Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 35 минута, Плаво Небо рече

Час има вируса и оболелих, час нема, као да вирус оде мало на ''одмор'' па се врати поново.. Ево, сад кажу да ће се број оболелих смањити за две недеље, а које су то драстичне мере применили?

То ти је мало политика, мало искуство (распуст раздвоји клинце па се мање дистрибуира вирус). Клацкају играјући се туђим животима. Средњешколци ће се масовно вакцинисати данас, а ВЕЋ сутра (БЕЗ ИКАКВИХ ПРОБЛЕМА иако нису ништа заштићенији после пар дана!) у дискотеку и кафић после 20, скакање, локање, и опет ће неко млад на респиратор ЊИХОВОМ КРИВИЦОМ. У понедељак се наставља са целим одељењима у школи, значи још две недеље после те две и опет ће бројке да расту, па ћемо раније на зимски...

Брука...

Битнија им економија него животи, буди сигуран.

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, Tumaralo. рече

:))

WWW.24SATA.HR

U Fanpalastu se nadaju da će njihova akcija pridonijeti većem broju cijepljenjih, ali i vratiti i pridobiti neke nove klijente, čiji broj je tijekom epidemije drastično pao

Хедонизам јача организам...

Подели на овим сајтовима

WWW.POGLEDI.RS

Широм света, мере против короне довеле су до помора хроничних болесника. Само у Србији...

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Јанко рече

То ти је мало политика, мало искуство

Не знам, ја баш и не верујем у то толико. Летос када је све било пуштено, свадбе, утакмице, кафићи.. није био велики број заражених. Па и сада су дворане пуне, стадиони.. а убеђен сам да је од тих навијача ретко ко вакцинисан. Па и кафићи су пуни и пре 20 часова. Али ето, ''смањиће се број заражених''.

Подели на овим сајтовима

Moje pleme snom mrtvijem spava... 

Danas dan kao i svaki drugi....
U covid intenzivnoj nezi umrlo je nekoliko ljudi. Nekoliko njih smo stavili na respirator. Par njih na NIV maske.
Potpisala sam identifikacione liste za 4 preminula bolesnika. Godista: 1975, 1975, 1973 i 1946. Jedan od njih je naš sugradjanin. U toj prostoriji za identifikaciju su plakali njegova žena, jedan muškarac i ja.
Svi osim mene-nevakcinisani.
100% bolesnika u intenzivnoj nezi-nevakcinisani. Doduše, zena preminulog je na moje insistiranje obecala da će da se vakcinise, jer imaju malu decu. Koja više nemaju oca.
Meni je zao sto ljudi koji ne žele da se vakcinisu nemaju tu privilegiju da gledaju umiranje mladih ljudi koji su mislili da će vakcine da im promene genome i da ih ubiju.
Ne jedan dan, 3 sata u intenzivnoj nezi gledanja svog tog horora, i stopa vakcinacije bi bila veća.
Jos malo pa ce sumrak, nista posebno drugačije se danas nije desilo. Sutra će biti sahrane onih sto su danas umrli. Deca im tog dana neće ići u školu. Ni narednih nekoliko.

I'm currently working in covid icu in a nearby city, big covid hospital, more than 500 beds. Vaccination rate here is very low, unfortunately many young also middle aged people, previously completely healthy are dying due to covid infection. This new delta mutation is very nasty. Many patients even don't get to stay in icu longer than couple of days as previous, they die so fast.

here, only just a bit above 40% vaccinated people. Completely demoralising for an anesthesiologist, for a doctor in a first place.

znas, Dixi, ima tu jos po nečeg. Danas u intenzivnoj nezi, korigujem terapiju čoveku, on je na masci, tesko mu je ali je malo bolje nego juče. Pored njega molitvenik. Na pitanje da li je vakcinisan on odgovara negativno. Na pitanje zašto, on prebacuje pogled na molitvenik i sleže ramenima. Ja pitam da li je tako instruisan da uradi, on kaže DA. Ali i dalje "doktorka, kad budem izašao (Ja odmah pomislim AKO budeš izasao), kad najranije mogu da se vakcinisem?
Ja ne znam ni jednu osobu koja je prošla horor intenzivne nege i sačuvala glavu na ramenima da i dalje ima bilo kakvih predrasuda o vakcinaciji. Svi žele! Svima je zao sto nisu pre! Za mnoge je kasno, na zalost.

