Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 6 часа, Juanito рече

Али ако не знаш ништа, онда не можеш да знаш ни колико дуго студија треба да траје, ни колико дуго треба да се чека. Чисто нагађање.

Isto kao što ne znamo ko je kad dovoljno zreo da radi, vozi, glasa, pije alkohol, puši cigarete pa postavimo arbitrarnu granicu koliko dugo treba da se čeka...

To što ne možeš precizno da postaviš neku granicu (neku količinu vremena ili testova i slično) koja će biti tačna za sve, ne znači automatski da je bolje da nikakve granice nema.

Цитат

Одакле ти онда право да људима који умиру ускратиш лек јер није “довољно дуго испитан”, а при том и сам тврдиш да не можеш да знаш колико дуго треба да га испитујеш? 

Ja to ne bih uskratio ljudima koji umiru... njima ne bih uskratio ništa...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, haveaniceday рече

Jeste brale, svako politicko misljenje je dogma jer se zasniva na vrednostima koje drzimo. Ok, da budem precizan posto ti to volis, velika vecina politickih misljenja su dogme. Ne postoje "naucno ispitana i empirijski dokazana" politicka misljenja. Cak je i kapitalizma "dogma". Tacno ekonomski je efikasniji od komunizma, al ko zna da li ima neke dugorocne posledice(i koje su), dok komunizam mozda ima neke dugorocne benefite. Dogma je to sto ja verujem da kapitalizam ima mnogo vise benefita od maliflika za razliku od komunizma.

Da budem jos precizniji, razlozi za te vrednosti - mogu da budu empirijski. Ali opet samo misljenje se svodi na dogmu.

Pod dogmom sam tu mislio na neku a priori "istinu" koja se ne dovodi u sumnju i ne preispituje... da uzmem tvoj primer kapitalizma - ti i ja verujemo da je kapitalizam bolji zbog empirije tj. do sad prikazanih rezultata i razmatranja kakvi bi rezultati mogli da budu u sličnim inkarnacijama komunizma... ali ako bi neko zaista napravio bolje komunističko društvo, promenili bismo mišljenje... sa druge strane, dogmatičan pristup bi bio: "kapitalizam je bolji od komunizma i niko i ništa me ne može ubediti u drugačije"...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, haveaniceday рече

Sta ti mene pitas, oces da mi pojasnis? Zasto postoji krivicno delo prevare ili  da nam ne treba krivicno delo prevare? Ne razumem najbolje...

Pitanje je kako ces bez birokratske regulacije i propisivanja pravila za testiranje lekova da obezbedis da pacijenti dobijaju lekove koji ih lece a ne koji im nanose stetu ili nista e rade uopste. Jer i da bi utvrdio da moj lek ne izaziva nikakav efekat birokratski se mora utvrditi test koji bi to potvrdio.

Подели на овим сајтовима

WWW.WSJ.COM

A growing number of classrooms in China are equipped with artificial-intelligence cameras and brain-wave trackers. While many parents and teachers see them as

Wow možda naši plemeniti vladari i filantropi iskoriste trenutni konorna-totalitarizam kao platformu za podizanje jedne tehno-utopije kakvu već vidimo u nekim delovima Kine.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, GeniusAtWork рече

Obrni okreni, Srbi opet nagrabusiše...napiće nam se krvi mediji sa zapada. Ko zna koliko mutacija na svijetu ima i koliko bi "nacionalnih virusa" proisteklo kad bi neko htjeo da se igra tako, ali evo idealne šanse za zapad da zna se koga okrivi za drugi talas.  

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

WWW.NATURE.COM

Recent studies have shown T cell reactivity to SARS-CoV-2 in 20–50% of unexposed individuals; it is speculated that this is due to T cell memory to common cold coronaviruses. Here, Crotty and...

Није још најјасније клиничко значење и значај, али изгледа да су Т лимфоцити произведени током инфекције неким другим коронавирусима (рецимо онима који изазивају прехладу) реактивни делимично против ковида 19.

Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, Justin Waters рече

Obrni okreni, Srbi opet nagrabusiše...napiće nam se krvi mediji sa zapada. Ko zna koliko mutacija na svijetu ima i koliko bi "nacionalnih virusa" proisteklo kad bi neko htjeo da se igra tako, ali evo idealne šanse za zapad da zna se koga okrivi za drugi talas.  

Sada samo jos da srpska opozicija to prihvati i da krenu demonstracije protiv Vucica "evropske kliconose i diktatora" ... 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Juanito рече

WWW.NATURE.COM

Recent studies have shown T cell reactivity to SARS-CoV-2 in 20–50% of unexposed individuals; it is speculated that this is due to T cell memory to common cold coronaviruses. Here, Crotty and...

Није још најјасније клиничко значење и значај, али изгледа да су Т лимфоцити произведени током инфекције неким другим коронавирусима (рецимо онима који изазивају прехладу) реактивни делимично против ковида 19.

Zato su deca i tinejdžeri kul što se tiče korone.

Imaju i dalje timus koji stvara T limfocite.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Bilbija рече

Pitanje je kako ces bez birokratske regulacije i propisivanja pravila za testiranje lekova da obezbedis da pacijenti dobijaju lekove koji ih lece a ne koji im nanose stetu ili nista e rade uopste. Jer i da bi utvrdio da moj lek ne izaziva nikakav efekat birokratski se mora utvrditi test koji bi to potvrdio.

Kompanije ce same kreirati svoje testove, nezavisne slobodne organizacije itd.  Ne znam sta ce ti drzava za to, za sve drugo postoje takve organizacije koje to rade. Kroz istorije su vec postojale takve privatne organizacije. Npr americka AMA https://www.ama-assn.org/about/ama-history/ama-history

Problem je sto ti zivis u nekom ubedjenju da ta birokratija samo utvrdjuje "pozitivne i negativne efekte", i ne shvatas koliko je birokratija u totalno drugim motivima i ponasanjima.

A to je zato sto si i dalje posle 5 godina politicki nepismen i rmzelo te je da procitas ista o efektima birokratije i njenom (uglavnom kontradiktornom) ponasanju. 

Подели на овим сајтовима

On 13.7.2020. at 14:16, haveaniceday рече

WWW.BUSINESS-STANDARD.COM

Coronavirus vaccine latest update: In a major breakthrough, Russia has become the first nation to complete human clinical...

Stigla prva COVID vakcina. Za mesec-dva imacemo jedno 15tak kompanija sa covid vakcinama u prodaji.

Ostavio sam pozitivnu vest da je jedna od vakcina uspesno zavrsila trecu fazu testiranja.
0 reakcija, 0 komentara.

Al zato price o tome kako neki italijanski analizator zna da je u koroni neka opasna mutacija, i ostale strasne vesti svima u ocima. :)
I da redovna zrtvenicka filozofija "mediji sa zapada ce da naskode srbima, jadni mi srbi zrtve svi protiv nas"

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, haveaniceday рече

Postojale su? Pa sto je vise nema u Americi , zemlji hrabrih i slobodnih ... :)) vec su je zamenili sa drzavnim agencijama po ugledu na Moskvu i SSSR ...

valjda su i oni politricki nepismenu 240 godina po osivanju ... Mogli bi na kurs kod tebe :)) 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...