Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 8 часа, haveaniceday рече

Ro svakako da nije mnogo omasen, u poredjenju sa okolnim zemljama tu smo. Zato sto Ro ne zavisi puno od broja testiranja ako svaki dan testiras slican broj ljudi.

A jel zavisi od toga dal su brojevi koje uzmas  u obracun pravi ili lazni?

Sto da pratim medije kako bi mi oni pomogli posto oni nemaju nikakve ekstra podatke?

Mozda i nemaju, al nisam ti zbog toga ni rekao. Ne kazem ti da pratis medije zbog statistike nego zbog politike, jer bi onda znao te stvari kao na primer da SVI zavnicni podaci koje imamo za srbiju su podaci koje je vlada srbije odlucila da ti smes da ih imas. Ili zbog toga da bi mogao da znas da je novo pazarski klinicki u lockdownu. Ili da je birn provalio da su broj umrlih umanjili, ne kako ti kazes, "malo" nego ni manje ni vise nego za trecinu... ok, ok znam, krizni stab je rekao da je to zbog onih koji su umrli od drugih bolesti a imali su kovid, a vucicevom kriznom stabu se ocigledno veruje :)

vucic po malo lazucka

Ovako bi mozda Andersen zapoceo bajku o srbiji... u stvarnosti adekvatniji izraz bi svakako bio "smrdljiva lazovcina i kriminalac"

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, haveaniceday рече

Ta logika je mnoge u dugove ubacila..

.... deluje tako.... stvarno je cudo ta statistika.... 

Inace, evo kakva je Vuckova 'statistika' i logika,......(komentar sa jednog sajta)....

Novosađanin

28.06.2020.| 08.48

U savremenu logiku kao nauku dipl.pravnik A.Vučić je uveo fenomen koji je sam nazvao: ‘pa šta’.On se može definisati kao univerzalni odgovor na svako pitanje na koje nemaš odgovor jer bi te odgovor doveo u kategoriju lične odgovornosti i kazne.

:smeh2:

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, haveaniceday рече

Ja sam objasnjavao Cloudu sledece: Ako osobe od a1 do a101 dodju u kontakt (naprimer koncert)/ Jedna osoba od tih 101 ima koronu. Recimo neka bude a101. Jedno 20% njih dobije koronu. Svakoj osobi od a1 do a100 sansa da je ona ta koja je dobila koronu je 8:2, bukvalno nema veze da li je na koncertu bilo 100 ljudi, ili 1000 ljudi ili 10 0000 ljudi. Sanse su ostale iste 8:2, da na svakih 100 ljudi jedan ima koronu.

Broj ljudi nije promenio tu proporcionalnost.
Drugim recima cloud pri svakom susretu ima jednake sanse da sretne nekog ko ima koronu( i dobije koronu). A to da li ce da je dobije se ne racuna tako, ali smo ja i on krenuli u tom pravcu.

To sto ce on smanjiti broj ljudi koji ce sresti ne smanjuje verovatnocu pri svakom susretu da sretne nekog ko ima koronu. To jest ti si lepo objasnio kako je povecava do nekog odredjenog broja - ali posle toga je sve jedno. Sigurno ce posle 100 bacanja dobiti 1:6 puta, i posle 200 bacanja ce dobijati 6 1:6 puta, posle 300 bacanja 1:6 puta. To se ne menja. Ali bacanja recimo 1,2,3,4,5,6 vrlo verovatno ne moraju da izrode ni jednu sesticu.

Ja ne znam ove fensi teoreticare i njihova imena, ali znam da kada treniramo Ai da prepoznaje slova, mi ga ucimo na odredjeno ponasanje a ne ove analize o kojima si ti pricao. Statisticka verovatnoca da je broj 6 odredjeni raspored pixela (ponasanje) a ne koliko je puta pre tog broja bio broj\slovo koje nije 6....

Problem je što ovo nije tumačenje tvojih reči prethodno citiranih , nego nešto drugo... nije tumačenje priče A, nego je (nova) priča B.

Time što ispričaš priču B, nisi objasnio da je neko pogrešno razumeo priču A.

Prosto, ti i Klaud niste o tome pričali... on te direktno pita da li su veće šanse da se zaraziš ako sretneš 15 ljudi ili 1000 ljudi i ti odgovaraš da su iste... ne pita te da li je proporcija zaraženih ista među 15 ljudi i među 1000 ljudi... uostalom takvo pitanje bi samo po sebi bilo apsurdno...

Цитат

Cela zbrka je nastala oko toga sto je on razmisljao kao kockar. Ako sedim za aparatom i lupam ga dovoljno dugo - kad tad cu dobiti jackpot, povecava mi se sansa. Ta logika je mnoge u dugove ubacila..

