евакуација целог места могућа колима за 5 дана,

Nema evakuacije... nema šetnje. Sjedi gdje si, posebno ako si rizična grupa.
Nije izolacija nametnuta da se zaustavi pandemija. Teško da možemo izbjeći ovaj virus, ali izolacija služi da ne bi broj oboljelih eskalirao u kratkom periodu, jer u tom slučaju ne bi se svima mogla pružiti pomoć. 
Ne nosim žalost na ikoga, ali ne mogu zdravstveni radnici davati komfor neukom i neinformisanom svijetu tako što će im reći - nema panike i nije strašno.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ayla рече

Ovo si sigurno uzeo hopotetički, jer nije ni približno situaciji u kojoj se nalazi moj grad. :0212_rolleyes:

Nema evakuacije... nema šetnje. Sjedi gdje si, posebno ako si rizična grupa.
Nije izolacija nametnuta da se zaustavi pandemija. Teško da možemo izbjeći ovaj virus, ali izolacija služi da ne bi broj oboljelih eskalirao u kratkom periodu, jer u tom slučaju ne bi se svima mogla pružiti pomoć. 
Ne nosim žalost na ikoga, ali ne mogu zdravstveni radnici davati komfor neukom i neinformisanom svijetu tako što će im reći - nema panike i nije strašno.

Паралела: евакуација=изолација.

Али, изгледа да ниси разумела паралелу.

Онда ништа...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Драшко рече

@Јанко lepo te je videti 

Makar i u vrijeme virusa 

Nastavite sad...

Било пар цитата одавде са Поука у групи вероучитеља наше епархије, па реко' да дам допринос полемици о причешћу макар кроз статус. Онда уђох у тему и тако.

Знаш какви смо ми, презимењаче.

И ја много волим што тебе поново "чујем и видим". ?❤️?

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Јанко рече

Паралела: евакуација=изолација.

Али, изгледа да ниси разумела паралелу.

Онда ништа...

пре 22 минута, Јанко рече

Знаш да је евакуација целог места могућа колима за 5 дана, авионима много брже али их нема због фрке у другим местима - катаклизма наилази за 3 дана. Ако кажеш истину добијаш колапс јер ниједна служба није спремна. Политичари обезбедили хеликоптер и кажу све је под контролом. Шта урадити?

Ne shvatih termin - evakuacija kao sinonim za - izolacija.
Samo se nadovezah na tvoje, gore napisano. Izvini što ne vidjeh paralelu.

(i meni je drago da te ponovo vidim ovdje)   :)

Подели на овим сајтовима

Kakva je razlika između raznijeh alo-kuriro-informerskih toaletoida i apotekara, (pre)prodavaca i trgovaca trenutno deficitarnom robom - maskama, sredstvima za dezinfekciju, itd?

Pa nema razlike, rekao bi`.

Sve njih zajendo "krasi" pohlepa za brzom zaradom na muci običnih ljudi. Oni drugi s gornjeg spiska rade to na otvoren način. 

S druge strana, toaletoidska gamad pišu & rišu clickbait kvazireligiozne self help članke (štancaju, u stvari), na koje pecaju naivne ter lakoverne vernike, koji će šerovati njihove uradke, i tako sticati dobit. 

(Mogu pride i da kao "poklon" čitaocima okače, na naslovnici u štampanom izdanju, ikonicu koja "štiti od virusa" na "pluća" kakve sekstradne radnice, i bog da ih vidi!)

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Pinocchio's Half Brother рече

Kakva je razlika između raznijeh alo-kuriro-informerskih toaletoida i apotekara, (pre)prodavaca i trgovaca trenutno deficitarnom robom - maskama, sredstvima za dezinfekciju, itd?

Pa nema razlike, rekao bi`.

Sve njih zajendo "krasi" pohlepa za brzom zaradom na muci običnih ljudi. Oni drugi s gornjeg spiska rade to na otvoren način. 

S druge strana, toaletoidska gamad pišu & rišu clickbait kvazireligiozne self help članke (štancaju, u stvari), na koje pecaju naivni ter lakoverni vernici, koji će šerovati njihove uradke, i tako sticati dobit. 

(Mogu pride i da kao "poklon" čitaocima okače, na naslovnici, ikonicu koja "štiti od virusa" na "pluća" kakve sekstradne radnice, i bog da ih vidi!)