Jos jedna stvar mi je malo jasnija u vezi antivakserskog pokreta. Nema tu nikakve naivnosti i želje da se ovaj narod zaštiti od trulih bezdusnih kaoitalista koji hice da nas pobiju svojim vakcinama. Da li znate koja je cena samo jedne doze monoklonalnog antitela koje spasi čoveku život? I koja je cena lečenja covid + bolesnika? A koja je cena jedne doze vakcine???? Svi cemo to ubrzo osetiti.
Lečenje covid bolesnika je užasno skupo za razliku od vakcina koje su JEVTINE! Nekom ide u prilog da širi ideju da je vakcinacija losa.

Bojan Stanković
Nema većeg biznisa od epidemije. Ne treba gubiti iz vida i to koliko epidemija proda suplemenata koji niti iziskuju ulaganje u razvoj i klinička ispitivanja, niti podležu bilo kakvoj ozbiljnijoj kontroli, a za razliku od vakcina, uzimaju se svaki dan. Uzimaju ih i oni koji nisu oboleli, verujući da će im "podići imunitet" i zaštititi ih od oboljevanja i oni koji obole i oni koji pebole... Zarada na suplementima je enormna, jer troškovi njihove proizvodnje na prelaze nekoliko procenata prodajne cene. Što duže traje epidemija, više će se suplemenata prodati. Antivaseri ne shvataju da su korisni idioti te iste "Big farme" protiv koje se bore.

Marija Bulatovic
dragi Bojane, evo pridodacu. Skoro svaki pacijent u intenzivnoj nezi dobije bakterijsku superinfekciju, najčešće Acinetobakterom ali i drugim multirezistentnim baterijama. Za sada jedini antibiotik u 99% slucajeva kojim ovaj svet raspolaže protiv njih je Colistin. On se trenutno masovno koristi. Cena dnevnog lečenja Colistinom je 10.000. Ali to je manje važno. Jer, trenutak kad prvi put Acinetobakter postane rezistentan na njega je trenutak kad smo se vratili u 1928. Ostali smo bez oružja koje više uopšte neće biti vezano za covid. Ljudi će umirati od običnih pneumonija jer nećemo imati ni jedan raspoloživ antibiotik. Na zalost, medicinske analfabete nemaju ni promil predstave sta sve ovo znači za čovečanstvo.

Подели на овим сајтовима

WWW.POLITIKA.RS

Истраживачем године у области биолошких наука у Аризони (САД) проглашен је др Јанко Николић...

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Натан рече
WWW.POGLEDI.RS

Широм света, мере против короне довеле су до помора хроничних болесника. Само у Србији...

Већ сам пар пута писао чини ми се на теми - овакви текстови су управо разлог зашто се свет налази у оваквом лудилу из кога неће скоро изаћи. За апсолутно сваки текст, који сам макар ја прочитао и који сасвим оправдано напада растући тоталитаризам у свету због пандемије, као и разне сулуде мере које се користе, се на крају испостави да има сопствену агенду...која наравно везе са истином нема.

Овде је то овај бисер:

Цитат

У Србији је, примера ради,  2017. године од сезонског грипа преминуло 17.000 људи

Смртност од сезонског грипа је 0,1-0,2% (што се иначе и стално помиње када се прича о ковиду, јер изгледа сви воле да их упоређују). Да би имао 17,000 умрлих, треба ти негде 10-11 милиона оболелих. А цела Србија - мушкарци, жене, деца - има негде око 7 милиона људи. Са Косовом мало више. Тако да...нема шансе.

А ево да видимо како је та година изгледала у САД.

По подацима CDC, та сезона јесте била једна од најгорих. По њиховим проценaма, од грипа је оболело 48,8 милиона људи и умрло око 80,000. Смртност од око 0,16%:

Линк

Значи земља са скоро 50 пута већом популацијом од Србије има само 4-5 пута више умрлих од исте болести у истом временском периоду? Неће да може.

А колико год да га не подносим, морам да цитирам и нашег омиљеног доцу. Давне 2013:

Цитат

Po rečima epidemiologa Zavoda za javno zdravlje Beograda dr Predraga Kona svake godine od gripa u Srbiji umire između 1.000 i 2.000 ljudi, zavisno od jačine, odnosno aktivnosti virusa u toj sezoni.