Ponovo praviš istu grešku... povećava ti se šansa da ćeš dobiti jackpot ako dovoljno dugo lupaš aparat... povećava ti se šansa da dobiješ loto ako kupiš mnogo tiketa... problem sa (glupim) kockarima je što loše računaju koliko novca moraju da ulože da bi te šanse usled velikog broja pokušaja bile dobre da opravdaju ulaganje... imaš više primera gde su pametni kockari uspeli da zarade kupovinom ogromnog broja tiketa (jer se organizator lotoa zeznuo u računici ili nije računao na to)...

Postoji drugi problem sa kocarima koji ne razumeju statistiku... na koji izgleda aludiraš... a to je ideja "pošto sam bacio kockicu 13 puta i nije izašla šestica, sad sigurno mora da izađe, pa sad idem sa velikim ulogom"... to razmišljanje je pogrešno jer i u 14om bacanju su iste pojedinačne šanse kao pojedinačne šanse za prvih 13... ali to nema nikakve veze sa razgovorom... osim ako neko ne misli da ako izbegava kontakte i vidi se sa jednim čovekom, onda nema šanse da se zarazi šta god radio... ali niko nije iznosio takvu tezu... naprotiv, Klaud ti jasno kaže da smanjivanje broja kontakata i vođenje računa pri svakom kontaktu dobar način da se izbegne zaraza, a ti negiraš da broj kontakata ima ikakav uticaj što je svakako netačno... i evo to i dalje ponavljaš i u ovoj poruci, u rečenici ispod...

Цитат

Drugim recima to da izbegava kontakte sa ljudima i da se zatvara u kucu sigurno nece da mu smanji verovatnocu za koronu. Al ako pazi kako se ponasa  prilikom susreta hoce.

"Pazi kako se ponaša prilikom svakog kontakta" + "smanji broj kontakata" mu sasvim sigurno smanjuje verovatnoću za zarazu u odnosu na pazi + veliki broj kontakata. Šta više, banalno je očigledno da ako potpuno izbegne kontakte sa ljudima i zatvri se u kuću, te svede broj kontakata na nulu nema nikakve šanse da se zarazi od nekog, pa ne znam ni kako uopšte može da ti padne na pamet to što pišeš... 

Dakle, nisam te pogrešno razumeo... i dalje tvrdiš istu stvar koja je potpuno netačna.

P.S. Postoji samo izuzetak u smislu da ako je pri svakom kontaktu relativno velika pojedinačna šansa, onda i uz relativno mali broj kontakata šansa da se zaraziš brzo dođe veoma blizu do 100%, pa možeš da kažeš da je skoro sve jedno da li ima 100, 200, 1000 ili milion kontakata jer posle 100 se gotovo sigurno zarazio... ali i tada je netačno reći "Sansa se ne povecava sa brojem izlaganja."... naprotiv, tada broj izlaganja mnogo više utiče na šansu nego "pazi kako se ponaša"...

P.S.S. Naravno, u celoj priči je bitna i cost/benefit analiza između nerazboljevanja i života bez kontakta sa drugima i tu za razliku od njega ja potpuno razumem Juanita, ali to je već sasvim druga priča... da ne ispadne da smatram da svako mora da svede kontakte na minimum...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Avocado рече

Naravno, u celoj priči je bitna i cost/benefit analiza između nerazboljevanja i života bez kontakta sa drugima i tu za razliku od njega ja potpuno razumem Juanita

Razumem ga i ja, samo se ne slazem s njim u potpunosti.

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

Ne znam da li ste pregledali ovu vest. Ukratko: francuski nobelovac koji je prvi pronašao HIV virus, tvrdi da je u delovima velikih proteinskih lanaca DNK, COVID-a umetnut u malim sekvencama i virus HIV-a. Šta to znači? Kaže da je virus korone veštački napravljen ali HIV je smrtonosan virus... Mnogo toga se krije od nas. Blago onome koji

Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, PredragVId рече

Ne znam da li ste pregledali ovu vest. Ukratko: francuski nobelovac koji je prvi pronašao HIV virus, tvrdi da je u delovima velikih proteinskih lanaca DNK, COVID-a umetnut u malim sekvencama i virus HIV-a. Šta to znači? Kaže da je virus korone veštački napravljen ali HIV je smrtonosan virus... Mnogo toga se krije od nas. Blago onome koji

Ti si prespavao poslednja dva meseca :D

Подели на овим сајтовима

Svakoga dana se dozira po 20-30 novozaraženih dnevno više i po jedan umrli dnevno više. Ali u Novom Pazaru ne mogu (više) da se igraju sa tim:

RS.N1INFO.COM

Gradski štab za vanredne situacije u Novom Pazaru doneo je naredbu o hitnoj nabavci za potrebe zdravstvenog sistema...