Prošle nedelje pođem u neku brzu nabavku, spisak nije bio velik, samo neophodno. Primijetih da đumbir, koji je bio 2€/kg, sada košta 10€... na pitanje zašto, odgovorio je - traži se. Nisam imala snage da komentarišem. Bijeli luk isto 10€, limun 4€...  maske koje su bile 5€/100 kom, sada su 1€/kom.... traži se, potrebao je...
To je objašnjenje.

Imala sam o čemu razmišljati na putu do kuće. Svako pokaže u kriznim momentima onaj najmračniji dio sebe. Pitala sam se kakva sam ja?
Nisam ušla u kuću, več u studio. Pogledala sam svoj lager. Maske, rukavice, kaljače, asepsol, alkohol.  Imam jer je to osnovno sredstvo za moj posao. Sada ne radim a i dalje imam lager. Pozvah par ljudi, podijelih to što sam imala, a jedan dio sam dala komšijama, neka im se nađe. 
Zahvalna sam onom đumbir profiteru, naučio me je šta ja treba da uradim.
Valjalo bi sa manje gorčine da gledamo svijet oko sebe... vjeruj mi da malo ko sada razmišlja o "plućima" koje si ti pomenuo. Čudni smo mi kada nas udari po arbatu. 

Подели на овим сајтовима

Koja zemlja ili njih više će da osjeti americku demokratiju nakon ovog istorijskog naštampavanja. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Justin Waters рече

Koja zemlja ili njih više će da osjeti americku demokratiju nakon ovog istorijskog naštampavanja. 

WWW.BLIC.RS

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da restrikcije uvedene zbog epidemije korona virusa, zbog kojih su prestale da...

Amerikanci se vraćaju na posao dok će EU i njhov evro da potone.

(Rusija gubi po difoltu kako god da okreneš)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Tumaralo. рече

Amerikanci se vraćaju na posao dok će EU i njhov evro da potone.

(Rusija gubi po difoltu kako god da okreneš)

Nek se vrate, pogrebnici će imati puno posla, što nije loše možda za ekonomiju. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Justin Waters рече

Nek se vrate, pogrebnici će imati puno posla, što nije loše možda za ekonomiju. 

Biće u najgorem slučaju proporcionalno jednak broj mrtvih kao u EU.

Međutim, ekonomija im neće krahirati za razliku od EU pa će EU biti primorana da padne u još veće ropstvo pod USA.

A to znači da će u Rusiji opet jesti pacove.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Tumaralo. рече

Ако се строго придржавају карантина, најоптимистичнија прогноза је 10-30.000 мртвих у Америци до краја априла.

Ако не, вероватно ће бројка бити у милионима. Негде око 4 милиона је оквирно предвиђање ако батале карантин.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Tumaralo. рече

Međutim, ekonomija im neće krahirati za razliku od EU pa će EU biti primorana da padne u još veće ropstvo pod USA.

A to znači da će u Rusiji opet jesti pacove.

To je nemoguće. Ne možeš pustiti ljude da rade, a i očekivati isti broj mrtivh kao i kada se primjeni karanten. 

Mogu da spasavaju ekonomiju, ali uz ogromne gubitke tj milionske žrtve što i dalje čini neizvjesnim budućnost društva koje doživi takvu kataklizmu, ili da stopiraju ekonomiju uz mnogo manje žrtve i da onda prođu kroz teži period oporavka. 

A kad krenu da broje leševe, samo se pitam ko će u takvoj situaciji ostati normalan kada mu najmiliji pomru samo zato da bi se spasili dolari i ko tu sve neče izgubiti život. Varaju se oni koji misle da će umrijeti samo stari i bolesni. Plus dok se broj slučajeva u Evropi krenje smanjivati kod njih će biti u najvećem jeku, i ostaće izolovani od ostatka svijeta na dalje. 

Подели на овим сајтовима

Otvorih malopre vesti da pogledam sta ima. Austrija (Tirol) nudi pomoc Italiji (Juzni Tirol - Alto Adidje) da preuzmu 5 ( pet) pacijenata na lecenje ( intenzivna nega) u zamenu za deo maski i medicinske pomoci koju su dobili od Kine. Toliko o ljudskosti u ovim vremenima. Bizarno.

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...