“Ove brojke se, međutim, izvlače kao procena, a tačnih podataka nema, jer se ne registruje smrt od gripa. Kod utvrđivanja smrtnosti od gripa treba praviti razliku u dva statistička podatka: da li se registruje smrt od gripa ili smrt od hronične bolesti, a kod nas se uglavnom registruje ova druga. Ne postoje statistički podaci o umiranju od gripa, ali ako se aktivno istražuje smrtnost od gripa, kao što je rađeno pre dve godine...

Линк

Значи званични подаци не постоје - тако да ме чисто занима где је аутор дошао до њих - а најгоре процене (по којима је доца иначе и познат) су преко 10 пута мање. А сви подаци које сам ја видео за било коју годину су много мањи и од ове цифре - око пар стотина умрлих од грипа током целе сезоне.

Тако да би било лепо када би аутор изнео где је нашао овај податак, на коме базира неке од аргумената у свом тексту...

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

hahahahaah Izgleda da Šekler prati Kempebela barem sudeći po izboru reči kada pametnjaković opisuje mehanizam dejstva novog rajfajzenovog leka:

"plastično da vam objasnim oduzmeš mu makaze i on ne može da pravi te šnitove..." :))

s tim što šekler naravno ne spominje da upravo istu stvar radi i ivermektin ali nam zato obrazlaže da novi lek mora da bude skup bla bla bla...

1+1=?

WWW.B92.NET

Prva na svetu, Srbija dobija novi lek protiv korone, koji je proizvela kompanija "Fajzer" – lek koji za 90 procenata smanjuje rizik od hospitalizacije i smrti od kovida 19, a virusolog i mikrobiolog dr...

uporedite sami:

• Свиђа ми се 1

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Јанко рече

Истина је увек негде у средини...

Nije uvek!

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, Јанко рече

донео сам одлуку уз савете и сугестије лекара који је све време био у ковид систему

Šta su ti rekli leba ti, ako nije tajna?

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, Натан рече
WWW.POGLEDI.RS

Широм света...

@fsa, @Avocado

Заиста, ако избацимо небулозне цифре око грипа, за задње 2 године број умрлих од короне код нас:

IMG_20211112_085531.thumb.jpg.538e6e3512a26614e1e19e4d38a38015.jpg

Ако кажемо да је половина умрла прошле године, то је 5000 по званичним статистикама.

Нека је дупло већи број умрлих права мера (сад бисте и ви постали теоретичари завере ако ово усвојите, сви знамо да се бројке штелују зарад политике али би дупло било заиста претеривање), то је 10000. Увећани број смртних случајева у односу на претходни период је 30000.

Да ли кољемо бика за шницлу?

Ламентирамо над 5000 у овој години (ако прихватимо званичан број) а 25000 (5 пута више умрлих од ОСТАЛИХ БОЛЕСТИ!!!) ником ништа.

Мене интересује објективан став, дакле и једни и други аргументи (неко је тражио аргументе). Ово су ти други аргументи, ваљда.

И немојмо о пренапрегнутости здравственог система. Понављам: мањи број УГЛАВНОМ млађих ентузијаста (уз стари, проверено поштени кадар) гине у накарадно постављеном систему док се већи број углавном старијих (партијских) послушника и запослених преко везе успешно склањају од ковид система и седе по празним одељењима одакле сестре усмеравају пацијенте у правцу ковид амбуланти...

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

Не знам што је толики проблем примити вакцину и носити маску ако ће то спасити макар један живот? Изгубићемо људскост бавећи се статистикама и теоријама завере.

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Bernard рече

Šta su ti rekli leba ti, ako nije tajna?

Писао сам.

Он сам је примио фајзера из чисто пословних разлога (суб-специјалиста, симпосиони у иностранству и сл), има двоје деце, не плаши се стрерилности, а ни смрти нити чиповања јер један увек носи у телефону. 😉

Мојој жени као болеснику од лупуса само Кинез (април 2021). Мени на избор. Рус је већ раније разрађена и проверена технологија код истих, Синофарм јер је стара, позната технологија а показује се као врло добар код млађе и средње популације која нема неких системских проблема, фајзера делимично, јер је прекратко време за неке озбиљне похвале или примедбе. Проценат успешности им није бољи од Спутњика. И тако...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...