Подели на овим сајтовима

SANDZAKPRESS.NET

Epidemiolog Mithat Eminović iz Tutina rekao je u vijestima A1 da je broj oboljelih i umrlih u Tutinu značajno veći od onog što...
SANDZAKPRESS.NET

Zdravstveni sistem u Novom Pazaru na ivici je pucanja. Našoj redakciji obratili su se zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi sa...

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, PredragVId рече

Postavio sam to na FB i odmah mi je izletila naljepnica preko cijelog videa NEISTINA sa otkazom na ovaj link, očigledno jedan od Sorošovih umreženih sajtova kakav imamo i u Češkoj, svuda je postavio ove sajtove koji biva dokazuju "pravu istinu"  Znači doktorka nauka Sonja Pekova je takodjer "nasjela", i taj Nobelovac, ona, ruski i indijski profesori su glupaci ..... Pametnom dosta ....

FAKTOGRAF.HR

Francuski nobelovac proširio je netočnu tvrdnju da genom koronavirusa sadrži sekvence HIV-a i da je stvoren u laboratoriju.

Подели на овим сајтовима

Опет трагедија  :( 

Цитат

Zvanični podaci Ministarstva zdravlja u Srbiji govore da je u prethodna 24 sata od koronavirusa umrlo troje ljudi. Po svemu sudeći, u tu statistiku nije ušla brojka iz Novog Pazara, jer je, kako su medicinski radnici iz ovog grada kazali za naš portal, samo juče od covida 19 umrlo 11 osoba: “Mi smo desetkovani i više nemamo snage da se borimo. Juče je umrlo 11 ljudi”, ovo je samo jedna od poruka doktorke iz Novog Pazara.

Цитат

“Polako smo počeli i mi da padamo. Jedno po jedno se razboljeva i od nas sestara. Nemamo dovoljno kiseonika, po 100 ljudi vrate kući sa upalom pluća … Sve nam je puno, po dvoje u krevetu, uključujemo infuziju po hodniku …” , reči su jedne od medicinskih sestara.

Цитат

“Pacijenti nemaju mesta i leže na podu, nemamo opremu, čak i respiratori koje nam je predsednik Vučić lično predao su samo, kako se čini bila reklama, ni traga ni glasa od istih. Mi se sami snalazimo i doniramo da bi kupili medicinsku opremu koju je trebalo država da nam donira i što je najgore, predsednik se ne odaziva, ne pomaže, govori kako je sve pod kontrolom, dok kod nas ljudi na desetinama umiru svakog dana. Ovaj grad koji je uvek svima pomagao, sada je prepušten sam sebi”, kaže sagovornica Nova.rs iz pazarske bolnice, čiji je identitet takođe poznat redakciji.

Један од коментара:

Цитат

Novi Pazar je uvek pomagao Srbiji. Od bombardovanja 99 godine kada su sleperi pomoci otisli za Srbiju,pa poplave kada su na bedeme prvi Pazarci stigli u Sabac u odbranu grada , kao i drugim mesta, do marta i aprila ove godine kada su nasi privatnici sili maske za bolnice u Srbiji,doslo je vreme da narod Srbije pogleda malo nas. Ne ocekujemo pomoc od vlasti. Oni kriju podatke od broja zarazenih pa cak do broja umrlih. Molim TV N da dodju da vide stanje. DA RAZGOVARATE SA PORODICAMA UMRLIH PA CETE VIDETI TACAN BROJ UMRLIH. Ljudi nam umiru po ulicama. Bolnice nemaju mesta. Nemamo opremu,nemamo kiseonik. Nemamo maske ,vizire,rukavice. Narode Srbije,probudite se makar vi ,pomozite Novom Pazaru i Tutinu. Stanje je mnogo gore nego sto Vi mislite . Politicari su se zavukli u misje rupe a narod je prepusten samom sebi. Samo jedan infektolog na 100 000 stanovnika. Pomozite DOK JOS NIJE KASNO!!!!!!!

NOVA.RS

Po svemu sudeći, u tu statistiku nije ušla brojka iz Novog Pazara, jer je, kako su medicinski radnici iz ovog grada kazali za naš portal, samo juče od covida 19 umrlo 11 Pazaraca: “Mi smo...

Подели на овим сајтовима

• Свиђа ми се 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...